Çocuk yapmak bencillik mi

Şöyle düşünüyorum, maddi durum iyi değilse çocuk yapılmamalı. Kıstas özel okul son model lüks telefon olmamalı ama en azından haftalık et balık yedirebilmelisiniz veya istediği birseyi alırken düşünmemeli para yeter mi diye. Tatile götürebilmeli bir hobisi olabilmeli. Bizim ülkede evlenir evlenmez düşünmeden (doğan büyür, bebek kismetiyle gelir düşüncesiyle) çocuk yapılıyor sonrası rezillik kepazelik çocukların gözü kalıyor herşeyde. Olaya yanlış yerden bakıyorsunuz

Vakif universitesinde burslu okudum. Cogu sinif arkadasim kresten itibaren ozelde okumustu. Onlari gordukten sonra cocugum olursa ozele yollamama karari aldim. Maddi acidan durumum cok iyi. Akademik personelim. Ozel egitime inanmiyorum. Cogu ozel kolej formasyonlu genc mezunlari aliyor ve onlarin emegini somuruyor. Mutsuz ogretmen iyi bir egitim sunamaz. Ve gercekten olay ogrencide bitiyor. En iyi markalarla buyutmek de sacmalik. Bu sekilde buyuyup de asiri mutlu olan kimseyi gormedim ben. Cocuk sevgiyle ilgiyle buyur. Cok yanlis bir dusunce yapiniz var.

Hiç birimiz lüks yaşamadık ıyıkı çok paran yok o zaman çocugun hayata sadece lüks şeylerden zevk alarak bakıcaktı. Bence bencıl olan sensin

Sizin mantığınıza göre sadece Koç ve Sabancı ailesinin üyeleri çocuk yapmalı. Asgari ücretle geçinip 7. çocuğu yapmak evet bencilliktir ama mutlu bir aileye ihtiyaçları belirli bir standartta karşılanabilecek bir canlı dahil etmek bencillik değildir.

Eee o zaman hiç kimse mi çocuk sahibi olmasın size göre ?
Yoo üreyelim çoğalalım ama bencillik işte :) benim de çocuğum var ama kimse bu şahane dünyaya çocuk getirmenin bencillik olmadığını savunamaz düşüncesindeyim.
İnsan bu, en mutlusu bile acı çekiyor hele az empatisi varsa hayata dair.
Hangimiz anne babamız bizi yapmadan önceki, portakalda vitamin olduğumuz günlere dönmek istemezdik :)

Bu da bi bakış açısı ama ben zaten çok istedim
Anne olmayı.
Haftaya olucam inşallah.
Allahın izniyle.

Merhaba , ben bu düşüncelerle çok boğuştum ve birgün bebeğim çıka geldi, şimdi onun olmadığı her güne yanıyorum, onsuz bir an bile düşünemiyorum, nefes alamıyorum, aklımız fikrimiz , hayatımız bebeğimiz oldu , maddi olarak kötü durumda sayılmayız ama yine de insan gelecek için endişeleniyor hem de bu kadar kötülük varken , yine de iyi ki gelmiş meleğim

O kadar yoksunluk ve yoksulluk içinde bir çocukluk yaşadım ki , okumasam ben okumazdım, bence zorluk çeken çocuklar hayata daha iyi tutunuyor ...

Tabi öyle ama lüks ve rahatlık arttıkça başarı oranı da düşüyor, demek istediğim lüks çocuk doğurmak için bir kriter olmamalı, kaliteli sade bir yaşam yeterli...

Öyle bir oranlama da görmedim resmi olarak ama herkes kendi bilir, ben zaten dogurmuyorum. Ha bu kadar cocuk cocuk diye aylarca aglayacak olsam tabi ki çook lüks yaşatmayi kriter almazdim ben de olsam.

Çocuğun özel okulda okuması hep marka giymesi iyi bir hayat vermek değildir yanlış bu düşünceleri silin önce. Hayat bu herşey olabilir siz yanında olun olmayın kaliteli düzgün bir insan olmayı öğretecek siniz yoksa marka giydi diye adam olmuyor

Bahsettiğiniz ted mezunu kuezniniz kaç yaşında başladı özel okla ? Aile nasıl bir yol izledi eğitim konusunda ?

Bahsettiğiniz ted mezunu kuezniniz kaç yaşında başladı özel okla ? Aile nasıl bir yol izledi eğitim konusunda ?
Kuzenim 2004 doğumlu.
9 yaşında başladı hatırladığım kadarıyla. Doga kolejinden gecti. Çünkü IQ testine sokuldu zorluk yasadigi için. Yanlış hatırlamıyorsam 136 çıktı IQ. Doga koleji özel bir eğitim alması gerekir dedi. Zeytinburnunda yuksek zekalı çocuklar okula vardi o donem ama 9 yas olmaz dediler. Ted kolejine gitti bu nedenle. Ama çok çok memnunlar.

Çocuk rızkı ile gelir . Bunları düşünmeyin . 7 sene oldu çocuğum yok inşallah olsun da ona iyi hayat vermeyi çabalarım diye düşünüyorum İnşallah güzel evlatlarınız olur . Size de geçmiş olsun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…