• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Okulda Öğrenciler Tarafından Dövüldüğünde Napmalı?

Kızım ayakta durmayı öğrensin anında savunma sporlarına göndericem özgecan olayı olduğunda daha 20 günlük falandı.

Sizin olaya gelirsek darp raporu alın o çocukları bulun aileleri tehdit edin. Bunlar suça itilen çocuk sayılır dava açarım çocuğunuzu Esirgeme kurumuna verdirmek için de. Bilmiyorum 7 yaşında çete kurmak ne. Aileler manyak kurtlar vadisi izleyip böyle çocuk büyütüp bizimkilerin başına sarıyorlar. İşin peşini bırakma. Yan şubenin öğretmeninin de canına oku sahip çıksın öğrencilerine. Bizi de haberdar et. Sevgiler.

Burda cok eften tüften Veli problemi gördüm .

Ama bu cok ciddi bir konu; akran zorbalığı...

Maalesef disiplin cezaları ve yaptırımları ilk ve ortaöğretim kurumlarında çok yetersiz...

Caydırıcı değil ..

Derhal bu meseleye el atın ; idareci , müdür, öğretmen kim varsa haberi olsun. O çocukların Veli'leri de dahil..

Bunu kolay kolay söylemem ama diş gösterin biraz..

İlk etapta olayın tekrar yaşanmasına engel olun, bir daha asla olmamalı, ikinci etapta miniğimizin ruhunda acılan yaraların onarılması lazım. Öğretmeninden yardım isteyin, rehberlik servisinden ve hatta dışarıdan bi uzmandan..

Çok gecmiş olsun...

Bu konuyu aktif tutun ve bizi de bilgilendirin lütfen, ben de ilköğretim disiplin yönetmeliği Hakkı'nda güncel bilgilere ulaşıp yapılabilecek neler olabilir bi bakıcam . Kayda değer seylerde bilgi veririm..

Ay hadiya yavrum benim Kıyamam en korktuğum şey biliyomusun.... Diğer çocuklarda kalabalık oldukları için birbirlerinden güç almışlardır. Malesef sessizce gördülerse hep yaparlar.
ayy bnde bundan korkarım işte birgün yeğenimin okuluna gitmiştim itiş kakış öyle bir iniyorlarki merdivenlerden bn bile düşecektim yani.O yavruyu düşünemiyorum.Ben olsam okulun nöbetçi hocasını bulur nasıl nöbetçisiniz hiç suçsuz çocuğun dayak yemesinden haberin yok.Bn o çocuklardan tek tek özür dilettirirdim

CuteMom çok geçmiş olsun arkadaşım, gerçekten çok üzüldüm. Benim oğlumda birinci sınıfa gidiyor, geçenlerde oğlumun sınıf arkadaşının abisi varmış 3 ya da 4. sınıfa giden aynı okulda. Kardeşine en ufak bir şey diyen çocuğu koridora götürüp dövüyorlarmış. Hatta bir tanesi kucaklamışlar oğlum ve arkadaşları korkutmak için öğretmenimiz geliyor deyince çocuğu küt diye yere bırakıp kaçmışlar. Öğretmen gelmiş bizim çocuklar durumu anlatmışlar. O düşürülen çocuğu ve büyük sınıftaki çocuğun kardeşinin elinden tutup o çocukların sınıfına gitmiş ders saatinde. Öğretmeniyle konuşmuş ayriyeten çocuklara bağırmış öğretmenlerinin yanında. Bir daha sizi sınıfımda görürsem çok kötü olur ona göre demiş. O gün bugündür çocuklar bizimkilerin sınıfının kapısına dahi uğramıyorlar. Ben senin yerinde olsam gider önce müdürle konuşurdum. Baktım çocuklar arasında olur öyle şeyler muhabbetine bağlıyor işte o dakikadan sonra alabildiğine çirkefleşirdim.

Olayın olduğu koridorda nöbetçi öğretmen yok muymuş ki?

Küçücük çocuklara bak sen yaa. Tv'den öğreniyorlar herhalde bu nefreti, kini, şiddeti. Hani o ara itişir kakışırsın da, sonradan tekrar sataşmak nedir!

Ben olsam gider okulda olay çıkarırım. Küçük çocuk da olsa bir cezası olur illa ki. Ailelerinin haberdar olmasını sağlar, onları da iyi bir tehdit ederim, şikayetçi olurum vs diye.

Çocuğa para verip git su al demek nedir? Nasıl bir öğretmen bu? Küçük bir tartışma değil ve 2 kere olmuş aynı şey. Hiç müdahale etmemiş.

Müdürle konuşup gerekirse çocuğa tespit ettirin hangi öğrenciler olduğunu.

Burda cok eften tüften Veli problemi gördüm .

Ama bu cok ciddi bir konu; akran zorbalığı...

Maalesef disiplin cezaları ve yaptırımları ilk ve ortaöğretim kurumlarında çok yetersiz...

Caydırıcı değil ..

Derhal bu meseleye el atın ; idareci , müdür, öğretmen kim varsa haberi olsun. O çocukların Veli'leri de dahil..

Bunu kolay kolay söylemem ama diş gösterin biraz..

İlk etapta olayın tekrar yaşanmasına engel olun, bir daha asla olmamalı, ikinci etapta miniğimizin ruhunda acılan yaraların onarılması lazım. Öğretmeninden yardım isteyin, rehberlik servisinden ve hatta dışarıdan bi uzmandan..

Çok gecmiş olsun...

Bu konuyu aktif tutun ve bizi de bilgilendirin lütfen, ben de ilköğretim disiplin yönetmeliği Hakkı'nda güncel bilgilere ulaşıp yapılabilecek neler olabilir bi bakıcam . Kayda değer seylerde bilgi veririm..
Çok sevinirim acıkcası .
ıznıde aldıgıma gore gerıye tek bısey kaldı gıdıp meseleyı halletmek ama ınanın nasıl yapıcam neresınden yapıcam once cocukları bıı gozumlemı gorsem napsam dusunuyorum

ayy bnde bundan korkarım işte birgün yeğenimin okuluna gitmiştim itiş kakış öyle bir iniyorlarki merdivenlerden bn bile düşecektim yani.O yavruyu düşünemiyorum.Ben olsam okulun nöbetçi hocasını bulur nasıl nöbetçisiniz hiç suçsuz çocuğun dayak yemesinden haberin yok.Bn o çocuklardan tek tek özür dilettirirdim
nobetcı ogretmen bızım ogretmenmıs ıste.

Allah korusun daha kötü birşeyde olabilirdi sonuçta çocuklar acımasız oluyor...ya bilmiyorum ben devlet okulunu çok temkinli bulmuyorum

Olayın olduğu koridorda nöbetçi öğretmen yok muymuş ki?

Küçücük çocuklara bak sen yaa. Tv'den öğreniyorlar herhalde bu nefreti, kini, şiddeti. Hani o ara itişir kakışırsın da, sonradan tekrar sataşmak nedir!

Ben olsam gider okulda olay çıkarırım. Küçük çocuk da olsa bir cezası olur illa ki. Ailelerinin haberdar olmasını sağlar, onları da iyi bir tehdit ederim, şikayetçi olurum vs diye.

Çocuğa para verip git su al demek nedir? Nasıl bir öğretmen bu? Küçük bir tartışma değil ve 2 kere olmuş aynı şey. Hiç müdahale etmemiş.

Müdürle konuşup gerekirse çocuğa tespit ettirin hangi öğrenciler olduğunu.
şimdi söyle anladıgım kadarıyla ınan bende bılmıyorum nasıl olmus once dayak yıyor ve ogretmen egeyı aglarken gordugu ıcın soruyor ve anlatıyor
cocukları gostermesı ıcın goturuyor ama ege gosteremıyor ben korktugunu dusunuyorum 5 kısılerdı sıkılırım dıyor , ama ogretmen ben cocukları uyardım dıyor ( nerden bılıyor kım oldugunu onuda anlamadım ) daha sonra ders saatı olması gereken saatte su almaya yolluyor sınıf annesı suyunu acıyor gerı yolluyor ama muhtemelen bu 5 kısılık derse gırmeyen grup tekrar egeyle karsılasıyorlar
planlamıs olamazlar zıra herhalde ders saatı onu beklesınler
ama varya
napcam bılmıyorum
naparım bılmıyorum ya kendımıde kontrol etmeyı dusunmuyorum
ben cocugumun ne durumda kaldıgını o an hayal eıdyorum emınım ege onlara hıc ıtımat etmeden durmadan yurumeye calısmıstır , elleri kırılsın ınsallah onların

Allah korusun daha kötü birşeyde olabilirdi sonuçta çocuklar acımasız oluyor...ya bilmiyorum ben devlet okulunu çok temkinli bulmuyorum
Evet bende biliyorum
koleje gönderecek imkanımız vardı hala var , zorlanırdık ama gönderirdik öderdik yani.
sonra ben dedim ki ne alakası var cogu cocuk devlete gıdıyor gıtsın hem sonra o hayatı ona saglayamazsam devlet okuluna uyum saglamayaz dedım verdım devlete
hos bende vermedım cok karısık oldu okula baslamamız bu sene daha hazırlıga gıdecektı ege aslında

Cok cok uzuldum, gecmis olsun oncelikle.
Burda is once size sonra okul idaresine dusuyor. Cocuklarin mutlaka velileri cagirilmali ve olayin tekrari halinde yargiya basvurulacagi soylenmeli. Bu hem velilerin hem okul yonetiminin gozunu korkutur daha dikkatli davranirlar. Siz sessiz kalirsaniz kimsenim umrunda olmaz basit bir cocuk kavgasi olarak kapanir olay.

şimdi söyle anladıgım kadarıyla ınan bende bılmıyorum nasıl olmus once dayak yıyor ve ogretmen egeyı aglarken gordugu ıcın soruyor ve anlatıyor
cocukları gostermesı ıcın goturuyor ama ege gosteremıyor ben korktugunu dusunuyorum 5 kısılerdı sıkılırım dıyor , ama ogretmen ben cocukları uyardım dıyor ( nerden bılıyor kım oldugunu onuda anlamadım ) daha sonra ders saatı olması gereken saatte su almaya yolluyor sınıf annesı suyunu acıyor gerı yolluyor ama muhtemelen bu 5 kısılık derse gırmeyen grup tekrar egeyle karsılasıyorlar
planlamıs olamazlar zıra herhalde ders saatı onu beklesınler
ama varya
napcam bılmıyorum
naparım bılmıyorum ya kendımıde kontrol etmeyı dusunmuyorum
ben cocugumun ne durumda kaldıgını o an hayal eıdyorum emınım ege onlara hıc ıtımat etmeden durmadan yurumeye calısmıstır , elleri kırılsın ınsallah onların
git sınıfa korkut çocukları birdaha yapmasınlar valla bazı çocuklar çocuk ibi olmuyor maalesef aileler vahşi yetiştiriyor

Evet bende biliyorum
koleje gönderecek imkanımız vardı hala var , zorlanırdık ama gönderirdik öderdik yani.
sonra ben dedim ki ne alakası var cogu cocuk devlete gıdıyor gıtsın hem sonra o hayatı ona saglayamazsam devlet okuluna uyum saglamayaz dedım verdım devlete
hos bende vermedım cok karısık oldu okula baslamamız bu sene daha hazırlıga gıdecektı ege aslında
bakarsınız duruma göre belki veirirsiniz bu sene başlangıç olmuş..özel okulun sosyal yönüde kuvvetli yabancı dil olsun daha iyi

Daha 1. sınıf ya.
Ailelerin bu konudan haberi olması lazım.
Hatta aileleri tarafından çocuklara gerekli tüm uyarılar yapılmalı.
Nereye kadar okulda gözleyeceksiniz? Bir daha böyle bir şey olmayacağından emin olana kadar elinizden geleni yapın.

Abim ortaokuldayken bir tane kendini bilmez çocuk sürekli onu tehdit eder dövmeye kalkardı ve döverdi. Babam kaç kere müdüre gitti çocuğu uyardı etti olmadı. Çocuk tam bir pislikti. Sigara ot vs hepsi vardı. Okulda terör estiriyordu. Bir gün babam boş bir silahla(mesleği dolayı vardı) boş bir odada çocuğu iç çamaşırları kalana kadar soyundurup korkutmuş. O günden sonra çocuk süt dökmüş kediye dönmüş. Abim de okuldaki diğer öğrenciler de kurtulmuştu.

Belki bu çok ekstra bir olay. Ama maalesef bir şekilde yaptıklarının yanlarına kalmayacağını bilmeleri lazım.

hiç bilemedim doğrusu nedir.

çirkefleşin yorumlarına da hak veriyorum bir yandan. Ama böyle bir durumda çocuğunuz dışlanan öğrenci olmasın diye de emin olamıyorum. Öğretmen arkadaşlar daha yardımcı olabilirler umarım. Konuyu kendim için de takipteyim.

E napcaz böyle. Napsak ki
pusuya yatıp yıne bırseyler yaparlarsa cocukları mudurun odasınamı goturmelı
sınırım bozuldu ya.
Ege emınımkı acayıp gucendı
ayrıca okulada gıtmıcem dıyor bılmıyorum bakalım napcak

Ayy korkmuş o tabi gitmek istemez. ayyy hep nefret etmişimdir o tip çocuklardan çeteler mübarek.. artık aileleri nasıl yetiştiriyorsa...

tatlım eşinle beraber okula git çocuğu da götürün beraber. önce öğretmeniyle görüşün. sonra hangi çocuklar yaptıysa öğrenin. müdüre ggötürün ailelerini çağırsın konuşsunlar. ve bi daha böyle birşey olursa disiplin cezası ya da okuldan uzaklaştırma alsın o pislik çocuklar.... ama eşinle beraber götür çocuğu...

bir akrabamızın çocuğu da bu çeteci tiplerden, çocuk hiperaktif ama ailesi bunu kabullenmiyor. çocuk da üzerindeki enerjiyi atabilmek için etrafa saldırıyor. çocuk okulda başka bir çocuğu dövüyor eve şikayet geliyor, aile sanki oğulları iyi bir halt yemiş gibi övünerek ve gülerek anlatıyor çocuğun yanında, sonra da aman bir daha yapma sakın diyorlar, iki gün sonra yine aynı
yani demem o ki, karşı taraftaki çocukların aileleri de bu şekildedir muhtemelen. onları korkutmalısınız, çirkeflik yapmalısınız ki aslında karşı taraftaki çocuklara da yararınız dokunur ilerdeki hayatları için. darp raporu alıp karakola şikayetçi olabilirsiniz en azından göz korkutmak amacıyla. okulda mutlaka kamera kaydı da vardır diye tahmin ediyorum kim oldukları çıkar ortaya.
ayrıca öğretmenleri de sorumsuzmuş söylemeden edemeyeceğim
geçmiş olsun

bu arada oğlumun kreşinde, ufak bir tartışma olsa çocuklar arasında iki aileye de haber veriliyor. Haberiniz olsun, oğlunuz bugün Ayşe'yi ısırdı. Haberiniz olsun, Ayşe bugün oğlunuzun kolunu sıktı. Maksat ailelerin evde de konuşarak çocukları doğruya yöneltmeleri sanırım. O yüzden o çocukların velileri bilgilendirilmiştir umarım diye düşünüyorum.

nobetcı ogretmen bızım ogretmenmıs ıste.
Sizin öğretmende iş yokmuş:KK12:
O çocukları korkutmak lazım kendi sınıflarında arkadaşlarının önünde Bi azar işitmeleri yeter diye düşünüyorum. Yaşları da baya küçük.

hiç bilemedim doğrusu nedir.

çirkefleşin yorumlarına da hak veriyorum bir yandan. Ama böyle bir durumda çocuğunuz dışlanan öğrenci olmasın diye de emin olamıyorum. Öğretmen arkadaşlar daha yardımcı olabilirler umarım. Konuyu kendim için de takipteyim.
ayrı sınıf aslında goha dıslasınlar
egenın enerjısı cok ıyı kendı arkadas grubu var egenın sınıfta ele basıda ege :) ama polıscılık fılan oynuyorlar her gun haber alıyoruz bız cocuklardan

Back
X