Çocuk Okulda Öğrenciler Tarafından Dövüldüğünde Napmalı?

Döven çocuklar kaç aylık acaba? Yeni sistemde maalesef küçük çocuklar eziliyor. Bir kaç ay bile çok farkediyor. Ben tam 7 yaşından önce göndermeyi düşünmüyorum.
Bilmiyorum ki canım
bugun ogrenırım ama bıldıgım kadarıyla 1 sınıflardan toplam 10 tane cocuk kaldı toplam subeler bazında. Bu 10 kısıde ıyı durumda oldukları ıcın kaldılar ders bazında. ama sımdı ondan bundan dayak yesınler

ben orta 1'e geçtiğimde başka bir semte taşınmıştık haliyle yeni bir okul yeni bir çevreydi bu çokta iyi bi semt değildi,,bende atarlı bi öğrenciydim bigün beni çokta ilgilendirmeyen bi konuya müdahil olup kavganın ortasında kaldım ve hırpalandım bi hayli anneme de korkumdan söylememiştim izleri görünce anlattım annem bir geldi okula direkt müdüre çıktı bağıra bağıra dedi ki;ben çocuğu buraya dayak yemeye göndermiyorum ne bu kızın hali?! siz nerdesiniz vs..sonra müdür benim gözümün önünde sumsuknan dövdü ötekileri. muhakkak okula gidin öğretmen.müdür herkesi topa tutun çocuğun karakterinin oluşum çağları silik bi tip olarak yetişmesin lütfen,modernlikle hanım efendilik paralel gitmiyor bağzen.

ya birde son eğitim sisteminden haberdar değilim neden 5.5 yaş? bebek gibi bişeydir o ayrıca çok duygulandım 'ben onun tırnaklarını uyurken kesiyorum' demenize..Allah herkesin evladını esirgesin :)

Malesefki daha naif ,saygılı yetiştirdiğimiz çocuklar okulda eziliyor.Benimkilerde öyle malesef. Ben herzaman kavga etme ama sana birisi birşey yaparsa sende karşılık ver derim. Ama sizinkiler 5 kişiymiş ne yaparsa yapsın alt ederlermiş. Ben artık valla doğru değil belki ama ,birisi birşey yaptığında abisine söylüyorum abisi 5. sınıf git o çocukları güzelce bir uyar ,dövme ama diyorum .Yetiyor zaten uyarı. Sizin yokmu böyle üst sınıflarda abilik yapacak bir tanıdığınız göz kulak olsa

ya birde son eğitim sisteminden haberdar değilim neden 5.5 yaş? bebek gibi bişeydir o ayrıca çok duygulandım 'ben onun tırnaklarını uyurken kesiyorum' demenize..Allah herkesin evladını esirgesin :)
evet bız 5.5 yasındayız . 10 kısı var toplamda okulda kucuk baslayan . sınıfla aramızda bazılarıyla 7 ay bazılarıyla 1.5 yas ve bır kac tanesıylede 2 yas farkımız var
cok kucukler kesınlıkle

ay kıyamam ya ... okuluna siz kendiniz gidip konuşun... o çocukların aileleriyle de konuşulsun. sizden özür dilesinler. babasına bırakmayın. erkekler söylenenlere inanıp geri dönerler.

oglencıler sadece 1 ve 2 sınıflar bızde
4 sınıflardan kuzenı var gıdıp dovucem dedı okul cıkısında onlar sabahcı
valla kendı kendılerıne sahıp cıkıyorlar
ege ve kuzenı aynı sınıfta bırı kız bırı erkek
ılk baslarda el ele tutusup gezıyolardı (ağlıcam galıba) daha sonra o korkuyu yenınce grupları olustu

kıyamam egeye ya. daha allah bilir en fazla 6 yaşında falandır bunu yapan çocuklarda. ne bu şiddet merakı. konuşarak anlaşmak varken. sorsalardı direk zaten ege yapmadım derdi sanırım. direk ufacık çocuğu dövmek nedir ya.

yaş farklı olmamalı bu kadar ya. gönderilecekse hepsi 5.5-6 yaş olsun... 7 yaş olması gerekiyorsa da 7 yaş olsun. bunun önüne geçilmeli.

Öğretmenleri suçlamayın arkadaşlar, bende öğretmenim, çoğu olaya sessiz kalmak zorundayım.Daha yeni yaşadığım bir olayı size anlatayım , benimde sınıfımda hiperaktif bir öğrencim var, çocuk dur durak bilmiyor, söz hakkı almadan konuşmasını geçtim, sürekli ayakta dolanıyor, otur yawrum, sus yawrum demekten ders işleyemiyorum, arkadaşlarına da zarar veriyor, derstte bile benim önümde arkadaşlarıyla atışıyor,neyse artık ben dayanamadım, bigün bağırdım çağırdı, hafta sonu kursuma da kendini düzeltene kadar gelme dedim, velin okula gelsin onunla da görüşcem dedim, veli benle konuşmadan müdüre çıkmış, benide gerekli mercilere şikayet edecekmiş, oğlu düz duvarada tırmansa derse oğlunu almak zorundaymışım, sesimi ona yükseltemezmişim, falan filan, bi ton yaygara koparmışlar...Allahlarından ve evlatlarından bulsun böyle aileler, oğlunu alıp tedavi ettireceğine benimle uğraşıyorlar, Yazıklar olsun!!! Bu öğretmenler gününde moralim sıfır, ne öğrenciyi uyarabiliyoruz, ne kızabiliyoruz, ne cezalandırabiliyoruz, hiç bir yaptırım gücümüz yok, sadece görmezden geliyoruz, müdüre gidin, olayı o çözebilirse çözsün, öğretmenleri bu duruma düşürenlerin Allah belasını versin, mesleğimden iğreniyorum artık, edepsiz öğrenciler her haltı yiyor , diğer yawrulara zarar veriyor, sesini çıkardığında suçlu öğretmen oluyor işte

benim oğlumda okul açıldıktan 1 ay sonra 6 yaşına girmişti.. biz tam yeni kanun çıktığında okula başladık.. sınıfta 5 yaşta vardı 7 yaşta 8 yaşta tam bir saçmalık yani.. zaten çocukları görünce korkmuştum nerdeyse 2 katı oğlumun.. ama yaşla boyla alakası olmadığını öğrendim zira gayet uyumlu çocuklar çıktılar .. tamamen yetiştirmeye bağlı bir durum olduğunu düşünüyorum ..

o çocukları korktmak da ters tepebilir bilmiyorm benim oglm 2.5 yasında ama ben şimdiden korkuyorum okuldan

5.5 yaş okul için erken değil mi? yazık kıyamam çok üzüldüm oğlunuza. iyi ki daha kötüsü olmamış merdiven falan diyorsunuz.

benım oglum evdede kök söktüren bi cocuk değil
gayet normal akıllı uslu bı cocuk dıyebılırım benı zorlamıyor yanı cocugun vur elı yok buna emınım
kendı cocugumda bıraz hareketlı bereketlı olsa bende bende onu bılıyorum yahu dıyıp gormezden gelıcem ama yok yanı

Cute, buna benzer bir şey dönem başında ben de yaşadım. Aynı sınıftan öfke kontrolü yaşayan bir çocuk oğlumun kafasını bir sıraya bir tahtaya öfkesi geçinceye kadar vurmuş, yerlerde sürüklemiş. Eve geldiğinde akşam oğlumun pantolonu yırtıktı. Ben darp raporu aldım ve çocuk şubeye gittim. Ertesi gün de müdürle konuştum, sınıfı değişti oğlumun.
Oğluna çok üzüldüm. Okuldan da soğutur bu olay şimdi. Çok geçmiş olsun ama bence rehberlik öğretmeninden yardım isteyebilirsin belki oğlunun psikolojisi için ve bir de sınıf öğretmeniyle konuşmanı tavsiye ederim. Belki küçükleri tenefüse diğer büyük çocuklardan daha erken çıkararak aralarında ezilmelerini engelleyebilir.

gecmıs olsun ...
benım boyle doven arkadasım degılde ogretmenım vardı okuldan sogumustum resmen hergun tum sınıfı doverdı piskopat kadın
ne guzel sıze soyleyebılmıs ben aılemede soyleyemedım cocuk aklı...

ogretmenıyle konusun cocugunuzun dedıklerını anlatın
endısenızı soyleyın okudan sogudugunu falan....
sızden daha cok ogretmenı muhattap orda yardımcı olabılecek bu durumu aşmasını saglayacak kısıdır
o cocukların velılerınden hıc bı halt olmaz konussanız daha cok sızı suclarlar gerekırse ogretmenı okula cagırır cocuklara sıddet uyguluyor evladınız der sız hıc muhattap olmayın o cocukların velılerıyle
cocuklar evde ne gorurse dısarda onu sergıler...
ınsallah durum hemen duzelır

Oy yaa kuzum benim içim acıdı. Bu yaşta haydut gibi nasıl yetişiyor bu çocuklar ben bilmiyorum ya içlerindeki öfke nerden geliyo acaba o yaşta daha..

İçine kapanmasa bari hassas bi çocuk anladığım kadarıyla. Gaz vermeyin tabii ama ona kendine güvenmesi gerektiğini falan anlatın o çocukların korkusu altında yaşamasın.. Her kim yaptıysa tabiki şikayet edin sonuna kadar velilerine varana kadar

Annem 12 sene okul aile birligindeydi. Boyle durumda en etkili yöntem cirkeflik etik olmasada oyle. Mudura ogretmene cirkeflik yapip bire bir olrakta cocuklarla konusun

Brnzer bisey benimde basima geldi. Ama ben daha buyuktun dayak degilde defterleirmi yere atmislardi bende bagirdim cagirdim. Annem okuldaydi zaten aile birliginde bi hisimla sinifa girip konustu cocuklarla ondan sonra bisey yapamadilar

Gecen sene ayni durumu kuzenimde yasamisti.
Sinif arkadaslarindan biri ondan cusse olarak bayagi bir buyuk. Surekli gidip ugrasiyormus, bir gunde beden egitimi dersinde ogretmenleri topu verip oturmus. Hani vardir ya boyle cocuklar icin boyu ayarlanabilen potalar. Onlarla oynarlarken cocuk kuzenimi onun icine sokmus bir de bayagi tekme tokat dovmus.
En son enistem okula gitti, mudure falan ugramadi. Tenefuste cocugu cekti koseye "Sen bir daha benim oglumla ya da baska bir cocukla duzgunce oynama, birine zarar ver o potaya oturturum seni kimsede alamaz butun gece orda kalirsin" dedi korkuttu biraz. Bir dahada bulasamadi cocuk kuzenime.
Egeyede gecmis olsun bu arada:/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…