ayy bnde bundan korkarım işte birgün yeğenimin okuluna gitmiştim itiş kakış öyle bir iniyorlarki merdivenlerden bn bile düşecektim yani.O yavruyu düşünemiyorum.Ben olsam okulun nöbetçi hocasını bulur nasıl nöbetçisiniz hiç suçsuz çocuğun dayak yemesinden haberin yok.Bn o çocuklardan tek tek özür dilettirirdimAy hadiya yavrum benim Kıyamam en korktuğum şey biliyomusun.... Diğer çocuklarda kalabalık oldukları için birbirlerinden güç almışlardır. Malesef sessizce gördülerse hep yaparlar.
Çok sevinirim acıkcası .Burda cok eften tüften Veli problemi gördüm .
Ama bu cok ciddi bir konu; akran zorbalığı...
Maalesef disiplin cezaları ve yaptırımları ilk ve ortaöğretim kurumlarında çok yetersiz...
Caydırıcı değil ..
Derhal bu meseleye el atın ; idareci , müdür, öğretmen kim varsa haberi olsun. O çocukların Veli'leri de dahil..
Bunu kolay kolay söylemem ama diş gösterin biraz..
İlk etapta olayın tekrar yaşanmasına engel olun, bir daha asla olmamalı, ikinci etapta miniğimizin ruhunda acılan yaraların onarılması lazım. Öğretmeninden yardım isteyin, rehberlik servisinden ve hatta dışarıdan bi uzmandan..
Çok gecmiş olsun...
Bu konuyu aktif tutun ve bizi de bilgilendirin lütfen, ben de ilköğretim disiplin yönetmeliği Hakkı'nda güncel bilgilere ulaşıp yapılabilecek neler olabilir bi bakıcam . Kayda değer seylerde bilgi veririm..
nobetcı ogretmen bızım ogretmenmıs ıste.ayy bnde bundan korkarım işte birgün yeğenimin okuluna gitmiştim itiş kakış öyle bir iniyorlarki merdivenlerden bn bile düşecektim yani.O yavruyu düşünemiyorum.Ben olsam okulun nöbetçi hocasını bulur nasıl nöbetçisiniz hiç suçsuz çocuğun dayak yemesinden haberin yok.Bn o çocuklardan tek tek özür dilettirirdim
şimdi söyle anladıgım kadarıyla ınan bende bılmıyorum nasıl olmus once dayak yıyor ve ogretmen egeyı aglarken gordugu ıcın soruyor ve anlatıyorOlayın olduğu koridorda nöbetçi öğretmen yok muymuş ki?
Küçücük çocuklara bak sen yaa. Tv'den öğreniyorlar herhalde bu nefreti, kini, şiddeti. Hani o ara itişir kakışırsın da, sonradan tekrar sataşmak nedir!
Ben olsam gider okulda olay çıkarırım. Küçük çocuk da olsa bir cezası olur illa ki. Ailelerinin haberdar olmasını sağlar, onları da iyi bir tehdit ederim, şikayetçi olurum vs diye.
Çocuğa para verip git su al demek nedir? Nasıl bir öğretmen bu? Küçük bir tartışma değil ve 2 kere olmuş aynı şey. Hiç müdahale etmemiş.
Müdürle konuşup gerekirse çocuğa tespit ettirin hangi öğrenciler olduğunu.
Evet bende biliyorumAllah korusun daha kötü birşeyde olabilirdi sonuçta çocuklar acımasız oluyor...ya bilmiyorum ben devlet okulunu çok temkinli bulmuyorum
git sınıfa korkut çocukları birdaha yapmasınlar valla bazı çocuklar çocuk ibi olmuyor maalesef aileler vahşi yetiştiriyorşimdi söyle anladıgım kadarıyla ınan bende bılmıyorum nasıl olmus once dayak yıyor ve ogretmen egeyı aglarken gordugu ıcın soruyor ve anlatıyor
cocukları gostermesı ıcın goturuyor ama ege gosteremıyor ben korktugunu dusunuyorum 5 kısılerdı sıkılırım dıyor , ama ogretmen ben cocukları uyardım dıyor ( nerden bılıyor kım oldugunu onuda anlamadım ) daha sonra ders saatı olması gereken saatte su almaya yolluyor sınıf annesı suyunu acıyor gerı yolluyor ama muhtemelen bu 5 kısılık derse gırmeyen grup tekrar egeyle karsılasıyorlar
planlamıs olamazlar zıra herhalde ders saatı onu beklesınler
ama varya
napcam bılmıyorum
naparım bılmıyorum ya kendımıde kontrol etmeyı dusunmuyorum
ben cocugumun ne durumda kaldıgını o an hayal eıdyorum emınım ege onlara hıc ıtımat etmeden durmadan yurumeye calısmıstır , elleri kırılsın ınsallah onların
bakarsınız duruma göre belki veirirsiniz bu sene başlangıç olmuş..özel okulun sosyal yönüde kuvvetli yabancı dil olsun daha iyiEvet bende biliyorum
koleje gönderecek imkanımız vardı hala var , zorlanırdık ama gönderirdik öderdik yani.
sonra ben dedim ki ne alakası var cogu cocuk devlete gıdıyor gıtsın hem sonra o hayatı ona saglayamazsam devlet okuluna uyum saglamayaz dedım verdım devlete
hos bende vermedım cok karısık oldu okula baslamamız bu sene daha hazırlıga gıdecektı ege aslında
E napcaz böyle. Napsak ki
pusuya yatıp yıne bırseyler yaparlarsa cocukları mudurun odasınamı goturmelı
sınırım bozuldu ya.
Ege emınımkı acayıp gucendı
ayrıca okulada gıtmıcem dıyor bılmıyorum bakalım napcak
Sizin öğretmende iş yokmuşnobetcı ogretmen bızım ogretmenmıs ıste.
ayrı sınıf aslında goha dıslasınlarhiç bilemedim doğrusu nedir.
çirkefleşin yorumlarına da hak veriyorum bir yandan. Ama böyle bir durumda çocuğunuz dışlanan öğrenci olmasın diye de emin olamıyorum. Öğretmen arkadaşlar daha yardımcı olabilirler umarım. Konuyu kendim için de takipteyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?