Çocuklarım ve alt kat komşu

Kusura bakmayın da ben gece çalışıyorum gündüz uyuyorum aman evi süpürmeyin aman gürültü yapmayın diye milleti uyarmak da bana pek bi bencillik geliyor. Bu sürekli bir durum. 3- 5 günlük durum değil.Takin kulak tipacinizi göz bandinizi uyuyun yahu.
Konu sahibesi huzursuz oluyorsanız taşının ya dükkan üstüne ya da giriş kata. 3 çocukla gerçekten zor .bende iki oglan var giris kattayim çok da rahatim.

Normali budur.

Bulamadım maalesef

Babamdan biliyorum babamda gece bekçisi. Uykuya gece uykusu kadar derin dalamiyor ve gerçekten rahatsız oluyor. Yalan söylediklerini yada abarttiklarini düşünmüyorum o yüzden ama o odanın üzerinde oynatmasaniz sizde

Aynen gece calisiyor diye komsuda gunduz uyutsun gece mi oturtsun yani cocuklari. Hem o yastaki cocuk tabi ki oynayacak tabi ki evinizde olacaksiniz disari cikmak ne demek ne munasebet..

Gündüz uykusu zaten gece uykusu gibi olmaz. Sizin çocuklar ses çıkarmasa yoldan korna sesi gelir,seyyar satıcı geçer, zile yanlışlıkla basan olur, olur da olur yani.

3 küçük çocuğun yaşadığı evde ses zaten olur.
Benim eşim de bazen sabah geliyor eve, gündüz uyuyor o sırada komşu gürültüsü olsa bana bile hayıflanmıyor komşunuz yalıtım yaptırsın bence.

Ne saçma kendi uyuyacak diye çocukların en doğal hakkı olan oynamayı elinden alacak değilsiniz heralde.Gündüz vakti kendileri sessiz olabilir ama bunu sizden isteyemezler.Abartı bir gürültü yapmıyorsa çocuklar bence baskılamayın yavrularınızı çünkü çok küçükler.Yani çocuk gündüz vakti evinde koşup oynayamyacaksa ölelim artık.Zaten sokak kavramını bitirdik sapık pislikler yüzünden.

İşte maalesef ki toplumumuzda ki en önemli eksiklik "EMPATİ "
Kendi sorunu..
Banane. .
Kendisinin derdi..

İşte maalesef ki toplumumuzda ki en önemli eksiklik "EMPATİ "
Kendi sorunu..
Banane. .
Kendisinin derdi..
İyi de konu sahibi bir yere kadar çözüm bulabilir, kendisi tıpa bile takmaz ve üstelik onlar da gece 2 lere kadar gürültü yaparken, kadın 3 çocukla tıp mı oynasın güpegündüz..
Empati tamam da, beklentiler de mantık çerçevesinde olmalı..
O zaman üst komşu da empati yapsin, bir zahmet..
Öksürüğe bile laf eden bir insan, ben çok makul bulmadım komşuyu...

off bu konular çok zor, benim de alt çaprazdaki koşma sesinden rahatsız oluyoruz diye not yapistirmis kapıma, ki ben o evde yazin 2,5 - 3 ay kalıyorum yalnızca.. cocuklu evde tabii ki ses, gurultu olacak, anlayissiz insanlarla apartman hayati zor..
kisin yasadigim yerde de evler ahşap, dolayisiyla normal yürüsen alta asiri bir ses gidiyor.. sizin komsu gibi gece calisip gunduz uyuyormuş alttaki kadın, bizi şikayet etti..
gunduz uyuyacaksan müstakil eve git yani gunduz her yerde ses var.. hepsini mi keseceksin ?
neyse ki simdi otopark uzerindeyim şikayet gelmiyor.. benim de üstümden ayak sesleri, ritmik sekilde koşma sesi (muhtemelen evcil hayan) geliyor ama gidip şikayet etmiyorum yani. ne yapalim adam yahut köpeği yürümesin mi? en güzeli cocuklu ailelerin duz ayak müstakil evlerde yasaması...
inshallah siz de sikintinizi çözersiniz bu sekilde bir durumla yasamak çok huzursuz ediyor insani.. Allah kolaylık versin..

Ortak yaşam alanında insanları rahatsız edecek kadar gürültü yapmak medeniyet de tavana vurmak mi medeniyetsizlik ?

büyük insanlar ses yapsa haklılar rahatsızlığını dile getirmekle. mesela ben eşimle tartışmıştım, nası deliriyorum sandelyeler falan yere çalıyorum zile bastılar noldu biri mi bayıldı diye :) utandım yaptığımdan o an. ama küçük çocuk için uyarılar bana saçma geliyor napim ağzını mı bağlıyım , koşmasın diye ayaklarına pranga mı çekiyim. çocuk işte çocukluğunu yaşamak zorunda. çocuğu olmayan insan rahatsız olur bu sesten. çocuğu olan anlayışlı olur bencee.. mesela benim çocuğum yok yan dairedeki 3 aylık bebeğin ağlamasıyla uyanıyorum annesinin piş piş sesine kadar duyuyorum. zillerine basıp gece bebeği ağlatma gerekiyosa memeni çocuğun ağzına bırakıp yatır mı diyim. :) bazen susmak gerekiyor söz konusu bebekse yada çocuksa :)

Ortak yaşam alanında insanları rahatsız edecek kadar gürültü yapmak medeniyet de tavana vurmak mi medeniyetsizlik ?
Ee tamam da tıpa takılsın demis sevmiyormus beyfendi. Gündüz vakti insanlar put mu kesilsin ? Hele ki bunlar çocuk yani. Tabiki oyun oynayacaklar. Bir gun oynamasalar iki gun oynamasalar ucuncu gun oynayacak yani. Gündüz vakti cocuklar ses cıkarmasin demek cok acayip yani.

Şurada yetişkinlere laf anlatamıyoruz.
Çocuklardan anlamasını bekliyorlar :)

Çocuk çünkü.
Hareketsiz kalacağı en fazla 5 dk.
Aralıksız tembihleyemem. Tembihlesem bile artık duyarsızlaşır.
Çünkü çocuğun yapısı bu, kıpır kıpır.

Kk kadınları şöyle bir kalıp düşünceye sahip; Began'ın çocukları evi yıkıyor, 7/24 gürültü yapıyor, çığlık çığlığa.

Halbuki gayet sakin oynuyorlar. Elbette arada koşuyorlar odadan odaya ama koşma süresi en fazla 5 dk. Bu kadarı da idare edilir.

Eğer ihtiyacı varsa evet.
Tıpa takacak uyuyacak.
Benim de üst komşum sizin gibi
Kulak tıkacı kullanıyorum
Şimdi Doğum iznindeyim ve sıkıntılı geçiyor 3 aydır
Geceleri ağrıdan uyuyamıyorum
Gündüz uyuyayım desem kendi evimde bir gram uykum yok

Oyun sessiz de oynanır
Ya da düzenli ses olmak zorunda değil

Çocuktur bu yapacak diye birşeyde Yok
Buna katılmıyorum
Biz cocukkken hep komşular rahatsız olur mantıcında büyütüldük
Kapıyı yavaş kapa
Sandalyeyi çekme
TV sesini cok açma
Şimdilerde her ailede çocuk bu mantığını kavrayamıyorum
Herkes binbir zorlukla aldığı evinde sakinlik ister
Madem gürültü yapılacaksa
Müstakil eve çıkın
Ortak yaşam alanlarında düzenli gürültü hoş değil çünkü
Siz rahat edeceksiniz diye komşular mi rahatsız olacak
Arada olur ama düzenli ses rahatsız olani yıpratır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…