cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Ben de çocuk isteyip, layık şekilde bakarım, gelecek sunarım, maddi manevi her ihtiyacını karşılarım diyen çiftleri tebrik ediyorum. Dilerim bu insanların gönlüne göre olur.

Bana baksınlar diye değil , kalabalık bi ailem olsun birlikte gülüp eğleneceğim çocukalrım olsun sevdiklerim olsun bu hayatn sevdiklerin yoksa ne anlamı varki.. yaşlandığımda evimi şenlendirsinler gelip gitsinler istediğim bu.yaşlılık insann en çok sevgi beklediği dönemdir benim ailemde genelde tek çocuk eşimin ailesi ise tam tersi beş kardeş annesi 7 kardeş babasıda öyle o kadar güzel ki kalabalık aile sürekli bir arada gülüp eğleniyorlar eşimin babanesinin evi 2 gün boş kalmamıştır sürekli bi çocuğu torunu gelir mesela düğünde eşimin kardeşleri herşeyi yaptı kimseye ihtiyacı olmadı bense annemle sadece o kadar zor oldu ki o kadar özeniyorum ki eşimin ailesine..

Canim benim, ben mesela kavun kokusu `nun dedigi gibi aile olarak yanlnizim ve sadece esim var. Ama aile gibi bir sürü canim kadar sevdigimiz dostlarimiz, arkadaslarimiz var. Aynen senin yukarida anlattigin gibi kalabalik bir aile gibiyiz, birlikte gülüp egleniyoruz. Belki bir aileden daha saglam ve güclü baglarimiz.
Seni anliyorum avukatbursa, benim ailemdede senin gibi sadece ailesi ile hasir nesir olan insanlar var ve benim yasantimi anlayamazlar.
Ben uzakta yasiyorum, yani yurtdisinda ve ailemden hic kimse yok. Eskiden anne ve babam vardi, babam vefat etti ve annemde yasli vatanina döndü. Simdi ben sahsen böyle yasamayi cok güzel buluyorum, yani aileden uzak, esimle mutlu mutlu yasiyoruz.
Dogrusu ailemle yasamayi gercekten istemezdimde cünkü cok ayri dünyalarin insanlariyiz.
Hayat cok güzel ve ben hayatin bana sundugu imkanlari en güzel sekliyle yasiyorum, ne yapacagim cocugu ? Ooohhh miissss gibi özgür ve mutluyum. Benim gibi düsünen baska hemcinslerimi burada okuyunca biliyorumki onlarda benim gibi hayatlarina cok güzel seyler doldurarak, cocuk eksikligi yasamiyor.
Hersey cocuk degil. Iyiki bu konuda bari özgürüz bir kadin olarak, isteyen dogurur, istemeyen dogurmaz.

olivia maalesef özgür değiliz, biliyorsun benim annem ayrı baskı yapıyor, eşimin ailesi eşime, eşim de bana vs.
Forumu takip eden erkekler oluyor, belki eşi çocuk istemiyor diye şans eseri bu konuyu bulan erkek de vardır. Varsa eğer diyorum ki: Lütfen eşinize bu konuda baskı yapmayın. Orta yolu bulamıyorsanız, uzlaşamıyorsanız acı ama ayrılın. Zira ben eşimden ileride yine baskı, tepki görürsem severek ayrılanlar sınıfına gireceğim mecburen.

O kadar katısın yani çocuk konusunda. Eğer çocuk yapmasaydım bir ömür yapsam mı acaba diye düşünmezdim herhalde. Ama yapmamayı da düşünmedim hiç. Eşim çok istedi baba olmak ve oldu :) şimdi onlarsız bir hayat düşünemiyorum,Allah acılarını göstermesin ama bu duyguyu yaşamasaydım ben de katılırdım sana. Çok iyi anlayabiliyorum çocuk istemeyen kadınları. Eşin de seninle aynı fikirdeyse sorun yok o zaman

Ah canım aynen öyleyim, katılık mı desem kararlılık mı desem bilmiyorum. Hani o meşhur savunma cümlesi var ya "biyolojik saatin gelince istersin", bende yok o saat demek. Dünkü çocuk değilim ki.
Üstelik çocuk gördüğüm zaman kediden köpekten korkan insanlar nasıl yollarını değiştiriyorlarsa, onlar gibi yolumu değiştiririm. Şöyle içten, isteyerek ne bir bebeği aldım kucağıma sevmek için ne de daha büyük bir çocuğu. Görmediğim yeğenlerim var inanır mısın? Görme arzusunda da değilim.
Herkesin evladı kendine en tatlı, en kıymetli, en güzel; ama ben sevemiyorum, isteyemiyorum.
Hani tüp bebek için vs için evini, arabasını satan, kredi alan insanlar var ya, ben onların istemelerini duygusal açıdan anlayamıyorum, ama mantıken anlayıp en kısa sürede dileklerine kavuşmalarını umuyorum.
Ancak maalesef aynı anlayışı çoğu insandan göremiyorum ve bu sabrımı taşırıyor artık.

Sevgili kavun kokusu Allah korusun ayrilmak falan deme.
Uuuffff inan ne diyecegimi bilemiyorum gercekten zor bir durum. Ama bence esinle yine enine boyuna iyici bu konuyu detayli, derin bir konusun.
Ya tabiki cocuk güzel birsey ama istemeyince cok zor ama. Ben Allah`tan bastan konustum bu konuyu ve benden fazla esim istemiyordu. Ben ilk önce saka yapiyor sandim cünkü bir türk erkeginin böyle birsey demesi inanilir gibi degildi. Oda benimde istemedigimi duyunca, cok sevindi ve o an bir daha birbirimize asik olduk. Hemen yapacaklarimizi saydik. Iste seyahat, kültür, egitim, spor, müzik .... yapmak istedigimiz megersem ne cok sey varmis, zaten hayatimizda kendimizden baska hic bir seye yer yoktu, yani cok sevdigimiz halde eve kedi veya köpekde alamadik. Buda gercekten vaktimizin olmadiginin bir kaniti. Birde ikimizde kendi branjlarimizda kendi is yerlerimiz var ... eee geriye kalan zamanlada ancak birbirimize vakit ayirmaya ancak zaman buluyoruz.
Sevgili Mata Hari , cok cok haklisin canim, gercekten öyle. Yani dogurduktan sonra diyorsunki yahu ben senelerimi bosuna yasamisim, keske daha önce dogursaydim veya onlarsiz hayat düsünemiyorum. Bu duyguyu cok iyi biliyorum. Ama bildigim halde istemedim.
Dünyaya gelen her cocuk anne icin öylede olmali, Öyle olmazsa zaten sorun vardir demektir.

Ama icimde bir ukte var dilerim bir gün daha az calisirim ve o zaman kedi veya köpek olsun isterim. Kediyi ne yazikki su an alamiyorum, cünkü cok sevdigim kizarkadasim felaket kediye karsi alerjisi var. Köpek icinde vaktim yok daha.
Bakalim hayirlisi.

Hah işte olivia cığım, mesela benim köpeğim. Ben çocukluğumdan beri köpeğim olsun isteyen birisiyim. En sonunda da oldu
E ben köpek istediğimi daha çocukken biliyorsam, büyüdüğümde de heves olmadığı için geçmediyse, ben çocuk istemediğimi bilmeyecek kadar salak olabilir miyim o zaman?
Ki zorla doğurduğu için çocuğunu benimseyemeyenler var, araştırma yap görürsün muhakkak.
Mata Hari sen iyi ki anne olmuşsun bak Okudukça senin çeşitli konulardaki yorumunu, iyi ki bu tarzdaki insanlar çocuk yapıyor diyorum. Tanımasam da senin yetiştirdiğin çocuklardan beklentim çok

Aa bak o konuda sana katılıyorum. Annelik öyle bir durum ki yaşamadan o duyguyu bilemiyorsun. Hiç anne olmamış olup çocuğu olmadığı için kendini harap edenleri ben de anlamıyorum. Çok üzülüyorum öyle konuları görünce ve dua ediyorum. İstiyorlar ve olmuyor ya daha çok özlem duyuyorlar farkındayım. Allah isteyene nasip etsin hep söylüyorum.

Ben de annecim diye her çocuğu sevemiyorum valla. Kendi çocuklarım dışında sevimli bulduğum çocuk sayısı çok azdır yani aramızda kalsın

Olivia öyle güzel anlattın ki çocukları cami avlusuna bırakasım geldi

Şaka bir yana bana yardımcı olan,bir yere gittiğimde çocuklarımı gönül rahatlığı ile bırakabildiğim bir ailem var. O yüzden çok bunalmıyorum. Çocuğuyla yapışık yaşayan bir arkadaşım var mesela ve devamlı bunaldığından,sıkıldığından sızlanıp durur.

Ben her yere gidebiliyorum çocuklarımla çünkü öyle alıştırdım,gidemeyeceğim zamanlarda da anneme bırakıyorum.

Geçen elektrik faturasını da benim oğlana kilitledin zaten anladım bi beklentin olduğunu

Valla arkadaşım elimden geldiğince bir emek harcıyorum onlar için. Araştırıyorum,okuyorum,oynuyorum vs. İnşallah bir şeyler verebiliyorumdur.

hahahahha aahh pardon Mata Hari , yani tabiki birakacaksin cocugunu ve kendinize özel zamanda ayiracaksin veya cocuklar uyuduktan sonra esinle rahat oturuo sohbet edeceksin. Yok öyle demek istemedim ama sorumlulugu cok büyük inan, yani kendime güvenemedim acikcasi.
Ama bu tembel oldugum icin degil, yani ona bakmak beni yormazdi, sadece özgür ruhluyum ve baglanmak, ömür boyu yüregimin disinda bir yürek daha bu hayatta tasiyamazdim Aaayyy aksam aksam beni güldürdünüz

Aaaaaaaa, aaaaa, aaaaa üstüme iyilik sağlık, sırf enerjisini atsın; sen de rahat et diye cancağızım

uuufff kavun kokusu birde sundan cok korkarim, köpekleri cok seviyorum birde öyle vefat ederse falan onada yüregim dayanmaz, kesin ömür boyu yasini tutarim ben.
Aman sen benim yazdiklarima bakma, köpisinle mutlu mesut ani yasa. Bu arada hangi cins ?

Yahu hayatta ne zorsa elimi o tasin altina koydum ama su cocuk meselesinde dünyanin en korkak ( sorumluluk acisindan ) insaniyim. Ama iyiki kendimi taniyorum veya daha dogrusu cocukluktan beri kendimi tanimisim ve gelecegimi bilmisim.

Of yarama bastın, benim yavrum yaşlı artık. En ufak bir şeyde yüreğim ağzımda. Öksürse, aksırsa tıksırsa soluğu vet.de alıyoruz. Hatta ben kendi şehrimizdekilere güvenmiyorum, başka şehre götürüyorum. Dur fotosunu atayım yavrumun.

Aaaaaaaa, aaaaa, aaaaa üstüme iyilik sağlık, sırf enerjisini atsın; sen de rahat et diye cancağızım
Düşünceli arkadaşım benim. Bu arada bir ortak düşüncemiz huzurevi :) ben de hep düşünürüm eşim olmasa gider bir huzur evine yerleşirim yaşlanınca. Misler gibi doktoru,hemşiresi

Vallahi kizlar acik söyliyeyim, ister cocuklu ister cocuksuz hepimizin sonu orasi. Evet huzur evinde misler gibi yasariz vallahi, ben daha satranc ögrenmeyi düsünüyorum orda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…