Çocukluk Arkadaşım doğum yaptı

Lohusa kafasi diye bisey var ama , ben ben değildim doğum sonrası, koruyuculuk hissi ile deliriyor insan , annelik çok başka inşallah birgün anlarsın anne olunca

Lohusa kafasi diye bisey var ama , ben ben değildim doğum sonrası, koruyuculuk hissi ile deliriyor insan , annelik çok başka inşallah birgün anlarsın anne olunca

Lohusa kafası zannedersem bir tek bizim ülkede var, yorumları şaşkınlıkla okudum akıl fikir Allah nasip ederse bir gün Türkiyeye de uğrar insallah

Toplumun kafası iyice uçmuş gitmiş bunu anladım, 80lerde dogduğum için Allaha şükrediyorum. Annem aklı başında biri, fotoğraflarımda kafamın yerinde emoji yok kafam oldugu gibi var cok sükür

Lohusa kafası zannedersem bir tek bizim ülkede var, yorumları şaşkınlıkla okudum akıl fikir Allah nasip ederse bir gün Türkiyeye de uğrar insallah
Öyle deme lohusalık depresyonu diye bişey var ve bu evrensel bisey , yabancılarda Türk aile yapısının gelenekleri, anlayışları olmadığı için onlar sorun yaşamıyorlar bu anlamda , bizim ülkemizde herkes çok beklentili, ben ağır bir lohusa depresyonu atlattım gerçekten var öyle bişey...

K kerkenes neye güldüğünü anlayamadım
E bana da komik geldi ona güldüm

Ben annemden bile sakiniyordum , bakma nazarında değer diye .hatta kocam çok seyrettiğini de kızardım ona nazar edecek diye . Boşuna alınganlık ediyorsun cnm . Yine seni kırmamiş foto atmış kadın.

Ok

Böyle düşünmen çok normal bence. Benim dd en yakın arkadaşım hamile doğumda yanına gitmem mümkün değil. Bebeğini tabiki merak ederim fotoğraf istediğimde nazar değer falan diye saçma sapan bahane uydurursa kırılırım da yani. Ben senin en yakın arkadaşın değil miyim senin bebeğinin kötülüğünü ister miyim de nazarım değsin sanki…

Lohusa kafası denilen şeyi de anlamıyorum çevremde o kadar doğum yapan kadın oldu hepsi de doğumdan sonra gayet normaldi keyfi yerindeydi. Bu forumdaki kadınlara özel bir şey sanki bu durum

Lohusalık çok başka bir şey bence insan o süreçte annenin dediklerine çok kirilmamali ve altında art niyet aramamali bebeğim o kadar küçüktü ki bakmaya bile kıyamıyordum annem fotoğrafını çekmek isteyince izin vermemiştim o süreçte kimseye fotoğrafını da atmadım ama gerçekten o an acaba birileri kırılır mı nazar mı değer diye değil tek düşüncem çocuğumdu bu kadar küçük ve anne karnından yeni çıkmış halinin başkasının telefonunda olmasını istemedim. Bence anlayışlı olun böyle bir şey için arkadaşınızı kırmaya gerek yok

Burda konu sahibi yakınına yaklaşmaktan,yeni doğmuş bir bebeği öpmekten bahsetmemişki hastalık virüs olsun
Konuyu daha farklı yere çekmissiniz
20 yıllık yakın arkadaşının fotoğraf atmamasından bahsetmiş

Anne olunca çoğu kişi çocuk öncesi dediklerini yutuyor. Buna çok şahit oldum ve kendim de yaşadım o yüzden çok komik geliyor emin emin konuşulması.

"Çocuğum olursa buldumcuk gibi sürekli fotoğrafını, yediğini, içtiğini, mıçtığını instamda paylaşmam. Bu ne yağ?!" diyen arkadaşım, "Ponçiğim, aşkım" diyerek gün aşırı bebesinin pozunu paylaşır olmuştu anne olunca. :)
"Çocuğu yanlış yetiştiriyorlar, benim çocuğum olsa öyle bir laf dinletirim ki" diyenlerin,"Ben büyük konuşmuşum" dediğini de duyduk evladından sonra.
Ben de mesela, "Annem beni koruyup kollama konusunda çok abartmıştı, asla onun kadar evhamlı bir anne olmam" derdim, çocuktan sonra anksiyete bozukluğu yaşar oldum, evham kelimesi hafif kalır. Çocuğa da belli etmeyeyim diye içime içime çıldırıyorum. :))

Lohusalığı keskin bir dille eleştirenler genellikle bu süreci yaşamamış, birkaç kişinin lohusalığına yakından tanıklık etmemiş olanlar oluyor. Yoksa farklı bir ruh hali olduğunu bilirler. Allah korusun, bebeğinin canına kast edeni de olur, bebeğinin nefes alışına takıp günlerce uyuyamayanı da vs. Kimi daha sorunsuz geçirir (Daha rahat, bilinçli ortamların da bunda etkili olduğunu düşünüyorum), kiminin hormonları daha zorlayıcı seyreder ve duygusal çalkalantıları daha şiddetli yaşar, kimi bir yandan kvsiyle uğraşır, herkes tepesinde akıl verir, kimi dinleyeceğini şaşar, bilemez. Yurt dışına lohusa depresyonu daha az uğruyordur belki bizim ülkeye nazaran çünkü hali hazırda insanı depresyona sokacak çok şey var buralarda. Bebeği doğurduğun anda başlar eve misafirlerin yığın yığın doluşma çabası misal, kırk kişiye laf anlat "Çocuk mikroplara çok açık sonra gelin" filan diye, o gönül koyar, öbürü "Bize de mi yasak" der; kv tepene dikilir "Bu bebe aç aççç! Sütün yetmiyor" der, öbürü gelir "Sarı tülbent ört sarılık olmasın" der, "Nazar olur, ondan uyumaz çocuk, ağlar çocuk" derler kadının ayarları oynar ahshs.. Ülkemde lohusa olmak bile ayrı zor

Son düzenleme:
Size bebek haberi verilmemesi kiskanacaginizi düşüneceğinden değildir bence
Yeni kaybettiniz ve bu haberi size vermek bencillik olabilir ,sizin duygularınızı önemsemiyor olmak gibi gelebilir kişiye
Cok basit örnekle Kilolu ve kilosundan memnun olmayan birinin yanında kilo verdiğinden bahsetmezsin
En yakinini kaybeden birinin yanında hemen kendi en yakininla geçirdiğin zamanı anlatamazsın
Yeni boşanan birine eşinle geçirdiğin güzel vakti,sana verdigi degeri anlatmazsın
Yani bu görgü kuralı, anlayislilik
Aksi olsa garip gelirdi
Kiskanacaginizi düşündüğünden değildir,sizin içindir
Dilerim en yakın zamanda tekrar hamile kalır ve sağlıkla kavusursunuz

Ha şu konuya hak verdim ,yorum yapanlar keske lohusa psikolojisini düşündükleri kadar çocuk sahibi olmak isteyip olamayan birine karşı bu davranışın etkisini de düşünseler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…