- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.752
Ona diyin ki bubendeğilim diye biri var evi tutmak istiyor akşama kadar kırmızı balığı son ses dinlesin bakayım noluyor.ince duvarı olmayan yok gibi bişey. ses yalıtımı var dedikleri yerlerde bile yok aslında. tutarken duvarların içini açıp bakamayacağımıza göre... taşındıktan sonra ortaya çıkan şeyler bunlar. ben 10 sene 40 yıllık binada oturdum. aynı ev içinde yan odadan gelen sesi duymazdım. salonla odam birbirine uzaktı. kapımı kapamışsam salondan gelen sesi duymazdım mesela, tv sesi olsun konuşma sesi olsun pek gelmezdi. alt üst kat sesi bilmezdim zaten. eski evler malzemesinden dolayı sanırım bu konuda daha iyi. yeniler çok kötü, kağıt gibi. gerçi bizim yaşadığımız ev yeni de değil 15 senelik var ama 40 sene önceki gibi de değil sonuçta. katlar arasına depremden önce asmolen döşeme denen, 30 cm kalınlığında mı ne kirişlerden yaparlarmış. ama depremde riskli olduğu için yasaklamışlar, onun yerine plak döşemeye geçilmiş. plak döşeme daha hafif bir malzeme ve kalınlığı maksimum 15-20 cm. e hal böyle olunca üstün tüm sesi direkt alta geçiyor. bu teknikleri araştırdım ben zamanında. aklımda kaldığı kadarıyla yazdım. gerçekten kalkıp bişey derse üslubunca haddini bildiricem. konuşma sesi yani ne yapabilirim? istersem her gün kahkaha ile konuşurum evimde kime ne yani. son ses tv açsam müzik açsam, matkap kullansam, zıplayıp dursam, sabah akşam bağır çağır sevişsem, gece süpürge tutsam sonuna kadar haklı rahatsız olmakta. ama konuşma sesi bu, ben kimseye sus diyemem, telefonu kapat diyemem? bunun için aşağıdan vurması o kadar çirkin, o kadar ayıp geldi ki bana... çok saçma olduğu için diyorum belki de bizim için vurmadı. belki de bişey çakması gerekti, başka bişeye vurdu. ikinci kez vurduğu sırada zaten ses azalmıştı, daha nesine vurdu yani? ilk taşındığımız zamanlar saat 10 gibi akşam, duvara çivi çakmıştım. çivi çakmak için kaç kez vurulur maksimum? 5-6 en fazla. çivi yerine girer zaten. onda da duvara vurup aşağıdan hoop diye bağırmıştı manyak. ama onu söylemedi mesela yüzümüze.
Bizim evimizde ya yalıtım çok iyi ya da bizden başka kimse ses yapmıyor djjdjd
Ay bu insanlar bu kadar kıyamıyorlarsa evlerine, bu kadar sakinlik istiyorsa kiraya vermeyecekler. Ki siz çok nazik insanlarmışsınız. Yatsın kalksın dua etsin.
Annemlerin eski komşusu da vuruyordu bir süre sonra bizd vurmaya başladık, sesleri kesildi medeniyeti kaldırmayan bir ülkeyiz maalesef.