Çocuklarım İçin Eski Evliliğime Dönmeli Miyim?

Küçük çocuğun davranisiyla hayati izi zehir etmeyin tekrar.Çocuk o.Ben de misafirliğe gittiğim yerlerde burda kalicam diye ağlardim mesela.Ee yani.Zamanla alisir.En ufak seyde fikri değisir.Çocuk yahu o.İnanin çocuklariniz büyüdüğünde 2si de sizi suçlamayacak boşandiğiniz için,yaşadiklarinizi vakti geldiginde anlattiginizda.Asil dönerseniz eğer sizi suçlarlar ilerde.Anlik şeyler için böyle keskin kararlar vermeyin. 1 yil sonra sizin o çocuk belki hiç gitmek istemez bile.Çocuk sonucta
Sakin sakin düşündüğümde ben de bu kanıya varıyorum, ben 4 yaşımdaki halimi hatırlamıyorum bile mesela ama kuzum bana geldiğinde babasının boynuna sarılıp ben babamın evinde kalmak istiyorum diyor ya, elim ayağıma dolaşıyor ne diyeceğimi bilemiyorum.Babası da dik dik suratıma bakıyor "bak gör çocukları düşürdüğün duruma" der gibi.

Yalan ,sonu gelmeyen icralık borclar bunlar yetmezmiş gibi sürekli evliligime darbeler vuran bir KV. Aynı seyler aynı sıkıntılar tek fark benim bir kızım var ve ben fiziksel şiddet de gördüm ... Boşanma davasını açtım ve sürekli acaba kızım için yine bir araya gelsek mı die düşünüp düşünüp duruyorum ve bu durum beni çok yıprattı .
Böyle olduğu zamanlarda hemen ellerimi açıp "Allah'ım kurtar beni bu adamdan " diye yakarislarim geliyor . Ağlamaktan sabaha kadar şişen gözlerim ve sabah işe giderken o şişliği kapatmak için her zamankinden bir saat önce kalkıp yaptığım ( iş yerim için ) gereksiz bir makyaj . Böyle bir adam için bile tekrar tekrar o cehenneme girmeye niyetleniyorum . Sebep kızım . Üzülüyorum ona .çünkü ben babamı çok seviyorum ve onun varlığı desteği beni hep ayakta tuttu . Şimdi kızım da aynı şeyleri hissetsin die dönmek istiyorum ve sonra ben babamdan yana ,karakterinden ,babaligindan yana sansliydim kızımın öyle bir babasi ben dönsem bile olmayacak maalesef .
Defalarca sans vermiş biri olarak söylüyorum
Bu duyguyu birebirde yaşamayan birinin empati yapabilmesi çok zor zaten.
Şu konuya dışardan bakan biri olsam kadın çıldırmış galiba derdim.
Boşanmanın üzerinden birsürü zaman geçmiş, kendine bi hayat kurmuş mutluyum da diyor, rahat batıyor herhalde derdim, böyle düşünenler çok haklılar da.
Ama konu çocuk olunca bütün gardım düşüyor, başardığım herşeyi tek kalemde silebilirim iş güç hayat umrumda bile olmuyor.

Dün eski eşim yine "geri dön" minvalinde mesajlar atarken, çocuklar konusunda çok çok çok pişman olacağımı, bigün sırf bu kadar ısrara rağmen geri dönmediğim için kafamı çok taşlara vuracağımı, bu şekilde çocukların hayatına kasıtlı olarak mutsuzluk getirdiğimi, onların geleceğini, hayatını duygularını düşünmediğimi, eğer çocuklarımı biraz olsun seviyorsam bu evliliği sürdürmem gerektiğini anlatan uzunca bir mesaj yazdı.Mutlu olamacaksın, hiçbir zaman dedi.
Çocuklarını hiç mi düşünmüyorsun dedi.

.

Çocuklarınızı sizden daha çok düşünseydi psikolojik işkencelerle bir evliliği devam ettirmezdi o eski eşiniz..mutlu anne mutlu çocuk demektir ,boşandınız diye hayatınızı daha da güzelleştiremeyeceksiniz diye bir şey yok..şu an tanımaya çalıştığınız beyefendiyi de iyi tartın ..gelecek için mutluluklar dilerim.
Not:Evlatlar büyüyünce kaba tabir kimin ne mal olduğunu anlıyorlar zaten dert etmeyin eski eş kişisi ile muhatap olmayın mümkünse.

6 yıllık evliliğimi bitirdim, boşandık.
Bu evlilikten 2 tane nur topu gibi oğlum var.
Evliliğimin bitmesi için çok ciddi sebeplerim vardı; yöneten kayınvalide sendromu, uyarılara rağmen yanlış işler yaparak sürekli icralık olan bir eş, bitmeyen ve nerden ortaya çıktığı belli olmayan borçlar, ilgisizlik, sevgisizlik, hiçe saymalar, evden kovmalar, sürekli kesilen elektrikler, sular, doğalgazlar ve en sonunda bi kadınla aşşırı samimi telefon konuşma kaydı.. (yakalamasaydım belki aldatmaya bile gidebilirdi)
Aldatma, fiziksel şiddet, kumar bilmem ne yok, çok net.
Ama psikolojik şiddetin daniskasını yaşadım.
Neyse bi gün oturduk konuştuk ve bu evliliği devam ettirmek istemiyorum deyip ertesi gün evi terkettim.
Ciddiye bile almadı, "eşek gibi döneceksin" dedi, "beni boşayamazsın 2 çocukla" dedi..
Boşadım.

Bu süre içerisinde bir ev tuttum, bi işe girdim, çocuklarımla annem ilgilendi ve ben kendime pürüpak bir hayat kurdum.Mesleğimi yapmak, çalışmak bana çok iyi geldi kısa zamanda toparladım.
Boşanmadan 3 ay öncesi itibariyle başlayıp, bugün hala süren "tekrar birleşelim, ayrılmayalım, bu ayrılık çok saçma, beni terketmen için yeterli ne yaşamış olabiliriz ki!!!?" gibi bir sürü soru cümlesi kurup, yalvarırım dön geri.. lerle konuyu kapatıyoruz.
Bu konuda ki ısrarı, yakarışı bitmiyor.
Allah var, boşandıktan bugüne kadar hiçbir konuda çirkinleşmedik, saygısızlık etmedik, ikimizde görev ve sorumluluklarımıza göre davrandık.
Ama ben bu evliliği o evden çıktığım gün bitirmiştim zaten, blöf değildi, burun sürttürme planları değildi.
Nettim, bitti dedim çıktım.
Şimdi kuş da tutsa bana çekici gelmiyor hiçbir şeyi.

Bir de şöyle bir konu var;
Bir süredir bi iş projesi sebebiyle tanıştığım, Rabbimin ilahi adaletine beni inandıran, çok anlayışlı, çok kibar, bugüne kadar eksikliğini duyduğum herşeyin ama herşeyin onda bulunduğu (fiziki kastetmiorum) bi adam çıktı karşıma.Çok zeki, anlayışlı, aklıbaşında bir eğitimci, herşeyi tartışabiliyorum, konuşabiliyorum fikir alabiliyorum vs.. Kısacası gelecekte değerlendirmemek için hiçbir sebebim yok, oldukça da hoşlanıyorum.

Dün eski eşim yine "geri dön" minvalinde mesajlar atarken, çocuklar konusunda çok çok çok pişman olacağımı, bigün sırf bu kadar ısrara rağmen geri dönmediğim için kafamı çok taşlara vuracağımı, bu şekilde çocukların hayatına kasıtlı olarak mutsuzluk getirdiğimi, onların geleceğini, hayatını duygularını düşünmediğimi, eğer çocuklarımı biraz olsun seviyorsam bu evliliği sürdürmem gerektiğini anlatan uzunca bir mesaj yazdı.Mutlu olamacaksın, hiçbir zaman dedi.

Cevap bile vermedim yazdıklarına ama sabaha kadar düşündüm.
Benim yıllarca bu adamdan yana yaşamadığım sıkıntı kalmadı, yalvardım düzelmesi için, ağladım üzerimden atlayıp kendine bir bardak çay doldurup "eşkiya dünyaya hükümdar olmaz" izlemeye gitti.
Yapma dedim, bitiyoruz dedim beni ciddiye bile almadı.
Ona karşı zerre kadar ne sevgim ne güvenim yok.

Ben gerçekten mutlu olamaz mıyım?
Bunu artık haketmedim mi?
Çocuklarıma kötülük mü yapıyorum evliliğine dön diyen ama evliliğini bitirmek için elinden gelen herşeyi yapan adamı dinlemediğim için?
Kafam çok karışık, yanlış bişey yapmak istemiyorum.
Lütfen biri bana çocuklarım için eski evliliğime devam etmemem konusunda kafa atsın, tokatlasın.
Herşeyi geçtim de,zerre sevip güvenmediğin bir insanla nasıl evlilik sürdüreceksin.Sevgisiz bir evlilikte çocukların iyiliği nerede kalıyor.

Sakin sakin düşündüğümde ben de bu kanıya varıyorum, ben 4 yaşımdaki halimi hatırlamıyorum bile mesela ama kuzum bana geldiğinde babasının boynuna sarılıp ben babamın evinde kalmak istiyorum diyor ya, elim ayağıma dolaşıyor ne diyeceğimi bilemiyorum.Babası da dik dik suratıma bakıyor "bak gör çocukları düşürdüğün duruma" der gibi.
bu adam hiç uslanmamış hala sizi yola getireceğini düşünüyor bir şeyleri kullanarak o da sevgisinden değil alıştığı düzenin bozulmasından annesine iş yaptırdığından.

eski evliliğimi bitirdikten sonra aile ısrarları ile geri dönmüştüm. o yalvarmalar yakarmalar değişicemler bana da olmuştu
ama koca bir hiç
zaman kaybından başka bir şey değilmiş
HİÇ BİR ŞEY DEĞİŞMEZ. insanoğlu değişmez.
bu yüzden eski cehenneme asla dönme.

ben 3 sene sonra başkasına aşık oldum tekrar evlendim çok mutluyum bebek bekliyoruz.

bu arada çocuklarınız henüz küçük anlamıyorlar.
ama büyüdüklerinde sana hak verecekler

hiç unutmuyorum lise 1in ikinci döneminde sıra arkadaşımın annesi babası boşanmıştı
14 15 yaşındaki çocuk aynen şöyle demişti. oh ya çok şükür sonunda kurtulduk didişmelerinden iyi ki boşandılar. biz annemleyiz kafamız rahat huzurluyuz. ve çocuğun derslerinde ciddi anlamda düzelmeler olmuştu. fizikten 2 almışken sonraki sınavlarda 4 almıştı.

Kendisi elinde firsat varken neden bisey yapmamisda simdi seni suclayip vicdan yaptirip ayni cehenneme tekrar sokmak istiyor? Nolmusda sen kendine ve cocuklarina güzel bi hayat kurdukdan sonra geri dönlere baslamis? Bu hayatini da mi bitirecekmis? Bu huzuruna da mi göz dikmis?

Tam tokat etkisi yaratan yorum.
Bazen "neden dönmediğini şans vermediğini anlayamıyorum, değiştim diyorum neden anlamıyorsun?" diyor.
Bana yaşattıklarını kısaca anlattığım bi metin var her bu tarz sorular sorduğunda üşenmeden onu kopyalayıp gönderiyorum başka da cevap vermiyorum.
Her insan hata yapar diyor, özür diliyor falan ama bunları söylerken bile içine içine konuşuyor.
Ben hayatımda böyle saçma gurur görmedim, ya gerçekten yaptıklarının farkında değil yada kabul edip beni haklı çıkarmaktan falan korkuyor yani.
Aslında bunları merak dahi etmiyorum, gerçekten canı cehenneme.
Çocuklarımı üzmediğim bi dünya bahşetsin bana Rabbim, onların bi an bile anneleri yüzünden zor durumda kalmadıklarını, boyunlarının bükülmediğini bileyim, yeter.

Anneme anlattım durumunuzu. Özellikle yazmamı istedi. Asla geri dönmesin her çocuk anneci olur eninde sonunda. Bu değişmeyen bir kanundur. Çocuklar küçük şimdi kanarlar herşeye. Akılları bir yetsin o zaman ne kadar doğru karar verdiğini tekrar anlar diyor :)

Mutsuz aile ortamı da çocuğun gelişimi ,ruh sağlığı için iyi değildir.Babalari ile sık sık görüşüyorlarmis zaten.Bu adamla aynı yatağı,hayatı paylasmanizin o çocuklar için gerçekten bir kazanımı olduğunu sanmıyorum.Ha ben bunları yaşadım ama her sabah ilk uyandığımda evin içinde onu ararken buluyorum kendimi ...onunla yaslanmak istiyorum diyorsanız o ayri
Hayır, eski eşime karşı içimde zerre kadar sevgi, güven, şefkat yok.
Sadece çocuklarımın babası olduğu için saygı duyuyorum, çocuklarımın saygı duymasını istiyorum, seviyeli ama gerektiğinde iletişim kurmaktan çekinmeyeceğim bi diyaloğumuz olsun istiyorum.
Ne gece yatarken, ne sabah kalktığımda, ne de gün içerisinde bir saniye bile aklımın ucundan geçmiyor.
Dedim ya ben o evden çıktığım gün bitirmiştim zaten evliliğimi,nettim.

Yazmadıklarım arasında benim en çok takıldığım ve hala düşündükçe içimi yakan şöyle bişey var;
Evliliğin çok kötüye gittiğinin farkındayım, geceleri yattığım yatağa bile gelmiyor, bi gün dedim ki gel konuşalım.
Bi kahve yaptım, çıktık terasa, konuşuyorum yapmayalım etmeyelim diye suratıma bakmıyor.
Sürekli gözleri belli bi noktaya kayıp toparlıyor.
Arkamı dönüp baktığı yere baktım, karşı komşumuzun 16 yaşındaki kızı, yere yatmış üzerinde şortu ve askılısı vardı, gayriihtiyari göbeği falanda açılmış, perdesi açık uzanıyor.
Ve benim eşim dediğim adam, yıkılmaya yüz tutmuş eviliğimi düzeltmek için çaba sarfettiğim bi anda 16 yaşındaki komşu kızının vücuduna bakıp halleniyor.
Yaşadığım en iğrenç sahneydi sanırım.

Çocuklarım 2 ve 4 yaşındalar.
Bunu şimdi okudum. Siz bu adamı çocuklarınıza baba mı yapacaksınız. Bunun üstüne bu konu mu... yapacak yorum bulamıyorum. Bi tatile çıkın vs kendinize gelin lütfen!

Eşinizin taktiği olmuş bı tehditkar tavır. Farkındamısınız hala sizr psikolojil şiddet uyguluyor. Şunu yapamazsın, pişman olacaksın vs.. boşa konuştuğunun o da farkında. Boşayamazsınla başlayan içi boş söylemleri şimdi de pişman olacaksın mutsuz olacaksına dönmüş. Sakın boyun eğmeyin. O kimmiş ya size ne yapıp ne yapamayacağınızı söylüyor?? Ona ne?? Yeni beyefendiyle ilgili tasarrufunuzu bilemem ölçüp tartıp ona göre verirsinz kararınızı ama sakın eski eşe dönmeyin onca yaptıklarından sonra hele..

Evliliğimin bitmesi için çok ciddi sebeplerim vardı; yöneten kayınvalide sendromu, uyarılara rağmen yanlış işler yaparak sürekli icralık olan bir eş, bitmeyen ve nerden ortaya çıktığı belli olmayan borçlar, ilgisizlik, sevgisizlik, hiçe saymalar, evden kovmalar, sürekli kesilen elektrikler, sular, doğalgazlar ve en sonunda bi kadınla aşşırı samimi telefon konuşma kaydı.. (yakalamasaydım belki aldatmaya bile gidebilirdi)
Neyse bi gün oturduk konuştuk ve bu evliliği devam ettirmek istemiyorum deyip ertesi gün evi terkettim.
Ciddiye bile almadı, "eşek gibi döneceksin" dedi, "beni boşayamazsın 2 çocukla" dedi..
Boşadım.

Bu süre içerisinde bir ev tuttum, bi işe girdim, çocuklarımla annem ilgilendi ve ben kendime pürüpak bir hayat kurdum.Mesleğimi yapmak, çalışmak bana çok iyi geldi kısa zamanda toparladım.
Boşanmadan 3 ay öncesi itibariyle başlayıp, bugün hala süren "tekrar birleşelim, ayrılmayalım, bu ayrılık çok saçma, beni terketmen için yeterli ne yaşamış olabiliriz ki!!!?" gibi bir sürü soru cümlesi kurup, yalvarırım dön geri.. lerle konuyu kapatıyoruz.
Allah var, boşandıktan bugüne kadar hiçbir konuda çirkinleşmedik, saygısızlık etmedik, ikimizde görev ve sorumluluklarımıza göre davrandık.
Ama ben bu evliliği o evden çıktığım gün bitirmiştim zaten, blöf değildi, burun sürttürme planları değildi.

Bir süredir bi iş projesi sebebiyle tanıştığım, Rabbimin ilahi adaletine beni inandıran, çok anlayışlı, çok kibar, bugüne kadar eksikliğini duyduğum herşeyin ama herşeyin onda bulunduğu (fiziki kastetmiorum) bi adam çıktı karşıma.Çok zeki, anlayışlı, aklıbaşında bir eğitimci, herşeyi tartışabiliyorum, konuşabiliyorum fikir alabiliyorum vs.. Kısacası gelecekte değerlendirmemek için hiçbir sebebim yok, oldukça da hoşlanıyorum.

Benim yıllarca bu adamdan yana yaşamadığım sıkıntı kalmadı, yalvardım düzelmesi için, ağladım üzerimden atlayıp kendine bir bardak çay doldurup "eşkiya dünyaya hükümdar olmaz" izlemeye gitti.

Çocuklarıma kötülük mü yapıyorum evliliğine dön diyen ama evliliğini bitirmek için elinden gelen herşeyi yapan adamı dinlemediğim için?
Lütfen biri bana çocuklarım için eski evliliğime devam etmemem konusunda kafa atsın, tokatlasın.

Eski eşiniz çocuklarınız üzerinden size vicdan yaptırmaya çalışıyor. ASLA DÖNMEYİN. Ne güzel hayat kurmuşsunuz kendinize bu yolda devam edin. Yaşadıklarınız ağır şeyler, ve hiç değişmeyecek şeyler bence. Sakın ona istediğini vermeyin dönünce daha beter olacak çünkü.

Yazmadıklarım arasında benim en çok takıldığım ve hala düşündükçe içimi yakan şöyle bişey var;
Evliliğin çok kötüye gittiğinin farkındayım, geceleri yattığım yatağa bile gelmiyor, bi gün dedim ki gel konuşalım.
Bi kahve yaptım, çıktık terasa, konuşuyorum yapmayalım etmeyelim diye suratıma bakmıyor.
Sürekli gözleri belli bi noktaya kayıp toparlıyor.
Arkamı dönüp baktığı yere baktım, karşı komşumuzun 16 yaşındaki kızı, yere yatmış üzerinde şortu ve askılısı vardı, gayriihtiyari göbeği falanda açılmış, perdesi açık uzanıyor.
Ve benim eşim dediğim adam, yıkılmaya yüz tutmuş eviliğimi düzeltmek için çaba sarfettiğim bi anda 16 yaşındaki komşu kızının vücuduna bakıp halleniyor.
Yaşadığım en iğrenç sahneydi sanırım.

Çocuklarım 2 ve 4 yaşındalar.
Siz orada ne derdindesiniz adamın aklı nerede... Yazıklar olsun 16 yaş nedir?... Ben bile çok üzüldüm...

Boşadım.

Adam amacına ulaşıp kafanızı karışturmayı başarmış.
Siz ona boşanmak istediğinizi söylediğinizde kendisi çocuklarını niye düşünmemiş?
Niye evliliğini kurtarmak için çabalamamış? Çünkü bunu yapabileceğinize, tüm zorlukların üstesinden geleceğinize inanmıyordu da ondan.
Şimdi kaçan kovalanır, giden kıymetli olur misali ' dön lütfen' diyor.
Size eş, ailesine baba olamamış vakti zamanında sorumluluk alamamış bu aciz eski eşe inanıp düzeninizi bozmayın lütfen.
Ben anne ve babası çoğu zaman hır-gür eden, geçimsiz eşlerin çocuğuyum.
Bazen diyorum ki keşke annemle babam boşansaydı hem kendilerini hem de kardeşimle beni huzursuz ve mutsuz etmeselerdi.
İnanır mısınız? Yaşları 60-65 oldu değişen hiç bir şey yok ikisinde de, kısacası el-gün ne der? Uğruna heba edilmiş iki hayat ve mutsuz büyümüş iki çocuk var ortada...
Kendinize bunu yapmayın lütfen.

Hayır, eski eşime karşı içimde zerre kadar sevgi, güven, şefkat yok.
Sadece çocuklarımın babası olduğu için saygı duyuyorum, çocuklarımın saygı duymasını istiyorum, seviyeli ama gerektiğinde iletişim kurmaktan çekinmeyeceğim bi diyaloğumuz olsun istiyorum.
Ne gece yatarken, ne sabah kalktığımda, ne de gün içerisinde bir saniye bile aklımın ucundan geçmiyor.
Dedim ya ben o evden çıktığım gün bitirmiştim zaten evliliğimi,nettim.

E tamam işte şimdi niye aklınız karışıyor ? Çocuklar düzeni sever, muhtemelen evin düzenine alıştığı için ağlıyor oğlunuz.

X