Çocuklarım ve alt kat komşu

Ben "çocuktur,olur" culara katılmıyorum.
Biz de çocuk olduk ama ben hatırlıyorum, azcık yüksek sesle gülsek, bağrışsak, kavga etsek ya da ne bileyim mesela tuvalet kapısı açıktır orada gürültü yaparız babam gelip bize sessiz olmamızı söylerdi.
Öyle alıştık, büyüdük yani.
Şu an kulaklıksız müzik dahi dinlemem, neden başkası ben müzik dinleyip eğleneceğim diye gürültü çeksin ki.

Cocuklar buyuk olsa hakli diyecegim ama cocuk kucuk olunca yapacak bisey yok illaki oluyor boyle insanlar mustakil evde yasasa keske apartmanda boyle seylerin olacagini tahmin etmeliler yapabileceginiz bisey yok gibi birakin vursun dursunlar umursamayin ses icinde elinizden geleni yapinn

Siz ne harika bir insansınız

Siz ne harika bir insansınız

Ay teşekkür ederim
Herkesin çocuğu kendine kıymetli/özgür anlıyorum tabii ama bence küçük yaşta başkalarına da saygılı olmayı öğretmekte bir sakınca yok. Sonra benim komşu gibi 50 yaşında olup "bambidi bambidi boppidi bop bop" müzikleri açıp tüm mahalleye dinletiyorlar.
Öğretmemişler ki işte zamanında...

Malesef gece bekcisi olmak kendi tercihi ancak gece 1e kadar gürültü yapamaz bina yönetmeliğine aykırıdır
Bizimde üst katta gece 3-4e kadar uyanık 2-4 yaslarında cocuklar var neden cunku polis babaları gece geliyor cocuklarda en erken sabah 11de uyanıyor gece odalar arası kosturmaca seklinde oyun oynuyorlar
Duvarlar vurmaktan delik delik oldu laftanda anlamıyor ne anası ne babası
Bazı komsular böyle malesef

Gürültünün halinden bir tek çeken anlıyor ve gece ekmek parası kazanan bir adam var ortada yorumları okuyunca diyorum biz ne zaman bu kadar acımasız olduk ne zaman banane dedik anlamıyorum susturan gerçekten susturabiliyor bizim üstün işine gelmiyormus gürültü yapıp insanları rahatsız edince ne oluyor bilmiyorum çok güzel yazmışsiniz ama gerçekten parmaklarınıza sağlık

baya takıntı yapmış belli ki

Kaç yaşındaydınız o zaman 2-3?

Kaç yaşındaydınız o zaman 2-3?
Öyle deme. Çok efendi bebekler var. 2 yaşında ben taleplerimi gayet kibar bir şekilde, ses tonumu ayarlayarak belirtirdim. Oyun olarak da satranç oynardım. Daha küçükken bile ağlamaz, isteklerimi kaş-gözle anlatırdım. Yaaa yapan nasıl yapıyor

Çocukların aklı yetmez görüşüne katılmıyorum.
Çocuklar sandığınızdan çok daha zekiler.
2 yaşından itibaren de empati duygusu geliştirmeye başlarlar.
Yani bir başkasının üzülebileceği, kızabileceği, hareketleriyle bunlara yol açabileceği düşüncesi gelişmeye başlar.
Mesela "Annecim başım ağrıyor, lütfen sus." dendiğinde inatla ağlamaya devam ediyorsa orada bir disiplin/empati problemi aranabilir.
Daha doğrusu gelişmesinde problem diyelim çünkü bunu öğretmek anne-babanın görevidir.

Bravo :)

Evet ideal çocuk sus deyince susan, otur deyince oturan tıpkı yetişkin gibi davranandır.
Normal çocuklar böyle olur.

İkna oldum.

Yahu kim "bana ne" diyor ki, kim çocukları saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde ortaya salıyor ki, neden anlamak istemiyorsunuz????? Yatak odasına girdirmiyor,sürekli uyarıyor çocukları da daha ne yapsın da ısrarla üstte tepinen çocukların var olduğunu sayıp aynı şeyde diretiyorsunuz. Tabi kiz bizlerde karşıyız çocuk diyip sesini çıkarmayan anne babalara ama ortada öyle bi durum yokken mecburi gürültüyü savunanlara "acımasız" diye eleştiri de bulunuyorsunuz. O adam rahat edecek diye kendimizden fazlasıyla ödün vermeyince acımasız duyarsız mı oluyoruz???

Son düzenleme:
Laftan anlamayan büyükler, çocuklar anlasın banane diye paralanıyor.
Çelişkiye bak :)

Siz baya ses yapıyorsunuz galiba herşeyde konu sahibinden çok yazmışsiniz

Sanırım arkadaş hırs yaptı beğenmemeye tıklıyor ama ben beğenmediğim sebebi açıklayarak beğenmiyorum ,siz de mesajımın hangi kısmını beğenmediniz söylerseniz mutlu olurum Matchteacher

Boşverin hocam
Bunu bekliyordum ben birinci kattayım 21 aylık kızım var yemesi dışında sıkıntımız yok çok şükür,yalnız sizden değil sürekli empati bekleyen üyeden bekliyordum bu mesajı.
Empati beklemek kötü birşey değil ki yazan üye de Matchteacher gece 2 ye kadar yapılan sesi de doğru bulmamış zaten niye bu kadar tepki vermissiniz hayret ediyorum altta oturan da üstte oturan da insan bir binada yaşanıyorsa herkes birbirini idare etmek zorunda konu sahibine de dedim tartışip orta yolu bulsunlar zira ikisine de sıkıntı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…