Valla kusura bakmayın ama hem kira vermeyeyim, yemeğim evimin temizliği hazır yapılsın hem de bana hiç karışlmasınlar hiç laf demesinler.. yok öyle bir şey. Bence çok büyütüyorsunuz neler yaşayanlar var bırak birini alsın sevsin karam desin ne var altını açıp 10 dk öyle bırakmasında ne var hava alıyor işte. Yani bu kadın siz çalışırken yemeğinizi yapmış önünüze koymuş evinin işini yapmış o zaman iyi de şimdi mi kötü o zaman elini taşın altına koyacaksın kiraya çıkacaksın evle de çocuklarınla da ilgileneceksin çoculara da bakıcı tutacaksın yok yapamıyorsan da göz ardı edeceksin.
Himm diger yazilarimi okumamissiniz anlasilan. şöyle soyleyeyim ozaman.
Kayinvalideme ev aldik! Daha dogrusu denize karsi, bagi bahcesi olsun, kafasina gore kullansin, canim benim rahat etsin,evlat acısı gormus derdini unutsun mutlu olsun diye memleketlerinde 3 katli ev yaptiriyoruz istedi sekilde olsun diye. o arsanin ve uzerine yapilan evin kredi taksidini ben, esim ve kp oduyoruz. Daha bazen de yine para istiyorlar. Bir de kiradaki ev parasini aliyorlar.Biz 2700 oderken onlar 1200 oduyor. Bize dugun de yapmadilar, biz kendimiz odedik(ben borcsuz evlendim ama)tam rahat edecekken bize ev aldirttilar.
Dolayisiyla ben o 2700 e kiraya da cikardim bakici da tutardim. Kendime ait evim bile olurdu o parayla. Sakin demeyin bana bedavaya onun evinde oturuyorsun bir de kadina bahane buluyorsunuz diye. Biz onlarin rahati icin bu borca girip ev aldik onlara, ama ne gariptir ki siginti gibi gorunen ben oluyorum.
Hava sicak olsa 10 dk nin hukmu yok. Ama disarda kar varken, biz usutmesin diye 2 hafta cocugu yikamamisken onun 10 dk altini acip bacaklarini usutmesi normal mi sizce? Hadi usumesini de gectim de, cocugun bacaklarini ayirip karsina gecip de cocuk feryat figan aglarken ah yawrum kaka yapamadi yazik demenin ne alemi var??? Anne kucagina al aglamasi gecsin oyle yatir yine dedim. Alti acik kizim alamam! Dedi. Peki bezi kapatip,sarip sarmalayip yapamaz miydi? 10 dk avazi ciktigi kadar aglayan cocugun aglamasini izlemek normal mi? Cocuk aglama krizine girdi,yine de mudahale etmedi. Esime cikistim git bak cocuga napio bu annen dedim de oyle mudahale etti esim, sahi anne nie bu kdr aglatiyorsun birak yarim saat sonra yine açarsin altini dedi! aman açik kaldiysa nolcak demekle olmuyor.
Kp bile cocugu dik tut, uca yatirma, gazi oldu onun gazi.. diye karisip duruyor. Hadi ona kotu niyet aramiyorum. Gecen akrabalari geldi. Bu ne be kp bile bi laf soyluyor, erkek adam ne anlar cocuktan sanki sen bilmiyosun onlari dedi. Kv kp'e hep bunlari soyluyordu. Peder 3 kere de anlar bir seyi. Hatta kv , beyinsizmisin sen falan der ona. O da simdi ogrendikleri bana ogretmeye calisiyor! Iyi de ben bunlari zaten biliyorum, bezini almama bile yorum yapiyor mesela, yok bu bez dolmamis daha vsvs.. bunlari gectim bile. Simdi kv de kendinde soz hakki bulunca deliye dönuyorum artik
Buarada kv yemek yapar, kp temizlik yapar, ben de gunduz cocuklara bakiyorum. En cok yorulan ben oluyorum. Cocuklarim tabiki yorulcam, ama bir de onlarin mudahalesini, cocuklarim ustunde"biz biliriz" yaklasimlarini cekiyorum.
Biz onlar icin borca girmeseydik, suan kendi halime gecinip kafam da rahat ederdi. Bu sartlar da 2700 odemek kolay degil. O yuzden elim kolum bagli. Gidemiyorum da. Keske kendi evimin borcunu odeseydim suan. Aptal kafam iste,sanane birak nerde oturursa otursun..