- 24 Aralık 2007
- 9.169
- 28.820
Konunun herhangi bir yerinde öncelik sıralamasında bulunmuşmuyum?Ben de diyorum ki önemli olan bunlar değil mi , öncelik bu değil mi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Konunun herhangi bir yerinde öncelik sıralamasında bulunmuşmuyum?Ben de diyorum ki önemli olan bunlar değil mi , öncelik bu değil mi?
Gitmeee güzel güzel yazışın işte.Ben gidiyorum, saygılar, hürmetler, make love, not War
Güzel güzel yazisayim ama konu sahibi ilk mesajinda çıplaklık=ahlaksızlık diyince o formata uymayan, belki de bundan rahatsız olmayan herkes( başta ben ) ahlaksız oluyo. Bana ayıp oluyo bence.Gitmeee güzel güzel yazışın işte.
Bence konuya yorumumu yinelemem gerekirse çocuk büyütüyorsanız eğer çevre etkendir ama bir yere kadar, aslolan ebeveynlerin nasıl çocuk yetiştirdiğidir.
Örneğin yaşadığım yerde genelde 2 tip çocuk profili var, birinci tip çocuk profili daha 6-7 yaşında küfür etmeyi öğrenmiş, ortaokula başlarken sigara içmeye başlamış, sokaktaki evcillere uygunsuz şeyler yapmayı öğrenmiş, diğer tip çocuk profili de küfürbaz, sigara içen, gayriahlaki hareketleri olan çocuklar arasında yetişmiş olmasına rağmen belli görgü kurallarını bilen, konuşmasıyla tavrıyla iyi bir aile eğitiminden geçtiği anlaşılan çocuklar.
Hemen anlıyorsunuz, aile profilini bile kavrayabiliyorsunuz.
Velhasıl aile çocuğa örnektir, rolmodeldir, aile içinde sevgi, saygı, huzur, baskı aracı olarak kullanılmayan ama mutlak olması gereken kurallarla yetişmiş çocuğu görebileceği hiçbir manzara bozmaz, ki Müge Anlı denmiş sanırım, seyretmiyorum ama konsepti biliyorum, size benim için çok daha garip bir örnek vereyim, herkesin seyrettiği belli başlı tv kanallarındaki dizilere toplum ahlakını bozuyorlar diye söyleniliyor ya, valla günlük dizi çekilen bir kanal var, oradaki yerli günlük dizileri inceledim, Türk aile yapısına, çocukların ahlaki değerlerine uygun dizi çekiliyor sözde, öpüşme yok ama kadına iftira var, kadını sürekli kocasına namusunu açıklamak zorunda bırakma var, sürekli ezik gözüken ağlayan kadın profili var, evli kadına başka adamın göz koyması var ve bunların hepsinin senaryosunu yazan da bir kadınmış.
Yine çoook uzattım, çocukların ahlakı veya toplum ahlakı eğer bir insan ailesi tarafından iyi yetiştirilmiş ise, yetiştirilen kişi baskıcı veya saldım çayıra modunda bir aile yaşantısı içinde büyümemişse, ne gördüğünden, ne izlediğinden, ne de ailelerin korkulu rüyası sosyal medyadan etkilenir.
Yahu kadın mini etek dememiş ki !Bence düşünce tarzınızda sorun var. Ahlak mini etek giymek veya ortak üst değiştirmek değildir. Ahlak çok başka bişey. Siz sadece fiziksel boyutunda kalıp aşamamışsınız bişeyleri.
Hamama gitseydiniz denk gelirdiniz. Ayrıca cem yılmazın son şovunda bile var bu konu spor salonundaki çıplaklıkKadın ve erkeklerin cıplak bir şekilde saunaya girmelerini normal bulmadığım içinmi sapkın buldunuz?
Ben türkiyede hiç çırıl çıplak soyunup giyildiğine denk gelmedim yıllarca spora salonlarına gittim. Kadınlar üzerlerini değişirken ya sırtını döner yada bi kenara çekilir üzerlerini değişirdi. Duştan çıkan havluya sarılırdı falan.
Tamam da burda da olan şeyler hamamlar spor salonlarında gibi sanki burda yokmuş gibi davranıyor herkes ha bide sahillerde sex bile başladı hey yavrum heyYahu kadın mini etek dememiş ki !
Anadan üryan soyunuyorlar buna takılıyor, mini eteğe takılacak olsa ne işi var yurt dışında ?
Sex on the beachTamam da burda da olan şeyler hamamlar spor salonlarında gibi sanki burda yokmuş gibi davranıyor herkes ha bide sahillerde sex bile başladı hey yavrum hey
Onlar için ahlaksızlık çıplaklık değildir. Ben çocukların havuz aktivitelerinde yardımcı anne olarak çok bulundum. Kızlar ve erkek çocukları için ayrı büyük kabinler olur. Çocuklar zaten utandıkları için o kadar hızlı giyiniyorlar ki birbirlerini görmüyorlar. Fakat duş alma yerlerinde kadınlar gayet rahat çıplak duş alırlar. Ama çocuklar dikkat etmiyorlar onlar için normal gibi. Kendi çocuklarım bile neden diye sormamıştır. Bende dile getirmediğim için sanırım sorun olmadı. Evde çıplak dolaşılmıyorsa biz yapmayız gibi bir gibi algı oluşuyor sanırım çocuklarda da. Bizde olmaz , yasak gibi kelimeleri kullanmakdan ziyade kendi davranışlarımız örnek oluyor çocuklara. Evde dans günah diye öğretilen kız çocuğu rahat olduğu bir ortamda dans ederken bu yapdığım dans günah o yüzden kimseye söylemeyin diye bizi tembihlemişdi.
orada kadın erkek karışık diyor o sıkıntı işteTamam da burda da olan şeyler hamamlar spor salonlarında gibi sanki burda yokmuş gibi davranıyor herkes ha bide sahillerde sex bile başladı hey yavrum hey
Benim komşum da şort giydiğim için beni kibarca uyardı, devam edince selamı kesti. Yüzüme söylemedi ama arkamdan ahlaksız dediğine eminim. Kendisinin babasından kalan maaşı almak için kocasıyla boşanıp imam nikahiyla yaşıyor ve çocuklarının yıllardır düzenli olarak bizim aracımızı çizip, ayakkabilarimizi çalıyor olmaları dışında sorun yok...Soyunma odasında çıplak giyinip soyunmakla, sokakta sıcakta şort giymek aynı şey bence... Şehir merkezinde sokakta üryan dolaşıp havuza eşortmanla girmek her kültürde yadirganir elbette bu normaldir ama amacın soyunmak giyinmek olduğu bir yerdeki çıplaklığı ahlaksızlık olarak tanımlamak tuhaftan da öte bence...Yahu kadın mini etek dememiş ki !
Anadan üryan soyunuyorlar buna takılıyor, mini eteğe takılacak olsa ne işi var yurt dışında ?
Okuduğunu anlayan insanların varlığı çok güzelYahu kadın mini etek dememiş ki !
şort giydiğiniz için uyarılmak mı ayyy çok sinir bozucu sen kim köpek demelikBenim komşum da şort giydiğim için beni kibarca uyardı, devam edince selamı kesti. Yüzüme söylemedi ama arkamdan ahlaksız dediğine eminim. Kendisinin babasından kalan maaşı almak için kocasıyla boşanıp imam nikahiyla yaşıyor ve çocuklarının yıllardır düzenli olarak bizim aracımızı çizip, ayakkabilarimizi çalıyor olmaları dışında sorun yok...Soyunma odasında çıplak giyinip soyunmakla, sokakta sıcakta şort giymek aynı şey bence... Şehir merkezinde sokakta üryan dolaşıp havuza eşortmanla girmek her kültürde yadirganir elbette bu normaldir ama amacın soyunmak giyinmek olduğu bir yerdeki çıplaklığı ahlaksızlık olarak tanımlamak tuhaftan da öte bence...