- 9 Mayıs 2015
- 3.657
- 7.939
- 158
Normali budur.Gündüz yapacak bir sey yok ki ama.. yani resmi olarak bile sikayet etse yapacak bir sey yok. Cok normal sizin evinizden ses gitmesi.
Gece ses olmamasi lazim asıl.. yani bu durumda sizin sikayetci olmaniz gerekiyor.
Asagidaki komsunuz uyuyacak diye her gun cocuklari alip bir yerlere gidemezsiniz sonucta orasi sizin eviniz cocuklarla butun gun disarda beyefendi uyuyacak diye...ayrica ne yaparsa yapsin gece sessizligi bekleyemez kimse gunduz elbet ses olacak temizlik yapacaksiniz supurge filan hayatinizi alt kat komsunuza gore ayarlayamazsiniz.
Kendileri bir yol dusunecek bir durumda.
Bulamadım maalesefKusura bakmayın da ben gece çalışıyorum gündüz uyuyorum aman evi süpürmeyin aman gürültü yapmayın diye milleti uyarmak da bana pek bi bencillik geliyor. Bu sürekli bir durum. 3- 5 günlük durum değil.Takin kulak tipacinizi göz bandinizi uyuyun yahu.
Konu sahibesi huzursuz oluyorsanız taşının ya dükkan üstüne ya da giriş kata. 3 çocukla gerçekten zor .bende iki oglan var giris kattayim çok da rahatim.
Aynen gece calisiyor diye komsuda gunduz uyutsun gece mi oturtsun yani cocuklari. Hem o yastaki cocuk tabi ki oynayacak tabi ki evinizde olacaksiniz disari cikmak ne demek ne munasebet..Kusura bakmayın da ben gece çalışıyorum gündüz uyuyorum aman evi süpürmeyin aman gürültü yapmayın diye milleti uyarmak da bana pek bi bencillik geliyor. Bu sürekli bir durum. 3- 5 günlük durum değil.Takin kulak tipacinizi göz bandinizi uyuyun yahu.
Konu sahibesi huzursuz oluyorsanız taşının ya dükkan üstüne ya da giriş kata. 3 çocukla gerçekten zor .bende iki oglan var giris kattayim çok da rahatim.
Ne saçma kendi uyuyacak diye çocukların en doğal hakkı olan oynamayı elinden alacak değilsiniz heralde.Gündüz vakti kendileri sessiz olabilir ama bunu sizden isteyemezler.Abartı bir gürültü yapmıyorsa çocuklar bence baskılamayın yavrularınızı çünkü çok küçükler.Yani çocuk gündüz vakti evinde koşup oynayamyacaksa ölelim artık.Zaten sokak kavramını bitirdik sapık pislikler yüzünden.İyi akşamlar hanımlar;
Kocası gece bekçisi olan komşum yine.
Kocası sabah 8 den 14 e kadar uyuyor. O yüzden evlerinde çıt çıkmıyormuş. Çocuklarım (yaşları 3-5-6,5) çok gürültü yapıyormuş, tavana vurmuş ama duymamışım.
Çocukları sık sık uyarıyorum ama çocuk işte. 5 dakika sonra oyuna dalıp ses yapıyorlar.
Bu arada kocası akşam işe gittiğinde bunların evinde ses bitmiyor 12-1 e kadar. Çocuklarım en geç 21 de uyuyor ama hala ses geldiğini iddia ediyor.
Ben hiç onların da gürültü yaptıklarını dile getirmedim. Ama artık sinirleniyorum. Ben de sizin gürültünüzü çekiyorum deyip ipleri koparacağım.
İşte maalesef ki toplumumuzda ki en önemli eksiklik "EMPATİ "Gürültü yapan kimseyi savunmuyorum ama, konu sahibi de, gece çalışan komsusu rahat etsin diye, ona göre ayarlayamaz ki çocuklarını, gündüz saatinde.
Böyle birşeyi kimse kimseden bekleyemez..
Gece çalışıyor olması kendisinin derdi, 3 çocuklu gündüz yaşam saatlerinde evinde oturan komşunun değil malesef...
İyi de konu sahibi bir yere kadar çözüm bulabilir, kendisi tıpa bile takmaz ve üstelik onlar da gece 2 lere kadar gürültü yaparken, kadın 3 çocukla tıp mı oynasın güpegündüz..İşte maalesef ki toplumumuzda ki en önemli eksiklik "EMPATİ "
Kendi sorunu..
Banane. .
Kendisinin derdi..
Ortak yaşam alanında insanları rahatsız edecek kadar gürültü yapmak medeniyet de tavana vurmak mi medeniyetsizlik ?Bence de.
Gece uykusu başka bak, kimisi saat sesinden uyuyamaz, uyku kaçar gelmez
Ama gündüz uykusu öyle değil ki, yorgunsan uyursun zaten gündüz. Ses mes dikkat etmem ben valla.
Zaten tavana vurmak kadar iğrenç bir medeniyetsiz örneği yok, bir daha gelirse yapçak bişe yok de :)
Siz derin uyuyorsunuz diye adam da derin uyumak zorunda mi ?Aynen.
Ben de bazen uykusuz kalıyorum. Bırakın alarmı, çocukların sesini bile duymayacak kadar derin uyuyorum.
Ee tamam da tıpa takılsın demis sevmiyormus beyfendi. Gündüz vakti insanlar put mu kesilsin ? Hele ki bunlar çocuk yani. Tabiki oyun oynayacaklar. Bir gun oynamasalar iki gun oynamasalar ucuncu gun oynayacak yani. Gündüz vakti cocuklar ses cıkarmasin demek cok acayip yani.Ortak yaşam alanında insanları rahatsız edecek kadar gürültü yapmak medeniyet de tavana vurmak mi medeniyetsizlik ?
Eğer ihtiyacı varsa evet.Siz derin uyuyorsunuz diye adam da derin uyumak zorunda mi ?
Şurada yetişkinlere laf anlatamıyoruz.büyük insanlar ses yapsa haklılar rahatsızlığını dile getirmekle. mesela ben eşimle tartışmıştım, nası deliriyorum sandelyeler falan yere çalıyorum zile bastılar noldu biri mi bayıldı diye :) utandım yaptığımdan o an. ama küçük çocuk için uyarılar bana saçma geliyor napim ağzını mı bağlıyım , koşmasın diye ayaklarına pranga mı çekiyim. çocuk işte çocukluğunu yaşamak zorunda. çocuğu olmayan insan rahatsız olur bu sesten. çocuğu olan anlayışlı olur bencee.. mesela benim çocuğum yok yan dairedeki 3 aylık bebeğin ağlamasıyla uyanıyorum annesinin piş piş sesine kadar duyuyorum. zillerine basıp gece bebeği ağlatma gerekiyosa memeni çocuğun ağzına bırakıp yatır mı diyim. :) bazen susmak gerekiyor söz konusu bebekse yada çocuksa :)
Çocuk çünkü.Ee tamam da tıpa takılsın demis sevmiyormus beyfendi. Gündüz vakti insanlar put mu kesilsin ? Hele ki bunlar çocuk yani. Tabiki oyun oynayacaklar. Bir gun oynamasalar iki gun oynamasalar ucuncu gun oynayacak yani. Gündüz vakti cocuklar ses cıkarmasin demek cok acayip yani.
Benim de üst komşum sizin gibiEğer ihtiyacı varsa evet.
Tıpa takacak uyuyacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?