Çocuklarım ve alt kat komşu

Ben birşeye hırs yapmadım sürekli çocuktur yapar çocuktur yapar diyorsunuz bunu anlamıyorum bir kerecik de karşı da ki insanı düşünün ya zor mu? Ayrıca onların ses yapmasıni da asla desteklemiyorum gürültüye karşıyım neden anlamıyorsunuz niye herkes birbirinin yaşam alanıni rahatsız ediyor bunu anlamıyorum yarın birgün Allah nasip ederse benim de çocuğum olacak ve inanın düşünüyorum kesinlikle başkasını rahatsız etmeye hakkım yok doğacak çocuğa da ilk önce bunu öğreteceğim

Teşekkür ederim gerçekten anlatamıyorum kendimi yani yaşadığım şeylere dahi anlattım yok olmuyor çocuktur yapar ben çocuğumu susturabilirim ama o adam iş bulamaz uyuyamazsa çok ciddi bı hastalığa yakalanabilir gece uyumaya adapte gelmişiz bu dünyaya sonuçta neyse teşekkür ederim hak verdiğiniz için

Bana bir tane mesajımı gösterir misiniz çocuktur yapar yazdığım?

Bu arada empatinin âlâsını ben yapıyorum ,benim çocuğum dur dediğin yerde duran bi çocuk ki çok sık bunu söyleme gereği bile duymuyorum dolayısıyla konu sahibi açısından empati yapıyorum yani gürültüsüz taraf olarak gürültüsünden rahatsız olunan kişinin yerine kendimi koyarak savunuyorum.

Empati yapılması konusunda sıkıntı yok. Ben anlatıldığı kadarına yorum yapabilirim ve öyle de yapıyorum. Onca örnek verildiği halde ısrarla empati denmesi beni bu kadar çok yazdırdı.Empatiye bukadar önem veriliyor madem ozaman konu sahibinin yerine de kendilerini koysunlar, mesela gündüz ev süpüren birine "yere sürtme sesi çok geliyor" denince nasıl tepki verilir?

Konu ıstıraba dönmüş ya; kadın kendine düşen ne ise yapmış açıklıyor, komşunun neler yaptığını da açıklıyor ve hala daha adamın uykusu da uykusu diye tutturulmuş gidiliyor.

Kadın, günlük iki saat çocukları dışarı çıkarıyorum diyor, adamın uyuduğu odanın üzerindeki odada oynamalarına izin vermiyorum diyor, çocuklarıma sık sık uyuyan adamı hatırlatıp onları uyarıyorum da diyor.

Peki uyuyan adam, kendi uykusu için ne yapıyor?
Kulak tıkacı? Yok, istemezmiş, öyle istemiyormuş.
Odasına ses yalıtımı? Ne gerek var, komşuları tık ses çıkarmayacak şekilde hızaya sokmaya çalışır daha iyi.
Adam rahatından zerre ödün vermesin, sadece talep etsin ama çocuklar 11-14 gibi medeni saatler içinde çıt ses çıkarmasın. Başka?

Savunduğunuz adam canı öyle istemiyor diye kendi uykusu için kulak tıkacı kullanmaktan bile aciz, ama komşu 3 yaşındaki çocuğunu bağlayıp oturtsa pek memnun olacak. Hadi oradan.

Offfff nokta koyucu olarak ağzınıza sağlık diyorum dünden beri bunu anlatmaya çalışıyorum

Offfff nokta koyucu olarak ağzınıza sağlık diyorum dünden beri bunu anlatmaya çalışıyorum

Konu açık, bariz ya; kadın daha ne yapsın, dövsün mü sövsün mü?
Bi de konudaki adamın kendi rahatı için yapabilecekleri konusunda da hiçbir girişimi yok, karşı tarafı darlayıp duruyorlar sadece.

Çocuk adı üstünde, bir yetişkin farkındalığı-sakinliği bekleyemezsin, her an aynı usluluk performansını da bekleyemezsin.
Her çocuğun her şartta aynı davranmasını, tek fabrikasyon ürünmüş gibi hepsine her yöntemin aynı tesirle işleyebileceğini iddia etmek, cahillik.

Çoluğa çocuğa karışsınlar bi, o zaman anlarlar, şimdi bol keseden çocuk terbiyesi konusunda sallamak serbest.

Çocukların oyun oynayabilecekleri, ziplayip kosabilecekleri bir sokaklari yok. Sehirde dort duvar arasında tıkılı kaldılar. Bırakın bari evde rahat rahat oynasınlar. Gündüz vakti çocuklara sürekli sus, zıplama, hoplama derseniz onlar daha da hırçınlaşır, ozgurlesemez, keşfedemez, öğrenemez.

Çocuğu 6 saat nasıl susturacaksınız merakla bekliyorum.

Çok şükür.
Allah razı olsun özet ve doğru anlatım için.

Hayır biz yanılıyoruz çocuk bu sus dediğin yerde susacak !! Öyle kolay olsaydı etrafta hiç sıkıntı olmazdı bunun empatisini yapan yok, adam uyumazsa hasta olur deniyor ama o çocukların gelişimini sallayan yok.... herneyse kısacası noktanızdan virgülünüze kadar katılıyorum, çok yazdı deniyor sonra

Gündüz ses olması çok normal
Benim üst komşu evi yıkıyor resmen ama gündüz yani bişey diyemem
22 den sonraki sesleri şikayet ediyoruz ama

Ama adam gece çalışıyor zavallı biri.
Çocuk oynamasa da olur, çıt çıkarmak ne haddine. Çirkef varlık.

Empati empati diyenlerin bencilce düşünmesi ironik.

Gece çalışan zaten bunu göze alarak gece çalışıyor. Kaldı ki aynı yetenekte gece çalışan kişi, gündüz çalışandan daha fazla para kazanır. Cefası var ama sefası da var yani. Bir kulak tıkacı taksa problem bitecek ama yok onun yerine herkes yarasa gibi yaşasın diye bekliyor.

Aynı fikirdeyim
Aynılarını ben de yazdım
İnsanlar hem suçlular hem güçlüler
Çok enteresan

Adam Kazandiği para doğrultusunda
Komşu gürültüsüne maruz kalmak zorunda mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…