Ailelerin sucu olan bir sey de bilinci henuz gelismemis ne hukuken ne ahlaken ne dinen ehliyeti olmayan canlilari mi sucluyorsunuz?
Cocuga kizacaginiza ablaniza hirlayin.
Ayrica anlamadim. Top oynayan mutlu cocuklar sizi neden rahatsiz eder ki? Hadi rahatsiz etti orada cocuklara degil aileye kizmaliydiniz.
Ben sokaga ciktigimda cocuklari gorunca icim umutla doluyor.
bi olay anca bu kadar çarpıtılır.
ben niye mutlu olmalarına kzıyım arkadasım nerden anlıyosunuz lafı
beni rahatsız eden bağrış çağrış gürültüleri
tamam haklısınız da gürültüsüz patırtısız çocuk mu olur ,yetişme tarzı vs önemli tabiii ama çocuklar da robot değil ,siz bu konuda fazla hassazsınız ,yeğeniniz sizi sevdiği için size sıcak davranıyor yapışmıyor ,ablanıza hitabet şeklinizde hoşuma gitmedi gerçek aile hissiyatine sahip olsanız ,kırmış ,dökmüş o kadar sorun yapmazsınız ........
neden?işte bu tam olarak ablamda olan kafa.
kırmasından dökmesinden rahatsız oluyorum diye yeğenimi sevmediğim anlamına mı geliyor?
o yapma deyiversin çok mu zor
neden kırılsın dökülsün ki bişeyler yani
bu nası bi sevgi ölçütü olabilir
ayy onlara hiç girmedim onlar ayrı bi dünya.
benm yeğenime de küfür öğretmişler
tamam güler eğleniriz de çocuk bize küfür ediyo
annesi de gülüyo karşısında
büyükleriyle böyle konuşmaması lazım diyorum
ne var gülüyoruz diyo
şeytan diyo çarp ağzına bitane bidaha yapabiliyo mu
ilk yaziniz icin diye bilecegim teksey malesef cocuklar gercekten durmaya biliyor benim kizim 3yasina gircek temmuzda oglum15aylik ve inanilmaz yaramaz cocuklar ve asla simartildiklarindan felan degil asla simartmam cunku ama yaramazlar iste tabi ben elimden geldigi Kadar durdurmaya calisiyorum daha disarda bisey yapmadilar evin icinde yapiyolar yaptiklarini ama disardada yaparlarmi bilmiyorum
bu yaziniza gelince kesinlikle katiliyorum ben kvdeyle yasiyorum ve devamli oglum hakkinda kelimeler ogretiyor kvde bende kuduruyorum resmen sen napiyosun kizimda devamli tekrarliyor dedigini ya dedim bu erkeklerin yaninda derse ben neyapicam simdi trye gidicegiz ya babamin yaninda derse ben naparim siz nasil terbiye verdiniz bu cocuga demezmi dedim ama hic bisey degismiyor devamli tekrarliyor bende kudurdugumla kaliyorum
bir çocuğun ev içinde az yada çok bişeyler dökmesi çok normal ,kırması da bilinçli kimse bişey kırmaz kafada birşey yoksa ,kazayla her şey olabilir bunu kasdetmiştim ,siz çocuk sevmediğiniz için bu kadar hırçın cevaplar yazıyorsunuz,ben kırsın ,döksün demedim bunlar çocuklu evlerde olabilir ,sizde bir teyze olarak yiğeninizin size samimi davranmasına yapışma ,ablanıza da o kadın diye hitap edebilecek kadar ,davranışlar içinde bulunmanız normal mi? ben çok memnunum çocukların ses yapmasından ,gürültü yapmasından ,çocukça davranışlar içinde bulunmalarından......
Yaramazlık başka şey,şımarıklık başka.
Bende tahammül edemem şımarık insanlara,yaşı farketmez.
Aileler çocuk büyüğüne küfür etse alkışlıyor,akıllarınca özgüvenli çocuk yetiştiriyorlar.
Bunların birde ergen versiyonları var.
Çocuklar bildiğin terbiyesiz ama annelerine sorsan onlar ERGEN.
Büyük konuşmak istemiyorum,benimkilerde şuan ergenlik döneminde ama sınırlarını bilirler.
Çünkü bugüne kadar yaptıkları hiçbir hatayı alkışlamadım.
Sınıf arkadaşı hamile ingilizce öğretmenini çıldırtmış.
Kadın sınıftan ağlayarak çıkmış.
Annenin tepkisi ''ama bunlar ergen biraz anlayışlı olmak lazım''
Öyle bir devirde yaşıyoruz ki ''TERBİYESİZLİĞİN adı ÖZGÜVEN'',''EDEPSİZLİĞİN adıda ERGENLİK'' olmuş malesef
babaanne,dedeyle büyüyen zamane çoukları da şımarık oluyorlar.
siz ne kadar törpülemeye çalışsanız da onlar yapacağını yapıyor.
siz kural koyarken bir kez ne yapıyorsun çocuğa demeleri yeter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?