Çocuk yapma motivasyonunuz nedir?

Hepimize umarım teşekkür ederim.🥺💕
Bazen diyorlar ya pişman olursan ilerde diye. Olabilirim belki. Benim annemde erkek kardeşim gibi bir çocuğu olduğu için pişman mesela. Hayatta herkesin pişmanlıkları var az çok. Ben kendim için pişman olsam sadece ben çekerim sonuçta. Çocuk için pişman olsam hem çocuğa yazık geri iadesi yok.😅
En azından ne istediğini biliyorsun ve ne istemediğini ☺️

Tek çocuk olmanın kötü yanı yaşlanınca anne babanın tüm hastane ıvır zıvır işlerinin sana kalması sanırım, kendi hayat koşturmacan içinde ne kadar yoğun olursan ol başka kardeşe paslaşamamak.Bir de yalnız hissetmek .Tek çocuk değilim bir yakınım öyle ve bu duruma sitem ediyordu içten içe.
Bu da duruma bağlı ya kaç kardeşiz yine her işe %90 falan ben koştum : D

Daha çok taze anneyim bebeğim 6 aylık. Ama düşünmüyorum ikinciyi. Kendime güvenim yok en başta. Çok ağır bir sorumluluk bence çocuk hiçbir şeyini ihmal etmeye gelmiyor her an tetiktesin her an aklında bin tane düşünce var. Sadece bedenen değil zihinsel olarak da aşırı yorgunum bu yüzden.

Eşim, annem, kayınvalidem yapmayacam ikinciyi dediğim zaman deliriyor sjsjsj ne demek yapmayacam bu çocuk tek mi kalacak bilmem ne. Evet kalabilir nolacak? Cevabım şu; ben bilerek isteyerek çocuk yapmam ama sağdan soldan duyuyoruz çok düşük ihtimal de olsa, RIA’m var olur da bir kaza olur nasip olur Allah’tan gelmiştir derim. Allah isteyenlere versin diyorum hep.

Bununda garantisi olmuyor maalesef. Benim çevremde 3 kardeş olup 2 tanesi hiç umursamayıp her şeyi tek üstlenen çocuklarda var..
Evet garantisi olmuyor ama tek çocuk kalınca da kesin sana kalıyor, babası vefat etti mesela bunun yükünü paylaşmak için de bir kardeşim olsaydı keşke demişti. kendisi hatta 35 yaşında.O mesela hiç çocuk yapmadı evlendi boşandı gayet mutlu.

Daha çok taze anneyim bebeğim 6 aylık. Ama düşünmüyorum ikinciyi. Kendime güvenim yok en başta. Çok ağır bir sorumluluk bence çocuk hiçbir şeyini ihmal etmeye gelmiyor her an tetiktesin her an aklında bin tane düşünce var. Sadece bedenen değil zihinsel olarak da aşırı yorgunum bu yüzden.

Eşim, annem, kayınvalidem yapmayacam ikinciyi dediğim zaman deliriyor sjsjsj ne demek yapmayacam bu çocuk tek mi kalacak bilmem ne. Evet kalabilir nolacak? Cevabım şu; ben bilerek isteyerek çocuk yapmam ama sağdan soldan duyuyoruz çok düşük ihtimal de olsa, RIA’m var olur da bir kaza olur nasip olur Allah’tan gelmiştir derim. Allah isteyenlere versin diyorum hep.
Allah bağışlasın bebeğinizi 🌸
Ben o konuşanları hiç duymuyorum bile 😂

Bir kızm var isteyerek oldu çok şükür şuan 6 yaşında, çok fazla kardeş istiyordu ama ben emin olamiyordum ve supriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim, aşırı şok oldum ilk başta ağladım falan ama şimdi alıştım ve mutluyum, bana kalsa belki hiç cesaret edemeyecektim, maddi olarak sıkıntımız yok aslında bakacak kişi olarak da yok ama işte insanlik halı kolay bir karar değil, demek ki hayırlısı böyleymiş, kızım için mutluyuz açıkçası o çok mutlu

Bir kızm var isteyerek oldu çok şükür şuan 6 yaşında, çok fazla kardeş istiyordu ama ben emin olamiyordum ve supriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim, aşırı şok oldum ilk başta ağladım falan ama şimdi alıştım ve mutluyum, bana kalsa belki hiç cesaret edemeyecektim, maddi olarak sıkıntımız yok aslında bakacak kişi olarak da yok ama işte insanlik halı kolay bir karar değil, demek ki hayırlısı böyleymiş, kızım için mutluyuz açıkçası o çok mutlu
Ya sağlıkla kavuşun bebişinize 🩷

İki çocuğum var yaş aralıklarıda az. Şahsi motivasyonum biz göçüp gittikten sonra birbirlerinin tutunacak dalı olsun. (Bu günümüzün garantisi yok o ayrı konu) Büyürken birbirlerine yoldaş olsunlar istedik. Eşimde bende kardeş ile büyüdük çocuklarımızda bu duyguyu tatsın istedik. 3.yü bile düşünüyorum 36 37 yaşlarımda fikrim değişmezse.
Ama 2.çocuğu düşünürken kriterimiz ikisinin de maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayabilir miyiz? İlk çocuğumuzdan kısmayacaksak hiçbir şeyi yapalım dedik. Eğer maddi manevi zorlanacak olsaydık düşünmezdik.

İki çocuğum var yaş aralıklarıda az. Şahsi motivasyonum biz göçüp gittikten sonra birbirlerinin tutunacak dalı olsun. (Bu günümüzün garantisi yok o ayrı konu) Büyürken birbirlerine yoldaş olsunlar istedik. Eşimde bende kardeş ile büyüdük çocuklarımızda bu duyguyu tatsın istedik. 3.yü bile düşünüyorum 36 37 yaşlarımda fikrim değişmezse.
Ama 2.çocuğu düşünürken kriterimiz ikisinin de maddi manevi ihtiyaçlarını karşılayabilir miyiz? İlk çocuğumuzdan kısmayacaksak hiçbir şeyi yapalım dedik. Eğer maddi manevi zorlanacak olsaydık düşünmezdik.
Ben işte ikisine de maddi manevi eşit olabilir miyim bilmiyorum çünkü ülkemizin ekonomik durumu ortada 😏

Ben çok çocuklu bi ailedeyim hem ablam hem abim hem kız kardeşim hem erkek kardeşim var. Hep kalabalık bi aile istedim çocuğu da yine istiyordum. Ama şimdi 1.doğmadan hayatım mahvoldu gibi geliyor.

Hayatta hiç bir şeyin garantisi yok. Ne iyi anlaşacak kardeş olacaklarını bilebiliriz. Ne de hastalık durumunda birbirlerine destek olacaklarına.
Yakın arkadaşımın babası felç geçirdi ve tek başına mücadele ediyor diğer kardeşleri başka şehir ve ülkedeler çünkü.
Yani kardeşi birbirilerine sigorta gibi görüp yapmamak lazım.
Gerçekten bir çocuk daha yetiştirmek isteyen yapsın elbette ama diğer bahanelere gerek yok bence.
Ben tek çocukta kalacağım. Ne maddi ne manevi altındam kalkamam. Sıfırdan başlayacak sabrım da yok açıkçası.
ileride yalnız kalacağını da düşünmüyorum. Artık devir değişti tek çocukta çok. Kendine bulur arkadaş, eş bir şekilde hayatını güzel yaşar diye umuyorum

Öncelikle herkesin iki,üç,dört çocuğu olacak diye bir kural yok biliyorum.Hatta anne olmak istemek kadar,istememek de normal.
(Rabbim isteyen herkese de nasip etsin)

35 yaşındayım ve dört yaşında bir evladım var.Yaşım geçiyor gibi yorumlar yapmayacağım 😄
Şimdiye kadar hep tek çocuk düşüncesiydim ama ara ara bu kararımı sorgular oldum.
Geldiğimiz durum,hayat şartları,kötü insanlar vs. beni çok düşündürüyor ama ileride de çocuğum kardeş eksikliği yaşar mı diye düşünüyorum.
Tabi ki çocuğum istiyor diye çocuk yapmam,o başka bir konu.
Bilmiyorum ya,kafam karışık.
Ben kendim tek cocugum, ömrüm boyunca cocuk dusundugum her zamanda mutlaka iki cocugum olmali diye tasarladim. Mutluyum iki cocugum olmasindan.

Dün telefonda evli arkadaşımla konuşurken yaşın geçiyor, hadi sen de tanış biriyle artık evlen, çift halinde gezelim falan dedi. " Saçmalama Allah aşkına ben şuan evlilik düşünmüyorum, gencecik kadınım yaşımın geçtiği falan yok. Sen de genç bir kadınsın. Karşıma uygun birisi çıkarsa flört ederim gezer tozarım yaklaşık 2 yıl tanırım" dedim. Böyle deyince "neee 2 yıl mı, bu çok fazla, ne ara evleneceksin düzenini kuracaksın sonra çocuk sahibi olacaksın, bazılarının yumurtalıkta ya da hormonlarında sorun çıkıyor çocuk sahibi olamıyor" dedi.
Ben çocuk sahibi olmak istemiyorum lütfen beni sal artık diye kızdım ona.

"Hayır istersin bence sen çocuklardan soğuduğun için böylesin ilerde fikrin değişir." dedi . Bunu da ilerde düşünürüm fikrim değişir ya da değişmez umrumda değil. Ama ileriye yönelik evlilik olursa çocuk istemiyorum herkes evlenmek, çocuk sahibi olmak zorunda değil. Ben aşık olmak istiyorum sadece dedim sustu.

Tek çocuk meselesine gelecek olursak bu eşinizle alınacak ortak bir kararla olur. Yani sırf kardeş istiyor diye olmaz. Siz de konu başında bunu yazmışsınız zaten. Ama yeterli ekonomik durum, psikolojik olarak anne baba olmaya hazırlılık varsa, yeniden anne olmak istiyorum bu hissi tekrar tatmayı özledim, gece gündüz uykusuz kalabilirim, bebeği uyutmaya çalışırım, düzenli olarak hastaneye götürür aşısını yaptırırım, diş çıkarma, gaz sorunu vs uğraşırım diyorsanız tercih size kalmış. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Ben 2 tane yapacağım 😘

Back
X