çocuklara tahammül edemiyorum

Bende simarik cocuktan ziyade cocugu evimi yikip dokerken hic bisey yokmus gibi kilini kipirdatmadan oturan misafir annelere gicik oluyorum.cocuklatda hata yok yetistirenlerde hata

Yaramaz cocuk zeki cocuk lafi da beni bitiriyo. Yahu terbiyesizligin adi ne zamandan beri yaramazlik oldu?

Aslinda konunun basligi yanlis
Cocuklari cok seviyorum ama cocuklara terbiyesi vermiyen aileleri sevmiyorum diyecektin dun boyle bir aileye dek geldim cocuk promlemli dogmus ama zeka cin masalah ama aile ozurlu diye oyle simarmiski anneye babaya aileye olmadik kufur ve hakarek ay acidim cocuga ilerde nasil olur dedim

Çocukar 3-4 yaşında yapması ve yapmaması gerekenlerin gayet bilincindeler. Hepsi cin gibi... benim kardeşim 4 yaşında bilgisayarda her şeyi yapabiliyordu. Şimdi bu çocuktur anlamaz diyip gerekli eğitimi vermemek çocuğu kapasitesini hiçe saymaktır. Siz verirseniz doğru şekilde,o alacaktır, ama az ama çok.

Koalina tarafından yazılmıştır:)

Ben çocukları çok severim onlarda beni severler . Çocuk dediğin yaramazlık yapar ama edepsizlik yapıyorsa bu yetiştirenin suçudur . Bir şeyi alıp yere atmak başka bir şey ,çarpıp düşürmek başka . Birde küfür ediyorsa kimse bana o çocuk demesin valla o başka bir şey. Okula giden çocuklar okuldan öğreniyorlar tamam ama küçücük çocuklar nerden öğreniyor ? Bizim bir tanıdığımızın çocuğu var çokta sevimli bir kız çocuğudur . Çocuğa kanı bozuk demeyi öğretmişler , gelene geçene kanı bozuk diyor gülüyorlar . Çocuğa neden küfür etmeyi öğrettiniz dedim bu küfür mü de , dediler

bu aynı şey gibi.yani bi yabancı gelir ya ona ilk öğreteceğin küfürdür
aynı şeyi çocuklara da yapıyoruz onlara edepli olmayı öğreteceğimize küfür öğretiyoruz
tabi bunun suçlusu büyükler :26::26:

Yeğeniniz hakkın da nasıl konuşuyorsunuz , siz bence ablanızı sevmiyor size gelmesini çekemiyor günah keçisi olarakta çocuğa yöneltiyorsunuz sorunu .
Yarın öbür gün sizde o eve çocukla gideceksiniz ablanız da sizden bu şekilde bahsetse nasıl hissederdiniz.
Dürüstlük adı altın da insanlar artık herşeyi geniş geniş söylemeye başladı , gitmeyin o zaman çay bahçesine oraya çocukta gelecek elbette.
İnsan hislerini az için de tutmalı bu nedir ya çocuklara tahammül edemiyormuş , elalemin çocuğu havuza düştü diye günlerce acısı içimi kemirdi , neyse demiyeceğim bir şey.

Sizde abartmayın.
Konu sahibi başka bişeyden bahsediyor.
O havuza düşen çocuk kaçmışta düşmüş.
Yani ailesinin görmediği bi anda.
Ama konu sahibi annesi gördüğü halde çocukla ilgilenmeyince deliriyor.
Çocuğun yaramazlığına bişey demiyor ama yaramaz olmasını ailesine bağlıyor.
Bi çocuğu eğitirken küfürü öğretin siz o zaman
Hey ALLAHım ya.
İlla muhalefet olucaksınız dimi.
Bu ne böyle ya
Bi empati yapmak ne zaman bu kadar zor oldu.
İnsan ablasını sevmez mi?
Sever ama her davranışını onaylamaması o kişinin kendi hür iradesinin kend hür düşüncelerinin olduğunu gösterir.
sizin yaptığınızda olaya at gözlüğüyle bakmak açıkçası.
Ben çocukları çok sevmeme rağmen bu derece şmarık ve annesi babası ilgilenmeyen çocuklara değil ama ailesine sinir olurum.
Ben küçükken annemin dizinin dibin ayrılmayıp eve gittiğimde anne şımardık mı üzdük mü seni diye sorardım.
Yaşımda 19 daha yani 40lı 50li yaşlarda da değilim.
Daha 10 yıl önce çocuktum hala..
Bizim zamanımız diyebiliceğim zaman diliminden bahsetmiyorum

Zaten mübarek herkesin cocugu hiperaktif :))
Cocugum aile terbiyesi almamis diyemiyor tabi kimse. En kestirme yol;cocugum hiperaktif.
Doktorun koymadigi teşhisi koyuyolar te Allah'ım..

Cocugum aile terbiyesi almamis diyemiyor tabi kimse. En kestirme yol;cocugum hiperaktif.

Bizim zamanımızda hiperaktiflik yoktu.
K.ç.nda kurt var derlerdi o kurtta bi şaplakla kaçaaarrr gideeerrdii..

Hiperaktiflik obezite gibi yeni nesile özel bi kavram

Kendinizi bildiniz bileli cocuk sevmezmissiniz zaten huyu davranislari sizi cok baglamamis olsa gerek yegeniniz uslu sakin bir cocuktq olsq zaten sevmicektiniz olemi..
birde cocuklarin hepsi diye bir genelleme yapmaniz cok mantiksiz bunu cevrenizdekiler ile sinirlayabikirsiniz elbet benim yada bir baskasinin cocugu hakkinda nasil boyle bir bir gorus yazmaniz sizin onyargi ile yaklastiginizi gosterir cocullara karsi

Boylr bir cocuk dr u ile karsilasmis olmaniza cok uzuldum arkadasim oysaki onlarin psikolojisinden onlarin daha iyi anlamasi lazim
son gittigimizde oglum dr in odasinda numaradan aglamaya basladi aksine dr oglumu sakinlestirip bizlere yaptigi numara aglamada nasil davranacagimizdan bahsetti
Pes yani dr unuza

çocuk yetiştirmeyi bilmeyenler televizyondaki "süper dadı"yı izlesinler de, çocuğa nasıl söz dinletilirmiş öğrensinler. Şımarık çocuk yoktur haklısınız, onları şımarık yetiştiren anne babalar vardır. O zaman o anne babalar bi zahmet k..larını yayıp muhteşem yüzyıl izlemeyi bırakacak, az o süper dadıdaki kadını örnek alacak.

Maalesef ve bu insanı çıldırtıyor; gece top oynayan bir çocuk gurubu vardı sitemizde ama ne patırtı saat 12 olmuş 1 olmuş kimsenin umuru değil, camdan seslendim çocuklar hadi evinize sabah işe gideceğiz bırakın uyuyalım dedim söylediğim cümle bu kadardı bir tanesi dönüp a.. a.. k... dedi şoka girdim resmen, üşenmedim indim anne babasının gözü önünde evire çevire yerlerde sürükleyerek dövdüm, hiç de pişman değilim. Kimsenin çocuğu o saatte hem beni rahatsız edip hem de ölmüş anneme küfür etme hakkına sahip değil. Ailesiyle karakolluk olduk, savunmaları bizim çocuk hiperaktif ! hiperaktiflerin küfür etmesi normalmiş gibi, ben onlardan şikayetçi oldum onlar benden bir şey çıkmadı polisler ara bulup gönderdi bizi. Sonradan annesi gelip özür diledi, haklısınız dedi ama ben 12 yaşında bir çocuğun canını yakmış oldum. Neden olsun, terbiyeyi zamanında verin yaşanmasın böyle şeyler ama kime anlatıyorsun, çocuk annesine bile ağza alınmayacak küfürü söylüyor, herkes dinliyor bahane hiperaktif deli ederler insanı

Cocuk sevmeyip bu meslegi yapmak zor olsa gerek

Yo çok kolay:)
Çocuk sevmiyorum demek onlardan nefret ediyorum anlamını taşımıyor.
Öğretmenlik için çocuklara bayılmak gerekmiyor vicdan sahibi olmak yeterli. Düştüğünde bir yara bandı yapıştıracak vicdana sahipsen gerisi geliyor. Banane kızılay kolu baksın, nöbetçi öğretmen ilgilensin diyorsan orada sorun oluyor işte.

Misal o kadar çok konuşuyorlar ve soru soruyorlar ki öğretmenler odasına etrafımda br çocuk yığınıyla gidiyorum. Öğretmenim şu oldu da bu oldu da şunu yapacak mıyız da şöyle de böyle... onlara belli etmesem de kendimi odaya atınca bir oh be diyorum. Kafam şişiyor :) çocuk onlar soracaklar ben de sabırla cevap veriyorum ama bu durumdan eğlenmiyorum mesela. Sevmemek dediğim bu tarz bir şey.

Kizimin ogretmeni cocuklari izlerken ailerini goruyorum demisti yasca oldukca olgin tecrube sahibi bir ogretmen hak verdim bende kendisine

konu sahibinim bir takim soylediklerine katiliyorum
anna cocuk iliskisi cok onemli ufak kazalar zaman zaman olmasina ragmen kizimin kimsnein evine esyasina malima zarar verdigini soyleyemem
hep kontrilum altindadir
evimizdede olabildiginde hep alt kattikilerinin rahatskz olqcagini soyleyerek hep uyarilarda bulunuyorum
Oda bu yasina ragmen kendini frenlemeyi oldulca ogrendi

bence goz temasida.cok onemli dun bir arkadasim 3 kez hap a ap dedi yoresinden dolayi yaren tam saskij bir ifadeyle yanlisi duzeltmeye yeltendiki hemen goz kas isareto yaptim aninda sustu arkadasim anlamadan
Yani cocuklar egitime cok aciklar anne babq kontrol altinda tutmak icin caba gosterirse istisnalar disinda cocuk bu egitimi aliyor

Ah işte söylemeye çalıştığımız bu
Ama söyleyince çocuk düşmanı ilan ediyorlar bizi
Yoksa ne güzel şeydir evlat
Keşke anneler hep sizin gibi olsa

Tabi cocuklari sevmemek anlattiklarini yalmayacaginiz anlamina gelmez hatta daha verimli olmak adina actiginiz konunuzada sahidim
Fakat kizimin sinifini dusunuyorum cocuklar ogretmenin sicakligini hissetmek istiyorlar mesela kizim baslarda okuma yazma odev vb bunlaro olmasi gerektigi kadar yapiyordu
bir gun ogretmeninin elini tutmua okuldan o sekilde cikti sanko bir donum noktasaydi derslerinde cok buyik ataklar baslari ogretmeni cok ovguyle bahseder oldu

sinifimizdaki cocuklar ogretmenin elinde sarilirlar bacagindan tutarlar cocuk sevmeyen bir ogretmen icin sanki bu durum can slklcl olabilir gibu geldi ondan dolayi zor oldigunu dusundum

Ah işte söylemeye çalıştığımız bu
Ama söyleyince çocuk düşmanı ilan ediyorlar bizi
Yoksa ne güzel şeydir evlat
Keşke anneler hep sizin gibi olsa

:)
Aslinda konunun genelleme olarak yapilmasi can slklcl
onun disinda ben soylenen pek cok seye katiluyorum
Gercekten cok can slklcl durumlara bende sahit oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…