- 1 Ocak 2017
- 672
- 247
-
- Konu Sahibi bilge_nmbs
Şu kafa yapısında iseniz zaten çocuk yapmayın kişisel gelişim kitabı okuyun lütfenBen isterim ki çocuğum özel okullarda okusun. En iyi marka kıyafetler giysin. İstediği marka telefonu bilgisayarı alabiliyim. Ama sonuçta en iyisini alabilecek gibi lüks bir hayatımızda yok.
Sabancı olmadığını bilerek adım atmalısınEn iyi marka kıyafetler giysin. İstediği marka telefonu bilgisayarı alabiliyim. Ama sonuçta en iyisini alabilecek gibi lüks bir hayatımızda yok
Çocuğa her imkanı verip şımartmak olur sizin yazdığınız. Devlet okullarının neyi var? Veya ortalama bir telefonun. Veya uygun bir markadan alınan kıyafetin? Kendini sömürmekten başka birşey olmaz bu yazdıklarınız. Ona iyi hayat vermek ilgilenmek sevginizi hissettirmekten geçer tabiki istediği şeyleri alacaksınız ama "en kazığını" değil.Ben isterim ki çocuğum özel okullarda okusun. En iyi marka kıyafetler giysin. İstediği marka telefonu bilgisayarı alabiliyim. Ama sonuçta en iyisini alabilecek gibi lüks bir hayatımızda yok. Bunu ben nasıl çözerim bana bir akıl verin
Bütün çocuklar böyle yaşamak zorunda değil. Yeterli düzeyde olsun yeter. Bu lükslerin sonu da yok, sen ona 1.5 milyonluk araba alırsın o arkadaşımın neden 2 milyonluk arabası var diyebilir. Onu alırsın 3 milyonluk olana özenebilir. Bu lüks aşkının bir sonu yok ve çocuk böyle mutlu olur diye bir şey de yok. Orta halli bir ailenin çocuğu çok zengin bir ailenin çocuğundan daha mutlu yaşayabilir. Zenginlik = mutluluk değildir her zamanBen isterim ki çocuğum özel okullarda okusun. En iyi marka kıyafetler giysin. İstediği marka telefonu bilgisayarı alabiliyim.
çok yanlış kafalardasınız. siz önce kafa yapınızı ve psikolojinizi düzeltin. gerçek ideal çocuk yetiştirme şekli böyle bir şey değil.İyi geceler. Benim kafam o kadar bulanık ki bu konuyu asla çözemiyorum. Evleneli 4 seneyi geçti. 2 tane kaybım var onlardan sonra psikolojik tedavi falan gördüm atlatamadım. 2 seneyi geçti daha yeni yeni bu konuyu kabullenebildim. Bende eşimde bi bebeğimiz olmasını deli gibi istiyoruz. Ama maddi açıdan bu bencillik gibi geliyo. Yani baksanız kendimize göre iyi bi hayatımız var evimiz var eşimin maaşı asgari ücretin üstünde. Dolabımız hep dolu. Yani çok şükür öyle sıkıntılı bir durumda değiliz. Belli bi hayat standardımız var. Ama gel gelelim ki çocuk yapmak için yeterli mi ben bunu bilemiyorum. Bu hayat bizim için yeterli, biz bir şekilde geçinip gidiyoruz. Ama bir çocuk yapıp onuda bu hayata mecbur tutmak bana çok bencilce geliyo. Sırf biz çocuk istiyoruz diye bi canlı hayata getirip onuda bu şartlarda yaşatmak yani bilmiyorum kafam gerçekten çok karışık. Keşke çocuk düşüncesini aklımdan silebilsem ama o kadar çok istiyorum ki ağlamadığım bir gün bile geçmiyo bu yüzden. Yıllardır ağlamaktan gözümde yaş kalmadı artık. Ben isterim ki çocuğum özel okullarda okusun. En iyi marka kıyafetler giysin. İstediği marka telefonu bilgisayarı alabiliyim. Ama sonuçta en iyisini alabilecek gibi lüks bir hayatımızda yok. Bunu ben nasıl çözerim bana bir akıl verin
Sadece lüks hayatı olanların çocuğu olabilir mantalitesini kim çıkardı? Bu doğrunun ispatını neye dayandırdınız?İyi geceler. Benim kafam o kadar bulanık ki bu konuyu asla çözemiyorum. Evleneli 4 seneyi geçti. 2 tane kaybım var onlardan sonra psikolojik tedavi falan gördüm atlatamadım. 2 seneyi geçti daha yeni yeni bu konuyu kabullenebildim. Bende eşimde bi bebeğimiz olmasını deli gibi istiyoruz. Ama maddi açıdan bu bencillik gibi geliyo. Yani baksanız kendimize göre iyi bi hayatımız var evimiz var eşimin maaşı asgari ücretin üstünde. Dolabımız hep dolu. Yani çok şükür öyle sıkıntılı bir durumda değiliz. Belli bi hayat standardımız var. Ama gel gelelim ki çocuk yapmak için yeterli mi ben bunu bilemiyorum. Bu hayat bizim için yeterli, biz bir şekilde geçinip gidiyoruz. Ama bir çocuk yapıp onuda bu hayata mecbur tutmak bana çok bencilce geliyo. Sırf biz çocuk istiyoruz diye bi canlı hayata getirip onuda bu şartlarda yaşatmak yani bilmiyorum kafam gerçekten çok karışık. Keşke çocuk düşüncesini aklımdan silebilsem ama o kadar çok istiyorum ki ağlamadığım bir gün bile geçmiyo bu yüzden. Yıllardır ağlamaktan gözümde yaş kalmadı artık. Ben isterim ki çocuğum özel okullarda okusun. En iyi marka kıyafetler giysin. İstediği marka telefonu bilgisayarı alabiliyim. Ama sonuçta en iyisini alabilecek gibi lüks bir hayatımızda yok. Bunu ben nasıl çözerim bana bir akıl verin
Bu konu ne yazık ki sen doğur allah rızkını verir şeklinde çarpıtılıyor. İki lokma yemeği zor alacak insanlara 5. 10 çocuğu yapma gazı veriyorlar da ne yazık ki işler öyle işlemiyor. Ben konu sahibinin anlatım şekli yanlış olsa da söylemeye çalıştığı şeyi anlıyorum gayet ve çocuk yapmadan önce düşünmesi çok mantıklı.O çocuğa rızkı siz vermiyorsunuz Allah veriyor. İnsanın rızkı bellidir ne azını yer ne çoğunu siz bunu artırıp azaltamazsiniz
En iyi okulda okusun en iyi kıyafeti giysin bunlar nasıl dusunceler çocuğunuzu dünya malına tamahkar yetistirirseniz para icin her şeyi mubah goren bir birey yetistirirsiniz
Hayat sizin kurduğunuz plan dahilinde işlemez Allah'ın planı dahilinde işler belki de çocuğunuz çok zengin olacak. Durumumuz iyi diyorsunuz bu kadar bolluk içinde afrikada yaşıyormuş gibi bahsetmeyin biraz şükredenlerden olun
Evet söylediğiniz gibi günümüzde işler artık böyle işliyor ama aslında işin esas yüzü öyle değil. Sahip olduğumuz birçok şeye ihtiyaçtan değil sadece sahip olmak istediğimiz lüks yasamdan dolayı sahibiz. 10 tane kiyafet gerekli değil iPhone telefon gerekli değil 10 çeşit kahvaltılık gerekli değil vsBu konu ne yazık ki sen doğur allah rızkını verir şeklinde çarpıtılıyor. İki lokma yemeği zor alacak insanlara 5. 10 çocuğu yapma gazı veriyorlar da ne yazık ki işler öyle işlemiyor. Ben konu sahibinin anlatım şekli yanlış olsa da söylemeye çalıştığı şeyi anlıyorum gayet ve çocuk yapmadan önce düşünmesi çok mantıklı.
Bir çocuk dünyaya getiriyoruz ama bu çocuğun belli başlı masrafları olacak illa ki ve yıllarca size muhtaç bir sabiden bahsediyoruz. İlk başta doğumu tahlili maması bezi sonrasında okulu harçlığı kitapları en azından bir kurs etkinlik bir şey, montu botu kıyafeti derken ciddi anlamda maddiyatı olmayan da doğurup atmasın mümkünse. Yazık değil mi o çocuğa da ? Eskiler gibi tarlada doğur at sokakta büyüsün diye bir şey yok öyle olsa hepsi büyür allahta rızkı öldürmeyecek kadar verir. Şu an ise eskisi gibi değil, çocuk dünyada ki tüm yaşıtlarını görebiliyor yaşantılarının farkında bir de dönüp kendine bakıyor. Artık herkes çocuğunu nasıl geliştirebileceğinin derdine düşüyor kursuydu eğitimiydi diliydi yediği içtiğiydi derken. Evet lüks kelimesi yanlış ancak faydalı ve gerekli vasıflı bir eğitim alması bilgi beceri geliştirmesi için uğraşmak şart.