Çocuklarım ve alt kat komşu

Bence boşverin. O evde yaşam hakkı sizin. Çocuklarınıza zincir vuramazsınız en faxla dikkat edersiniz. Onu da yapıyormuşsunuz zaten. Herkes komşusuna katlanmak zorunda. Benim üst komşumdan da gece yarıları patırtı gütürdü eksik olmuyor, uykumdan sıçrıyorum. Mecbur katlanacağım. Böyle hassasiyeti olan insanlar en üst katı bulmalı. Ya da sukut etmeyi bilmeli.

Aaa konu sahibi yahu sizin cocuklar merdiven boslugunda ya da asansorde mi oynuyor? Ortak yasam alanı ne zaman kisinin kendi evi oldu yahu?? Şaştım kaldım.
Ayrıca evet gunduz matkap yapmak filann sizin en dogal hakkiniz sonucta orasi sizin eviniz boyle seyler gece saatinde tabi ki olmaz gunduz olur.
Ama siz yine de komsunuz uyandiginda yapin tabi ki..

Yorumları okudum cok şaşırdım.
Konu sahibi konunu kapattır.
Sizin giBi anneler yuzunden gibi cumleler bile okudum anneligimiz bile sorgulanmis sanki biz daha cok ses yap cocugum daha cok gibi tesvik edip cocuga cirkin seyler ogretiyormusuz gibi.
Hatta ozel mulkiyetiniz olan eviniz ortak alan bile olmus :)))
Bu mantıkta olan insanlara anlatabilmeniz cok ama cok zor.
Konunuza daha fazla yorum yapmak istemiyorum zira sizi cok haklı ve aklı başında buldum.
Boyle devam edin cocuklarınız birbiriyle oyun oynasın parka çıksın uyumalari gerektigi saatte uyusunlar yemek saatinde yemek oyun saatinde oyun oynasınlar.
Saygı cercevesinde insanlari rahatsız etmeden çocukluklarını yasasınlar.
Ben inanıyorum ki siz iyi annesiniz cocuklarınıza dogru olanı ogretiyorsunuz.
Lutfen burda yazilanlar moralinizi bozmasın.
Benim bir oglum var elimden geldigince dogrulari ogretmeye calisiyorum kimseye de burda kendime sizin gibi anneler cumlesini kurdurtmam....
Siz uc cocuk annesi bir kadın olarak zaten hayatınız yeteri kadar zor eminim siz hem gece hem gunduz calisiyorsunuzdur.. sizin hakkiniz odenmez..ama konunuzu kapattirin sizin gibi biri bu cumleleri duymayi hak etmiyor...

Öyle ki başka konular altında dahi bizlerin yorumlarını hala anlamak istedikleri gibi anlayıp anlatmaya devam ettiler, güldüm sadece... bizi "gürültüyü destekleyen, çocuk denince dünyanın durması gerektiğini savunan hatta herkes evini arabasını satsın gitsin yeter ki çocuklara ses etmesin kimse....." diyen kişiler olarak lanse ettiler ben pes ettim,anlatmaktan vazgeçtim çünkü birisi mesajın bi kısmını alıp anlamak istediği gibi anlayıp öyle algı oluşturuyor, soruyorum ki tek bir mesajımı göster ama cevap yok anlamak isteyen baştan sona okur anlar,ortadan okuyup "çocuktur yapar dokunmayın" diyorlar diyip algı oluşturmaz. Empati yaparak yazdığımızı ısrarla belirttiğimiz halde ,konu sahibinin yeterince dikkat ettiğini belirttiği halde,komşunun daha neleri sorun ettiğini söylediği halde "empati" dendi ben daha söz bulamıyorum,ısrarla "gürültüyü savunanlar" dendi

İki taraf için de zor çocugu zincirleyemezseniz sizinde yapacak biseyiniz yok ama karşı tarafta kendince haklı Allah yardımcınız olsun

Çocuklarda empati duygusunun gelişebilmesi için önce vicdan duygusunun gelişmesi lazım.
Empati ve vicdan soyut kavramlar.
Okul öncesi dönemdeki çocuklar henüz somut işlemler döneminde.
Empati duygusu için okul öncesinde,
ön hazırlık yapmakla birlikte ilkokuldan önce bu duygunun gelişmesini beklemeyiz.
Ya da şöyle ifade edeyim,6 yaşından önce empatik davranamayan çocuk için;
-Bu çocukta hiç empati duygusu gelişmemiş,
anne-babası da öğretmemiş demeyiz.

Çocuğun yetişkinlerin bazı duygularını ve duyguların yansımasını hissetmesi-fark etmesi onun,
kendisini karşısındakinin yerine koyarak düşünebildiği anlamına gelmez.
Verdiğiniz örnek de 2-3 yaşındaki çocuklar
için çok yüksek bir beklenti.
Bu konuda sizden farklı düşünüyorum.

Evet çünkü asansörde yaşıyoruz :)

Teşekkür ederim :)

3,5 yaşında oğlum var annem kv dedeleri zaptedemiyoruz. Sabah 7 de kalkar koşuşturma başlar. Bir komşum bile bir şey demedi diyemez çünkü akşam üzeri 19:30 da uyur ve gece uyanmaz asla ses olmaz. Olması gereken zaten akşam ses yapmamaktır. Siz sonuna kadar haklısınız. Kulaklarına tıpa takmaktan başka çözümü yok. Tıpa ya alışması en fazla 2-3 gün alır çok rahatsız oluyorsa kendine ses yalıtımlı müstakil ev yaptırsın

Ben de diyorum ama dinleyen yok.

Ben de diyorum ama dinleyen yok.
Dinlemiyorsa kendisi bilir. Siz akşam gürültü yapmadığınız sürece hiç kimse ağzını açıp bir şey diyemez. Tekrar sizi taciz ederse kibarca yapacak bir şey yok elimden bu kadarı geliyor iyi günler diyip kapıyı kapatın .

Bu ve benzer birkaç konuya baktığımda şu kanıya vardım;
Anneler dahil kadınlar çocuklardan nefret ediyor ve benciller.
Çocuklar da bu yüzden bencil ve saygısız.
Etki-tepki meselesi. Ya da ne verirsen onu alırsın.

Beylerden bu kadar şikayet duymadım.

Canım hiç kafana bile takma gereksiz yorumları boşver. Herkesin çocuğu farklıdır, senınkı daha sakindir benimki daha hareketli, senin çocuğuna dur dediğinde durur başkasınınki durmaz. Tüm çocukları aynı kalıba sokamaz kimse. Hiçbir anne ohhh ne güzel zıpla çocuğum zıpla alt komsunun tavanını başına geçir de bi rahatsız olsunlar demez. Ben akşama kadar peşlerine koştuğum halde engellemek çok zor. Annelerin yorumları bana da çok tuhaf geldi, sanki kendi çocukları hiç ağlamadı oynamadı zıplamadı, cam fanusta büyüdüler. Toplu yaşam alanlarında belirli saatler içinde herkes anlayışlı olmak zorunda. Çocuk sesinden rahatsız olanlar da dediğim gibi müstakil evleri tercih etsinler.

Keşke 20 katlı binalar olacağına müstakil düzen evler yaygın olsaydı, herkes huzurlu olurdu.

Ya çocuk bu elbette gürültü yapacak nasıl otursun ki. Bizim üstteki komşudan asla gürültü gelmez yaşlı insanlar ama hafta sonları ve yaz tatilinde torunları geliyor aman Allahım gürültü kıyamet :) e ne yapalım bende de var 2 tane yeri geliyor gürültü de oluyor bizim zamanımızda dışarıda oynardık şimdi eve hapsoldu kuzucuklar bizde istiyoruz ki otursunlar sessizce yada oynarken bile ses etmesinler, imkansız, doğalarına aykırı... komşunuz için bişey diyemeceğim babam polis idi gece nöbetinden gelince uyurdu yeri gelir çok da gürültü gelirdi ama yine de uyurdu alışmıştı başka çare yok

İşin daha tuhafı da var
Daha anne olmamış kadınlarda da “bin çiciğimi biyli biyli yitiştiricim” havaları
Sanıyor ki çocuk köşe minderi koyduğun gibi duracak orda
3 5 6 yaşında yahu bunlar
Şimdi dur desen tamam dese 5 dkk sonra yine unutur oynar

O yüzden böyle konuşanlara Rabbim çok çocuk versin diye dua ediyorum :)))

Geçen gün şiddetli rüzgar ve yağmur vardı. Öyle ki yağmur damlaları cama çarpıp ses çıkarıyordu.

Komşu diyor ki; cama sen vurdun sandım.

Bu kadar tuhaf kadın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…