• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk yapmaktan çok korkuyorum

Bu konuda takipteyim. Çocuk yapmam için kafamdaki işleri bitirmem lazım 1.5 sene kadar var ona da. Bu ara hormonlarım çocuk işinde kafamı karıştırıyor. Eskiden çocuk sahibi olmak istemezdim hatta eşimle evlenirken bu ihtimal olabileceğinin altını çokça çizdim kendisi çocuk istediği için. Ama gürültüye katlanamıyorum, uykusuzluktan gözüm fena korkuyor ve asla enerjik hissetmiyorum… Bazı yorumlar rahatlatıyor açıkçası. Bu süreci sağlıklı düşünerek geçirmek istiyorum ben de. Acaba doğurduktan sonra “hiç bana göre değilmiş keşke anne olmasaydım” diyen oldu mu forumda?

Acaba doğurduktan sonra “hiç bana göre değilmiş keşke anne olmasaydım” diyen oldu mu forumda?
İnsanlar bunu düşünse bile dile getirmekten korkuyor kötü anne etiketi yememek için.
Beni de en çok düşündüren şey tam olarak bu cümleyi kurma ihtimalim.

A kendimi okudum :( Birkaç ay önce bir doktordan randevu aldım, gidip kontrollerimi olayım artık çocuk çalışmalarına başlayalım dedim. Sonra işler öyle bir yoğunlaştı ki ben gün içinde zar zor kahve yapabiliyorum ve o kahve soğuyor, döküyorum. İçmeye bile zor vakit buluyorum. Çocuk olsa işi boşlayacağım tabii ki ve bu devirde bunu göze alamıyorum. Hem de home office çalışıyorum en rahat senelerim belki de ama yok yani gözüm yemiyor :( Takipteyim sorunuzu ben de.

30 yaşındayım, çalışıyorum. Zaten çalışırken insan kendine belirli zaman ayırabiliyor. Çocuk olduğu zaman nasıl yaşayacağım diye düşünmekten kafayı yiyorum... Çocuk çok istiyorum ve yaşımın da geldiğini düşünüyorum artık ama bebek büyütmek beni çok korkutuyor hem çalış hem bütün gece uyuma gazıdır, ağlamasıdır, ateşlenmesidir... Hiç çalışırken çocuk sahibi olan var mı? Nasıl başa çıktınız? Ben böyle ne yapacağım... Çocuk yaparsam kendime ayıracağım zaman hepten silinip gidecek mi? O kadar üzülüyorum ki anlatamam, çalışmasam da geçinemeyiz böyle bi zamanda maalesef zaten çocuk olunca masraflar artacak. Yazarken bile gözlerim dolu ben hiç çocuk sahibi olamıcam gibi geliyor evde oturursam ancak doğru düzgün bakabilirim gibi.
Hiç çalışırken çocuk sahibi olan var mı? Mı ...

Yok ilk sen olacaksın ablası

Sitenin yarısından fazlası hem çalışıp hem çocuk sahibi olanlarla doludur, var mı diye sormak çok acayip geldi. Hiç de güzelleme yapamayacağım zor, çok zor. Aklı olan yesin içsin tozsun her şeye doyduktan sonra çocuk yapsın, çocuktan sonra sen yoksun yani ne zaman kendim için doya doya bir şey yaptım hatırlamıyorum, çarşıya çıksam dahi aklım evde çocuk yedi mi uyudu mu geçirdiğim vakitten bile doyasıya keyif alamıyorsun. Yarın işe gideceğim giyeceğim kıyafetler ütülenmedi çünkü ona sıra henüz gelmedi, oğlum kreşe başladı dört gündür hasta, 8 aylık kardeşini de hasta etti eşimle dönüşümlü bakıyoruz çocuklara b.kumuz çıkıyor yemin ediyorum. Bana soran ve kararsız olan tüm arkadaşlarıma ertele diyorum, net. Çocuk işi tamamen kendinden ve eşinden emin olduktan sonra olacak şey. Emin olduktan sonra dahi altüst olan hayatının düzene girmesi zaman alıyor filan. Dertliyim, hele bu aralar tam dertli. Üstüne denk geldi konu. Hayatınızın tadını çıkarın vallahi

Sitenin yarısından fazlası hem çalışıp hem çocuk sahibi olanlarla doludur, var mı diye sormak çok acayip geldi. Hiç de güzelleme yapamayacağım zor, çok zor. Aklı olan yesin içsin tozsun her şeye doyduktan sonra çocuk yapsın, çocuktan sonra sen yoksun yani ne zaman kendim için doya doya bir şey yaptım hatırlamıyorum, çarşıya çıksam dahi aklım evde çocuk yedi mi uyudu mu geçirdiğim vakitten bile doyasıya keyif alamıyorsun. Yarın işe gideceğim giyeceğim kıyafetler ütülenmedi çünkü ona sıra henüz gelmedi, oğlum kreşe başladı dört gündür hasta, 8 aylık kardeşini de hasta etti eşimle dönüşümlü bakıyoruz çocuklara b.kumuz çıkıyor yemin ediyorum. Bana soran ve kararsız olan tüm arkadaşlarıma ertele diyorum, net. Çocuk işi tamamen kendinden ve eşinden emin olduktan sonra olacak şey. Emin olduktan sonra dahi altüst olan hayatının düzene girmesi zaman alıyor filan. Dertliyim, hele bu aralar tam dertli. Üstüne denk geldi konu. Hayatınızın tadını çıkarın vallahi
Takılan 2. kişi olmuşsunuz buna da insanlar bazen söyler böyle şeyler markette de yarabandı vardır elbet ama bazen bulamaz ve görevliye YARABANDI VAR MI diye sorarsınız :) o an o durumu yaşayan insanlara erişmek istedim ve öyle yazdım işte.

Romantize etmediğiniz için sağolun, ben de tam olarak sizin anlattıklarınızı yaşamayı pek göze alamıyorum işte.

Herkes anne olmak zorunda değil ama ben şimdi ki aklım olsa yine anne olurum 😂 maddi kaygılara birşey diyemiyorum, çok zor dönemlerden geçiyoruz... Kariyer konusu da çok göreceli. Çalışıp birden fazla çocuğu gayet güzel büyüten kadınlarda var. Ben özel sebeplerden dolayı tek çocukta kaldım. Şartlar farklı olsa tekrar anne olurdum muhtemelen.

3 yaşından sonra acayip güzelleşiyor annelik... Pratikleşiyorsun, birlikte yaptığın şeyler artmaya başlıyor. Oğlum 4.5 yaşında, anne oğul olmanın yanında ufaktan arkadaş olmaya başladık. Allah ömür versin; o kadar çok hayalim var ki ilerisi için... Sırt çantalarimizi alıp güney Amerika'yı baştan sona gezeceğiz mesela 🥰 olaylara ve hayata nasıl bakarsan ona göre evriliyor insan bence. Kolay diyemem ama bana göre abartıldığı kadar zor da değil.

Kadınlar olarak güçlüyüz çocukta kariyerde yapabiliriz
Aile desteği bakıcı kreş ile atlatılıyor milyonlarca kadın bu şekilde yaşıyor
Kızım şimdi ilkokula başladı zorlandık ama iyiki olmuş

Benim de evlilik korkum var insanlar nasıl evleniyor diyorum nasıl bi evi idare ediyorlar.Ciddi giden bi ilişkim var ama her evlilik konusu açıldığında geriliyorum bi kesi sahiplendim o bana biraz sorumluluk öğretti ama evlilik korkumu nasıl aşıcam bilmiyorum

Çevremde çalışıp anne olan kisilerin hep anneleri kayinvalideleri destek oluyor oda olmazsa en kötü bi bakıcı bulacaksiniz yada cevrenizde guvenilir ve cocuk bakmak isteyen birine emanet ediceksiniz evdir iştir kendinizi unutacaksiniz zaten cocuk olmasa bile calisirken kendimize zor vakit ayiriyoruz

Takılan 2. kişi olmuşsunuz buna da insanlar bazen söyler böyle şeyler markette de yarabandı vardır elbet ama bazen bulamaz ve görevliye YARABANDI VAR MI diye sorarsınız :) o an o durumu yaşayan insanlara erişmek istedim ve öyle yazdım işte.

Romantize etmediğiniz için sağolun, ben de tam olarak sizin anlattıklarınızı yaşamayı pek göze alamıyorum işte.
Keyfinize düşkün, stresle başa çıkabilecek yapıya sahip değilseniz daha da zorlaşıyor. Etrafınızda hiç çocuk sahibi olan çalışan arkadaşınız yakınınız var mı, yakından şahit olursanız bu durumlara daha net karar verirsiniz. Benim yoktu mesela, ben bu kadar zor olacağını tahmin etmemiştim. Keşke diyorum birileri olsaydı da görseydim ya da beni uyarsaydı. Ciddi sorumluluk gerektiriyor. Bir arkadaşıma o kadar dedim bak emin değilsen yapma beni görüyorsun işte canlı örnek olarak karşındayım, dinlemedi şimdi de ağlıyor her gün neden bir iki sene daha beklemedim ben hiç uyku uyuyamıyorum kendime bakamıyorum diye. Öyle işte kanki su soğuk ama girince zamanla alıştık hepimiz napıcan

Son düzenleme:
Zor anam zor 😄 Korkmakta çoook haklısınız. Ben de hep çocuk olunca kendi hayatım bitecek ne kadar geç o kadar iyi dedim. 31 yaşında doğurdum. Çok güzel ama çok da zor. Gece uyanması, emzirmesi falan en kolayı. İşe döneceksin kim bakacak stresi, güvenilir bakıcı bulabilir miyim. Ben yokken ağlar mı? Kreşe başlayacak acaba alışır mı? İyi davranırlar mı? Diğer çocuklar zarar verir mi? Asla bebeksiz hayat gibi spontan planlar yapamazsın. Bebeğin gece uyku saatinde dışarda olamazsın. Bütün aktivitelerden erken dönersin. Daha geçen gün balkonda oturup boş boş bakıp hayatım bir daha asla eskisi gibi olmayacak dedim. 😅 Kimi insan doğuştan ana oluyor bence. Bu hayattan çok keyif alan kadınlar da var. Çalışırken 2-3 yapıp bakabilen. Biri de benim annem mesela. Koştur koştur geçti hayatı. Bütün bunları bilip, kabul edip yapmak gerek. Çünkü geri dönüşü yok. Büyüdükçe daha kolay oluyordur belki bilmiyorum. Ben 16 aylık anası olarak çok zor diyorum. 🥹

1. Gezmeye tozmaya hiçbir zaman doyulmaz. Çocuk büyütmek hayatın içinde bir şey, arkasından gelmiyor. 2. Erteleyip nereye kadar erteleyeceksin. Ben 39 yaşındayım, keşke diyorum genç yaşta evlenip çocuk yapsaydım. Enerji isteyen bir şey çocuk büyütmek. 3. Eşinden emin olmak derken? 25 senelik evliler boşanıyor… çocuk böyle bir şey değil

Ben de şu an için aynı durumdayım. Keyfim gayet yerinde, çocuk olunca nasıl olacak stresi beni mahvediyor. Düşünmesi bile beni geriyor. Bir yandan kocam baba olmak istiyor, bense anne olmak istiyor muyum ondan bile emin değilim.
Kapa gozunu yap. Enunde sonunda anne olmak isteyeceksin. Bebek kucukkun ucretsiz izin alirsjn. Yapacak bisey yok.

1. Gezmeye tozmaya hiçbir zaman doyulmaz. Çocuk büyütmek hayatın içinde bir şey, arkasından gelmiyor. 2. Erteleyip nereye kadar erteleyeceksin. Ben 39 yaşındayım, keşke diyorum genç yaşta evlenip çocuk yapsaydım. Enerji isteyen bir şey çocuk büyütmek. 3. Eşinden emin olmak derken? 25 senelik evliler boşanıyor… çocuk böyle bir şey değil
Polemik yaratacak kadar ne yiyip içtiniz sahiden az sakin mi olsak? Sorduğunuz soruların hepsi göreceli cevaplar barındırıyor farkında mısınız, size göre öyledir ama bana göre değil. Bu kadar basit. Şimdi derin nefes alın ve sakince konuya odaklanın ok?

Back