Ama konusahibi 6 saatlik uzaktaymiş,telefondan bakmak istemişHayir nazardan dolayı değil ama o lohusalik psikolojisi ile kimseyi istemeyebilirim herkeste anlayışla karşılamak zorunda hastalık var virüs var ilk zamanlar bebeğe kimseyi yaklastirmam kimse de kusura bakmaz. Bende kimsenin bebeğine yaklaşmam, bebegimden daha değerli hiç kimse yok şu aşamada benim için. 2 3 aylık olduktan sonra tabii ki sakınmam ama yenidogdugunda aynı şeyi söyleyemem
Göndermek zorunda değilAma konusahibi 6 saatlik uzaktaymiş,telefondan bakmak istemiş
Foto istemiş
20 senelik arkadaşıma böyle hassas dönemde kırılmam herhalde ben ya . Gözüm gıcıma girsin kanka der kahkaha atardım20 senelik arkadaşim dogum yapti yapana kadar surekli iletisimdeydik dogsun sevmeye gelirim falan gibisinden , farkli sehirlerde oturdugumuz icin dogum yaptigi gun hani bebek nerde dedim uzaktan bir foto atti yuzu bile gorunmeyen yakindan yokmu dedim yok dedi neden nazardan dolayimi falan evet dedii nazar deger bende bidaha cevap vermedim ama okadar cokk kirildim oaramparca oldumki benim cocugum olmuyo gibi zaten onun uzuntusune daha cok uzuldum gorseydim ne dicektim sanki Massalh der tebrik ederdim ,
Herkes nazar değer diye yapmıyor ki ben mesela çok kıskanıyordum bebeğimi, ilk 3 ay kimseler dokunmasın kimseler görmesin istiyordum. Kayınvalidem annem bebeğimi tuttuğunda içimde volkanlar patlıyordu, çok sinirleniyordum. Emzircem uyutcam diye binbir bahaneyle çekip alıyordum her seferinde. Şimdi düşünce çok komik geliyor artık sakınmıyorum bebeğimi ama o zaman psikolojik olarak çok iyi değildim, lohusalık çok başka bir deneyim. O yüzden lohusa birinin davranışları çok irdelenmemeli bence.Valla bilmediğim için soruyorum linç etmeyin. Yeni doğan bebeğe değen özel nazar nedir? Yani insanlar ilk başta paylaşmıyor ama 1-2 ay sonra yemek yediğinden sıçtığı ana kadar herseyi paylaşıyorlarO zaman nazar değmiyor mu?
Aslında ben lohusa lar için dememiştim. Hani genel bir tavır ya bu. Babası da nenesi de lohusa degilyaHerkes nazar değer diye yapmıyor ki ben mesela çok kıskanıyordum bebeğimi, ilk 3 ay kimseler dokunmasın kimseler görmesin istiyordum. Kayınvalidem annem bebeğimi tuttuğunda içimde volkanlar patlıyordu, çok sinirleniyordum. Emzircem uyutcam diye binbir bahaneyle çekip alıyordum her seferinde. Şimdi düşünce çok komik geliyor artık sakınmıyorum bebeğimi ama o zaman psikolojik olarak çok iyi değildim, lohusalık çok başka bir deneyim. O yüzden lohusa birinin davranışları çok irdelenmemeli bence.
Aile üyelerine de tembih ediliyor işte sakın paylaşmayın diye ben söylemiştim mesela. Nazara inananlar ne düşünceyle sonradan paylaşıyor bilemem. Yeni doğan anneye babaya çirkin gelmiyor, dünyanın en güzel varlığı gibi görünüyorAslında ben lohusa lar için dememiştim. Hani genel bir tavır ya bu. Babası da nenesi de lohusa degilyaAma onlar da ilk doğduğunda böyle davranıyorlar. Sonra birden hersey normale dönüyor. Bana sorsan benim çocuğum olsa kaç yaşında olursa olsun fotosunu koymam sosyal medyaya, o ayrı. Ama yeni doğunca ne özelliği olduğunu anlamıyorum. Bebeklerin en çirkin olduklari dönem
Kadın açıkça demiş işte naza degdirirsin diye göndermiyorum. Yani aman şöyledir böyledir diye yoruma açık bi konu değil bence. Allah bilir kalkıp gitse onca yolu belki bebeği göstermicek bile. Nazar değer filan diye...Bence arkadaşınız size kırılmış. Dile kolay 20 yıl diyorsunuz. İnsan bir şekilde izin alsin işinden gücünden gelsin diye bekler.
Onun kafası şu anda "şuna bak hem gelmiyor hem de cocugumu merak ediyor" şeklinde çalışıyordur.
Üstüne bir de çocuğun fotoğrafını isteyince tabiri caizse size gıcık olmuştur20 yıllık arkadaşım çocuğunun fotoğrafını aynada ben de bozulurum ama dediğim gibi size kırılmış, o yüzden böyle yapıyordur.
Ben sizi öyle iyi anlıyorum ki yaşamayan bilmez20 senelik arkadaşim dogum yapti yapana kadar surekli iletisimdeydik dogsun sevmeye gelirim falan gibisinden , farkli sehirlerde oturdugumuz icin dogum yaptigi gun hani bebek nerde dedim uzaktan bir foto atti yuzu bile gorunmeyen yakindan yokmu dedim yok dedi neden nazardan dolayimi falan evet dedii nazar deger bende bidaha cevap vermedim ama okadar cokk kirildim oaramparca oldumki benim cocugum olmuyo gibi zaten onun uzuntusune daha cok uzuldum gorseydim ne dicektim sanki Massalh der tebrik ederdim ,
ben anladım sizi, kırgınlığınızı da anladım evet karşıda ki lohusa anlamak lazım ama burada mevzu o değil ki. emin olun arkadaşınız biraz toparladıktan sonra size yazar görüşürsünüz üzülmeyin çok yukarıya da almayın. eğer görüşmeye değerse ki 20 yıllık arkadaşlıktan bahsediyoruz unutulur gider.20 senelik arkadaşim dogum yapti yapana kadar surekli iletisimdeydik dogsun sevmeye gelirim falan gibisinden , farkli sehirlerde oturdugumuz icin dogum yaptigi gun hani bebek nerde dedim uzaktan bir foto atti yuzu bile gorunmeyen yakindan yokmu dedim yok dedi neden nazardan dolayimi falan evet dedii nazar deger bende bidaha cevap vermedim ama okadar cokk kirildim oaramparca oldumki benim cocugum olmuyo gibi zaten onun uzuntusune daha cok uzuldum gorseydim ne dicektim sanki Massalh der tebrik ederdim ,
Ağır saçmalamışsınız.20 senelik arkadaşim dogum yapti yapana kadar surekli iletisimdeydik dogsun sevmeye gelirim falan gibisinden , farkli sehirlerde oturdugumuz icin dogum yaptigi gun hani bebek nerde dedim uzaktan bir foto atti yuzu bile gorunmeyen yakindan yokmu dedim yok dedi neden nazardan dolayimi falan evet dedii nazar deger bende bidaha cevap vermedim ama okadar cokk kirildim oaramparca oldumki benim cocugum olmuyo gibi zaten onun uzuntusune daha cok uzuldum gorseydim ne dicektim sanki Massalh der tebrik ederdim ,
Ben seni çok iyi anladım canım. Bu konuda sana hak veriyorum. Aslında senin kırıldığın nokta sanırım sende çocuk istiyorsun ama daha nasip olmamış. Arkadaşın da senin şuan çocuğun yok diye belki senin nazarın değer diye düşünmüştür ve fotoğrafıda o yüzden atmamıştır diye düşünüyorsun. Bu gerçekten çok kırıcı bişey benimde aynı şey başıma gelmişti çocukluk arkadaşım bana nazar değer atamam eşim kızıyor diyip başka kişilere atmıştı bunu öğrenince çok üzülmüştüm şuan sana hak veriyorum insan çok kırılıyor..Sen kafanmi iyi arkadasimn bebegn fotosunu bakmak onun yuzunu gormek istemek kiskanmakmi demek ozaman sen kimseyle gorusme kimseye bakma kiskaniyorsun demekki insanlari nazarin deger mazallaaah
senin mesajini okuyana kadar hayretler icerisindeydim. Ya ne nazari, niye türkiyedeki herkes böyle abartili düsünüyor.Almanyada`ki kadinlar lohusa olmuyorlar sanirim hic kimse böyle havalara girmiyor. Bir tek türkiyedeki kadinlar doguruyor ve hamilelek ve lohusa dönemleri cok cok hassas. Sadece onlarin bebek dogdugunda annelerinin gelmesi gerekiyor. burdakiler kadin degil, anne olmuyorlar.Yazılan yorumların çoğunu anlayamadım bile, arkadaşlar aklınız yerinde mi altı üstü bir foto bu ne yapacak konu sahibesi bakınca çocuğu yiyecek miYeni doğmuş çocuk zaten buruşuk bir et parçası oluyor, Cindy Crawford mu var kim neye nazar etsin? Çocuk bebek dediğiniz ülkede bol, her yer çocuk, herkeste 2şer 3er tane var kendinizinkini özel mi sanıyorsunuz gerçekten kimse sizin çocuğunuza meraklı falan değil. Uzaktan muzaktan foto atmak saçmalık tamamiyle saçmalık, arkadaşım böyle bir şey yapsa gerizekalı mı diye düşünürüm açıkçası
Sakın ona belli etmeyin, lohusa kadın bi de sizin alınganlığınızla uğraşmasın.20 senelik arkadaşim dogum yapti yapana kadar surekli iletisimdeydik dogsun sevmeye gelirim falan gibisinden , farkli sehirlerde oturdugumuz icin dogum yaptigi gun hani bebek nerde dedim uzaktan bir foto atti yuzu bile gorunmeyen yakindan yokmu dedim yok dedi neden nazardan dolayimi falan evet dedii nazar deger bende bidaha cevap vermedim ama okadar cokk kirildim oaramparca oldumki benim cocugum olmuyo gibi zaten onun uzuntusune daha cok uzuldum gorseydim ne dicektim sanki Massalh der tebrik ederdim ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?