Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Birde bazı istatistiklerden bahsedilmiş.Oysa ki Avrupa şuanda alarm veriyor,eyvah nüfusumuz yaşlanıyor diye.Genç nüfusa teşvik orada da başladı.
konunun başlığı çocuk istemeyen var mı?
bazı arkadaşlar ben de dahil istemediğimizi
nedenleri sebepleriyle belirtmişiz
bazılarımızda karşı görüş olarak
bizim sözlerimizi çürütecek güzelliklerinden bahsetmiş
ben şahsım adına saygı duyuyorum
tamamen kişisel tercihtir.
ama karşı görüşüe de saygı duyalım.
konu dine siyasete hakarete kadar gelmiş..
isteyen yapar isteyen yapmaz..
keyif ve kahya ilişkisi..
nedir bu hırçın cevaplar ya da kınama..
ben direk kişi olarak size saçmalıyorsun demedim, kurduğunuz alakaya saçma dedim ki bu kelime iyi kötü güzel çirkin kadar normal bir değerlendir.fakat siz bana direk kişi olarak anlamıyorsun dediniz,bu hakarettir,faşizmin kelime anlamına bakarken hakaretinkine de bakın.
evet dediğiniz doğru. ama bu benim bahsettiğim istatistikleri yanlışlamıyor. lise coğrafya dersinde bile nüfusun yaşa göre dağılım grafikleri incelenirken nüfusun yaşlı oluşu o ülkenin gelişmişliğini gösterir yorumu yapılıyor. bu konuyla ilgili öss soruları da var.
....
nedir bu hırçın cevaplar ya da kınama..
Ben doğruyum kavgası
veya karşıt görüşün de kendine göre doğruluğunu farkedip ama kabullenememe hırçınlığı.
Kısalmaz uzar.
Baskı yapan insanlar yok değildir mutlaka, illa kötü niyetlide söylemiyorlardır, çünkü her anne baba, evladınında çocuğunu görmek ister. Bunun kadar normal bir durum yok. Baskı yapıyor dediğiniz kişiler, bakkal amca değildir heralde, yakın kişilerdir mutlaka.
Zaten derdinizin cevabı çok açık.
Ben istemiyorum, kadınında seçim özgürlüğü var diye ısrarla yazıyorsunuz.
Sizin cevabınızı siz zaten kendinize veriyorsunuz.
İstemiyorsanız kimseye sorumlu değilsiniz. Doğuracak, büyütecek, gelecek sağlayacak kişi sizsiniz, kimse değil. Benim özgürlüğüm var ama başkalarınıda takarım derseniz, kendinizle tezat düşüyorsunuz. Kim siz çıkıp ben kesinlikle çocuk istemiyorum dediğinizde, size saygı duymaz ki, yok illa doğuracaksın diye sizi asıp kesecekler mi. Ama madalyonun diğer tarafı, size çok yakın insanlar, sizden bu beklenti içine girecek, bu da çooook normal. Siz de gayet net, ben düşünmüyorum, bu sorumluluğuda alamayacağım diyip, son noktayı koyacaksınız.
Birkere en başta kendinizi bu durumla ilgili anormal hisseden sizsiniz, anormal bir durum olmadığını savunuyorsanız, o baskı yapan insanların karşısında aynı burada savunduğunuz gibi, doğrularınızı savunup, çocuk istemediğinizi söyleyebilirsiniz.
Ben doğruyum kavgası
veya karşıt görüşün de kendine göre doğruluğunu farkedip ama kabullenememe hırçınlığı.
Kısalmaz uzar.
Giderek konu dışına çıkıyoruz ama fıtrat işte cevap vermeden duramıyor.
Evet bahsi geçen ülkeler için ''bugün''gelişmiş ülke deniyor.Ya yarın?Genç nüfus azalınca ülkede özel ya da devlet sektöründe çalışacak insan bulunamayınca dış göçler başlayınca o ülkenin kültür dejenerasyonunu bir düşünsek.Ben ülkem için böyle bir gelecek istemem açıkçası.Anneliğime de güvendiğime göre kendi ülkemde kendi kültürümde genç ve sağlam bireyler yetişmesi için kendi payıma düşeni yaparım.
Tekrar ediyorum sizde yapın demiyorum asla.Tam aksine ben sizin farkındalığınızdan gayet memnunum.(İstatistiklerle ilgili mesajımdan bir önceki mesajda uzunca yazdığım gibi)
anlaşılmayan da bu ya.bende şahsen istemiyorum dedim,ama isteyene de az gelişmiş yakıştırmasını yapamam,isteyenin de haklı sebepleri var istemeyenin de.
bunu 100 yıl sonra sizin torunlarınız görür sanırım. merak etmeyin türkiye'ye bir şey olmaz. benim gibi düşünen kadın çok az zaten. avrupa o konuda projeler geliştiriyor. zaten şu an çocuk yapmamalarının sebebi ekonomik olarak güvende hissetmemeleri ve bunu çocuk yapmamak için sebep olarak görmeleri. ekonomileri düzeldikçe belirli oranda -en azından her aile bir çocuk gibi- çocuk yapacaklardır.
Avrupanın şuanda ters dönmüş bir nüfus piramidi var.Her aileye bir çocuk projesi ile piramid düzelmez sanırım bunu akıl eden birileri o Avrupa ülkelerinin projeleri ile ilgileniyorudr.Her aileye bir çocuk demek 2 nin 1 e düşmesi demek bu çok basit bir matematik hesabı.Sonra bu ülkenin gelişmesinden nasıl bahsedeceğiz ya da sosyal güvenlik açısından ele alsak 80 yaş nüfusu korumak için o benim torunlara ihtiyaç olacak.
Ya da onların ödediği primler ile sizin maaşınız ödenecek.
Bakın çocuk doğurmayın.Kendime güvenmiyorum deyin,zor deyin,sosyal hayat ölüyor deyin vs..vs.. ama doğurmayı eğitimle,doğurmamayı Avrupalı olma kompleksi ile bağdaştırmayın rica edeceğim.
Ben sizi ve sizin gibi düşünenleri kendi adıma tebrik ettim ne güzel dedim yapamayacağın işe kalkışmamak..
Ha bu arada şu da çok tuhaf gelmedi değil toplumun büyük kesimine göre marjinal bir düşünce savunan kişi bakkalı düşünüyor,yan komşu dedikodu yapacak ömrüm boyunca bir sürü ''abuk sabuk'' muhabbet içinde kalacağım derdine düşüyor bu da ilginç tabii...
bazen doğru tek bi cevap olmayabilir..
doğrunun kime neye göre olduğu da bi gerçek..
benim kişiliğie doğrudur x in kişiliğine yanlış..
kime ne zararı var..
anlayamadığım bu.
neden istemeyenler yerilsin tü kaka densin..
biz zaten diyoruz açık açık istemiyoruz diye
başka ne denilebilir ki bu durumda.