Çocuk Okulda Öğrenciler Tarafından Dövüldüğünde Napmalı?

Bizim sınıftada oldu böyle bir olay...bizim sınıfın yaşça küçüklerini yan sınıfın erkek ögrencileri sınıfı basıp dövmüşler. dayak yiyen 3 ögrenciyi ögretmenimiz alıp yan sınıfa götürüp döven cocukları teshis ettirmiş. Ardından bunu yapan cocukları kendi ögretmenleri kulaklarını çekip baya bagırmış. Bi daha son oldu yapamıyorlar.

Ögretmenine rica edin Egeyle birlikte 1. sınıfları gezsinler. Yapanları teşhis etsin. Azarı bir yesinler.

bütün yorumları okumadım ama benim kızlarımdan birine böyle birşey yapsalar o okulu basar öğretmenden girer müdürden çıkar sonra o o çocukları bulur hepsinin cezasını kendim verirdim. anası babası yapamıyorsa ben gayte güzel yapardım.

Kuzum ya çocukların ailesi gelsin tavrinizi belli edin

5 buçuk çok küçük ya. Acilen okul değiştir. Psikologlar bile sorun olduğunda çocukluğunu soruyor. Benim oglumda 5 buçuk yaşında ve ben olsam okul değiştiririm. Biliyorsunuz bu yaştaki çocuklarda gücü yeten gücü yetene büyüklük taslar. Okurken bile üzüldüm. Canım benim nasıl korkmustur nasıl sinmistir. Hemen okul değiştirin ve yeni okulunda ogretmeniyle bu olayı konuşun. Yoksa öğretmenler pek umursamiyor. Kendi evladı olmayınca merhamet biraz eksik oluyor insanlarda. Sakın kendini korumayı öğrenir vs.. inanmayın. Biz saçının teline kiyamazken bunlar ne böyle. Dovmeselerde gördükleri yerde eğlenmek için korkuturlar çocuğu. Akillarinca büyüklük yaparlar. Aman nolur ya alın başka okula. Kiyamadim şimdi yavrum benim..

Off kıyamam yaa Yavrum benim minicik daha. . Öğretmeniyle konuşun, diğer çocukların ailesi gelsin. Dağ başı değil ya, yoksa siz o çocuğu her okula gönderdiğinizde kafanız orada kalacak. Böyle de olmaz.

Ogretmenle konuşmak disiplin cezası yada başka alternatifler sadece sizi rahatlatır. Asla çocuğu rahatlatmaz. O bir kere korktu ve psikolojisine yazdı onu. Güveni gitti. Onun açısından bakın ve okul değiştirin derim ben

Ay kızlar nasıl sınır oldum ya
esıme gıtme dedım gelıcem dedım
gıtmıs bıle
mudure cıkmıs
bır kereliğe mahsus buraya gelıyorum bır daha olursa kendım cezasını verırım demıs
cocuklar kım sube kım? hepsı hava da bu ne bıcım ıs
mudur cok kızmıs ben onları cagrıcam buraya demıs ne alaka ya c ocuk zaten korkmus ıyıce korkutacaklar erkegın yapacagı ıs işte.

ayy nasıl üzüldüm yavrum yaa kesinlikle sessiz halimden o okulda oyle bi cirkeflik cıkartırdım kii ne demek toplu dovmek cocuk okuldan sogumustur

Ya başka okulda da aynı şeyler meydana gelirse? Ki bu zamanda olur da. Sürekli okul mu değişecek? Bence kökten çözüm okul değiştirmek değil.

Çocuğu tehdit edip söyleme söylersen döveriz vs.. gibi konusmuslardir. O yaşta ki çocuk mantıklı bakamaz. Korkar. Kim olduklarını soyleyemez. Öğretmene biraz abartın ve olayı büyütün yoksa asla basedemezsiniz

ayy nasıl üzüldüm yavrum yaa kesinlikle sessiz halimden o okulda oyle bi cirkeflik cıkartırdım kii ne demek toplu dovmek cocuk okuldan sogumustur
Merak etmesinler ben 1 saate kadar okulda olucam
mudure en son saat cıkıcam
ondan oncede pusuda durucam cocuklar hala uyarılmadı halıyle
ahhh

Ya başka okulda da aynı şeyler meydana gelirse? Ki bu zamanda olur da. Sürekli okul mu değişecek? Bence kökten çözüm okul değiştirmek değil.
Ya haklısınız ama bu durumu yeni okulunda ki yeni öğretmene abartarak anlatmalı bence. Çocuğun o okulda devam etmesi derslerini etkiler bence ve okuldan sogumustur. Valla ne bileyim ya üzüldüm çok.

Müdürden insiyatif isteyin. Birkaç gün okula gidin ama çocuğunuz bunu bilmesin. Kalbiniz ve kafanız mutmain olana kadar yani rahatlayana kadar gidip gizliden izleyin kontrol altına alın. Izin vermek zorundalar. En kıymetli varligimizi birileri dovsun diye gondermiyoruz. Ne zamn "heh işte rahatladım bişey yok korkulacak" derseniz ozmn gitmeyi kesin. Çocuğunuz bilmesin ama bunu yapmalısınız. Yoksa içiniz içinizi yer..

Ya haklısınız ama bu durumu yeni okulunda ki yeni öğretmene abartarak anlatmalı bence. Çocuğun o okulda devam etmesi derslerini etkiler bence ve okuldan sogumustur. Valla ne bileyim ya üzüldüm çok.

Belki bi pedagogla görüşülmeli bu durumda. . Çünkü ilerki aşamalarını da, kişiliğini bile etkileyebilir bu durum.

Bence kesinlikle çocukların ailelerine kadar gitsin olay. Büyüsün. Ne demek toplanıp çocuk dövmek. Hem de iki kez. Kesinlikle yaptıkları yanlarına kalmamalı.

Tamam yapanlar da çocuk ama her şeyin bi yolu yordamı var. Bence de çocuktur diye yapabilecek bi şey olmadığını sanmıyorum. İlla ki var. Okullardaki rehber öğretmenler bu işe yarıyor zaten. Siz anne olarak evladınızı gönül rahatlığıyla okula gönderemezken neden herkes rahat etsin?? Bence de herkes bilsin.

aman kişilikleri bozulmasın diye diye bu çocuklar çok şımarık oldu ya

Döven çocukları da yetiştiren anne baba iyice o dediğinizi yapamamış demek. Şımarıklıkla, başka bi insana şiddet uygulamak aynı şey değil diye düşünüyorum. Bu çok ince bi çizgi, çocuk yetiştirmek. Herkesin harcı değil.

Cute,

Birkaç telefon görüşmesi yaptım ilkokuldaki arkadaşlara ancak yazılı çizili somut şeyler tahmin ettiğim gibi yok.

Haklarını bilip müdürün ve öğretmenin karşısına öyle dikilmen faydalı olurdu. Ancak bizim eğitim sistemimizde inanki cezalarımız caydırıcı değil. Yeri gelir okul ceza verir, ilçe affeder..

Ancak şunu mutlaka talep et; bu öğrencilerin Veli'leri ile birlikte rehberlik servisi ile görüştürülmelerini, öğretmenlerinin de bu süreci yönetmeleri gerektiğini vurgula..

Rehber öğretmenin gerekli gördüğü vakalar gerekirse dışarda doktor tarafından görülsün.

Ayrıca Ege su almaya çıktığında ders saati esnasında neden o öğrenciler sınıfta değil? Bak bu cok kritik bi hataları .. Bunu acık olarak kullanabilirsin.

İki öğretmen
Veli'ler
Rehber öğretmen
Müdür
Hepsi ile görüş , tekrarlanırsa ilçe memle görüşeceğini ifade et. Bilinçli gözükürsen Ege'nin üstüne titrerler üzülme ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…