Sizin neden olmuyor ?Merhabalar... Konu başlığı dikkatimi cekti girip okuyunca moralim bozuldu . Ben şuan da sizden baya küçüğüm (21 yaşım) ve 8 aylık evliyim ilk ben de çocuğumun olmasını istemiyordum sadece eşim benimle ilgilensin biz kelimesi sadece ikimizden ibaret olsun istiyordum ( şuanda zaten evli gibi değilse ev arkadaşı, sevgili gibiyiz) 6 Aydan sonra çevremde ki herkes eşim de dahil olmak üzere neden cocuk düşünmüyorsunuz olmuyor mu gibi cümleler duydum Can'ım sıkıldı tabi istemiyordum o Zaman'lar ve sebebini de kimseye söylemiyordum ama çevrem de evli olan ve cocuk sahibi kişiler evlat sizi birbirinize bağlar eşini sana bağlar daha Mutlu olursunuz evinizin neşesi olur dediler. bana ve o Zaman'dan sorAnda düşündüm neden olmasın diye 6. Aydan sonra korunmayı bıraktık 3 aydır istememize rağmen cocuk sahibi olamadık. Bir cocuk için kıvranıp duruyoruz (Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın âmin ) demem o ki vakit varken cocuk sahibi olun birbirinize sımsıkı sarılın yarın öbürgün yaşlandığınızda sizi koruyup kollayan biri olsun hayatınızda çünkü insanın ne annesi ne babası kimsesi kalmıyor yanın da eşinden ve çocuğundan başka Allah korusun bir gün eşinizi kaybederseniz ona ait bir parça sizi teselli etsin sabır, güç kuvvet versin.
Tabi eğer eşiniz sorumsuzsa ve çocuğuna babalık yapamayacaksa o ayrı fakat aksini düşünüyorsanız kesinlikle cocuk düşünün derim
Ben doktora gittim bütün kontrollerimi yaptım. Doktorum bir sorunumun olmadığını söyledi bana olacak ama korunduğunuz için geç olacak dedi eşim görünmedi Aslına bakarsak ben de bilmiyorum sebebiniSizin neden olmuyor ?
Kesinlikle öyle katılıyorum sana3 yıllık evliyim, basından beri hep korunduk. Çocuk düşüncesi bile hep korkuttu beni.
En buyuk korkum uyuyamamak mesela.
Cocuklara düşkünlüğüm yok, öyle pek sevmem. Dısarıda sımarık bir cocuk gorunce bile tepem atar, tahammül edemem.
Zaten kedilerim var, köpeğim var. Deli gibi aşık oldugum bir kocam var, düzenim var. Bir eksikliğini hissetmiyorum hiç.
Ama gecen haftalarda bir rüya gördüm bebeğim olmuştu,emziriyordum. Uyandıgımda öyle üzüldüm ki ruya oldugu için. Keşke gercek olsaydı diye gecirdim içimden. Annelik hissi mi girdi içime o ruyada bilmiyorum.
Sonra bu hafta cok ciddi gebelik belirtileri yasadım. Korundugumuz halde, olmayacağını bildiğim halde içimde bir seyler değişti.
Test yaptım negatif oldugunu gorunce nasıl yıkıldıgımı anlatamam.
İçten içe istiyormuşum meğer.
Sözün özü, ben aslında coğu kadının, istemese bile içinde bir yerlerde anne olmak için can atan bir yanı olduguna inanıyorum. Bende de varmış meğer.
evet ben de hep rüyamda bebek emziririm3 yıllık evliyim, basından beri hep korunduk. Çocuk düşüncesi bile hep korkuttu beni.
Cocuklara düşkünlüğüm yok, öyle pek sevmem. Dısarıda sımarık bir cocuk gorunce bile tepem atar, tahammül edemem.
Zaten kedilerim var, köpeğim var. Deli gibi aşık oldugum bir kocam var, düzenim var. Bir eksikliğini hissetmiyorum hiç.
Ama gecen haftalarda bir rüya gördüm bebeğim olmuştu,emziriyordum. Uyandıgımda öyle üzüldüm ki ruya oldugu için. Keşke gercek olsaydı diye gecirdim içimden. Annelik hissi mi girdi içime o ruyada bilmiyorum.
Sonra bu hafta cok ciddi gebelik belirtileri yasadım. Korundugumuz halde, olmayacağını bildiğim halde içimde bir seyler değişti.
Sözün özü, ben aslında coğu kadının, istemese bile içinde bir yerlerde anne olmak için can atan bir yanı olduguna inanıyorum. Bende de varmış meğer.
eşinin de görünmesi lazımBen doktora gittim bütün kontrollerimi yaptım. Doktorum bir sorunumun olmadığını söyledi bana olacak ama korunduğunuz için geç olacak dedi eşim görünmedi Aslına bakarsak ben de bilmiyorum sebebiniacaba fazla mı stres yapıyorım
Bu ay da bekliyecez eğer olmasa dediğin gibi yaparız bizde.eşinin de görünmesi lazım
ben de kendım gtmıstım ılk basta bende hıcbırsey cıkmadı
snr eşim gidince eşimde problem cıktı
şımdı de olsun dıye bırseyler yapıyoruz bakalım
evet yapın çnk gunumuzde erkeklerde de cok fazla sıkıntı cıkabılıyorBu ay da bekliyecez eğer olmasa dediğin gibi yaparız bizde.Rabbim isteyen herkese annelik ve bablık duygusunu tattırsın. İnşAllah
Evet haklısınız hayırlısı ya ama git gide bu istek artıyor ben de ve sanırım fazla stres yapıyorum ama kendime de engel olamıyorum şuan cok pişmanım korunduğum için. Ve o kadar büyük konuştum ki ben cahillikti yaptığım. her gün o söylediğim sözler için af diliyorum rabimden.evet yapın çnk gunumuzde erkeklerde de cok fazla sıkıntı cıkabılıyor
öyle nitelendırmeyınEvet haklısınız hayırlısı ya ama git gide bu istek artıyor ben de ve sanırım fazla stres yapıyorum ama kendime de engel olamıyorum şuan cok pişmanım korunduğum için. Ve o kadar büyük konuştum ki ben cahillikti yaptığım. her gün o söylediğim sözler için af diliyorum rabimden.
Bende bir kere rüyamda gördüm ve ödüm koptu3 yıllık evliyim, basından beri hep korunduk. Çocuk düşüncesi bile hep korkuttu beni.
Evet öyleydi de acaba diyorum o söylediğim laflardan dolayı mı evlat sahibi olamıyoruzöyle nitelendırmeyın
o zamankı duygularınız o sekılde imiş
öyle düşünmeyinEvet öyleydi de acaba diyorum o söylediğim laflardan dolayı mı evlat sahibi olamıyoruz
18 ekime kadar bekliyecez umarım gerek kalmaz bu ay olur inşAllah.öyle düşünmeyin
dediğim gbi eşiniz de dr a gtsin bi an evvel
vardır bır xamanı
Eski evliligimde ex in cocuk istememesi yuzinden 8.5 yil cocuk icin yanip tutustum ben debelendikce kardeslerimin 3 cocugu oldu konusamadim, soramadim hamilelik nasil gidiyor diye hep bogazim dugumlendi agladim gizli gizli ama yegenlerim icin deli oldum : ) seni cok iyi anliyorum. Simdi kizimin gelisini bekliyorum. Rabbim insallah hayirlisiyla gonlunuzdekini verir cektiklerinden sınavın olarak kalir. Kimin duasinin kabul olacagi belli olmaz diyerek yorum yapmadan gecemedim.Hayırlı olacaksa hakkımda nasip etsin rabbim, aksi takdirde içimde ki umudu ve beslediğim sevgiyi alsın ki daha fazla acı çekmiyim. Herkez farklı hisseder elbet bana çok ağır geldi. En zor olanı ise, ilk denemlerim olurken ablamın hamile kalması. Hem sevinip hem üzülmek manyak birşey ama yaşadım. Ablamı görmek zor geliyordu bana en korktuğum ise: doğacak yeğenimi sevmemek veya çok bağlanmak dı. Allah'a şükürler olsun korktuğum olmadı ama alışmak biraz zaman alırken şimdi ablamın 3 çocuğu var.
Uzun süre tedaviye ara verdim aslında tekrar tedavi istemiyor kafamda artık bitirmek istiyordum. Geçen sene Hacc'a gittik eşim ile ve kendisi tekrar denemek istediğini söyledi. Bencillik yaparak onu red etmedim, yine yeşeren bir umut ya bu sefer rabbim nasip ederse, babalık hakkını elinden almam doğru değil diye düşündüm ve bu sefer eşim için 6. denemeye başladık.
Bu sefer de hem kız kardeşim hamile ve 1 hafta önce Hala olacağımı öğrendim.
Çok zor dayanmak yaşamayan bilemez.
Herkezin kendine göre kabuk bağlayan veya kanayan yarası var,bu da benim kanayan ve kapanmayan yaram
Çok teşekkür ederim arkadaşım, şu an İstanbul Bahçeci Tüp Bebek Merkezi nde tedavi görüyorum ve doktorumdan çok memnunum. Olmasa da rabbim den. . . İnşallah bunu böyle kolay yazdığım gibi o durum gerçek olursa kolay katlanırımAdınıza üzüldüm gerçekten, inşallah en kısa zamanda hamile kalırsınız da güzel haberlerinizi alırız. Yaşınız 31 galiba,bence iyi bir doktorla şansınız yüksek... İsterseniz doktor tavsiyesi verebilirim,hangi şehirdesiniz ?
Allah razı olsun. Aynı duyguları yaşadım. Ben de yeğenlerime deli oluyorum, ama onlarda bana öyle karşılık veriyor. Şimdi onlardan uzaktayım tedavi için ve çok özlüyorum.Eski evliligimde ex in cocuk istememesi yuzinden 8.5 yil cocuk icin yanip tutustum ben debelendikce kardeslerimin 3 cocugu oldu konusamadim, soramadim hamilelik nasil gidiyor diye hep bogazim dugumlendi agladim gizli gizli ama yegenlerim icin deli oldum : ) seni cok iyi anliyorum. Simdi kizimin gelisini bekliyorum. Rabbim insallah hayirlisiyla gonlunuzdekini verir cektiklerinden sınavın olarak kalir. Kimin duasinin kabul olacagi belli olmaz diyerek yorum yapmadan gecemedim.
Insallah bu ozlemini kendi mucizenle giderirsin :)Allah razı olsun. Aynı duyguları yaşadım. Ben de yeğenlerime deli oluyorum, ama onlarda bana öyle karşılık veriyor. Şimdi onlardan uzaktayım tedavi için ve çok özlüyorum.
Rabbim inşallah kolay doğum ve sağ sağlim yavrunu kucağına almayı nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?