Çocuk Okulda Öğrenciler Tarafından Dövüldüğünde Napmalı?

Güzel düşünmüşsünüz, adı üstünde savunma sporu saldırı değil, sporun her türküsü güzel

çok üzüldüm CuteMom , ağlayabilirim.
küçücük kuzucuk.

şöyle olabilir mi? sizinki 5,5 yaşında, ama aileler isterse geç yazdırabiliyor okula, 7 yaşında çocuklar da 1. sınıfta olabilir.

kardeşim 1. sınıf öğretmenliği yaparken sınıfında en küçük 5 yaş vardı, 7 yaşında da öğrencisi vardı. Maalesef her tenefüs sorun yaşıyor küçük olan diyordu, bütün çocuklarla tek başına ilgilenemiyordu kardeşim de sanırım bilemiyorum. Ama dayak yediği oluyordu. Kardeşim montunu bile kendisi giydiriyordu çocuğa, o kadar küçüktü. Büyük çocuklar da kabadayılık yapacak birini bulmuş olmuşlar sanırım.

oglumda cok kucuk
sınıf arkadasları bıle ondan buyuk ona kardes gıbı davranıp ayakkabılarını fılan baglayıp sırtıne mendıl koyuyorlar
yapı olarak kucuk degıl ama olgunluk olarak 5.5 yasında yanı.
buarada bızım okulunda kursu var ama ben gondermeyı dusunmemıstım.
dövüş ya ne gerek var ya dans olsa gitsin demiştim
benimde kendimi değiştirmem lazım

bızımkı nobetcıymıs ıste 3. kendı gormus ogretmen ama vaktı olmadıgı ıcın ogretmenı uyaramadım dedı
bıraz onada bozuldum acıkcası ama

sınıfta egenınde arkadas grubu var

bızım sınıf daha ıyı bı sınıf bu bahsı gecen cok yaramazmıs ılk zamanlarda o cocukalr bızımkılerden ayrı zamanlarda tenefus yapmadılar ama sımdı 2 ay oldu zılle cıkıyor hepsı.
bızım sınıfta en kucuk ege aynen oyle montunu bıle gıydırıyorlardı ılk baslarda, sınıf ıle arasında 1.5 yas var egenın
ısın aksı sınıfın en yaramazı dedıgım cocukta egelerın grubunda
sımdı bugun bızımkıler bırlık olup ısı ıyıce kınlendırırlermı bılmıyorum sanmıyorum egeye o yuzu vermıyorum ama kurdukca kuruyorum.

kendini korumayi bilmesi yemek icmek uyumak gibi bi ihtiyac..her zaman yaninda olamayiz cocuklarin.
dansa da gitsin koruma sporuna da..yeter ki mutlu kendini guvende hisseden bi cocuk olsun..

Bu çocuklar çete olduklarına göre ve yaşları da ufak müdür sınıflarını ayırsa olmaz mı?

Gözünü de korkutsan 3 gün sonra yine aynısı yapar. Eşinizin gitmesi bence daha iyi olmuş, anne veliler karışınca olay bambaşka bir boyut olabilir gibime geliyor. Ama eşiniz çok kararlı konuşsun, çete olmak nedir, burada ne öğreniyor bu çocuklar gibi. Sınıflarının ayrılmasını istesin, çete dağılsın bi bakalım...

Artık geçmiş ama keşke 1 sene daha bekleseydiniz yaa, 7 yaşında başlayan da var 5 de 6 da, hepsi aynı sınıfta

sınıflar ayrı zaten
oglum ısımlerını bıle bılmıyor
yan sube bu cocuklar

Nasil evlat yetistiriyolar böyle aklim almiyor.!valla okula gidip slimsigaranin dedigi gibi cirkeflik yapin bazen iyilikle soylemek ise yaramaz hatta o cocuklarin velisiylede gorusun oglun muhtemelen gordu kim oldugunu ama korkudan diyemedi yavrum

ben bu konuyu çok düşünüyorum aslında. doğrusu nedir diye.
bu kadar yaş farkı 1. sınıf için uygun değilmiş gibi geliyor.
Kreşte aynı yaş grubunu aynı sınıfa alıyorlar biliyorsunuz. Oğlumdan 7-8 ay büyük kişiler de var. Gelişimleri çok farklı oluyor. Elbette kreşte bu tarz şiddete varamaz o kadar küçük çocuklar için.

Ama ilk okulda küçük olan ezilirmiş gibi geliyor. Çünkü tek öğretmen herkese yetişemez. Teneffüslerde çocuklar her yere gidebilir. Bir de her yetiştirme tarzından kişiler var. Evde dayak kültürü varsa, illa ki o çocuklar çok hırçın oluyorlar, ben hemen anlıyorum parkta falan, benim çocuk da korkuyor onlardan zaten.

ne yapabilirsinize gelince, öğretmenden taktik almak uygun olur sanırım. Onlar tüm sınıfı tanıyorlar. Umarım uzlaşmacı bir öğretmeniniz vardır. Siz de sınıfta çocuğunuzu ziyaret etmeniz farklı günlerde ona güven verebilir. Diğer çocukları da daha temkinli yapabilir. Eşiniz belki diğer çocuklarla uzlaşmacı bir konuşma yapabilir, hani hepsini toplayıp, bakın siz arkadaşsınız, böyle yapmayın, hadi birlikte oyun oynayalım gibisinden hepsini aynı oyun etrafında toplayabilir. Gruplaşma olmaması daha uygun olabilir.

sınıflar ayrı zaten
oglum ısımlerını bıle bılmıyor
yan sube bu cocuklar

Hmm... Bak sen keratalara...

Sakin olun, siz sakin olursanız çocuğunuz bu durumu çabuk atlatır. Benim aklıma geren eşinizin çok kararlı, net konuşması olur. Okullar da kamera yok mu:?

Not: Sadece aklıma geldiği için sordum. Goha nın önerisine katılıyorum.

ayy kıyamam ege paşaya çok üzüldüm biz çocuklarımızı düzgün yetiştirelim derken bir yerde hata yapıyoruz sanırım bunu söylemem yanlış biliyorum ama ben artık biri sana vurduğunda sende vur diyorum ve savunma sporları araştırmasındayım hem aktivite hemde kendini korusun cutecim aikido düşünüyorum ben sende bak istersen

ayrıcaaaa öğretmene çok kızdım vaktim yoktu vs çok gevşek davranmış hele de olay tekrar ettiği halde elinden tuttuğum gibi diğer sınıfa dalardım sanırım

bazı arkadaşlar yazmış babalar bu tarz konularda daha rahatlar hele okul grşmelerinde daha diplomatikler sanırım bende fena patlar asla olayın üstünü kapattırmazdım
kavga dövüş doğru değil hepsi çocuk ama önce can herkesin kendi evladı

Hmm... Bak sen keratalara...

Sakin olun, siz sakin olursanız çocuğunuz bu durumu çabuk atlatır. Benim aklıma geren eşinizin çok kararlı, net konuşması olur. Okullar da kamera yok mu:?
Var
ama mudur ban ane dıyebılırkı ben durup dururken kameralardan bakmak ıstıyorum mu dıcem ya da mudur gormemısmı dıyorsun sanırım dımı ?
cok cırkın bıseyler bunlar ya of

ah canım ya çok üzüldüm.. tabi ki ailelerle konuşmalısınız bu konuyu..ah yavrum ne kadar korkmuştur kimbilir..

bıde bugun ogretmenler gunu
gıbıp burnundan getırmek ıstemıyorum hepsının ama ne yapayım.
bızım sınıfta degıl o cocuklar kızlar bu arada baska bır sube'deler onlar
oglum onları tanımıyor arkadaslık ettıklerı bır grup degıl. Düşünüyorum napsam netsem
aklıma tek yatan gızlıce ızlemek ama ya gorursem dovduklerını gormekte ıstemıyorum kendımı kaybetmekten korkuyorum

Var
ama mudur ban ane dıyebılırkı ben durup dururken kameralardan bakmak ıstıyorum mu dıcem ya da mudur gormemısmı dıyorsun sanırım dımı ?
cok cırkın bıseyler bunlar ya of

Ben sadece aklıma geldiği için sordum. Elbette müdüre kamera kayıtlarına bakalım demezsiniz. Zaten 1. sınıf çocukları bunlar, mutlaka müdür de öğretmenleri de ilgilenecektir. Goha güzel bir öneride bulunmuş, babası çocuklarla konuşabilir, öğretmenler devreye girer. Rahat olun inşalh bir şey olmaz.

Anne olmak çok zor... Ama hepsini atlatırsınız inşalh. Bu arada sonucu da yazın olur mu, böyle bir durumda ne yapılması gerekiyor fikrimiz olur....

evet katılıyorum
benim eşimde müdürün yanına gider mudure cocukları sıkayet eder ancak dıye dusunuyorum
esımde ustune basa basa sen gelme dedı
ama dedım ya suanda kımselere guvenmıyorum gozumle gorup agzımla konusmam lazım.
bızım okulda sabahları kurs var ben gondermemıstım ne gerek var dıye sankı cok ıyı bısey demıstım bıde
keske gonderseydım
bugun gıttıgımde kursada yazdırayım bızımkılerı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…