selam kızlar,
evlenmeden önce çocuk istemeyip evlenince fikri değişen oldu mu? veya benim gibi bekâr olup da çocuk istemeyen var mı?
derdim şu; çevremdeki herkes evlenince çocuk yapmamı bekliyor. buna nişanlım da dahil. çocukları seviyor. ben de seviyorum ama uzaktan. çocuğum olacağı fikri beni rahatsız ediyor. tepki alabilirim bunun için. bu nedenle sebeplerini açıklayayım.
1. kendimi o olgunlukta görmüyorum. yani çevremde anne diye geçinen çok kişiden daha olgunum. ama benim için annelik başka bi boyut. o olgunluğa asla erişemeyeceğimi düşünüyorum
2. çocuğumun her türlü maddî ihtiyacını karşılayacak gücüm olmasını istiyorum. öğretmen maaşıyla bunu mümkün görmüyorum.
3. çocuğumun istediğim gibi biri olmayacağından korkuyorum. özellikle kendi öğrencilerimin ne kadar saygısız, tembel olduğunu görünce gerçekten korkuyorum. baştan ailelerine suç buluyordum. ilk veli toplantısında ailelerin ne kadar perişan olduğunu görünce bundan vazgeçtim. hepsi düzgün insanlar. ama bu devrin çocukları ne yazık ki böyle. 1000 öğrencim içinde inanın 5 tane terbiyeli çocuk var. hepsi ünlü olmak istiyor, süsten, dedikodudan başka bi şey bilmiyorlar. hayatları facebook ve cep telefonu olmuş.
böyle düşünürken evlenmeli miyim? sevgilime bu düşüncelerimi söylüyorum. hak veriyor. haklısın diyor. ama içten içe çocuk istediğini de biliyorum. sizce bu evlilik işine hiç girmesem daha mı iyi?