Ben çocukları çok severim onlarda beni severler . Çocuk dediğin yaramazlık yapar ama edepsizlik yapıyorsa bu yetiştirenin suçudur . Bir şeyi alıp yere atmak başka bir şey ,çarpıp düşürmek başka . Birde küfür ediyorsa kimse bana o çocuk demesin valla o başka bir şey. Okula giden çocuklar okuldan öğreniyorlar tamam ama küçücük çocuklar nerden öğreniyor ? Bizim bir tanıdığımızın çocuğu var çokta sevimli bir kız çocuğudur . Çocuğa kanı bozuk demeyi öğretmişler , gelene geçene kanı bozuk diyor gülüyorlar . Çocuğa neden küfür etmeyi öğrettiniz dedim bu küfür mü de , dediler
Yeğeniniz hakkın da nasıl konuşuyorsunuz , siz bence ablanızı sevmiyor size gelmesini çekemiyor günah keçisi olarakta çocuğa yöneltiyorsunuz sorunu .
Yarın öbür gün sizde o eve çocukla gideceksiniz ablanız da sizden bu şekilde bahsetse nasıl hissederdiniz.
Dürüstlük adı altın da insanlar artık herşeyi geniş geniş söylemeye başladı , gitmeyin o zaman çay bahçesine oraya çocukta gelecek elbette.
İnsan hislerini az için de tutmalı bu nedir ya çocuklara tahammül edemiyormuş , elalemin çocuğu havuza düştü diye günlerce acısı içimi kemirdi , neyse demiyeceğim bir şey.
Zaten mübarek herkesin cocugu hiperaktif :))
Cocugum aile terbiyesi almamis diyemiyor tabi kimse. En kestirme yol;cocugum hiperaktif.
Doktorun koymadigi teşhisi koyuyolar te Allah'ım..
Ablanın yeğeninin eğitiminde yaptığı yanlışlar var muhakkak.
Her dediğini ağlayarak yaptırmaya alışmış,dur-sustan anlamayan-arsız çocuklardan biri heralde yeğenin.
Bu tür bir çocuk her insanın sinirlerini zıplatsa da asıl kızılacak olan anne-babadır.
Çoğunun bir suçu yok.
Ayrıca her çocuğun zıvanadan çıktığı ,tepindiği,anormal hareketler yaptığı oluyor.Arada olur böyle durumlar
hoşgörmek lazım.Robot değiller-yetişme dönemindeler.Aileden ve çevreden etkileniyorlar.
Kendi çocuğun olduğunda tahammül eşiğinin biraz yükseleceğini tahmin ediyorum.
Çocuğunun her halini bilecek-yeri gelecek kendi hatalarını da görecek ve değerlendirirken bunları da hesaba katacaksın.
Merak ettim ablanla bu konuda konuştun mu hiç-yeğenin hakkında.abla şu şu konularda hatalısın desen -paylaşsanız.
Oğlum 4-5 yaşındayken bigün çokhasta dr. götürdük.
zaten çok sık hasta olurdu.oğlum dr.un odasına girmesiyle çırpınmaya deli gibi bağırmaya başladı.daha önce onu o halde hiç görmemiştim.
iğneden korkuyor ve tepki gösteriyordu ama bu boyutta değil.sonra biz resmen boğuşurken oğlum masadaki çayın dökülmesine sebep oldu.,
dr. hanım o kadar sinirlendi ve bağırdı ki ne biçim çocuğun var hiperaktif bu psikiyatriste götür dedi.
beynimden aşağı kaynar sular döküldü.oğlum daha fazla etkilenmesin diye kısa kesip çıktım dr.un yanından.nben oğlumu biliyordum ama neden böyle davrandığını tam da anlayamadım.sonra bi öğreniyorum ki o dönem ki bakıcı kadınımız son günlerde oğlumu dr. ve iğneden korkutacak öyle şeyler söylemiş ki çocuğum beyaz önlüklü kadını görür görmez delirdi.
oğlum çok şükür bu korkularını attı,asla da hiperaktif değildi.
ama bir dr. bile 2 sn de böyle bir etiket yapıştırdı anlamadan dinlemeden.
çocuk psikolojisi karmaşıktır ama her yaptığı davranışın da bir sebebi vardı,sebepler de ailede yatar.
bu anlayışla yaklaşırsan çocuklara karşı biraz daha tahammüllü olabilirsin.
Çocuklardan değilde canavardan bahseder gibisiniz kusuruna bakmayın ama yadırgadım tavrınızi...annesinin hiç disipline etmediği cocuklar var evetama ben o çocuğa degil ebeveynlerine kızarim o durumda..ayrıca üst kattaki çocuk içinde aynı durum geçerli laf dinlemiyorsa ne yapsın kadın dovsun mu çocuğunu mutlu olur musunuz o zaman bence büyük konuşmayın sizinde evladiniz olunca tahammülü öğrenirsiniz..
Ben de çocuk sevmem.
Etrafta çocuk sevmeyen kimseyi sevemez taş kalplidir algısı var ama eminim bir çoklarına insanlık dersi verebilirim:)
Koalina tarafından yazılmıştır:)
Zaten mübarek herkesin cocugu hiperaktif :))
Cocugum aile terbiyesi almamis diyemiyor tabi kimse. En kestirme yol;cocugum hiperaktif.
Doktorun koymadigi teşhisi koyuyolar te Allah'ım..
Cocuk sevmeyip bu meslegi yapmak zor olsa gerek
Kizimin ogretmeni cocuklari izlerken ailerini goruyorum demisti yasca oldukca olgin tecrube sahibi bir ogretmen hak verdim bende kendisine
konu sahibinim bir takim soylediklerine katiliyorum
anna cocuk iliskisi cok onemli ufak kazalar zaman zaman olmasina ragmen kizimin kimsnein evine esyasina malima zarar verdigini soyleyemem
hep kontrilum altindadir
evimizdede olabildiginde hep alt kattikilerinin rahatskz olqcagini soyleyerek hep uyarilarda bulunuyorum
Oda bu yasina ragmen kendini frenlemeyi oldulca ogrendi
bence goz temasida.cok onemli dun bir arkadasim 3 kez hap a ap dedi yoresinden dolayi yaren tam saskij bir ifadeyle yanlisi duzeltmeye yeltendiki hemen goz kas isareto yaptim aninda sustu arkadasim anlamadan
Yani cocuklar egitime cok aciklar anne babq kontrol altinda tutmak icin caba gosterirse istisnalar disinda cocuk bu egitimi aliyor
Yo çok kolay:)
Çocuk sevmiyorum demek onlardan nefret ediyorum anlamını taşımıyor.
Öğretmenlik için çocuklara bayılmak gerekmiyor vicdan sahibi olmak yeterli. Düştüğünde bir yara bandı yapıştıracak vicdana sahipsen gerisi geliyor. Banane kızılay kolu baksın, nöbetçi öğretmen ilgilensin diyorsan orada sorun oluyor işte.
Misal o kadar çok konuşuyorlar ve soru soruyorlar ki öğretmenler odasına etrafımda br çocuk yığınıyla gidiyorum. Öğretmenim şu oldu da bu oldu da şunu yapacak mıyız da şöyle de böyle... onlara belli etmesem de kendimi odaya atınca bir oh be diyorum. Kafam şişiyor :) çocuk onlar soracaklar ben de sabırla cevap veriyorum ama bu durumdan eğlenmiyorum mesela. Sevmemek dediğim bu tarz bir şey.
Ah işte söylemeye çalıştığımız bu
Ama söyleyince çocuk düşmanı ilan ediyorlar bizi
Yoksa ne güzel şeydir evlat
Keşke anneler hep sizin gibi olsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?