Çocukluk Arkadaşım doğum yaptı

Ama konusahibi 6 saatlik uzaktaymiş,telefondan bakmak istemiş
Foto istemiş

20 senelik arkadaşıma böyle hassas dönemde kırılmam herhalde ben ya . Gözüm gıcıma girsin kanka der kahkaha atardım

O kadar yakın arkadaşsanız bozulmanız anlamsız. Tabi herkesin karakteri farklı farklı. Bir de siz duygusal olduğunuz için şuan hamilelikle ilgili o yüzden size öyle gelmiş de olabilir.

Herkes nazar değer diye yapmıyor ki ben mesela çok kıskanıyordum bebeğimi, ilk 3 ay kimseler dokunmasın kimseler görmesin istiyordum. Kayınvalidem annem bebeğimi tuttuğunda içimde volkanlar patlıyordu, çok sinirleniyordum. Emzircem uyutcam diye binbir bahaneyle çekip alıyordum her seferinde. Şimdi düşünce çok komik geliyor artık sakınmıyorum bebeğimi ama o zaman psikolojik olarak çok iyi değildim, lohusalık çok başka bir deneyim. O yüzden lohusa birinin davranışları çok irdelenmemeli bence.

Aslında ben lohusa lar için dememiştim. Hani genel bir tavır ya bu. Babası da nenesi de lohusa degilya Ama onlar da ilk doğduğunda böyle davranıyorlar. Sonra birden hersey normale dönüyor. Bana sorsan benim çocuğum olsa kaç yaşında olursa olsun fotosunu koymam sosyal medyaya, o ayrı. Ama yeni doğunca ne özelliği olduğunu anlamıyorum. Bebeklerin en çirkin olduklari dönem

Aile üyelerine de tembih ediliyor işte sakın paylaşmayın diye ben söylemiştim mesela. Nazara inananlar ne düşünceyle sonradan paylaşıyor bilemem. Yeni doğan anneye babaya çirkin gelmiyor, dünyanın en güzel varlığı gibi görünüyor

Kadın açıkça demiş işte naza degdirirsin diye göndermiyorum. Yani aman şöyledir böyledir diye yoruma açık bi konu değil bence. Allah bilir kalkıp gitse onca yolu belki bebeği göstermicek bile. Nazar değer filan diye...

Ben kızımın fotoğrafını 2.5 yıldır herhangi bir sosyal medya hesabında paylasmadim . Onun mahremiyetine saygı duyuyorum ki bunun normalde kanunda da yeri var diye biliyorum . Kendi aile bireylerimizi de tek tek uyardık asla atılmasına izin vermedim. Arkadaşlarımıza da uzaktan foto attık . Yakından isteyen olmadı sizin gibi . Yeni doğum yapmış kadına satmayın çok merak ediyorsanız alın hediyenizi görmeye gidin . Kadının dikişleri agriyordur süt yetiyor mu diye uğraşıyordur şu an sizinle uğraşamaz. Çocuk doğduktan sonra ilk birkaç ay normal bir ruh halinde olmaz insan 20 yıllık dost olduğunuza inanıyorsanız sizin anlayışlı olmanız lazım

İnsan halinden anlamak lazım.
Arkadaşınız yeni doğum yapmış, bebeğinin fotoğrafını uzaktan attıysa atmıştır. Niye yakından yok, nazardan mi diye irdelemenin ne manası var?
Kendi bir şey dememiş siz o cevabı almak istemişsiniz.

Son düzenleme:
Ay kadın kimbilir ne halde neler yaşıyo sen de kendi derdine düşmüşsün

Ben sizi öyle iyi anlıyorum ki yaşamayan bilmez
Bazıları laf olsun dikkat çekelim diye linç tayfası kurmuş
Çünkü aynı şeyleri bende yaşadım
Rabbim sizede sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah

ben anladım sizi, kırgınlığınızı da anladım evet karşıda ki lohusa anlamak lazım ama burada mevzu o değil ki. emin olun arkadaşınız biraz toparladıktan sonra size yazar görüşürsünüz üzülmeyin çok yukarıya da almayın. eğer görüşmeye değerse ki 20 yıllık arkadaşlıktan bahsediyoruz unutulur gider.

İkinizde kendi tarafından bakıldığında haklısınız.

Benim çocuğum yokken bırak fotoğrafı, görmeye gidildiğinde üstüne tül atılırdı ki çocuk gözükmesin... çok saçma gelirdi ama çocuklarım doğduktan sonra kendim çok resim çekmeme rağmen kimseye atmadım. Çünkü o an ağzı var dili yok denen bir bebek varya karşında sanki biri dokunsa canı yanacak (kendim bile dahil) biri ayrıntılı baksa rahatsızlanıp ağlamaya başlayacak gibi gelirdi.
İşte yani o an ne düşüneceğine bilemiyorsun.
Biraz zaman ver arkadaşına, karşıda çıkma ama bu durumun seni rahatsız ettiğini belledersbilirsin.

Bir de inan o kadar insna karışıyor ki ve yanlış yapmamak için herkesin dediği aklında kurt gibi dönüyor acaba onun dediğini mi bunun dediğini mi kendi içimdekini mi yapsam diye. Hata yapmaktan en korkulan an bence.

Yanında birileri dediyse aman kimseye foto atmayın nazar değer. Bir iki de hastalık ölüm olayı anlattıkızsa o kızdan foto gelmez normal.

Ağır saçmalamışsınız.
Zaten bebeğin fotosunu isteyenleri anlayamıyorum, yani size ne? Orada soracağınız soru "arkadaşım nasılsın, bebek nasıl, her şey yolunda mı, yapabileceğim bir şey var mı?"
Kendisi isterse gönderir foto zaten. Gidip görürseniz görürsünüz, budur yani normali.

Sen kafanmi iyi arkadasimn bebegn fotosunu bakmak onun yuzunu gormek istemek kiskanmakmi demek ozaman sen kimseyle gorusme kimseye bakma kiskaniyorsun demekki insanlari nazarin deger mazallaaah
Ben seni çok iyi anladım canım. Bu konuda sana hak veriyorum. Aslında senin kırıldığın nokta sanırım sende çocuk istiyorsun ama daha nasip olmamış. Arkadaşın da senin şuan çocuğun yok diye belki senin nazarın değer diye düşünmüştür ve fotoğrafıda o yüzden atmamıştır diye düşünüyorsun. Bu gerçekten çok kırıcı bişey benimde aynı şey başıma gelmişti çocukluk arkadaşım bana nazar değer atamam eşim kızıyor diyip başka kişilere atmıştı bunu öğrenince çok üzülmüştüm şuan sana hak veriyorum insan çok kırılıyor..

senin mesajini okuyana kadar hayretler icerisindeydim. Ya ne nazari, niye türkiyedeki herkes böyle abartili düsünüyor.Almanyada`ki kadinlar lohusa olmuyorlar sanirim hic kimse böyle havalara girmiyor. Bir tek türkiyedeki kadinlar doguruyor ve hamilelek ve lohusa dönemleri cok cok hassas. Sadece onlarin bebek dogdugunda annelerinin gelmesi gerekiyor. burdakiler kadin degil, anne olmuyorlar.

Sakın ona belli etmeyin, lohusa kadın bi de sizin alınganlığınızla uğraşmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…