Birşeyi istemek ne kadar doğal ise, istememekte o kadar doğal tabi ki.
Yalnız daha şimdiden bunun derdine düşmüş olmanızı anlayamadım.
Sizin için madem evlilik, çocuk doğurmak için yapılacak birşey değil (kimse içinde öyle değil), o zaman evleneceğiniz insana da açık davranıp ona göre evleneceksiniz, etrafında fikrini önemseyemeyeceksiniz.
Ayrıca evlenince bu fikrinizin değişme ihtimalide var.
Ben yazdıklarınızdan kesinlikle çocuk istemediğinizi çıkarmadım, şuanda istememeniz kadar normal bir durum yok zaten. İnsan hazır olduğunda ister tabi ki. Her evlenen hadi çocuk yapalım demiyor.
Hemen çocuk yapanlarda eğitim seviyesi düşük insanlar değil. Hazır olma meselesi bu.
Kişi hiç çocuk sahibi olmakta istemeyebilir. Bu da gayet doğal. Ama bu evlilikteki bir çocuğun güzelliğini ,annelik duygusunun güzelliğini değiştirmiyor. Kişi bu güzelliği yaşar ya da yaşamaz ona kalmış.
Çocuk konusunda ,dışarıdan baskı uygulandığı düşünülen insanlarında gayet normal olduğunu düşünüyorum. Onlara da kesinlikle çocuk istenmemesi tuhaf geliyordur. Annelik duygusunun tartışılcak bir konu olduğunu düşünmüyorum en azından. Bunu yaşamak isteyen yaşar, istemeyen yaşamaz.
Ama çocuk sahibi olmanın güzelliğini, annelik duygusunun güzelliğini de, inkar etmemek lazım.
eveeeet
konumuz yine sen bekarsın anlamazsın seviyesine indi kızlar :lepi:
hepimize hayırlı uğurlu olsun.
konuyu ne zaman açacağımı evlilere sormak gibi bir zorunluluğum olduğunu bilmiyordum. özür dilerim. istemeyen bir sürü çift var. hatta sırf başkalarının işine burnunu sokan tiplerin dırdırından kurtulmak için "kısırım" diyen bile var.
böyle alttan alttan da "siz isteseniz allah verecek mi bakalım?" dediniz ya gerçekten çok korktum. ya kafama bi taş düşer ve çocuk istersem ama allah bana vermezse? büyük konuşmayayım başıma gelir di mi?
valla siz kendinizi aşmışınız yaa ne diyim size herkes sizin fikrinizi hoş görcek diye bi koşul yok ben fikrimi söledim ama sen resmen avatarındanda belli oluyo 5 harflimisin nesin yaakaydirigubbakcemile3 allahtanda korkun kalmadıysa senin daha ne deyimm bacımmm allah layını versin senin:tomato:kaydirigubbakcemile3
böyle alttan alttan da "siz isteseniz allah verecek mi bakalım?" dediniz ya gerçekten çok korktum. ya kafama bi taş düşer ve çocuk istersem ama allah bana vermezse? büyük konuşmayayım başıma gelir di mi? bu yazınızı içtenliklemi yazdınz pekiCADIARZU
avatarınız çok çirkinn şeytan gibii kaydirigubbakcemile3
yaa bırak yaa felsefe yapma burdaa ne saptırcam konuyu herkesin fikridir söler ne alakası var sen saaptırıyosun aslında konuyu ben sana öle bişiy ima etmedim günahla ne alakası var sadece allahın işi bu bellimi olur sen istemiyosun ama ne malum istesende olacağı allahın sana bu güzel annelik duygusunu yaşatacağını dedimm konuyu aldın nereye getirdin yaa senle uğraşılmaz madem öle açma kardeşim böle saçma konularıı tepki geleceğini biliyosun neden açıyosun yada gelen yorumlara hemen niye hırlıyosunn:dilcikar:5 harfli derken kastettiğiniz şeytansa o sözcükte 6 harf var.
forumda dini konular konuşmak yasak. sanırım çocuk istemeyerek çok büyük bir günah işlediğimi ve günün birinde istersem, bu günahımdan dolayı allah'ın bana çocuk vermeyeceğini ima ettiniz. ben size ne diyebilirim ki? lüften bu konulara girmeyin. yoksa konu kapanır. bizim konumuz "çocuk istemeyen var mı?" ya da önceden olduysa fikri değişti mi? saptırmayalım lütfen.
yaa bırak yaa felsefe yapma burdaa ne saptırcam konuyu herkesin fikridir söler ne alakası var sen saaptırıyosun aslında konuyu ben sana öle bişiy ima etmedim günahla ne alakası var sadece allahın işi bu bellimi olur sen istemiyosun ama ne malum istesende olacağı allahın sana bu güzel annelik duygusunu yaşatacağını dedimm konuyu aldın nereye getirdin yaa senle uğraşılmaz madem öle açma kardeşim böle saçma konularıı tepki geleceğini biliyosun neden açıyosun yada gelen yorumlara hemen niye hırlıyosunn:dilcikar:
saygısız bir insansınız. hırlıyorsun sözünü aynen size iade ediyorum. çevrenizdeki insanlara sabır diliyorum.
evlendikten sonra derdine düşüp boşanmak istemedim. fikir almak istedim o yüzden. evlilik işine hiç girmesem mi dedim? sonuçta karşı taraf çocuk istiyorsa ona haksızlık etmiş olurum. fikri değişen var mı diye de sordum. acaba fikrim değişir mi diye? buna derdine düşmek demeyelim de evlilik gibi ciddi bir iş önceden plan yapmak diyelim daha doğru olur.
baskı uygulayan insanlar da kesinlikle normal değildir. benim hayatım kimseyi ilgilendirmez. annelik duygusunun güzelliği size göre var ama başkasına göre yok. o insana da saygı duymak zorundayız ve hayatına müdahale etme hakkını kendimizde görmemeliyiz gibime geliyor. benim derdim kadının özgürlüğüdür. kadın kendisiyle ilgili yapacağı her seçimde özgür olmalıdır. başkasına zarar vermediği süre kimsenin ona karışmaya hakkı yoktur.
bakın arkadaşım,ben size hakaret ettim mi,siz bana hakaret ediyorsunuz,okuduğumu gayet güzel anlıyorum,belli ki siz anlamıyorsunuz ki nerde yaşayacağıma karışamazsınız diyorsunuz,ben sizin nerde yaşayacağınızı söylemedim,beğenmeyen beğendiği yere gider dedim.faşizmin kelime anlamından da haberiniz yok sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?