çocuklara tahammül edemiyorum

Tabi cocuklari sevmemek anlattiklarini yalmayacaginiz anlamina gelmez hatta daha verimli olmak adina actiginiz konunuzada sahidim
Fakat kizimin sinifini dusunuyorum cocuklar ogretmenin sicakligini hissetmek istiyorlar mesela kizim baslarda okuma yazma odev vb bunlaro olmasi gerektigi kadar yapiyordu
bir gun ogretmeninin elini tutmua okuldan o sekilde cikti sanko bir donum noktasaydi derslerinde cok buyik ataklar baslari ogretmeni cok ovguyle bahseder oldu

sinifimizdaki cocuklar ogretmenin elinde sarilirlar bacagindan tutarlar cocuk sevmeyen bir ogretmen icin sanki bu durum can slklcl olabilir gibu geldi ondan dolayi zor oldigunu dusundum

Çocuklar da bana sarılırlar aslında ama evet çok fazla temas etmediğim doğru. Geçen bir kaç öğrenciye ceza verecektim geldiler yalvarıyorlar siz kesin bize kıyamazsınız biliyoruz diye :) yani öyle sert veya ters de değilim ama bir öğretöem arkadaşım gibi yaaklarını sıkayım seveyim gibi bir isteğim yok.
Okulda bir sorun yok ama kendimle başbaşa kalınca kafam allak bullak oluyor, zihnimi yorgun hissediyorum. Hafta sonu dinlenecekken çocuk gürültüsü çekemiyorum falan...:)

Koalina tarafından yazılmıştır:)

Sizde abartmayın.
Konu sahibi başka bişeyden bahsediyor.
O havuza düşen çocuk kaçmışta düşmüş.
Yani ailesinin görmediği bi anda.
Ama konu sahibi annesi gördüğü halde çocukla ilgilenmeyince deliriyor.
Çocuğun yaramazlığına bişey demiyor ama yaramaz olmasını ailesine bağlıyor.
Bi çocuğu eğitirken küfürü öğretin siz o zaman:ssz:
Hey ALLAHım ya.
İlla muhalefet olucaksınız dimi.
Bu ne böyle ya
Bi empati yapmak ne zaman bu kadar zor oldu.
İnsan ablasını sevmez mi?
Sever ama her davranışını onaylamaması o kişinin kendi hür iradesinin kend hür düşüncelerinin olduğunu gösterir.
sizin yaptığınızda olaya at gözlüğüyle bakmak açıkçası.
Ben çocukları çok sevmeme rağmen bu derece şmarık ve annesi babası ilgilenmeyen çocuklara değil ama ailesine sinir olurum.
Ben küçükken annemin dizinin dibin ayrılmayıp eve gittiğimde anne şımardık mı üzdük mü seni diye sorardım.
Yaşımda 19 daha yani 40lı 50li yaşlarda da değilim.
Daha 10 yıl önce çocuktum hala..
Bizim zamanımız diyebiliceğim zaman diliminden bahsetmiyorum
Abartırım söz konusu bir çocuksa abartırım , çocuk yahu çocuk şımaracakta yaramazlıkta yapacak.Bütün ebeveynlerin sizin gibi hassas olmasını bekleyemezsiniz , kimi çocuğunu sakin sessiz büyütür kimisi benim gibi hem döver hem sever .
Oğlumu bir gün parkta çocuk kaydırağın tepesinden itti annesiyle kavga ettik , o an çocuğa vurmamak için zor tuttum kendimi ama ne yapayım çocuk işte. Anası salmış çayıra mevlam kayıra ayağın da terlik bile yok , eğitmiyor.Siz de illa yanlışı savunacaksınız söz konusu küçüçük yavrucaklar.

Şunu bilir şunu söylerim kimse kınadığı bir durumumun aynısını yaşamadan anlamıyor . Hele bir çocuğu olsun konu sahibin de .Bu kadar rahat sevmiyorum,istemiyorum denmesi garip dışarı vuran bu ise iç alemin de neler var.

Son düzenleme:
Bu arada çocuklu misafirlerden rahatsız olanlar çağırmayın evinize zorlamı geliyorlar , iyi valla ya çocukluyuz diye ölelim .

Çocuklar da bana sarılırlar aslında ama evet çok fazla temas etmediğim doğru. Geçen bir kaç öğrenciye ceza verecektim geldiler yalvarıyorlar siz kesin bize kıyamazsınız biliyoruz diye :) yani öyle sert veya ters de değilim ama bir öğretöem arkadaşım gibi yaaklarını sıkayım seveyim gibi bir isteğim yok.
Okulda bir sorun yok ama kendimle başbaşa kalınca kafam allak bullak oluyor, zihnimi yorgun hissediyorum. Hafta sonu dinlenecekken çocuk gürültüsü çekemiyorum falan...:)

Koalina tarafından yazılmıştır:)

Yavrucaklar yinede kalbinizi goruyor demekki
bu arada kizimin ogretmeni cok sevwr ama is cezaya gelincede hic geri kalmz bi tqvrini seviyorum:)
Kizim birkez ayakta kalma cezasi almisti yaptugini bir daha tekrarlamadi hic anladi hatasini
Ogretmeninin sevgisinden mahrum kalmaktan oldukca koktuyor
kafa dinleme olayina gelince hakdiz sayilmazsiniz yani

Son düzenleme:
Ben çok iyi anlıyorum konu sahibini.aslında tabiki direkt aileler suçlu.çok bilmiş,şımarıktan da öte çocuklar gittikçe çoğaldı ya da benim gördüklerim de öyle.çocuk yapmayı biliyoruz ama yetiştirmekten haberimiz yok.her istediğini yaptırarak ya da yanlışına susarak ona sevgi gösterdiğimizi düşünüyoruz.ablamla benim aramda da böyle bir sürtüşme oldu.yeğenim her defasında özel eşyalarımı karıştırır ablamın kıyameti koparacağını bildiğim için hiç ses çıkarmam.ama telefonumu alıp eşimle mesajlarıma kadar okur.en son telefonumdan abisine benim ağzımla mesaj atıp bir açığını yakalayıp annesine ispiyonlayıp eve gidince onu döv böyle böyle yapmış dediğinde bir daha telefonumu alma,bu yaptığın çok yanlış dedim.tahmin ettiğim gibi ablam kıyameti kopardı ve annemlerdeydik o an,evi terk etti.annemle ağzımız açık kaldı.ve yeğenim annesine durduk yerde,senden nefret ediyorum sen bana batıyorsun diyor.ablam bizimle konuşsa bile ordan lafa karışıp kes sesini sen hiç ağzını açma sana sinir oluyorum diyen bir kız ve daha 10 yaşında.aslında o kadar akıllı ve tatlı bir kız ki gerçekten,ablam verdiği yanlış eğitimle çocuğu zorla kötü yapıyor.mesela o an hiç karışmasa eminim benden özür dilerdi çünkğ ablam yokken bizim yanımızda tamamen farklı bir çocuk oluyor sanki Olgun aklı başında biri oluyor ve çok uyumlu,sakin sevgi dolu bir çocuk oluyor.benim de bir kızım var,inşallah böyle bir anne olmam.daha iki aylık ama biz hamile kalmadan önce bile eşimle çocuk psikolojisi üzerine fikir alışverişinde bulunup ortak hareket edeceğimizi konuşurduk.çocuğu sınırlandırmamak ona yapılacak en büyük kötülük bence.tabi kararında

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

çocuk yetiştirmeyi bilmeyenler televizyondaki "süper dadı"yı izlesinler de, çocuğa nasıl söz dinletilirmiş öğrensinler.:1: Şımarık çocuk yoktur haklısınız, onları şımarık yetiştiren anne babalar vardır. O zaman o anne babalar bi zahmet k..larını yayıp muhteşem yüzyıl izlemeyi bırakacak, az o süper dadıdaki kadını örnek alacak.:24:

Çocuğunuz yok değil mi sizin olunca program takip edicek kadar zamaniniz olacak mi bakalim? Ay rica hayatimda boyle saçma öneri duymadim'' cocugunmu var hadi bakalim yayma k.cini super dadi izle çocuğunu buyut biz hoşgörüsüz sevgisiz insanlari rahatsiz etmesin...kendine ayiricak 5 dk bulur onda da bir kahve içersen k.cini yaymis olursun bize de sana laf atma hakki doğar senin buna hakkin yok çünkü sen ebeveynsin insan değilsin insan benim çocuğum yok rahatsiz edilmemeliyim...''tuhafsiniz...

Son düzenleme:
ben size hak verdim. benimde abimin bir oğlu var. canımdan öte severim onu. ama yaramazlığına, arsızlığına göz yummam. o şekilde yetişsin istemem. bu konuda otoriter bir aileyiz. dediğiniz gibi çoğumuz da öyle yetişmişizdir. küçükken bir eve misafirliğe gittiğimizde çikolata tutarlardı da nezaketen teşekkür edip almazdık, ikinci kez teklif beklerdik. ya da çocuğuz azıcık sesli oynasak annemin oradan bakışlarını görür susar otururdum yani. ben şımartarak, çocuktur yapar diyerek çocuk yetiştirmekten yana değilim. ha yarın bir gün çocuğum olur durum ne olur bilemem, büyük konuşmakta istemiyorum ama doğru bulmuyorum paşalar gibi yetiştirmeyi... şimdi bakıyorum eve gelen misafirlerin çocuklarına... ne yerinde oturuyorlar, çikolataya cipse saldırıyorlar, evde kirletmedik yer bırakmıyorlar. yani anneler orada iki çene çalıp muhabbet edeceğim diye çocuklarını kontrol etmiyorlar hoş bir şey değil. ailelere çok kızıyorum çok.

Sanki düşüncelerimi yazmışsın. Bebeklere bayılırım ama çocuklara gerçekten tahammülüm yok. Biz sanki çocuk olmadık.. Bizim zamanımızda bir yere gittiğimizde annemizin yanında kimseye zarar vermeden sessizce oturulurdu. Ben saatlerce kımıldamadan sessiz sakin konuşulanları dinlerdim.. her istediğimiz anında yapılmadı, yokluğu da gördük varlığı da çok şükür.. Şimdiki çocuklara yokluğu öğretmiyorlar. Daha sonra bu çocuklar büyüdüğü zaman yokluğa hazmedemiyor. Kusura bakmayın ama bireyin çocuk olması, her istediğinin yapılması anlamına gelmiyor. Çocukken sabretmeyi öğretmeyip büyüdüğünde herhangi bir olayda "pff biraz sabırlı ol kızım, oğlum" demek oldukça saçma değil mi? Ağaç yaşken eğilir demişler. Çocuğa ne verirseniz onu alır. Ha gerçekten ailesinin çok düzgün olmasına rağmen hiperaktif olan çocuklar da tanıyorum ama hiperaktif olması kendisinin ve ailesinin arsız olmasından iyidir. Umarım evleneceğim zaman çocukları her halleriyle sevmeyi öğrenebilirim.. Yoksa kendimden şüpheliyim annelik konusunda :) Olursa da Allah uğraşamayacağım evlat vermesin :1:
Konu sahibesinin düşüncelerinin normal olduğunu düşünüyorum:ssz:

Çocuğunuz yok değil mi sizin olunca program takip edicek kadar zamaniniz olacak mi bakalim? Ay rica hayatimda boyle saçma öneri duymadim'' cocugunmu var hadi bakalim yayma k.cini super dadi izle çocuğunu buyut biz hoşgörüsüz sevgisiz insanlari rahatsiz etmesin...kendine ayiricak 5 dk bulur onda da bir kahve içersen k.cini yaymis olursun bize de sana laf atma hakki doğar senin buna hakkin yok çünkü sen ebeveynsin insan değilsin insan benim çocuğum yok rahatsiz edilmemeliyim...''tuhafsiniz...

24 saat çocuğun peşinde koşan bir anne, önce kendine sonra çocuğuna yapar. Yapmayın Allah aşkına, anne değilsekte hiç mi anne görmedik etrafımızda, kimisi çocuğun bokunda boncuk arar gibi dolaşır peşinden, kimisi de gamsız olur çocuk dünyayı yıksa hık demez.
Evet, üzerine basa basa söylüyorum..
süper dadı, çakma bir program değilse şayet.. benim çocuğum yaramaz, benim çocuğum yemiyor, ay herşeyi yapıyorum olmuyor diyen annelere güzel eğitici bir program bence.
çocuktur yaramazlık yapar, bağırır, döker.. Ama çevreyi rahatsız ediyorsa, o durumda aile duruma el atmak zorunda.
Herkesin çocuğu kendine değerlidir, sizin çocuğunuzu herkes sevebilir ama sizin kadar sevemeyeceği gibi, sizin kadar hoşgörülü olmasını beklemeyin. :12:

size kesinlikle hak veriyorum.
çocukları severim ama şımarık yaramaz çocukları değil.
geçenlerde misafirlerimiz vardı daha yeni yeni tanışmaya çalışıyoruz bu insanlarla.bize gelmişler ve kendilerinden çok çocuk getirmişler yanlarında.ev bildiğiniz kreş olmuş.
büyükler oturmuş sohbet falan ediyorlar ama sağolsun o çocuklar ağzımızı açmaya fırsat vermiyorlar.hepsi karışmış bir birine.o odadan giriyorlar banyodan çıkıyorlar.banyoda arıyoruz bakıyoruz yatak odasındalar.böyle şeyleri doğru bulmuyorum.belki anne değilim yadırgıyorum böyle şeyleri ama düşünüyorumda asla böyle anne olamam ben.rahat rahat sandalyeye kurulamam.çocuğum misafir geldiğim evi altına üstüne çevirecek bende "aferin çocuğum"diyicem.asla böyle birşey yapmam.çocuksa çocuk ne yapalım yani? çocuk dediğin anneden babadan ve en önemliside yeni yeni gördüğü insanlardan çekinmeli ama şimdiki çocukların maşallahı var.hiç utanma yok.
bir baktım banyoda su savaşı yapıyorlar bunlar.el alem su içinde.diğer odalara bile geçiyor su.bu hiç doğru birşey değil.gerçi o anda "sorun değil,çocuklar böyle"desemde hoşuma gidiyor anlamına gelmiyor.sadece saygısızlık etmeme adına böyle diyorum ama annelerin umrunda bile değil bu durum.hatta özür bile dilemiyorlar evinizi deniz yaptık diye.:47:

Abartırım söz konusu bir çocuksa abartırım , çocuk yahu çocuk şımaracakta yaramazlıkta yapacak.Bütün ebeveynlerin sizin gibi hassas olmasını bekleyemezsiniz , kimi çocuğunu sakin sessiz büyütür kimisi benim gibi hem döver hem sever .
Oğlumu bir gün parkta çocuk kaydırağın tepesinden itti annesiyle kavga ettik , o an çocuğa vurmamak için zor tuttum kendimi ama ne yapayım çocuk işte. Anası salmış çayıra mevlam kayıra ayağın da terlik bile yok , eğitmiyor.Siz de illa yanlışı savunacaksınız söz konusu küçüçük yavrucaklar.

Şunu bilir şunu söylerim kimse kınadığı bir durumumun aynısını yaşamadan anlamıyor . Hele bir çocuğu olsun konu sahibin de .Bu kadar rahat sevmiyorum,istemiyorum denmesi garip dışarı vuran bu ise iç alemin de neler var.
[/B]

merak etmeyin bizde sizler gibi arada "bazı çocuklara vurmamak için kendimizi zor tutuyor ama vurmuyoruz" nihayetinde elimizde sopayla gezmiyoruz, çocukları kırbaçlamıyoruz, içiniz rahat olsun.:34:

Son düzenleme:
merak etmeyin bizde sizler gibi arada "bazı çocuklara vurmamak için kendimizi zor tutuyor ama vurmuyoruz" nihayetinde elimizde sopayla gezmiyoruz, çocukları kırbaçlamıyoruz, içiniz rahat olsun.:34:
Anlat anlat güzel oluyor çocuğun olsun da tekrar görüşelim :24:

Çocuk sevmiyorum ne demek ya ne kadar sevimsiz bu laflar.simarik çocukların sebebi sorunlu ebeveyn ler Yada nasıl davranacagini bilemeyen ebeveyn ler.cocuklar ne yapsın bu taş dünyada. Dört duvar arasında onlarda enerji atamiyorlar.evlerde koştur koştur haldeler.

Benim eski iş yerimde okulların yaz tatili kabus gibiydi. Çünkü okullar kapanınca herkes çocuğuyla geliyordu işe, her bilgisayarın başında bir çocuk, çığlık çığlığa oyun oynuyorlardı. Bende o gürültünün içinde çalışmaya çalışıyordum. Oyunun sesini gidip kısardım, arkamdan geri açarlardı. Birgün müdürle telefonda görüşmeye çalışıyorum ama çığlıklarından duyamıyorum sesini. Telefonu kapatınca kızdım hiçbiri takmamıştı beni.
KInamakta istemiyorum, kınadığım başıma gelir. 5 aylık bebeğim var, masum kedi gibi yavrum. İleride büyüyünce nasıl olacak merak ediyorum. O yüzden kınamayacağım asla:)
Ama bazı çocukların ağzının ortasına bi tane patlatasım geliyor bazen, kendimi zor tutuyorum!

Ha bu arada çocuk sevmiyorum lafı çok çirkin gözüktü gözüme. Tahammül edemiyorumu anlıyorum ama sevmiyorumu anlayamam. Ben o iş arkadaşlarımın çocuklarının gürültülerine tahammül edemiyordum ama hepsinide seviyordum. Çocuklar bu dünyadaki meleklerdir. Hiçbir günahları yoktur. Sorunlu bir çocuksada annesi babasını sorgulamak gerekir.
Birde yeğeninize kızmanız çok garip geldi. Başka çocuktan bahsetseniz anlarım ama, ablanızın oğlu, canınız olmalı. Teyze demek anne yarısı demek. Benimde 4 yaşında yeğenim var, gelse evi darmaduman etse, kırsa dökse hiç gözüm görmez. Çünkü o benim canımın içi, bitanem, kuzum. Kızacaksanız ablanıza kızın. Çocuk bu cipsli ellerini silen olmazsa o da sandalyeye sürer siler. Çocukta hiç hata yok, ablanız hatalı. Benim yeğenimin böyle bir şeye yeltendiği anda ablam koşar siler o ellerini. Hatta ablama derim rahat bırak çocuğu döksün temizlenir, ama gözü hep üstündedir.
Hele o küfüre gülmeleride enteresan...
Ama yine söylüyorum bazı çocuklar varki ağzının ortasına bi tane patlatasım geliyor, kendimi zor tutuyorum. ( Bi bayram ziyaretinde 6-7 yaşlarında bi çocuk ayağıma törpü batırmaya çalışmıştı, sonrada bildiğin bacağımı ısırdı). O an ağzına bi tane patlatmak istemiştim. Ben kaçtıkça üstüme gelmişti...

Haklısın ben de genelde gıcık kaparım o tarz.çocuklara ama yeğenim elimde büyüdü canım o benim ne yapsa nefret edemem ki kızarım dudaklarını büzer öperim barışırız :) yeğenini de mi sevmiyosun

Son düzenleme:
Uzucu tabi canim.o dr. Mecburiyetten bir kere gitmistm ve tabi son oldu.oglumu ozelde dr.a goturdum hep.ne de olsa biraz daha insan gibi muamele ediliyor.bu arada konu da uzamis gitmis.aslinda genellemeler biraz incitici.her cocuk bir canavar degil
Davranis bozuklugu sergileyen cocuklarin aileden kaynakli sorunlari var.ben butun cocuklarin safligina ve masumiyetine inanirim.yanlis davranista bulunan cocuk insanin tahammul sinirlarini zorlar ama insan sakince durup dusundugunde hata kimde anlayabilir.su da varki bazi insanlarin bu tur simarikca ve arsiz davranan gurultuyu abartan cocuklara tahammulu azdir.bu kisiden kisiye de degisir.anne olmadan once ben de fazla ilgilenmezdim cocuklarla.ama anne olduktan sonra farkli bakar oldum.konuyu annelikle bagdasyirmiyorum tabiki sadece kendi bakis acimdaki degisimi belirtmek istedim.genelde ilgi ve sevgi yoksunu cocuklar tepkilerini bu tur asiriliklarla verebiliyor.yani bi sebep var mutlaka.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

konu sahibi arkadaşım,,,

çocuk sahibi olduğunda çoook farklı bakacaksın bu durumlara emin ol.. kınama diyenlere kulak as.. inan çok doğru..

şımarık arsız terbiyesiz dağıtan kirleten bağırıp çağıran vs vs çocuklar var evet.. aynı böyle yetişkinler olduğu gibi.. aynı böyle anne babalar olduğu gibi..

üst katımda 20li yaşlarında 2 kız kardeş var.. üni. öğrencisi ikisi de.. inan onların bağrışı çağrışı ağlama krizleri kavgaları tepinmeleri 30 arsız çocuğa bedel.. kaç kere söyledim ama yok yok yok.. böyleler.. "çocuk işte" de denmiyor.. beterin beteri var..

mesela bir cafede otururken çocuk gürültüsünü bastıran çılgın gülüşe sahip kadınlar adamlar daha sinir bozucu değil mi? ya da telefonda bağıra çağıra konuşanlar? çocuklar bunlarla çevrili bir ortamda birazda haksızyere eleştiriliyorlar sanki.. anne kendi biliyorsa saygıyı kendi bağırıp çağırmıyorsa bunu çocuğundan bekleyebilir..

tüm yeni nesil anneler şöyle böyle denmemeli.. etrafına saygılı yetiştirmeye çalışan çok dikkatli anneler de var.. ama bazen ne yapsan çocuğun mizacı değişmeyebilir.. ama evet "geniş" anneler çoğaldı.. oğlunun prens kızının prenses olduğunu sanan bazı anneler herkesin de böyle kabul etmesini bekliyor adeta..

yeğenim çok çığlık atar:( aklımız çıkıyor adeta beynimiz uyuşuyor onlara gittiğimizde.. bize geldiklerinde ise ilk çığlığın ardından "bu evde bağırmıyoruz,çığlık atmıyoruz,konuşarak hallediyoruz sorunlarımızı sen de bu evdesin ve kuralımız böyle" diyorum.. bitti çığlık falan yok.. tavsiye ederim..

Back