Çocuk Okulda Öğrenciler Tarafından Dövüldüğünde Napmalı?

Cok uzuldum.. Ne edepsiz cocuklar yetistiriyorlar. O cocuklarin once anne babalarinin duzelmesi lazim aslinda.. Nasil olur bilmiyorum. Ogretmenlede konusun. Ailelerinede ulasin. Bence ustunun kapatilmasina izin vermeyin. Biraz takip etmek faydali olabilir.
İnsallah tekrar olmaz. Allah korusun evlatlarimizi. Aslinda her anne baba cocuk yetistirmeyle ilgili bir kitap okusa bunlar olmaz.

oyy kuzum benim ya
Direk müdüre çıkarım .ilk aklıma gelen ailelerinin okula gelmesini talep ederim
Kamera kaydı falan yokmudur acaba kantin dönüşü hatta koridor içi yerlerde,
En azından aileler bilgilendirilir,en korktuğum şeydir bu ya kaldıramam bunu,
Rabbim göstermesin kimseye bunu ,ben el bebek gül bebek yetiştiriyorsam ve çocuğuma daha 2 yaşında iken karıncaya bile zarar verilmez diye öğretmeye başlamışken yavruma bu saldırıyı kabul edemem .Bu anne babalar çocuktur yapar mantığından çıkmalı ve çocuklarını doğru düzgün yetiştirmeli kanısındayım,geçmişler olsun

walla en iyisini yapmış baban.. laftan anlamayana öyle yapcan artık...

ayyy okulda böyle çocuk kavgalarından hep korkmuşumdur... malesef böyle pislik çocuklar war allah kimsenin çoluğuna çocuğuna zeval vermesin..

hani iki çocuk anlaşamaz itişir kakışır hadi anlarsın bi derece ama bu nedir ya.. bir olmak grup halinde saldırmak direk planlı tasarlanarak yapılan bir eylem..ailelerine mutlaka haber verilmeli.. çocuk deyip geçilecek bir durum değil bu..

çok kötü bir durum çok geçmiş olsun, bir an 3 yaşındaki oğlumu koydum oğlunun yerine ne yapardım bilmiyorum

okula gider o çocukların bulunup aileleriyle konuşulmasını uyarılmalarını sağlardım sanırım

Aynı olay 1. Sınıfta kardeşimin başına gelmişti. Çocuk bacağında morluklarla eve geldi bi gün kardeşim astım hastası kalbine yumruk atmışlar. Doven çocuk kardeşimin yaşıtı ama cüsse olarak 3 katı falan. Ertesi gün annemi göstermelik aldım yanıma hiç mudur falan uğraşmadım öğretmeni de direkt eş geçip çocuğun başına dikildim.

Çocuk ilk önce bana seni de döverim falan dedi açıkçası benim de gözüm bayağı dönmüştü şuan hatırlamadığım bi suru şey dedim bağırdım çocuğa annemle öğretmen de sus pus kaldı. Öğretmene de iki çift laf ettim ama bizim ögretmen çok ilgisizdi çocuğu defalarca dovmusler bizim haberimiz yok kardeşim de sessiz çocuk utanmış söylememiş bize.

Neyse çok uzattim ben gidip çocuğu hırpaladıktan sonra kardeşim ilk okulu bitirene kadar kardeşimin 1 numaralı koruyucusu oldu çocuk :) her okula gittiğimde abla şöyle şöyle oldu ben korudum diye rapor veriyordu

Kızlar toplantıya hazırlanmam gerek
cıkarken okuyacagım yazdıklarınızı
tesekkür ederim desteğiniz için yine yazın ama farklı fikirler olur öğretmenler olur acıkcası fikir edinmek isterim

Ben olsam o çocukları bir şekilde belirlemeye çalışırdım. Sonrada müdürle konuşur ve durumun ailelere bildirilmesini isterdim. Bu tehlikeli bir durum çünkü. Diğer çocuklarında yanlış bir şey yapmalarının önlenmesi adına muhakkak tedbir alınmalı. Müdüre de kesinlikle tekrarlanmaması için tedbir almaları gerektiğini söylerdim. Azıcıkta aba altından sopa gösterirdim. Hatta kendimden emin değilim o çocukları dışarıda kenara çekip sağlam bir konuşmada yapardım.

Off ben bu durumlara çok üzülüyorum henüz bebeğim küçük ama okula gidipde böyle bişey yaşarsa bende babasıda ne yaparız bilmiyorum asla kabul edemem ben onu öpmeye bile kıyamıyorum el alemin çocukları gelip onu tekme tokat dövecek dava ederdim o okulu ortalığı birbirine katardım herhalde

Çok üzüldüm ya
5.5 yaşında çocuğun dövüldüğünü gözümde canlandırınca
Öbürleri de 1.sınıfmış ama resmen çete kurmuşlar.
Yarının zorbaları belli işte
Nasıl yetiştiriliyor bunlar anlamıyorum öf büyük konuşmayım...

Ege göstermediğine göre, hoca ya görmüş müdahale etmemiş, ya çocuklar okulda mimli ve hemen tahmin etti onlar olduğunu ya da hiç uyarmadı ve sizi geçiştirmek için öyle söyledi. Sorsaydın, çocukları Ege göstermemiş, nasıl uyardınız diye.

çok geçmiş olsun. çok korkuyorum ben de bu durumdan. o gün öğretmen arkadaşım anlattı. 1.sınıfa giden erkek çocuklar çete kurmuşlar. kız çocukları ortalarına alıp dövüyorlarmış. bizim zamanımızda bunlar lisede olurdu. bu nedir ya? ailelerin hatası bu.
hani oyunda kavga etseler, sen yendin-ben yendim diye didişseler o başka. biri saç çeker, biri tırmalar geçer gider ama bu toplaşıp dövme işi resmen pislik işi.

bence kesinlikle velilerinin çağrılmasını isteyin. çocuklarla hiç muhatap olmayın. velilere de veriş veriştirin. sizi böyle hanım edepli görünce ezmeye çalışmasınlar. oğlunuzu da spor amaçlı savunma sporlarına yönlendirin. yapmasa da kendine güveni gelsin yavrunun. ben valla üç yaşındaki kızıma "biri sana vurunca önce yapma de, bir daha yaparsa sen de vur" diye öğretiyorum. yapacak bir şey yok.

Ayrıca kendi okulumdan biliyorum,böyle olaylar bir kez yaşandığında bir seferle kalmıyor
Eğer dayak yiyen çocuğun çekimser olduğunu ve bikez dövdükten sonra kendi başlarına bişey gelmediğini görürlerse olay malesef yine yaşanabiliyor

Okul sizin olayın üstüne düştüğünüzü görürse müdahale eder yoksa üzgünüm kibarca gidio konuşunca anlamazlar

Çok üzüldüm egeciğe geçende manyak bir kadına rastgelmişti.

Ben olsam ortalığı ayağa kaldırırdım sanırım. 5 kişi bir çocuğu dövmek ne demek. Önlemi alınmazsa çete olur onlar. Aileler kesinlikle okula gelmeli. Çocukların biraz gözü korkutulmalı. Okuldan uzaklaştırılacaksınız falan denirse belki etkili olur. Sakın bırakma peşini. Çok geçmiş olsun.

Katılıyorum. Bence çocukta darp izi varsa rapor alın, gidin müdüre gösterin. Okulu da öğretmeni de ihmalden dolayı dava edeceğim, o çocuklardan da şikayetçi olacağım, ıslahevinde akılları başlarına gelsin diye tehdit edin. Olayı medyaya duyuracağınızı söyleyin.

Ve birkaç yıldır yorumlarımızdan anladığım kadarıyla siz bu işi başarırsınız cute

Bence hemen mudure gidin ailelerini cagirttirin ve cocuklar tek tek ozur dilesin. Hem bu onlara ceza. Hem oglunuzunda ici rahatlar.
Normalde icimden hepsini dovmek geldi orasi ayri cok gecmis olsun

onlar döverken öğretmenler neredeymiş?
inanamıyorum ya çocuklarımızı okula göndermekten korkacağız artık.
müdürle konuşun öğretmenler takip etsin oğlunuzu hatta tuvalete falan giderken bir süre bir öğretmeni eşlik etsin ya da siz gidin teneffüslerde daha ufacık çocuk ya
bunu yapan çocukların aileleri nasıl yetiştiriyor anlamıyorum
ben de çocuk yetiştiriyorum ve ilerde böyle pislik bir çocuk olmaması için elimden geleni yapacağım
ama yeri geldiğinde kendini de koruyabilsin
fakat daha beş buçuk yaşında ufacık çocuk ne yapabilir ki
offf cidden çok üzüldüm inşallah bir çözüm bulunur ama gereken neyse yapsın müdür çocuklara ceza verilsin ki bir daha yapamasınlar böyle birşeyi

Döven çocuklar kaç aylık acaba? Yeni sistemde maalesef küçük çocuklar eziliyor. Bir kaç ay bile çok farkediyor. Ben tam 7 yaşından önce göndermeyi düşünmüyorum.

haydut gibi çocuk yetiştiren tipler belli burda bişi dicem şimdi milletin zoruna gidecek.döveceksin bu haydutları ama zamanında. canı yanacakki yakmayacak bir daha elin bebesinin canını.geçen kzızımın okuluna gittim teneffüste ortada deli gibi böğüre böğüre dönen akli dengesi bozuk gibi görünen yaptığı haraketlerden (gayet sağlıklı)kuduruk bir çocuk 9 yaşlarında kolundan tuttum sakin olmasını etraftaki arkadaşlarının ona baktığını ve kızların güldüğünü söledim afalladı normal insan kılığına girdi.bu çocuklar eğitilebilir ama sözle ama dayakla.geç kalınmasın yeterki.

çok üzüldüm yaa yavrum benim....ben olsam soluğu okulda almıştım o sınıfı basar o çocuklara bir güzel bağırırdım kimse benim oğluma eşkiyalık yapamaz ay çok sinirlendim yaaa inş son olur.
benim oğlumda evde bize kök söktürür ama dışarda çok pısırıktır
pazar günü parkta oynarken herkes bunun sırasını alıp önüne geçiyordu çok sinirlendim yaa oğlum hakkına sahip çık sıranı verme kimseye bi dedim iki dedim bazen vermedi bazen yine dişli çocukları görünce veriyor sırasını ben o yüzden 7 yaşında 1. sınıfa yazdırmayı düşünüyorum....şuan kreşe gidiyor.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…