Çocuklarım İçin Eski Evliliğime Dönmeli Miyim?

boşanmış bir kadın olarak yazıyorum

denenmişin denemesi olmaz

1 kez yaptıgın hata olur 2. kez bile bile lades olur bela olur

bir su ile 1 kere abdest alınır

ayaklarınız üzerinde dururken niye dönesiniz ki.. hem de size vicdan yaptırmaya çalışan bu adama.. zamanında onun vicdanı nerdeydi o niye cocuklarını düşünmedi siz ona yalvarırken..

bu ayak oyunlarına kanmayın bence

Ya 1000 kere beğenmek istedim benim ailemde böyle ve hala aynılar dediğiniz gibi, inanın ziyarete gitmek istemiyorum, her dakika kavga dövüş gerginlik huzurun h si yok....Ben de hep boşanın demiştim ama annem bana şimdi kim bakar, baban yeteri kadar para veremez vs vs diye düşünmüş itiraf etti o kadar hayal kırıklığına uğradım ki. Çalışayım çocuklarımı ele güne muhtaç etmeyeyim vs dememiş bile.

Sonunda ne oldu soğudum ikisinden de.

Sakın sakın dönmeyin hayatınız düzene girmiş işiniz var psikolojiniz düzelmiş gerek vardı karanlık günlere dönmeye

İkimiz adına da üzgünüm . Geçmişi değiştirmek mümkün olmasa da ondan ders çıkarıp kendi hayatlarımızı düzenleyebiliriz.
Evli misiniz? Bilmiyorum ama umarım kendi çekirdek ailenizde mutluluğu yakalarsınız benim gibi. Sevgiyle kalın...

Teşekkürler iyi dilekleriniz için bilmukabil...Evliyim evet mutlu olmaya çalışıyorum evliliğimde sıkıntılar yaşadım ama düzeltiyoruz bakalım...Benim derdim hep mutluluk huzurdu çocukluktan kalma alışkanlık işte. O yüzden huzurlu yuva çok önemli.

Kalbinizin,mantığınızın sesini dinleyin...
Kalbim ve mantığım arkana bakmadan kaç diyor,
Çünkü ne seviyorum eski eşimi ne de güveniyorum, hele mantıklı hiçbir yanı yok.
Ama Çocuklara olan vicdanım beni bu duruma düşürüyor işte bazen.
Bazen nerdeyim, ne yapıyorum, iyi mi yapıyorum diye sorgulatıyor maalesef.

Bakın burda tek bir kadın bile dönün demedi size...Ben de sizin gibi bir ailede büyüdüm keşke annem sizin gibi güçlü olsaydı, ben çalışamam babanın verdiği para yetmez demeyip ayrılsaydı ayrı bir hayat kursaydı, şu an ona karşı çok daha fazla sevgim ve saygım olurdu.

Bakın sizle evliliği hakkında konuşurken bile 16 yaşındaki kıza bakıyor demişsiniz , adamın tutar tek bir yanı bile yok, çocuklarınıza kötü örnek olmayın lütfen.

Çok kafanız karışırsa bir danışmana da gidebilirsiniz (aile danışmanlığı oluyor), ama bence karışacak bir şey yok.

Eminim bu konuyu başkası açmış olsa ve siz okusanız, 'Sakın dönme, ne istediğini ve isteklerinin eski eşinde olmadığını biliyorsun.' derdiniz. Herhalde yaşananların içinde olunca insan objektif değerlendirme yetisini kaybediyor. Siz eşinizle barışıp evinize döndüğünüzde eşinize sihirli değnek değmeyecek ki... Bu sefer de başka bir dizi eşliğinde kahvesini içecek siz üzülüp dururken. Üstelik çocuklarını en başta kendisi düşünüyor olsaydı, annelerinin üzüntüsüne ve evliliği kurtarma çabasına saygı duyardı. Asıl çocuklarına zamanında haksızlık etmiş olan odur. Size şuan yaptığı şey, terk edilmişliğinin ezikliğiyle çocuklarını kullanarak vicdan azabı çekmenizi sağlamak ve sizi mutsuz etmek. Eminim ağlarken karşısında çay içtiği karısının ondan ayrılıp kendi ayakları üzerinde durabilecek kadar güçlü olduğunun farkında değildi.

Cocuklarınız büyüyünce bunları hatırlamayacak bile belki, ama büyüdükçe şahit olacakları kavgaları ve annelerini hep üzgün görüşlerini hatırlayacaklar. Evdeki sevgisizliği sonuna kadar hissedecekler. Eski eşiniz içinize öyle bir suçluluk duygusu aşılamış ki, amacına da ulaşmış. Sağlıklı düşünemiyorsunuz. O eve döndüğünüzde mutlu olan tek bir kişi bile olmayacak.

Tecrübenizi paylaştığınız için minnettarım, çok teşekkür ederim.
Aslında benzer hikayeleri duymak bana güç veriyor ama ne hissettiğinizi, neler yaşadığınızı tahmin ettiğim için şuan size sarılasım var :)
Dururumum daha farklı olsaydı, örneğin şuan yaşadığım evi düzeni kurmasaydım, kendimi yalnızlığa, boşanmaya bu kadar hazırlamasaydım belki sizin gibi çocuklarım için bir kere daha denerdim.
Muhtemelen vakit kaybı olurdu, muhtemelen hiçbişey değişmezdi ama sırf bu bitmeyen tükenmeyen "dön" ısrarları bitsin diye belki bi kere daha denerdim.
Ama eşim ben o evden çıktığım ilk gün itibariyle yaklaşık 4 ay boyunca "seni bu evden ben kovmadım, nasıl gittiysen tıpış tıpış dönersin" modundaydı.Baktım i bi çabası yok, ne için kim için çabalıyorum deyip hayatımı kurmaya başladım.

Ben çok mutluyum, yaptığım hiçbişeyden pişmalık duymuyorum ama bencillik yapıp çocuklarımın mutsuz olmasınından her anne gibi bende çok korkuyorum.
Bu yüzden kafam karışıyor bazen, bi handikapa sokuyorum kendimi.
Burdaki yorumlar çok iyi geldi, kafa atın demiştim ya, attınız çok sağolun :)

Canım benim Allah yardımcın olsun inşallah gerçekten çocuklarını düşünen bir adam bu zamana kadar çocukları için seninle hiç bir tartışmaya girmezdi senin gibi her yolu dener oluruna olmazina bakardı o su an ne seni ne çocukları düşünüyor inan kendi kuyruğu kısılmış senden böyle bir hareket beklemediği için şaşırmış durumda çocukları öne sürüyor ki senin vicdan yapmanı bekliyor. Sakın düşme bu tuzağa senelerce senin herseyini somurmus bir adamdan bırak tekrar deneyip eş olması hakkıyla babalık bile yapmıyor. Çocukları kullanıyor dikkat et ilerde çocukları bile doldurur Allah korusun bir kere okuduğun kitabı tekrar okumanın mantığı yok sonunun ne olacağını biliyorsun. Umarım çok Mutlu olursun hakediyorsun.

Bu adamla tekrar evlendiğinizde söyleyeceği sözler belli: ben böyle adamı yola getiririm...İ. gibi dönecektin işte...Nasıl tükürdüğünü yalattım işte...Sizi egosuyla ezim ezecek bir eşten başka bir şey olmayacak...Olsaydı dediklerinizin hiçbiri yaşanmamış siz huzurlu şekilde evliliğine devam ediyor olurdunuz...

Anne baba birlikte olmasına rağmen ortamda huzur, mutluluk, sevgi yoksa çocuklar hemen anlar. Zorunlu bir birliktelik sizi mutsuz eder, siz mutsuz olursanız çocuklarda zaten mutlu olamaz. Düzeninizi kurmuşken tekrar dönmeniz sonunu bildiğiniz bir kitabı okumakla aynı şey. Yine mutsuz olacaksınız. Kendiniz mutlu olamazken çocuklarınıza nasıl mutluluk vereceksiniz? Önce siz mutlu olun, siz mutlu olursanız mutluluğunuz çocuklarınıza da yansır.

herkes yazmış ama ben de yazayım dönerseniz aynı seyleri yasar bir de size bunu yapan adamı odullendirmis olursunuz. cocuklarınız da babalarına benzeyen iki okuze (pardon ama komsu cocuğuna hallenene ne denır bılemedım) donusur sureklı onu gore gore.

Sizin mutsuz oldugunuz bir evde cocuklariniz mutlu olabilicek mi?

Evet, çocuklarına çok düşkündür tamam ama yarın bigün evleniyorum falan desem ki şuan öyle bir planım yok, kesin doldurur çocuklarımı.Kendi hırsını onlardan çıkarrır.Eski eşim yapmasa eski kayınvalidem kesin yapar.
Bu da ayrı bir korku benim için.

Sakin donme sakin.

Kendine yeni bir hayat kurmussun

Bunu bozma

O kendine yeni bir hayat kuramamis ki sana ihtiyaci var.

Ama senim ona ihtiyacin yok.

Donme
Bu duzeni bir daha kuramazsin.
Evet, kuramadı.
Şuan eski evimde eski eşyalarımın üzerinde ailesiyle birlikte yaşıyor.
Bu da ona olan kırgınlıklarımdan biriydi, ben o evi terkettim daha bana bir kere bile özür dileyip dön demeden annesini getirip oturttu evime, benim yatak odamda yattı babasıyla annesi daha ben boşanmadan.
Şimdi annesiyle de babasıyla da anlaşamıyormuş eski eşim, sanırım yeni bir eve çıkıcak mali gücü de yok.
Ve benim kurduğum düzene laf edip duruyor, o kurduğunda ev mi vs. gibi (instagramdan falan görüyor sanırım evi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…