- 24 Ocak 2021
- 12.069
- 27.605
- 548
Lohusa kafasi diye bisey var ama , ben ben değildim doğum sonrası, koruyuculuk hissi ile deliriyor insan , annelik çok başka inşallah birgün anlarsın anne oluncaYazılan yorumların çoğunu anlayamadım bile, arkadaşlar aklınız yerinde mi altı üstü bir foto bu ne yapacak konu sahibesi bakınca çocuğu yiyecek miYeni doğmuş çocuk zaten buruşuk bir et parçası oluyor, Cindy Crawford mu var kim neye nazar etsin? Çocuk bebek dediğiniz ülkede bol, her yer çocuk, herkeste 2şer 3er tane var kendinizinkini özel mi sanıyorsunuz gerçekten kimse sizin çocuğunuza meraklı falan değil. Uzaktan muzaktan foto atmak saçmalık tamamiyle saçmalık, arkadaşım böyle bir şey yapsa gerizekalı mı diye düşünürüm açıkçası
Lohusa kafasi diye bisey var ama , ben ben değildim doğum sonrası, koruyuculuk hissi ile deliriyor insan , annelik çok başka inşallah birgün anlarsın anne olunca
senin mesajini okuyana kadar hayretler icerisindeydim. Ya ne nazari, niye türkiyedeki herkes böyle abartili düsünüyor.Almanyada`ki kadinlar lohusa olmuyorlar sanirim hic kimse böyle havalara girmiyor. Bir tek türkiyedeki kadinlar doguruyor ve hamilelek ve lohusa dönemleri cok cok hassas. Sadece onlarin bebek dogdugunda annelerinin gelmesi gerekiyor. burdakiler kadin degil, anne olmuyorlar.
Öyle deme lohusalık depresyonu diye bişey var ve bu evrensel bisey , yabancılarda Türk aile yapısının gelenekleri, anlayışları olmadığı için onlar sorun yaşamıyorlar bu anlamda , bizim ülkemizde herkes çok beklentili, ben ağır bir lohusa depresyonu atlattım gerçekten var öyle bişey...Lohusa kafası zannedersem bir tek bizim ülkede var, yorumları şaşkınlıkla okudum akıl fikir Allah nasip ederse bir gün Türkiyeye de uğrar insallah
E bana da komik geldi ona güldümHerkes nazar değer diye yapmıyor ki ben mesela çok kıskanıyordum bebeğimi, ilk 3 ay kimseler dokunmasın kimseler görmesin istiyordum. Kayınvalidem annem bebeğimi tuttuğunda içimde volkanlar patlıyordu, çok sinirleniyordum. Emzircem uyutcam diye binbir bahaneyle çekip alıyordum her seferinde. Şimdi düşünce çok komik geliyor artık sakınmıyorum bebeğimi ama o zaman psikolojik olarak çok iyi değildim, lohusalık çok başka bir deneyim. O yüzden lohusa birinin davranışları çok irdelenmemeli bence.
Ben annemden bile sakiniyordum , bakma nazarında değer diye .hatta kocam çok seyrettiğini de kızardım ona nazar edecek diye . Boşuna alınganlık ediyorsun cnm . Yine seni kırmamiş foto atmış kadın.20 senelik arkadaşim dogum yapti yapana kadar surekli iletisimdeydik dogsun sevmeye gelirim falan gibisinden , farkli sehirlerde oturdugumuz icin dogum yaptigi gun hani bebek nerde dedim uzaktan bir foto atti yuzu bile gorunmeyen yakindan yokmu dedim yok dedi neden nazardan dolayimi falan evet dedii nazar deger bende bidaha cevap vermedim ama okadar cokk kirildim oaramparca oldumki benim cocugum olmuyo gibi zaten onun uzuntusune daha cok uzuldum gorseydim ne dicektim sanki Massalh der tebrik ederdim ,
OkSormadigimi nerden BİLİYORSUN ay bu sacma sapan Linç etmeye calisan insan grubunu Anlayamadim Ben ama umrumda degilsiniz . ya bi hevesle kac yillik arkadasin dogum yapiyor bebegini gormek ustiyorsun dogumun olunca kendine gelince 3,4 aylik oldugu zaman gormeye gelirim severim diyorum bebek yeniyken rahatsiz etmiyim diyorum bukadar dusunceli davraniyorum zaten bide size kendimi anlatamiyacagim ama beni tanimadan yargilamayin sacma sapan fotograf atmayla nazar degmez, kiskanclikta asla yapmam fesatlanmam Allah ona herseyin hayirlisini versin , Kotu yorum yapanda bence kendinden biliyor bu işi aaaa yeter linc yazcaklar hic yazmayin sacma sapan
Lohusalık çok başka bir şey bence insan o süreçte annenin dediklerine çok kirilmamali ve altında art niyet aramamali bebeğim o kadar küçüktü ki bakmaya bile kıyamıyordum annem fotoğrafını çekmek isteyince izin vermemiştim o süreçte kimseye fotoğrafını da atmadım ama gerçekten o an acaba birileri kırılır mı nazar mı değer diye değil tek düşüncem çocuğumdu bu kadar küçük ve anne karnından yeni çıkmış halinin başkasının telefonunda olmasını istemedim. Bence anlayışlı olun böyle bir şey için arkadaşınızı kırmaya gerek yok20 senelik arkadaşim dogum yapti yapana kadar surekli iletisimdeydik dogsun sevmeye gelirim falan gibisinden , farkli sehirlerde oturdugumuz icin dogum yaptigi gun hani bebek nerde dedim uzaktan bir foto atti yuzu bile gorunmeyen yakindan yokmu dedim yok dedi neden nazardan dolayimi falan evet dedii nazar deger bende bidaha cevap vermedim ama okadar cokk kirildim oaramparca oldumki benim cocugum olmuyo gibi zaten onun uzuntusune daha cok uzuldum gorseydim ne dicektim sanki Massalh der tebrik ederdim ,
Burda konu sahibi yakınına yaklaşmaktan,yeni doğmuş bir bebeği öpmekten bahsetmemişki hastalık virüs olsunHayir nazardan dolayı değil ama o lohusalik psikolojisi ile kimseyi istemeyebilirim herkeste anlayışla karşılamak zorunda hastalık var virüs var ilk zamanlar bebeğe kimseyi yaklastirmam kimse de kusura bakmaz. Bende kimsenin bebeğine yaklaşmam, bebegimden daha değerli hiç kimse yok şu aşamada benim için. 2 3 aylık olduktan sonra tabii ki sakınmam ama yenidogdugunda aynı şeyi söyleyemem
Anne olunca çoğu kişi çocuk öncesi dediklerini yutuyor. Buna çok şahit oldum ve kendim de yaşadım o yüzden çok komik geliyor emin emin konuşulması.Lohusa kafasi diye bisey var ama , ben ben değildim doğum sonrası, koruyuculuk hissi ile deliriyor insan , annelik çok başka inşallah birgün anlarsın anne olunca
Size bebek haberi verilmemesi kiskanacaginizi düşüneceğinden değildir benceHerkes lohusanin psikolojisini düşünür de kimse çocuğu olmayaninkini düşünmez böyle durumlarda. Boşver o yüzden. Ben geçen sene düşük yaptım ilk hamileliğimdi ve bundan sadece 2 hafta sonra iki yakın arkadaşım ikinci çocuklarına hamile olduklarını öğrenmişler. Tüm arkadaşlara söylemişler ben hariç. Şimdi buna alınsam mi ne yapsam bilemedim. Nazar değdirceğimi düşünmüş olabilirler. Eşim de diyo ki üzülürsün diye nasıl söyleyeceklerini bilememislerdir. Böyle bisey neden üzülcem anlamadım. Sanki dünyada 1 bebek vardı da bana değil onlara verildi. Yani herkesin hamileliği birbirinden bağımsız. Çok mana veremiyorum ama fazla sorgulamama kararı aldımYakın arkadaşlarımız genelde düşündüğümüz kadar yakın değiller. Yaş ilerledikçe anlıyor insan. Kimsenin bebesinin ne fotosunu isterim ne biseysini merak eder sorarım. Paylaşmak isteyen paylaşıyor zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?