- Konu Sahibi lilacpapatya
-
Eğer genel olarak hayatın boyunca çocuk sahibi olmamak gibi bir düşüncen yoksa, bir evlat istiyorsan anneliği istiyorsan bence bekleme. Çünkü zaten ne zaman olacağı belli olmuyor belki sen istediğin anda zaten olmayacak zaman veya tedavi gerekecek ki yaşın da bence anne olmaya müsait, eşini de yeterince tanıdığını söylüyorsun dediğim gibi bence bekleme kadın olarak hormonal saatimiz maalesef her sene akıp gidiyor ne olacağını bilmiyoruz bunun için ben fazla geciktirme derim. Çocuğun olduğu zaman illa ki olmadığı günler kadar rahat olmayacaksın ama ömür boyu da öyle gitmeyecek illa ki biraz büyüyünce yine gezip tozacaksınız onun da tadı başka olacakMerhaba hanımlar. Ben yeni evliyim, 27 yaşındayım. Eşimle uzun süredir birlikteyim (5,5 sene). Evlenmeden önce kesinlikle çocuk istemiyordum uzun süre (yıllar) ama şuan evliyim ve yaşıtlarımın hepsinin çocuğu var. Bir yandan çok hevesleniyorum görünce, hayal ediyorum anne olmayı, hamile olmayı. Güzel çekirdek bir aile olmayıAma diğer taraftan gerçeği, yani zorluklarını düşününce uzaklaşıyorum bu düşünceden (buarada zorluk derken, ilgi alaka, evden çıkamama gezememe gibi, maddi sıkıntmız yok). Eşimin yorumu ise, ben ne istersem.. herzaman yanımda ve destekçidir kendisi. Ve bunun üzerinede son zamanlar herkes "yaşlanmadan anne ol yaşın geçiyor" demeye başladı, bense şuan aşırı karmaşık düşüncelerdeyim. Ne düşüneceğimi bilmiyorum. Şimdi çocuk doğursam pişman olurmuyum? Doğurmasam, sonradan çok pişman olurmuyum..? Herkes genç anne olma peşinde ilerisi için daha güzel olsun diye, bende çok isterim ama kendi gençliğimdende gidecek, gezmeye, özgür olmaya okadar düşkünümki.. korkuyorum pişman olmaktan.. fikirlerini almak için derdimi anlatmak istedim size
ben ileride çocuk yapmadım diye pişman olacağıma yapıpta pişman olmayı tercih edenlerdenimMerhaba hanımlar. Ben yeni evliyim, 27 yaşındayım. Eşimle uzun süredir birlikteyim (5,5 sene). Evlenmeden önce kesinlikle çocuk istemiyordum uzun süre (yıllar) ama şuan evliyim ve yaşıtlarımın hepsinin çocuğu var. Bir yandan çok hevesleniyorum görünce, hayal ediyorum anne olmayı, hamile olmayı. Güzel çekirdek bir aile olmayıAma diğer taraftan gerçeği, yani zorluklarını düşününce uzaklaşıyorum bu düşünceden (buarada zorluk derken, ilgi alaka, evden çıkamama gezememe gibi, maddi sıkıntmız yok). Eşimin yorumu ise, ben ne istersem.. herzaman yanımda ve destekçidir kendisi. Ve bunun üzerinede son zamanlar herkes "yaşlanmadan anne ol yaşın geçiyor" demeye başladı, bense şuan aşırı karmaşık düşüncelerdeyim. Ne düşüneceğimi bilmiyorum. Şimdi çocuk doğursam pişman olurmuyum? Doğurmasam, sonradan çok pişman olurmuyum..? Herkes genç anne olma peşinde ilerisi için daha güzel olsun diye, bende çok isterim ama kendi gençliğimdende gidecek, gezmeye, özgür olmaya okadar düşkünümki.. korkuyorum pişman olmaktan.. fikirlerini almak için derdimi anlatmak istedim size
Valla ben iki çocuğumu 30 ve 35te doğurdum. Şimdi 40 yaşındayım. Keşke daha erken yaşımda dünyaya gelselerdi diyorum. Yaş ilerledikçe enerji düşüyor. Şimdi arkamı düşünmeden gezmek isterdim. Ha ben 20li yaşlarımda çok gezdim eğlendim açıkçası, görüp geçirdiğim için ben orayı gördüm ben bunu zaten yaptım kafasındaydım heveslerimi almıştım evlenirken. Evde oturmak koymadı yani
30 yaşında doğurduğun çocuk okula giderken sen 36ya gelmiş oluyorsun. Nine dede desteği olmayınca yılların yorgunluğu birikiyor. 30 yaşında yorgun değilsin, yıllar süren süreç yoruyor.30 yaştan söz ederken sanki 50 yaştan söz ediyor gibisiniz. O yaşta bir kadının enerjisi bitmez, büyük ihtimalle tembel birisidir.
30 yaşında doğurduğun çocuk okula giderken sen 36ya gelmiş oluyorsun. Nine dede desteği olmayınca yılların yorgunluğu birikiyor. 30 yaşında yorgun değilsin, yıllar süren süreç yoruyor.
Ahahah, herkesin şartları farklı olabilir. Sizin var mı?Sanırım bu durum size özel. Çünkü çevremdeki 36 yaşındaki kadınların hepsi gayet enerjik.
Ahahah, herkesin şartları farklı olabilir. Sizin var mı?
40 yaş bebek bakmak için genç bir yaş fakat 46-47 yaş ilkokul çağı için, 60 yaş üniversitesi için geç bir yaş. Zaman akıp gidiyor 40-45te enerji olabilir ama 50+ olduğunda yavaşlama başlıyor ne olursa olsun. Benin annem 51 yaşında ve inanılmaz enerjiktir geziler olsun spor olsun zaten 27 yıl aktif çalışma hayatı olmuş ve o zamana göre bakımlarını aksatmamış görseniz ablam sanırsınız ama gelin görünki 10 yaşında bi çocuğa yetişemezHenüz evli değilim ama evlenirsemde 32' den önce doğurmayı düşünüyorum. Ablam 40 yaşında 3 ay önce 2. defa anne oldu. Annelik hiç bu kadar keyifli olmamıştı diyor. Ben bunu geç anne olmak iyidir diye de demiyorum fakat 30'lu yaşlarda annelik söylediğiniz kadar zor değil. Hata bir çok amacın gerçekleştirilmiş bir yaş olduğu için odak noktası sadece çocuk olduğu için daha daha kolay olabiliyor.
40 yaş bebek bakmak için genç bir yaş fakat 46-47 yaş ilkokul çağı için, 60 yaş üniversitesi için geç bir yaş. Zaman akıp gidiyor 40-45te enerji olabilir ama 50+ olduğunda yavaşlama başlıyor ne olursa olsun. Benin annem 51 yaşında ve inanılmaz enerjiktir geziler olsun spor olsun zaten 27 yıl aktif çalışma hayatı olmuş ve o zamana göre bakımlarını aksatmamış görseniz ablam sanırsınız ama gelin görünki 10 yaşında bi çocuğa yetişemez
Yaşıtlarının çocuğu var diye değil hevesle de değil tamamen sorumluluk almayı kabullendiginde anne olmayi tercih et benceMerhaba hanımlar. Ben yeni evliyim, 27 yaşındayım. Eşimle uzun süredir birlikteyim (5,5 sene). Evlenmeden önce kesinlikle çocuk istemiyordum uzun süre (yıllar) ama şuan evliyim ve yaşıtlarımın hepsinin çocuğu var. Bir yandan çok hevesleniyorum görünce, hayal ediyorum anne olmayı, hamile olmayı. Güzel çekirdek bir aile olmayıAma diğer taraftan gerçeği, yani zorluklarını düşününce uzaklaşıyorum bu düşünceden (buarada zorluk derken, ilgi alaka, evden çıkamama gezememe gibi, maddi sıkıntmız yok). Eşimin yorumu ise, ben ne istersem.. herzaman yanımda ve destekçidir kendisi. Ve bunun üzerinede son zamanlar herkes "yaşlanmadan anne ol yaşın geçiyor" demeye başladı, bense şuan aşırı karmaşık düşüncelerdeyim. Ne düşüneceğimi bilmiyorum. Şimdi çocuk doğursam pişman olurmuyum? Doğurmasam, sonradan çok pişman olurmuyum..? Herkes genç anne olma peşinde ilerisi için daha güzel olsun diye, bende çok isterim ama kendi gençliğimdende gidecek, gezmeye, özgür olmaya okadar düşkünümki.. korkuyorum pişman olmaktan.. fikirlerini almak için derdimi anlatmak istedim size
AaaKesinlikle. Ben 35de doğurdum. Bugün ikinci transferimi oldum. Kismetse 38 girince ikinci doğacak. Az daha bekleseydim diyorum bazen :)
Neden olmaz dedilerBana tek koydular 32 yaşında, resmi olarak da öyle bir tane konulur yazıyordu.
25de evlendim, bir süre çocuk istemedim, astım ilerledi bir süre doktorum istemedi... Yaş 30 oldu o arada. 1 sene hamile olmayınca doktora gittik, tüp bebek hariç olmaz dediler. Tatilimizi yaptık işten ücretsiz izin aldım. Şükür tüp bebekle hamile kaldımoğlum 8 yaşında...
Eşinizden emin olun, bebekte değişim oluyor illaki. Eş ailesini tanıyorsunlohusa diye saçma bir şey yaşıyorsun. Kolay değil ama güzel de, aslında tam bir delilik hali
Çocuk gezmeye engel değil kendinizi eve niye şartlıyorsunuz benim gezdiğimin 2 katını gezen arkadaşlarım var bebeklebuarada zorluk derken, ilgi alaka, evden çıkamama gezememe gibi, maddi sıkıntmız yok)
Hani diyoruz ya çocuk yapsak öyle hemen isteyince de olmuyor haberiniz olsun biz 4 yıl istemedik kucağımıza aldığımızda 7.yılımız dolmuştu böyle bir bilgiyi de not bırakayım karar size kalmışŞimdi çocuk doğursam pişman olurmuyum? Doğurmasam, sonradan çok pişman olurmuyum..?
Ben simdi size sıkıntılı bir yorum yapacağım sizin gibi düsünüyordum ve esimle benim ciddi bir sağlık sorunumuz yok. Gezdik tozduk eğlendik 2 sene harikaydı. Sonra bilmeden gebe kaldım ve düştü. Ben bunu kafama takıp tekrar denedim yine düstü. 2 kez de kimyasal geldi pesine. İnanın aklımdan hiç böyle bir sorun yasayacağım gelmezdi. O yuzden zaten simdi denemeye baslasanız hemen olacak diye bir sey yok. Esinizle oturup bir tarih belirleyin 1 sene 2 sene gibi. Ve denemelere baslayın derim cünkü cok ertelerseniz ve bir sıkıntı cıkarsa (burda gördüğüm o kadar fazla ki) pisman olabilirsinizMerhaba hanımlar. Ben yeni evliyim, 27 yaşındayım. Eşimle uzun süredir birlikteyim (5,5 sene). Evlenmeden önce kesinlikle çocuk istemiyordum uzun süre (yıllar) ama şuan evliyim ve yaşıtlarımın hepsinin çocuğu var. Bir yandan çok hevesleniyorum görünce, hayal ediyorum anne olmayı, hamile olmayı. Güzel çekirdek bir aile olmayıAma diğer taraftan gerçeği, yani zorluklarını düşününce uzaklaşıyorum bu düşünceden (buarada zorluk derken, ilgi alaka, evden çıkamama gezememe gibi, maddi sıkıntmız yok). Eşimin yorumu ise, ben ne istersem.. herzaman yanımda ve destekçidir kendisi. Ve bunun üzerinede son zamanlar herkes "yaşlanmadan anne ol yaşın geçiyor" demeye başladı, bense şuan aşırı karmaşık düşüncelerdeyim. Ne düşüneceğimi bilmiyorum. Şimdi çocuk doğursam pişman olurmuyum? Doğurmasam, sonradan çok pişman olurmuyum..? Herkes genç anne olma peşinde ilerisi için daha güzel olsun diye, bende çok isterim ama kendi gençliğimdende gidecek, gezmeye, özgür olmaya okadar düşkünümki.. korkuyorum pişman olmaktan.. fikirlerini almak için derdimi anlatmak istedim size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?