- 4 Haziran 2023
- 146
- 76
- 18
- 29
Ay benim bebeğim hiç çirkin değildi ya vallaAslında ben lohusa lar için dememiştim. Hani genel bir tavır ya bu. Babası da nenesi de lohusa degilyaAma onlar da ilk doğduğunda böyle davranıyorlar. Sonra birden hersey normale dönüyor. Bana sorsan benim çocuğum olsa kaç yaşında olursa olsun fotosunu koymam sosyal medyaya, o ayrı. Ama yeni doğunca ne özelliği olduğunu anlamıyorum. Bebeklerin en çirkin olduklari dönem
Ya işte çirkin derken doğumda zorlandığı için ve daha yeni suyun içinden çıktığı için şişlik filan oluyor.Sonra daha güzelleşiyor demek istedim. Muhakkak güzeldir bebisin annesiAy benim bebeğim hiç çirkin değildi ya vallaama tabi yine de sakinmadim isteyen gördü
Bazıları bu yakınlıgı tanımıyor malesef.20 yillik arkadasiniz dogum yapti ve foto atmadi diye bozulmakta ne bileyim, gidin kizin elinden tutun, iki bebegi oyalayin kiz dusa girsin, yemek goturun bisey yapin.
senin mesajini okuyana kadar hayretler icerisindeydim. Ya ne nazari, niye türkiyedeki herkes böyle abartili düsünüyor.Almanyada`ki kadinlar lohusa olmuyorlar sanirim hic kimse böyle havalara girmiyor. Bir tek türkiyedeki kadinlar doguruyor ve hamilelek ve lohusa dönemleri cok cok hassas. Sadece onlarin bebek dogdugunda annelerinin gelmesi gerekiyor. burdakiler kadin degil, anne olmuyorlar.
Sormadigimi nerden BİLİYORSUN ay bu sacma sapan Linç etmeye calisan insan grubunu Anlayamadim Ben ama umrumda degilsiniz . ya bi hevesle kac yillik arkadasin dogum yapiyor bebegini gormek ustiyorsun dogumun olunca kendine gelince 3,4 aylik oldugu zaman gormeye gelirim severim diyorum bebek yeniyken rahatsiz etmiyim diyorum bukadar dusunceli davraniyorum zaten bide size kendimi anlatamiyacagim ama beni tanimadan yargilamayin sacma sapan fotograf atmayla nazar degmez, kiskanclikta asla yapmam fesatlanmam Allah ona herseyin hayirlisini versin , Kotu yorum yapanda bence kendinden biliyor bu işi aaaa yeter linc yazcaklar hic yazmayin sacma sapanAğır saçmalamışsınız.
Zaten bebeğin fotosunu isteyenleri anlayamıyorum, yani size ne? Orada soracağınız soru "arkadaşım nasılsın, bebek nasıl, her şey yolunda mı, yapabileceğim bir şey var mı?"
Kendisi isterse gönderir foto zaten. Gidip görürseniz görürsünüz, budur yani normali.
Olur AblacimSakın ona belli etmeyin, lohusa kadın bi de sizin alınganlığınızla uğraşmasın.
Sakın ona belli etmeyin, lohusa kadın bi de sizin alınganlığınızla uğraşmasın.
Kendisi Hamilelik Haberini İLK BENimle paylaştj inanirmisinizzz e simdi ne olduda bebesini foto atmayi cok gordu ben zaten mutluluga sahit oldum onla bir sevincten agladim ama demkki yakinlik bukadarmis Veren Allah İlerde Bana da Nasipe der insalah Kimsenin sabisini kiskancak Kadar Çılgın degilim Allahim Korusun fesat İnsan olmaktanHerkes lohusanin psikolojisini düşünür de kimse çocuğu olmayaninkini düşünmez böyle durumlarda. Boşver o yüzden. Ben geçen sene düşük yaptım ilk hamileliğimdi ve bundan sadece 2 hafta sonra iki yakın arkadaşım ikinci çocuklarına hamile olduklarını öğrenmişler. Tüm arkadaşlara söylemişler ben hariç. Şimdi buna alınsam mi ne yapsam bilemedim. Nazar değdirceğimi düşünmüş olabilirler. Eşim de diyo ki üzülürsün diye nasıl söyleyeceklerini bilememislerdir. Böyle bisey neden üzülcem anlamadım. Sanki dünyada 1 bebek vardı da bana değil onlara verildi. Yani herkesin hamileliği birbirinden bağımsız. Çok mana veremiyorum ama fazla sorgulamama kararı aldımYakın arkadaşlarımız genelde düşündüğümüz kadar yakın değiller. Yaş ilerledikçe anlıyor insan. Kimsenin bebesinin ne fotosunu isterim ne biseysini merak eder sorarım. Paylaşmak isteyen paylaşıyor zaten.
Yorum yaparken niye düşmana Yazar gibi yaziyor herkes niye bukadar kinli bir toplum olduk biz , yok neymiş dunyanin merkezi ben degilim , olabilir ben dunyanin merkeziyim demiyorum zaten bu olay kizkardesin dogum yapar bir gormek istersin bebesini oy masallah der dua edersin saglik dilersin okadar budur yani , buda ders oldu zaten bidaha kimsenin biseyini gormeye heveslenmem ,alinmaya yer aramissiniz.
bebeginin resmini paylasmak istemiyor olabilir.
hadi siz el kızısınız. benim ablam öz annesinin resim video cekmesine engel oldu, çekip hevesle birilerine atar diye, annem bile sizin kadar alinmadi.
dunyanin merkezinde siz yoksunuz ki. cogu insan nazardan korkar, bebegini yüzü olmadan paylasir. mantiklidir sacmadir beni ilgilendirmez ama cocugu hakkinda tek söz sahibi olan o. o ne derse herkes uymak zorunda. benim bildigim bu is boyledir.
Benim gibi dusunen insanlar da var en azindan ulan ben senin yedigini ictigi cikardigini gormus insanim bukadar artniyetli olmak zorundamiydi bilemedim zaten asla ustune gitmem yazmamda artik ne hali varsa gorsun ben kirginim ve hakliyim bu konuda, niye ozaman hamile kalir kalmaz atti bana testini insan kocasina atar o ilk bana haber verdi annesine bile degil, cinsiyetini beni arafi soyledi bebek arabasi bebek yatagi alirken benim fiktirimi aldi surekli simdi ne oldu bebe dogunca ne degisti ben yoksa napim fotografi aman arkadasliklar dostlukar boyle sacma sapan seylere bitiyor isteBenim çevrem bu konularda über rahat tipler ya. Doğumdan sonra hadi geçmiş olsun derim daha cümleye devam etmeden foto gelircocuk yaparsam ben de o gillerden olmayı düşünüyorum. Zaten bir konuda nazar değdireceğimi düşünen varsa onunla arkadaşlığa devam etmem. Bunun altında da başka bir anlam olduğunu sanmıyorum o yüzden öyle bi kredi vermem kimseye.
tamam da anne istemezse gondermez. onun tasarrufu. ünlüler bile cocuk paylasirken yüzüne kalp koyuyorlar. demek ki var bir bildikleri. benim ablam bize neler dedi. ne bir öneri dinledi ne bir şey. carcarcar herkesi savurdu durdu. gıcık olduk elbette ama alınmadık gücenmedik "iyy o da öyle biri. aman birak ne isterse yapsin" dedik sustuk :) sonucta ömrü hayatinda ya bir cocugu olacak ya iki. bize sacma da gelse ne isterse yapsin, nasil istiyorsa yetissinYorum yaparken niye düşmana Yazar gibi yaziyor herkes niye bukadar kinli bir toplum olduk biz , yok neymiş dunyanin merkezi ben degilim , olabilir ben dunyanin merkeziyim demiyorum zaten bu olay kizkardesin dogum yapar bir gormek istersin bebesini oy masallah der dua edersin saglik dilersin okadar budur yani , buda ders oldu zaten bidaha kimsenin biseyini gormeye heveslenmem ,
Belki arkadasınızın üslubu sizi kırmıstır, o şekilde konusmasa iyi olurmus, ben de 6 ay önce doğum yaptım ve kimsenin foto cekmesini istemedim, soran arkadaşlarıma kibarca 40 ‘ı çıktıktan sonra paylaşacağımı ilettim, alınan olmadı, eşimle ortak kararımızdı, evet batıl inanç ve saçma gelebilir ama 40’ı cıkma olayına psikolojik olarak inanıyorum. İnsan hangi konudan üzüntü duyuyorsa o konuda daha alıngan olabiliyor, istemeden de olsa arkadasınıza kırılmışsınız, yakın zamanda size de nasip eder Allah insallah.Benim gibi dusunen insanlar da var en azindan ulan ben senin yedigini ictigi cikardigini gormus insanim bukadar artniyetli olmak zorundamiydi bilemedim zaten asla ustune gitmem yazmamda artik ne hali varsa gorsun ben kirginim ve hakliyim bu konuda, niye ozaman hamile kalir kalmaz atti bana testini insan kocasina atar o ilk bana haber verdi annesine bile degil, cinsiyetini beni arafi soyledi bebek arabasi bebek yatagi alirken benim fiktirimi aldi surekli simdi ne oldu bebe dogunca ne degisti ben yoksa napim fotografi aman arkadasliklar dostlukar boyle sacma sapan seylere bitiyor iste
Rabbim tez vakitte bebek sahibi olmayı nasip etsin inşallahsimdi ne oldu bebe dogunca ne degisti ben yoksa napim fotografi aman arkadasliklar dostlukar boyle sacma sapan seylere bitiyor iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?