- 2 Ocak 2015
- 6.426
- 15.443
- 448
Ben de çocuk isteyip, layık şekilde bakarım, gelecek sunarım, maddi manevi her ihtiyacını karşılarım diyen çiftleri tebrik ediyorum.Gerçekten şaşırdım okuyunca :) o kadar çok Bebek sahibi olmak isteyenler ile dolu paylaşım varken bu çok farklı geldi ve böyle bir kararı gönül rahatlığı ile uygulayabilen kadınları tebrik ederim :)
Yaşlanmama gerek yok inanın. Şu hayatta kimsem yok. Samimi olarak söylüyorum, hani varlar da benim için yok gibi düşünmeyin, yok işte; yok. Bir eşim var, bir de annem. Allah sıralı ölüm versin derler ya, ben bunu söyleyemiyorum. Hem eşimden küçüğüm hem de haliyle annemden. Acılarını yaşayacak olan benim eğer sıralı olursa. Sıralı oldu diyelim, tek tabanca kalacağım. Ama sırf tek başıma kalacağım diye çocuk yapamam. Ona da yazık değil mi? Dünyaya geliş sebebine bakın 'yalnız kalmasın, tek başına olmasın' diye birisine bakmak, sorumluluğunu almak. Fena bencilce bir durum.
Ömrüm varsa eğer benim planım zaten belli, elden ayaktan düşmeden önce Narlıdere'deki huzur evine yerleşmek. Çocuğum olsaydı da planım bu, olmasa da.
Aile demek ay bana baksınlar, ay altıma yapayım ben temizlesinler değil. Çok çok yakın zamanda örneğini yaşadım. Arkadaşımın annesi (70lerinde), bile bile, koltuğa tuvaletini yaptı ve "ben çocukken senin altını çok değiştirdim, şimdi de sen yap ne var yani" dedi. Ertesi gün kaba tabirle postaladı annesini.
Bana baksınlar diye çocuk yapmasın kimse. Çocuk istiyorlarsa, çocuksuz hayat bana göre değil diyorlarsa yapsınlar. Yaptım bana bakacak demesinler, ne garantisi var ne de mecburiyeti.
Canim benim, ben meselaBana baksınlar diye değil , kalabalık bi ailem olsun birlikte gülüp eğleneceğim çocukalrım olsun sevdiklerim olsun bu hayatn sevdiklerin yoksa ne anlamı varki.. yaşlandığımda evimi şenlendirsinler gelip gitsinler istediğim bu.yaşlılık insann en çok sevgi beklediği dönemdir benim ailemde genelde tek çocuk eşimin ailesi ise tam tersi beş kardeş annesi 7 kardeş babasıda öyle o kadar güzel ki kalabalık aile sürekli bir arada gülüp eğleniyorlar eşimin babanesinin evi 2 gün boş kalmamıştır sürekli bi çocuğu torunu gelir mesela düğünde eşimin kardeşleri herşeyi yaptı kimseye ihtiyacı olmadı bense annemle sadece o kadar zor oldu ki o kadar özeniyorum ki eşimin ailesine..
O kadar katısın yani çocuk konusunda. Eğer çocuk yapmasaydım bir ömür yapsam mı acaba diye düşünmezdim herhalde. Ama yapmamayı da düşünmedim hiç. Eşim çok istedi baba olmak ve oldu :) şimdi onlarsız bir hayat düşünemiyorum,Allah acılarını göstermesin ama bu duyguyu yaşamasaydım ben de katılırdım sana. Çok iyi anlayabiliyorum çocuk istemeyen kadınları. Eşin de seninle aynı fikirdeyse sorun yok o zamanolivia maalesef özgür değiliz, biliyorsun benim annem ayrı baskı yapıyor, eşimin ailesi eşime, eşim de bana vs.
Forumu takip eden erkekler oluyor, belki eşi çocuk istemiyor diye şans eseri bu konuyu bulan erkek de vardır. Varsa eğer diyorum ki: Lütfen eşinize bu konuda baskı yapmayın. Orta yolu bulamıyorsanız, uzlaşamıyorsanız acı ama ayrılın. Zira ben eşimden ileride yine baskı, tepki görürsem severek ayrılanlar sınıfına gireceğim mecburen.
Ah canım aynen öyleyim, katılık mı desem kararlılık mı desem bilmiyorum. Hani o meşhur savunma cümlesi var ya "biyolojik saatin gelince istersin", bende yok o saat demek. Dünkü çocuk değilim ki.O kadar katısın yani çocuk konusunda. Eğer çocuk yapmasaydım bir ömür yapsam mı acaba diye düşünmezdim herhalde. Ama yapmamayı da düşünmedim hiç. Eşim çok istedi baba olmak ve oldu :) şimdi onlarsız bir hayat düşünemiyorum,Allah acılarını göstermesin ama bu duyguyu yaşamasaydım ben de katılırdım sana. Çok iyi anlayabiliyorum çocuk istemeyen kadınları. Eşin de seninle aynı fikirdeyse sorun yok o zaman
Aa bak o konuda sana katılıyorum. Annelik öyle bir durum ki yaşamadan o duyguyu bilemiyorsun. Hiç anne olmamış olup çocuğu olmadığı için kendini harap edenleri ben de anlamıyorum. Çok üzülüyorum öyle konuları görünce ve dua ediyorum. İstiyorlar ve olmuyor ya daha çok özlem duyuyorlar farkındayım. Allah isteyene nasip etsin hep söylüyorum.Ah canım aynen öyleyim, katılık mı desem kararlılık mı desem bilmiyorum. Hani o meşhur savunma cümlesi var ya "biyolojik saatin gelince istersin", bende yok o saat demek. Dünkü çocuk değilim ki.
Üstelik çocuk gördüğüm zaman kediden köpekten korkan insanlar nasıl yollarını değiştiriyorlarsa, onlar gibi yolumu değiştiririm. Şöyle içten, isteyerek ne bir bebeği aldım kucağıma sevmek için ne de daha büyük bir çocuğu. Görmediğim yeğenlerim var inanır mısın? Görme arzusunda da değilim.
Herkesin evladı kendine en tatlı, en kıymetli, en güzel; ama ben sevemiyorum, isteyemiyorum.
Hani tüp bebek için vs için evini, arabasını satan, kredi alan insanlar var ya, ben onların istemelerini duygusal açıdan anlayamıyorum, ama mantıken anlayıp en kısa sürede dileklerine kavuşmalarını umuyorum.
Ancak maalesef aynı anlayışı çoğu insandan göremiyorum ve bu sabrımı taşırıyor artık.
Olivia öyle güzel anlattın ki çocukları cami avlusuna bırakasım geldiSevgilikavun kokusu Allah korusun ayrilmak falan deme.
Uuuffff inan ne diyecegimi bilemiyorum gercekten zor bir durum. Ama bence esinle yine enine boyuna iyici bu konuyu detayli, derin bir konusun.
Ya tabiki cocuk güzel birsey ama istemeyince cok zor ama. Ben Allah`tan bastan konustum bu konuyu ve benden fazla esim istemiyordu. Ben ilk önce saka yapiyor sandim cünkü bir türk erkeginin böyle birsey demesi inanilir gibi degildi. Oda benimde istemedigimi duyunca, cok sevindi ve o an bir daha birbirimize asik olduk. Hemen yapacaklarimizi saydik. Iste seyahat, kültür, egitim, spor, müzik .... yapmak istedigimiz megersem ne cok sey varmis, zaten hayatimizda kendimizden baska hic bir seye yer yoktu, yani cok sevdigimiz halde eve kedi veya köpekde alamadik. Buda gercekten vaktimizin olmadiginin bir kaniti. Birde ikimizde kendi branjlarimizda kendi is yerlerimiz var ... eee geriye kalan zamanlada ancak birbirimize vakit ayirmaya ancak zaman buluyoruz.
SevgiliMata Hari , cok cok haklisin canim, gercekten öyle. Yani dogurduktan sonra diyorsunki yahu ben senelerimi bosuna yasamisim, keske daha önce dogursaydim veya onlarsiz hayat düsünemiyorum. Bu duyguyu cok iyi biliyorum. Ama bildigim halde istemedim.
Dünyaya gelen her cocuk anne icin öylede olmali, Öyle olmazsa zaten sorun vardir demektir.
Geçen elektrik faturasını da benim oğlana kilitledin zaten anladım bi beklentin olduğunuHah işteolivia cığım, mesela benim köpeğim. Ben çocukluğumdan beri köpeğim olsun isteyen birisiyim. En sonunda da oldu
E ben köpek istediğimi daha çocukken biliyorsam, büyüdüğümde de heves olmadığı için geçmediyse, ben çocuk istemediğimi bilmeyecek kadar salak olabilir miyim o zaman?
Ki zorla doğurduğu için çocuğunu benimseyemeyenler var, araştırma yap görürsün muhakkak.
Mata Hari sen iyi ki anne olmuşsun bak Okudukça senin çeşitli konulardaki yorumunu, iyi ki bu tarzdaki insanlar çocuk yapıyor diyorum. Tanımasam da senin yetiştirdiğin çocuklardan beklentim çok
Aaaaaaaa, aaaaa, aaaaa üstüme iyilik sağlık, sırf enerjisini atsın; sen de rahat et diye cancağızımGeçen elektrik faturasını da benim oğlana kilitledin zaten anladım bi beklentin olduğunu
Valla arkadaşım elimden geldiğince bir emek harcıyorum onlar için. Araştırıyorum,okuyorum,oynuyorum vs. İnşallah bir şeyler verebiliyorumdur.
Of yarama bastın, benim yavrum yaşlı artık. En ufak bir şeyde yüreğim ağzımda. Öksürse, aksırsa tıksırsa soluğu vet.de alıyoruz. Hatta ben kendi şehrimizdekilere güvenmiyorum, başka şehre götürüyorum. Dur fotosunu atayım yavrumun.uuufffkavun kokusu birde sundan cok korkarim, köpekleri cok seviyorum birde öyle vefat ederse falan onada yüregim dayanmaz, kesin ömür boyu yasini tutarim ben.
Aman sen benim yazdiklarima bakma, köpisinle mutlu mesut ani yasa. Bu arada hangi cins ?
Aaaaaaaa, aaaaa, aaaaa üstüme iyilik sağlık, sırf enerjisini atsın; sen de rahat et diye cancağızım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?