- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.304
- 598
cok gecmis olsun yavrum kiyamam
cocugunuza zor durumlarda kendisini korumasini ogretmek gerekiyor,ne yazik ki okul kurs sokaklar cok tehlikeli olabiliyor.
benim esim cok kucukken aikidoya gitmis,simdi de koca adam ama self defense marshal arts`a gidiyor.
kolay kolay sinirlenmeyen sakin biri,merhametlidir ama acil durumlarda ona saldirani al asagi edecek kadar guclu ve hizli..bi oglumuz var biraz buyusun gonderelim kurslara diyor.
ben karsi cikmistim ama zaten kendini koruma sanati ogreten yerler dovusmenin,dovusu baslatmanin cok kotu bisey oldugunu,bu hareketlerin savunma sirasinda karsi tarafi cok hirpalamadan etkisiz hale getirecegini ogretiyorlar.
ilerisi icin bi dusunun derim,malesef bugunku cogu cocuk cok agresif,o izledikleri manyak filmlerden mi bilgisayar oyunlarindan mi bilmiyorum ama cok acimasiz ve vahsi olanlar var..
bi sekilde kendilerini korumalari gerekiyor ve boyle mafya gibi dolasan el kadar bebeler cocugun ozguvenini yerle bir edebiliyor.
Yatkın ama suanda kımseye guvenmıyorum acıkcasıAnnen de gitse esinle?
Yapi olarak buna yatkin mi?
oglumda cok kucukcok gecmis olsun yavrum kiyamam
cocugunuza zor durumlarda kendisini korumasini ogretmek gerekiyor,ne yazik ki okul kurs sokaklar cok tehlikeli olabiliyor.
benim esim cok kucukken aikidoya gitmis,simdi de koca adam ama self defense marshal arts`a gidiyor.
kolay kolay sinirlenmeyen sakin biri,merhametlidir ama acil durumlarda ona saldirani al asagi edecek kadar guclu ve hizli..bi oglumuz var biraz buyusun gonderelim kurslara diyor.
ben karsi cikmistim ama zaten kendini koruma sanati ogreten yerler dovusmenin,dovusu baslatmanin cok kotu bisey oldugunu,bu hareketlerin savunma sirasinda karsi tarafi cok hirpalamadan etkisiz hale getirecegini ogretiyorlar.
ilerisi icin bi dusunun derim,malesef bugunku cogu cocuk cok agresif,o izledikleri manyak filmlerden mi bilgisayar oyunlarindan mi bilmiyorum ama cok acimasiz ve vahsi olanlar var..
bi sekilde kendilerini korumalari gerekiyor ve boyle mafya gibi dolasan el kadar bebeler cocugun ozguvenini yerle bir edebiliyor.
bızımkı nobetcıymıs ıste 3. kendı gormus ogretmen ama vaktı olmadıgı ıcın ogretmenı uyaramadım dedıÇok üzüldüm geçmiş olsun. Mutlaka en yakın zamanda siz de okula gidin ve diğer çocukların velilerini müdür aracılığıyla okula çağırtın. Bütün bunlar olurken o katın nöbetçi öğrencisi neredeymiş? Okullarda normalde her katta bir nöbetçi öğretmen olmak zorunda.
çok üzüldümCuteMom , ağlayabilirim.
küçücük kuzucuk.
şöyle olabilir mi? sizinki 5,5 yaşında, ama aileler isterse geç yazdırabiliyor okula, 7 yaşında çocuklar da 1. sınıfta olabilir.
kardeşim 1. sınıf öğretmenliği yaparken sınıfında en küçük 5 yaş vardı, 7 yaşında da öğrencisi vardı. Maalesef her tenefüs sorun yaşıyor küçük olan diyordu, bütün çocuklarla tek başına ilgilenemiyordu kardeşim de sanırım bilemiyorum. Ama dayak yediği oluyordu. Kardeşim montunu bile kendisi giydiriyordu çocuğa, o kadar küçüktü. Büyük çocuklar da kabadayılık yapacak birini bulmuş olmuşlar sanırım.
oglumda cok kucuk
sınıf arkadasları bıle ondan buyuk ona kardes gıbı davranıp ayakkabılarını fılan baglayıp sırtıne mendıl koyuyorlar
yapı olarak kucuk degıl ama olgunluk olarak 5.5 yasında yanı.
buarada bızım okulunda kursu var ama ben gondermeyı dusunmemıstım.
dövüş ya ne gerek var ya dans olsa gitsin demiştim
benimde kendimi değiştirmem lazım
sınıflar ayrı zatenBu çocuklar çete olduklarına göre ve yaşları da ufak müdür sınıflarını ayırsa olmaz mı?
Gözünü de korkutsan 3 gün sonra yine aynısı yapar. Eşinizin gitmesi bence daha iyi olmuş, anne veliler karışınca olay bambaşka bir boyut olabilir gibime geliyor. Ama eşiniz çok kararlı konuşsun, çete olmak nedir, burada ne öğreniyor bu çocuklar gibi. Sınıflarının ayrılmasını istesin, çete dağılsın bi bakalım...
sınıfta egenınde arkadas grubu var
bızım sınıf daha ıyı bı sınıf bu bahsı gecen cok yaramazmıs ılk zamanlarda o cocukalr bızımkılerden ayrı zamanlarda tenefus yaptılar ama sımdı 2 ay oldu zılle cıkıyor hepsı.
bızım sınıfta en kucuk ege aynen oyle montunu bıle gıydırıyorlardı ılk baslarda, sınıf ıle arasında 1.5 yas var egenın
ısın aksı sınıfın en yaramazı dedıgım cocukta egelerın grubunda
sımdı bugun bızımkıler bırlık olup ısı ıyıce kınlendırırlermı bılmıyorum sanmıyorum egeye o yuzu vermıyorum ama kurdukca kuruyorum.
sınıflar ayrı zaten
oglum ısımlerını bıle bılmıyor
yan sube bu cocuklar
VarHmm... Bak sen keratalara...
Sakin olun, siz sakin olursanız çocuğunuz bu durumu çabuk atlatır. Benim aklıma geren eşinizin çok kararlı, net konuşması olur. Okullar da kamera yok mu:?
ah canım ya çok üzüldüm.. tabi ki ailelerle konuşmalısınız bu konuyu..ah yavrum ne kadar korkmuştur kimbilir..Günaydın kızlar
Dün akşam oglum okuldan geldiğinde yüzü allak bullaktı. buarada oğlum 5.5 yaşında 1. sınıfa gidiyor
Yan sınıftan 5 kişi merdivenlerden çıkarken içlerinden bazıları düşmüş, benimkide arkalarındaymış onun düşürdüğünü düşünüp oğlumu dövmüşler(tekme tokat). Oğlum çok ağlamış. öğretmenine söylemiş öğretmen almış benimkini sınıfa götürmüş artık görmedimi ya da korktumu bilmiyorum göstermemiş çocukları.
Daha sonra öğretmen oğluma para vermiş kantinden kendine su al demiş , suyu alıp dönerken yine yakalamışlar benimkini . tekme vurmuşlar bacaklarına , poposuna.Öğretmen nöbetci oldugu için öğretmenleriyle konuşamamış.
Hayal ediyorum sen vurdunmu onlara dedim. Vuramadım 5 kişilerdi diyor. ama eminim sinmiştir belkide oradan durmadan kaçmaya çalışmıştır sanmıyorum ki vurmaya çalışssın.
Haliyle bizde çok üzüldük ben cok etkilendim.
Oğlum okula gitmek istemediğinden bahsediyor. artık tenefüse çıkmıcam 1. molada resim yaparım , 2. babam gelsin.
3 molada yine resim yaparım 4. molada sen gel diyor.
Ben onun tırnaklarını bile uyurken kesiyorum . bir oyun sırasında olsa arkadası olsa dövüşürler barışırlar buna karışmam ancak bu başka sınıf cocukları tuvalettede sıkıştırabılırler oglumu.
buarada onlarda 1. sınıf.
Napmalımıyım bugun eşim okula gidecek ama napıcak emin değilim daha sonra annem gizliden gizliye okulda kalacak. Yine bişey olursa naparım bilmiyorum.
Napmalı bu durumda . eşim direk müdüre çıkacak , aileleri mi çağrılma lı?
Haydut gibi çocuk yetiştiren ailelerle ne konuşulur ki
Siz napıyorsunuz veya doğrusu nedir ?
bıde bugun ogretmenler gunuben bu konuyu çok düşünüyorum aslında. doğrusu nedir diye.
bu kadar yaş farkı 1. sınıf için uygun değilmiş gibi geliyor.
Kreşte aynı yaş grubunu aynı sınıfa alıyorlar biliyorsunuz. Oğlumdan 7-8 ay büyük kişiler de var. Gelişimleri çok farklı oluyor. Elbette kreşte bu tarz şiddete varamaz o kadar küçük çocuklar için.
Ama ilk okulda küçük olan ezilirmiş gibi geliyor. Çünkü tek öğretmen herkese yetişemez. Teneffüslerde çocuklar her yere gidebilir. Bir de her yetiştirme tarzından kişiler var. Evde dayak kültürü varsa, illa ki o çocuklar çok hırçın oluyorlar, ben hemen anlıyorum parkta falan, benim çocuk da korkuyor onlardan zaten.
ne yapabilirsinize gelince, öğretmenden taktik almak uygun olur sanırım. Onlar tüm sınıfı tanıyorlar. Umarım uzlaşmacı bir öğretmeniniz vardır. Siz de sınıfta çocuğunuzu ziyaret etmeniz farklı günlerde ona güven verebilir. Diğer çocukları da daha temkinli yapabilir. Eşiniz belki diğer çocuklarla uzlaşmacı bir konuşma yapabilir, hani hepsini toplayıp, bakın siz arkadaşsınız, böyle yapmayın, hadi birlikte oyun oynayalım gibisinden hepsini aynı oyun etrafında toplayabilir. Gruplaşma olmaması daha uygun olabilir.
Var
ama mudur ban ane dıyebılırkı ben durup dururken kameralardan bakmak ıstıyorum mu dıcem ya da mudur gormemısmı dıyorsun sanırım dımı ?
cok cırkın bıseyler bunlar ya of
evet katılıyorumayy kıyamam ege paşaya çok üzüldümbiz çocuklarımızı düzgün yetiştirelim derken bir yerde hata yapıyoruz sanırım bunu söylemem yanlış biliyorum ama ben artık biri sana vurduğunda sende vur diyorum ve savunma sporları araştırmasındayım hem aktivite hemde kendini korusun cutecim aikido düşünüyorum ben sende bak istersen
ayrıcaaaa öğretmene çok kızdım vaktim yoktu vs çok gevşek davranmış hele de olay tekrar ettiği halde elinden tuttuğum gibi diğer sınıfa dalardım sanırım
bazı arkadaşlar yazmış babalar bu tarz konularda daha rahatlar hele okul grşmelerinde daha diplomatikler sanırım bende fena patlar asla olayın üstünü kapattırmazdım
kavga dövüş doğru değil hepsi çocuk ama önce can herkesin kendi evladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?