cocuk sahibi olmadanda cok mutlu hayatini yasayan kadinlar :)))

Merhaba farahnihal. 26 yaşındayım ve Bekarım. Evet %90 çocuğumun olmasını düşünmüyorum. Tercih sebebiyle istemiyorum.Kendimce nedenlerim bir hayli fazla. Ama hayat bu yine de küçük bir pay bırakıyorum. Eskiden bende sizin gibi düşünüyordum tek çocuğum olur herhalde bütün maddi ve manevi birikimimi ona veririm elimden geldiğince en iyi şekilde yetiştirmeye çalışırım diyordum.Zaten büyütmek değil yetiştirmek mühim olan.Zamanla kararım değişti işte.
Çocuk konusunda net bir duruşum var şu an.Kolay kolay değişeceğini sanmıyorum.Evlilik içinse durum farklı. Açıkçası evliliğe, atılan bir imzaya çok mana yükleyen biri değilim. Bence en iyisi ve en güzeli sevgililik. Evlilikse olursa olur olmaz olmaz. Doğru insanın karşına çıkmasına bağlı. Hani artık evleneyim yaşım kaç oldu birini bulayım evleneyim yaşıtlarım çoktan evlendi barklandı düşüncesinde değilim. Güzel ve yolunda giden bir ilişkin olur birşeyler olacaksa hissedersin zaten kendi içinde de tartar edersin evlilik ihtimali olursa karşımdaki erkeğin karakteri ve özellikleri evlilik için uygun mu gibisinden. Ama ne zaman evleneceğiz aşkitom tarzı söylemler benlik değil. Evlilik mevzusunda evvela erkeğin istekli olmasını önemsiyorum.Çok uzattım ama böyle işte :)
Oliva ile farklı yanlarınızın yanı sıra ortak paydada buluşmanız güzelmiş.Zaten kendisi burdan tanıdığım kadarıyla herkesi kucaklayan bir yapısı var. Karşındakine göre değişir tabi ama kimisi çocuklu arkadaşlarının yanında uyum sağlayamaz.Zaten demiş hem çocuklu hemde çocuksuz arkadaşlarının olduğu bir arkadaş grubu varmış.Şaşırmadım bunu okuyunca :) Son olarak verdiğiniz örnekte şu cümleyi vurucu buldum. 'Çiftin tek paylaşımları çocuk' Bu çok korkunç.İşte böyle bir hayata hayat demem ben.Yani bana göre birşey değil kesinlikle. Sizin tek çocuğunuz var sanırım? Profil resminizi baz alarak söyledim.

26 yaş karar değişebilecek bir yaş, benim çocuğum yok,olmuyor ama olması içinde uğraşım yok...herkes tarafından çeşitli öğütler alıyorum git doktora kucağına alınca herşeyi unutacaksın vs vs..ben aslında hem istiyorum hem istemiyorum olursa olur olmazsa da tedavileri göze alcak gücüm yok malum çok ta pahalı 15 bin 20 binden başlayan masraflar olması da garanti değil tabi..ne bilim şuan yurt dışına tatile gitmek yada yatırım yapmak bişilere daha cazip geliyor..bunca masrafı yapıp olmazsa sadece manevi çöküntü değil maddi çöküntüde yaşamayı göze alamıyorum...aslında sağlıklı düşünemiyorum bu aralar...

Sende iyi ki varsın Olivacım. Sağolasın, varolasın.Bende senden çok şey öğrendim zaten böyle sohbetlerin keyfine varılıyor.
Ne demek rica ederim.1.5 saatin keyifle geçeceğini tahmin ediyorum.Tamda öğle yemeği saati. Şöyle güzel bir yemek arkasındanda sade türk kahvesi ohhh tam pazar keyfi.

Farahnihal resimde hamile degilmisin ? Öyle görünüyor ?

Öyle tabi.Zaten burda arkadaşlarla sohbetlerimizde çocuk mevzusu geçerse görüşlerimi belirtiyorum.Yoksa gerçek hayatta düşündüğüm ya da sevdiklerimle konuştuğum bir konu değil bu.
Kusuruma bakmayın o zaman. Durum yazınızı da resimle bağdaştırarak yanlış düşünmüşüm. Bu gibi hassas durumlarda çevredekilerin öğüt vermesini şöyle yap böyle yap tarzında sizi bu konuyla (tabirimi bağışlayında) boğmasını pek uygun bulmuyorum.İkilemde olduğunuz aşikar.En iyisi bir uzmandan destek almanız, bu herşeyden önce size iyi gelecektir.

Uzman

Ben uzmanla değil bazı şeylerin kafada bitirilmesi gerektiğine inananlardanım..yine de teşekkürler...böyle bir durum oldugunu tahmin etmiyor kimse istemiyoruz sanıyorlar hadi anne ol artık diyorlar...

İşte kafada bitirmeniz içinde destek alsanız işiniz dahada kolaylaşır.Profesyonel yardımı yabana atmamanızı öneririm.Rica ederim.Uzaktan yorum yapmaktan kaçınırım ama garip geliyor bana çevrenin söylemleri. Kimin haddine ki hadi anne ol diyorlar. Eşinizle ve sizin aranızdaki bir konu bu, kimsenin karışmaya hakkı yok bir kere.Doktora git unutursun herşeyi falan ne kadar kolay öyle yorum yapmak, basite indirgemek.İnsanlar ince düşünemiyor mu nedir.İstemeyebilirsiniz de kimseye yorum yapmak düşmez.Niyetler iyi olabilir orasını bilemem ama bu baskılardan yıpranan siz oluyorsunuz anladığım kadarıyla.Sizin hayatınıza dair yorum yapacaklarına önce kendi hayatlarıyla ilgilenmeyi denemeliler.

KIZIL´im su an Latte macchiato esliginde oturmus, daha dogrusu uzanmis vaziyette kulak ziyafeti cekiyorum, sayende.
Ahahahaha cok güldüm bizim basbakan ve gercekten cok sevdigim, bayan Merkel`de ordaymis.
Yaaaaa muhtesemler yine...

Tanrim, ne kadar güzel, su an en son Brahms caliyor ve gözlerim doldu mutluluktan, acaba canli seyretsek nasil olurduk diye düsünüyorum.
Birde dikkatimi ceken Sayin Almanya Basbakani Merkel herkes gibi insanlarin icinde konserini dinliyor. Cünkü hic korkusu yok halkiyla bir bütün, ne korumalarina gerek var nede korunmasina gerek var, medeniyet ve dogrulugun bir simgesi ve sonucu bunlar iste.

Her zamanki gibi ingiliz Sir Simon Rattle muhtesemligini gösterdi....bosuna 2002`den beri direktör degil yani.
Yagmurlu bir pazar günüme nese kattigin icin cok tesekkür ederim KIZIL`im...cok mutlu oldum

KIZIL´im su an Latte macchiato esliginde oturmus, daha dogrusu uzanmis vaziyette kulak ziyafeti cekiyorum, sayende.
Ahahahaha cok güldüm bizim basbakan ve gercekten cok sevdigim, bayan Merkel`de ordaymis.
Yaaaaa muhtesemler yine...

Her zamanki gibi ingiliz Sir Simon Rattle muhtesemligini gösterdi....bosuna 2002`den beri direktör degil yani.
Yagmurlu bir pazar günüme nese kattigin icin cok tesekkür ederim KIZIL`im...cok mutlu oldum

Olivacım cevabım gecikti kusura bakma.
Ne güzel yazmışsın öyle. Rica ederim ne demek ne demek.Sende beni yazdıklarınla gülümsettin. Böylesi bir zaman geçirmene sevindim.Yine özel vaktini ayırmışsın değdiğine sevindim. Pazarın yeri bir başkadır tatil gününe keyif katabildiysem ne mutlu.

Merkel konusunda söylediklerine katılıyorum yalnız ben hanımefendiyi görmedim kaçırmışım o anı.İlk başta salon dikkatimi çekti güzel bir salondu.Yine izleyecilerin geneli orta yaş üstü idi ve kadın olsun erkek olsun son derece şıktılar.Bu da konsere gösterdikleri saygıyı yansıtıyor.

Tam o saatlerde bir işim vardı erteleyemedim full konsantre bir şekilde izleyemedim. Bir yandan işimi yaparken dinledim.Sadece konuk piyanist Manahem Pressler'in olduğu anları izledim. Bayıldım doğrusu. 91 yaşındaymış maaşallah.Mesaj yazmadan önce youtube'da konser performanslarına bakıyordum.Dediğin gibi o büyülü atmosferde dinlemek kimbilir nasıl olurdu.Biliyor musun benimde canlı izlediğim konserlerde bazen gözlerim doluyor çok etkilendiğim oluyor. Orkestra şefine çok aşinayım ama nedense ismi aklımda kalmamış.Senden öğrenmiş oldum.Yine youtube'da şeflik yaptığı konserlere baktım.

Ara sırada biletix'e bakıyorum klasik konserlerde neler var diye. Herhalde İstanbul'da sadece kültür-sanat açısından yaşamayı çok isterim.Itzhak Perlman geliyormuş mesela. Yine Londra Filarmoni Orkestrası geliyormuş. Maalesef biletler tükenmiş.
Perlman konserine son kategoriler tükenmiş geç kalmışım. 1. kategori ise bütçemi zorlar 640 tl.

Aslında bu kültür-sanat etkinlikleri kişinin hem bütçesiyle hemde öncelikleriyle bağlantılı.
Neyse ki internet gibi youtube bir derya var da yararlanabiliyoruz ahlanıp vahlanmaya gerek yok

Benimde bu haftasonunda gündemlerimden biri Oscar 2015 idi. Altın Küre sahiplerini buldu. Sıra Oscarda. 22 şubatta imiş. Onuda izlemeyi düşünüyorum. Seviyorum bu tür organizasyonları. Gece uykusuz kalacağız ama olsun biryandan çalışır bir yandan kahveler içerken izlerim artık.

Oliva henüz bakmadıysan mutlaka bu yılki Oscar adayı filmlere bakmanı öneririm. Geçen sene Gravity ve 12 years a slave filmleri favoriydi. Bu sene 4-5 film var favori olan. Çekişmeli ve zevkli geçeceğe benziyor. İlginç olan Interstellar filmi ne oyuncular kategorilerinde ne de en iyi film, en iyi yönetmen kategorilerinde aday. Sadece teknik alanlarda 3-4 adaylığı bulunuyor. Bence hiç değilse en iyi film adaylığını hakediyordu.Çok şaşırdım.

Gerek Altın Küre gerek Oscar film arayışında ilaç gibi geliyor. Daha 1 aydan fazla var Oscarda en iyi film kategorisindeki 8 filmin 2'sini izledim. Hepsini izlemek istiyorum bu sene. Çünkü konu ve fragman itibariyle hepsi ilgimi çekti doğrusu.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/2015-in-oscar-adaylari.787806/

En İyi Film

American Sniper
Birdman
Boyhood
The Grand Budapest Hotel
The Imitation Game
Selma
The Theory of Everything
Whiplash

Kendimce tahminlerimi oluştaracağım.Bakalım kaç tanesini tutturacağım. En iyi kadın oyuncu kategorisinde diğer adayları izlemeden ne kadar doğru olur ama Gone Girl'deki performansıyla Rosamund Pike olağanüstü ve etkileyici idi. İlk oyum ona.

Son düzenleme:
LadyInGray bendeeeeee cookkkk özledimmmm seniii. Iyiki geldin canim benim.

LadyInGray bendeeeeee cookkkk özledimmmm seniii. Iyiki geldin canim benim.
Ya ben tez yazıyorum ya, hayattan koptu bir ara. Bir de Kızıl da yazmış eski mesajlarda, bildirim gelmiyor diye. Konuya yeni bir şeyler yazılmadı zannettim. Meğer yine muhabbetin dibine vurulmuş buradaaaKaldığım yerden okudum yeni yazılan mesajları. Okurken de içim açıldı hr zamanki gibi

The Theory of Everything'i çooook merak ediyorum. Hawking inanılmaz biri. Onun hakkındaki her şeyi merak ediyorum.

Tezinde basarilar diliyorum. Önemli olan o, biz burdayiz ne zaman vaktin olursa ugrarsin. Ama seninde Kizil gibi o muhtesem önerilerini bekliyorum. Birbirimizi ruhen güzel besliyoruz burada. Senin ve Kizil`in hayata bakis aciniz inanilmaz güzel.

Kimler gelmiş :) Hoşgeldinnn Lady Gözlerim arıyordu seni. Tezinde başarılar dilerim. Kolay gelsin

The Theory of Everything'i bende çok merak ediyorum, sırada o vardı hatta bu akşam izleyeceğim. Stephen Hawking büyük bi değer gerçekten. Hakkında söylenecek çok şey var ama ben facebook hesabımı kapattığım sıralarda facebook sayfası açılmış.2 milyon takipçisi vardı. Dışardan ara sıra paylaşımlarına bakıyorum. Hatta en son filmin galasına dair bir fotoğraf paylaşmış. Az önce rastladığım bir röportajı öneririm ;
En iyi film kategorisindeki bir diğer biyografik film ingiliz matematikçi kriptolog Alan Turing'in hayatını anlatan film.; The Imitation Game. Kriptolojiye çok ilgim olduğu için hemen izlemek istedim. Sherlock dizisinden tanıdığımız son yıllarda çıkış gösteren İngiliz Benedict Cumberbatch Alan rolünde. Yine bir başka İngiliz aktrist Keira Knightley oynuyor. Pek severim bu kadını çok zarif buluyorum kendisini. Alan Turing'i hiç duymamıştım doğrusu. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp hesabı hemen hakkında araştırdım okudum.Böyle iyi filmler insanın genel kültürüne katkı sağlıyor cidden. Alan Turing bir eşcinsel aynı zamanda.1950'li yılların Amerikasında eşcinsellik suçmuş.Yargılanmış ve kimyasal olarak hadım etme yöntemine maruz kalmış. Yediği elmaya siyanür enjekte ederek intihar etmiş. Ne acı... Neyse ki Amerika için o günler geride kaldı ama bu seferde hala ırkçılığın izleri mevcut ne yazık ki...

Filmle ilgili bahsettiğim benzer durum Masters Of Sex dizisinde de geçer. Dekandı sanırım Barton karakteri. Bu arada Masters Of Sex dizisini tavsiye ederim ikinize de.İkinizde açık görüşlü insanlarsınız. Güzel dizidir, 1950'li yılların Amerikasında seks tabu idi. Boşuna 50 yıl geriden takip ediyoruz denmiyor bizim ülkede hala tabu.Bunun ceremesini çok çekiyor toplum. Ben ki okullarda küçük yaşlardan itibaren cinsel eğitimin ders olarak okutulması gerektiğini savunan birisiyim. Ama nerdeee din eğitimine kalkıştılar.Türkiye'de Eğitim yokuş aşağı gidiyor bakalım daha ne kadar rezil bir hal alacak.

Özellikle en iyi filmleri paylaşmak istedim. Çünkü çok farklı tarzda ve iyi filmler var. Benim izlediğim filmler; The Grand Budapest Hotel ve The Imitation Game idi. İkisini de gözüm kapalı öneririm. Sizlerde izlerseniz filmler üzerine konuşabiliriz.

Ojbulduk Kızıl

Benedict Cumberbatch Imitation'ı sırf onun için izleyeceğim

Tavsiyelerine hemen göz atıyorum!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…