• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarım ve alt kat komşu

Akşam ve gece yasal dinlenme saatleri arasında gürültü yapan insanlar değilseniz sallayın gitsin, fazla umursamaya gerek yok. Tuhaf olan onlar çünkü, tuhaf derken düzeni farklı diyelim. Uyku saati gecedir, gündüz yaşam devam eder çok da yapacak bişey yok kimse kusura bakmasın. Anladığım kadarıyla komşunuz paranoyak.

Bu ve benzer birkaç konuya baktığımda şu kanıya vardım;
Anneler dahil kadınlar çocuklardan nefret ediyor ve benciller.
Çocuklar da bu yüzden bencil ve saygısız.
Etki-tepki meselesi. Ya da ne verirsen onu alırsın.

Beylerden bu kadar şikayet duymadım.

Yahu bırak çok bilmişler onlar. Kolay sanıyorlar dört duvar içindeki çocuğu durdurmayı.

Oğlum resmen bizim tepkimizi ölçüyor bir kaç defa engelledik elindekini yere vurmak isteyince. Bu sefer duvara vuruyor. Ya da gözümüzün içine baka baka yere atıyor. Aklınca oyun yapıyor her seferinde söylesek de.
Ne yapalım yani bağlayalım mı cocuğu? Hangi çocuk saatlerce hareketsiz oturup etkinlik yapar?

Ki bizim alt katımızda düzenli oturan yok bir senedir. Geçen denk geldik eşim söyledi "kusura bakma abi sürekli engel olamıyoruz ses oluyor" diye. Adam "olur o kadar çocuk o sen de ben de öyle büyüdük" dedi.
Önceden yaşlı bir teyze vardı kiracı ona da söylüyorduk o da çok anlayışlıydı.
Var yani halden anlayan insanlar.

Evi her daim sessiz olanlar veya çocuksuzlar bunu anlayamaz. Empati kurmalarını bekleme.

Akşam ve gece yasal dinlenme saatleri arasında gürültü yapan insanlar değilseniz sallayın gitsin, fazla umursamaya gerek yok. Tuhaf olan onlar çünkü, tuhaf derken düzeni farklı diyelim. Uyku saati gecedir, gündüz yaşam devam eder çok da yapacak bişey yok kimse kusura bakmasın. Anladığım kadarıyla komşunuz paranoyak.
Bence gündüz gürültüleri normal seviyede.
Zaten en geç 21 de uyutuyorum.

Yahu bırak çok bilmişler onlar. Kolay sanıyorlar dört duvar içindeki çocuğu durdurmayı.

Oğlum resmen bizim tepkimizi ölçüyor bir kaç defa engelledik elindekini yere vurmak isteyince. Bu sefer duvara vuruyor. Ya da gözümüzün içine baka baka yere atıyor. Aklınca oyun yapıyor her seferinde söylesek de.
Ne yapalım yani bağlayalım mı cocuğu? Hangi çocuk saatlerce hareketsiz oturup etkinlik yapar?

Ki bizim alt katımızda düzenli oturan yok bir senedir. Geçen denk geldik eşim söyledi "kusura bakma abi sürekli engel olamıyoruz ses oluyor" diye. Adam "olur o kadar çocuk o sen de ben de öyle büyüdük" dedi.
Önceden yaşlı bir teyze vardı kiracı ona da söylüyorduk o da çok anlayışlıydı.
Var yani halden anlayan insanlar.

Evi her daim sessiz olanlar veya çocuksuzlar bunu anlayamaz. Empati kurmalarını bekleme.
Olur mu?
O hadsizlere göre suç makinesi çocuklar böyle yetişiyormuş.
Cehaletten küflenmiş zihniyete bakın.

Geçen gün şiddetli rüzgar ve yağmur vardı. Öyle ki yağmur damlaları cama çarpıp ses çıkarıyordu.

Komşu diyor ki; cama sen vurdun sandım.

Bu kadar tuhaf kadın.

bence o kadından uzak dur

çoluğuna çocuğuna mukayyet ol

zira normal değil valla

apartman içinde vs çocuklara abuk sabuk bir şey demesin

bence o kadından uzak dur

çoluğuna çocuğuna mukayyet ol

zira normal değil valla

apartman içinde vs çocuklara abuk sabuk bir şey demesin
Evet normal değil bence de.
Bu olaydan sonra karar verdim.
Her lafı kırarım, döverim, patlatırım vs tüm çocuklara.

Kadın tek başına bayrama memlekete gitti.
Ne kocası ne kızları sesten şikayet etmiyor.
Tek takık kendisiymiş anlaşılan.

Bende bir cocuk var o bile cok ses yapiyor yalan yok. 3 cocugun ses yapmamasini istiyorsaniz o saatlerde parka falan cikarabilirsiniz.
Bu alt komsunun cocuklari yok mu?
Neden onlarin keyfi icin 3 cocugu alsin da parka götürsün saatlerce bu mantikli bir cozum mu ?bu kadın evde yemek temizlik yapmasin mi?Cocuklu evden ses cikar net cocuklari beton duvarlar arasina aldik bir de iple baglayamayiz.
Is saatleri boyleyse mustakil evr gececekler apartman hayatini bastan kabullenmiş o kişi gitmeli.

İyi akşamlar hanımlar;
Kocası gece bekçisi olan komşum yine.

Kocası sabah 8 den 14 e kadar uyuyor. O yüzden evlerinde çıt çıkmıyormuş. Çocuklarım (yaşları 3-5-6,5) çok gürültü yapıyormuş, tavana vurmuş ama duymamışım.
Çocukları sık sık uyarıyorum ama çocuk işte. 5 dakika sonra oyuna dalıp ses yapıyorlar.

Bu arada kocası akşam işe gittiğinde bunların evinde ses bitmiyor 12-1 e kadar. Çocuklarım en geç 21 de uyuyor ama hala ses geldiğini iddia ediyor.
Ben hiç onların da gürültü yaptıklarını dile getirmedim. Ama artık sinirleniyorum. Ben de sizin gürültünüzü çekiyorum deyip ipleri koparacağım.
Alt komşunuza söyleyin çocukları koyacak kafes bulamadık zapdedemiyoruz diye üst kat komşumun çocuğu evde bisiklete biniyor oyuncakları yerlere atıyor güm güm koltuklardan atlıyor hiçte rahatsız değilim çocuk bu napsınlar sokak kültürü artık bitti sokaktaki oyunları evde yapıyorlar diyecek lafım yok

Alt komşunuza söyleyin çocukları koyacak kafes bulamadık zapdedemiyoruz diye üst kat komşumun çocuğu evde bisiklete biniyor oyuncakları yerlere atıyor güm güm koltuklardan atlıyor hiçte rahatsız değilim çocuk bu napsınlar sokak kültürü artık bitti sokaktaki oyunları evde yapıyorlar diyecek lafım yok
Keşke herkes sizin kadar anlayışlı olsa.

Rahatsız oluyorsanız müstakil eve çıkın ben gündüz vakti çocuklarımı bağlayamam gece olsa hadi neyse diyin. Tacize de devam ederse şikayet edeceğinizi belirtin.

Rahatsız oluyorsanız müstakil eve çıkın ben gündüz vakti çocuklarımı bağlayamam gece olsa hadi neyse diyin. Tacize de devam ederse şikayet edeceğinizi belirtin.
3 ay rahatım. Sonrasına bakacağım artık.

Ay ne kadar kötü yorumlar var ya. Gürültü insanların ev içinde olduğu hiçbir zaman yapılmaz. Öğlen 3 de dinlenme saatidir. Akşam 7'den sonrası da işten eve gelenler için dinlenme saati. Arkadaşım da hostes ne zaman uyuyacağı belli değil, sırf bu yüzden aç ev değiştirdi. Toplu ortamda yaşamanın bir kuralı var adam neden gitsin, rica etmiş.

Ay ne kadar kötü yorumlar var ya. Gürültü insanların ev içinde olduğu hiçbir zaman yapılmaz. Öğlen 3 de dinlenme saatidir. Akşam 7'den sonrası da işten eve gelenler için dinlenme saati. Arkadaşım da hostes ne zaman uyuyacağı belli değil, sırf bu yüzden aç ev değiştirdi. Toplu ortamda yaşamanın bir kuralı var adam neden gitsin, rica etmiş.
Evde gürültü olur. İnsanlar yürür, televizyon açık olur, çocuklar kahkaha atar, süpürge çalışır vs. Gece sessizliği gün içinde beklenemez. Bu kadın evde gün içi desibel sınırının üzerine çıkıyor olamaz. Toplu yaşama adabı ben hostesim, ben bekçiyim siz de bana göre yaşayın demek değildir.

Siz de bana öre yaşayın demek değil ki! çocuğun eline sert top verme de sünger top ver, yer matı ser. Benim yeğenim müstakil evde yaşıyor, çok hareketli ama bir oyun gösteriyoruz hemen oturuyor oynuyor taklit yapıyor. Büyük insanlar gibi sırasını bekliyor. Çocuk o yapacak tabi diyen insan anlayamaz, normal.

Back