Çocuk Okulda Öğrenciler Tarafından Dövüldüğünde Napmalı?

Koridor ya da bahçe büyüklüklerinden haberiniz var mı sizin acaba?
Bir uçtan diğer uca ışınlanma gibi bir yeteneğimiz yok kusura bakmayın.
Gezerek takip halindeyiz.

Kaza dediğiniz de göz kapatıp açıncaya kadar malum.
Azıcık mantığa davet ediyorum sizleri.

Elbette bahce ve koridor uzunluklarindan haberim var .eşim 4 ablam .4 enistem. 3 görumcem ögretmen sizce haberimin olmama olasiligi nedir ? Isinlanma mumkun degil ama bazilarinizi tenzih ederek soyluyorum digerleriniz kaplumbaga hizindasiniz.. Ben kendi yugenimden ornek veriyorum cocuk düsüyor burnu kiriliyor sisiyor kan revan ustunden cocuklar ezerek geciyorlar ögretmen ortalarda yok veliler kucaklayip disari cikariyor acaba bu sure zarfinda ne kadar gozumuzu acip kapata biliriz ? Saymak lazim.. Hala mantiga davet ediyor musunuz ?

Elbette bahce ve koridor uzunluklarindan haberim var .eşim 4 ablam .4 enistem. 3 görumcem ögretmen sizce haberimin olmama olasiligi nedir ? Isinlanma mumkun degil ama bazilarinizi tenzih ederek soyluyorum digerleriniz kaplumbaga hizindasiniz.. Ben kendi yugenimden ornek veriyorum cocuk düsüyor burnu kiriliyor sisiyor kan revan ustunden cocuklar ezerek geciyorlar ögretmen ortalarda yok veliler kucaklayip disari cikariyor acaba bu sure zarfinda ne kadar gozumuzu acip kapata biliriz ? Saymak lazim.. Hala mantiga davet ediyor musunuz ?

Ediyorum evet.

Çocuk düşer ve öğretmen haberdar edilene kadar ( diyelim ki diğer yaralanmış çocukla ilgileniyor o sırada)
saydıklarınız olabilir, çocuğun her türlüsü mevcut onu da biliyor olmanız gerekir madem öyle.
Evet düşmüş olduğu halde iten, kakan, üstünden geçen çocuklar olmuştur.
Öğretmen diğer sorunu hallederken haberdar olup koşana kadar olan olmuş oluyor.
Burnuna ne kadar gerekli müdahale yapılsa da darbe almış şişme, kanama olur yani.
Öğretmen gidene kadar başkaları da müdahale edebilir.

Bakın aynı anda başka bir çocuk da yaralanmış olabilir.
Sizin çocuğunuzun bir önceliği ya da özelliği yok.
Biz nöbetteyken önce kim yaralanırsa ona koşarız, aaa ya diğeri de düşerse diye düşünecek vaktimiz yok.

Sanki o koridorda tek yaralı olabilirmiş gibi konuşuyorsunuz.
Maalesef o iş o kadar basit değil.

Ediyorum evet.

Çocuk düşer ve öğretmen haberdar edilene kadar ( diyelim ki diğer yaralanmış çocukla ilgileniyor o sırada)
saydıklarınız olabilir, çocuğun her türlüsü mevcut onu da biliyor olmanız gerekir madem öyle.
Evet düşmüş olduğu halde iten, kakan, üstünden geçen çocuklar olmuştur.
Öğretmen diğer sorunu hallederken haberdar olup koşana kadar olan olmuş oluyor.
Burnuna ne kadar gerekli müdahale yapılsa da darbe almış şişme, kanama olur yani.
Öğretmen gidene kadar başkaları da müdahale edebilir.

Bakın aynı anda başka bir çocuk da yaralanmış olabilir.
Sizin çocuğunuzun bir önceliği ya da özelliği yok.
Biz nöbetteyken önce kim yaralanırsa ona koşarız, aaa ya diğeri de düşerse diye düşünecek vaktimiz yok.

Sanki o koridorda tek yaralı olabilirmiş gibi konuşuyorsunuz.
Maalesef o iş o kadar basit değil.

Bencede maleeesefff okadar kolay degil bu meslegi yapmak ama yine malesef ki herkes ögretmen oluyor ...

Sizin okulunuza bomba mi atiyorlar sn ögretmen . her kosede bir yarali olsun .. Öyle bir anlatmissiniz ki sizi duyan ögretmen degil hemşire oldugunuzu sanacak...

Aklın yolu bir, azıcık düşünen doğruyu bulur da işte suçlu arayan düşünmeden
suçlayıverince böyle mantıksız sonuçlar çıkıyor ortaya.

Bir annenin gözü önünde tek çocuğu düşüyor yahu.
Gözü önünde, yanı başında.

O anne suçlu o zaman en başta öyle mi?

Kocaman koridor bir sürü çocuk, hepsi hareketli, oynadıkları oyunlar bile birbirlerine zarar veren cinsten.
Biri düşse onu kaldırırken diğeri merdivenden yuvarlanmış vay arkadaş öğretmen suçlu!!

Yok yaa cidden bu işin yapılacak tarafı kalmadı.
Dün düştü benim bebe ne yapayım yetisemedim sizin işiniz bizden daha zor birde veliye laf anlatmak da zor

Bencede maleeesefff okadar kolay degil bu meslegi yapmak ama yine malesef ki herkes ögretmen oluyor ...

Sizin okulunuza bomba mi atiyorlar sn ögretmen . her kosede bir yarali olsun .. Öyle bir anlatmissiniz ki sizi duyan ögretmen degil hemşire oldugunuzu sanacak...

Evet okulum sorunlu bir ilçede, sınıfım 23 kişi abartısı yok tam 7 öğrencim parçalanmış, daha da kötüsü
parçalanamamış can çekişen aile çocukları.

Bu çocuklardan pembe davranışlar beklemek pek doğru değil maalesef.

Sınıfımda her gün mutlaka bir gazi vardır.
Okulda da öyle maalesef.

Diğerleri tarafından bilerek ya da bilmeyerek yaralanma ile sonlanıyor günümüz.

Hemşire de oluyoruz psikolog da ama bunları yaşayan biliyor işte.

Bu arada okulum Ankara'da sözde başkentin bir ilçesinden bahsediyoruz.
Ülkemin daha ne okulları vardır varın siz düşünün.

Neyse anlayabileceğinizi pek sanmıyorum.

Hayırlı günler dilerim.

Çocukların okulda özellikle akranları tarafından şiddete maruz kalması çok sık yaşanan bir durum. Son yıllarda çok etkin biçimde uygulanan çocuk merkezli eğitim anlayışının yan etkileri maalesef bunlar. Zorbalık yapan çocuklar hiç bir şekilde cezalandırılamıyorlar. Fakat yine de madur ailelerin eli kolu tam olarak bağlı değil. Konuyla ilgili tavsiyelerin verildiği şu linke göz atabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çocukların okulda özellikle akranları tarafından şiddete maruz kalması çok sık yaşanan bir durum. Son yıllarda çok etkin biçimde uygulanan çocuk merkezli eğitim anlayışının yan etkileri maalesef bunlar. Zorbalık yapan çocuklar hiç bir şekilde cezalandırılamıyorlar. Fakat yine de madur ailelerin eli kolu tam olarak bağlı değil. Konuyla ilgili tavsiyelerin verildiği şu linke göz atabilirsiniz.
Konu hortlamak yasak diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okulda Kamera yokmuymus hangi cocuklar dovduyse aileleri cagrilsin resmi olmasa da iki gun uc gun okuldan uzaklastirilir cocuklar biraz gozleri Korkar en azindan

Günaydın kızlar

Dün akşam oglum okuldan geldiğinde yüzü allak bullaktı. buarada oğlum 5.5 yaşında 1. sınıfa gidiyor

Yan sınıftan 5 kişi merdivenlerden çıkarken içlerinden bazıları düşmüş, benimkide arkalarındaymış onun düşürdüğünü düşünüp oğlumu dövmüşler(tekme tokat). Oğlum çok ağlamış. öğretmenine söylemiş öğretmen almış benimkini sınıfa götürmüş artık görmedimi ya da korktumu bilmiyorum göstermemiş çocukları.

Daha sonra öğretmen oğluma para vermiş kantinden kendine su al demiş , suyu alıp dönerken yine yakalamışlar benimkini . tekme vurmuşlar bacaklarına , poposuna.Öğretmen nöbetci oldugu için öğretmenleriyle konuşamamış.

Hayal ediyorum sen vurdunmu onlara dedim. Vuramadım 5 kişilerdi diyor. ama eminim sinmiştir belkide oradan durmadan kaçmaya çalışmıştır sanmıyorum ki vurmaya çalışssın.
Haliyle bizde çok üzüldük ben cok etkilendim.

Oğlum okula gitmek istemediğinden bahsediyor. artık tenefüse çıkmıcam 1. molada resim yaparım , 2. babam gelsin.
3 molada yine resim yaparım 4. molada sen gel diyor.

Ben onun tırnaklarını bile uyurken kesiyorum . bir oyun sırasında olsa arkadası olsa dövüşürler barışırlar buna karışmam ancak bu başka sınıf cocukları tuvalettede sıkıştırabılırler oglumu.

buarada onlarda 1. sınıf.

Napmalımıyım bugun eşim okula gidecek ama napıcak emin değilim daha sonra annem gizliden gizliye okulda kalacak. Yine bişey olursa naparım bilmiyorum.

Napmalı bu durumda . eşim direk müdüre çıkacak , aileleri mi çağrılma lı?
Haydut gibi çocuk yetiştiren ailelerle ne konuşulur ki

Siz napıyorsunuz veya doğrusu nedir ?
Önce o öğretmeni bulun. Oğluna para verip olayı kaptanı. Yapan öğrencileri o biliyor. Onlar da çocuk ama grup psikolojisiyle bunu yapan daha neler yapmaz. Demek ki birbirlerinden ayrılmaları gerekiyor. Ben olsam okulu birbirine katardım. Sana nasıl haber verilmez bu durum. Nasıl üstü örtülür. O öğretmene de haddini bildirirdim.

O çocukların gözünü korkutun başka dilden anlamaz böyle yetişen çocuklar evde sanki uygun bir dille doğru yanlış ogretiliyor da böyle oluyorlar herkese anlayacağı dilde . Yazık değil mi cocugunuza daha 1.sınıftan okuldan sogutacaklar ilerde travma olarak bile kalabilir bu akran zorbalığı yaşadım biliyorum ama benim ailem ilgilenmedi benle ben de hep sinerdim susardim

Önce o öğretmeni bulun. Oğluna para verip olayı kaptanı. Yapan öğrencileri o biliyor. Onlar da çocuk ama grup psikolojisiyle bunu yapan daha neler yapmaz. Demek ki birbirlerinden ayrılmaları gerekiyor. Ben olsam okulu birbirine katardım. Sana nasıl haber verilmez bu durum. Nasıl üstü örtülür. O öğretmene de haddini bildirirdim.
Su alsin diye vermis tanimadigin bir ögretmene camur atmayin

Su alsin diye vermis tanimadigin bir ögretmene camur atmayin
Şu alsın diye verdiğini biliyorum ama olayı da kapatmış. Olayı kapatmak için rüşvet vermiş demedim zaten. Böyle bir durumda öğretmenin gerekli işlemleri başlatması gerekir. Allah göstermesin ama o çocuk çok yanlış yerlere darbe de almış olabilirdi. Kafasını çarpmış olabilirdi. En azından bir doktora görünmesi gerekiyordu.

Öğretmenleri suçlamayın arkadaşlar, bende öğretmenim, çoğu olaya sessiz kalmak zorundayım.Daha yeni yaşadığım bir olayı size anlatayım , benimde sınıfımda hiperaktif bir öğrencim var, çocuk dur durak bilmiyor, söz hakkı almadan konuşmasını geçtim, sürekli ayakta dolanıyor, otur yawrum, sus yawrum demekten ders işleyemiyorum, arkadaşlarına da zarar veriyor, derstte bile benim önümde arkadaşlarıyla atışıyor,neyse artık ben dayanamadım, bigün bağırdım çağırdı, hafta sonu kursuma da kendini düzeltene kadar gelme dedim, velin okula gelsin onunla da görüşcem dedim, veli benle konuşmadan müdüre çıkmış, benide gerekli mercilere şikayet edecekmiş, oğlu düz duvarada tırmansa derse oğlunu almak zorundaymışım, sesimi ona yükseltemezmişim, falan filan, bi ton yaygara koparmışlar...Allahlarından ve evlatlarından bulsun böyle aileler, oğlunu alıp tedavi ettireceğine benimle uğraşıyorlar, Yazıklar olsun!!! Bu öğretmenler gününde moralim sıfır, ne öğrenciyi uyarabiliyoruz, ne kızabiliyoruz, ne cezalandırabiliyoruz, hiç bir yaptırım gücümüz yok, sadece görmezden geliyoruz, müdüre gidin, olayı o çözebilirse çözsün, öğretmenleri bu duruma düşürenlerin Allah belasını versin, mesleğimden iğreniyorum artık, edepsiz öğrenciler her haltı yiyor , diğer yawrulara zarar veriyor, sesini çıkardığında suçlu öğretmen oluyor işte
Öğretmen olduğunuza emin misiniz ?
Bı sakın olun

Iste mesele dogurup dogurup salmakta degil ay sinir oldum ya bu nasil cocuk yetistirme kiyamam ya onlari yetistirenleri bulup gostermek lazim okul onunde tum herkese bunlar boyle yetistirmis bunlar gibi olmayin diye nefret ediyorum ya aileden ne gorurse onu yapiyolar cocugunuzla bu konudaki dialogunuzu sakin birakmayin icine kapanik biri olur yoksa uzuldum yemin ediyorum ya

Back
X