Anket çocuk istemeyen var mı?

çocuk yapma konusundaki düşünceleriniz

• çocuk yapacağım

OY: 45 46,9%
  • ancak uygun şartlar oluşursa çocuk yaparım

OY: 26 27,1%
  • çocuk yapmayı düşünmüyorum

OY: 25 26,0%

• Ankete Katılan
    96

benim düşüncem bu.siz önce okuyun yazılanları,sonrada anlayn.naçizane tavsiyem :1closedeyes:

rabbim inşallah size evlat sevgisini hiç bir zaman tattırmaz.
zaten sana katılmaya çalışmıyorum bunlar benim kişisel fikirlerim yargılayamazsın
bakın size dua bile ettim.benim içinse tırıs gelir vırıs gider,senin için fark etmezse

bu yazdıklarınız ayıp olmuş
arkadaş şimdilik düşünmüyor olabilir ama ilerde belki düşünceleri değişebilir ve sahip olmak isteyebilir
yahu neden kendi düüncelerimizi illa karşımızdakine empoze etmeye çalışyırouz anlayamadım

rabbim inşallah size evlat sevgisini hiç bir zaman tattırmaz.
zaten sana katılmaya çalışmıyorum bunlar benim kişisel fikirlerim yargılayamazsın
bakın size dua bile ettim.benim içinse tırıs gelir vırıs gider,senin için fark etmezse

işte bu olmadı lmaz: Lale size böyle bi bedduada bulunmadı :umursamaz:
bi de dalga geçer gibi dua ettim yazmışsnz
:1shok: :mymeka:

Cidden duymadınız mı, öyle çok var ki.. Malesef.

Annemin karşı komşusu mesela. Kızcağız yeni evlenmiş, 18 yaşında mı ne, daha kendisi yeni hayatına alışamadan eşiyle aralarına soğukluk girmiş. Kız da adam evine bağlansın diye korunmayı bırakmış, al sana bir bebek demiş. Normalde evine gelmek istemeyen bir adam durmadan bebek ağlaması olan bir eve, perişan karısına hiç gelmek istememiş. Sonuçta baba olacak, onun da hazır olması gerekirdi, adam ayrı bunalıma girmiş. Aileler araya girmişler, işler biraz düzelir gibi olmuş biraz ama o soğukluk yine baş göstermiş. Bu sefer aileleri tutturmuş "bak geçen sefer düzeliyordu, bi çocuk daha yap" diye, bi şekilde bi bebekleri daha oldu. akannehir

Adam esnaftı zaten eve sadece uyumak için geliyor, kadın iki çocukla evde perişan. Zaten biraz sorunlu bi kızdı, şimdi cinnet aşamasında, annem kaç kez çocukları kadının elinden zor almış. Büyük olan 5 yaşında ama daha doğru düzgün konuşmayı bile bilmiyor, kimsenin kimseyle bi diyaloğu yok çünkü. Yüzüne gülsen gelip eteklerine sarılıyor, o derece sevgiye muhtaç, cidden içim acıyor.

Bu uç bir örnekti ama var böyle şeyler. Bebek yapmaya hazır değilim diyenlerin sonu bu olacak diye bir şey yok ama kendini bir bebeğe adamaya hazır olmayanlar bırakın yapmasın, kime ne ki yani. "Evlendim, sıra çocuk yapmaya geldi" diye damızlık gibi doğurup durmaktansa bilinçlice yapmaya veya yapmamaya karar vermek daha akıllıca, kimse kusura bakmasın.

ay anlamıyorum gerçekten anlamıyorum, insanların yaşamlarına bu müdaheleyi. herkesin kendine göre bir yaşam felsefesi var. bırakın, .onlar sizin seçimlerinize saygı duyduklarını dile getirmişler. sizde onlara saygı, duyun.
. bırakın, insanlar istedikleri gibi yaşasınlar. herkesi oldukları gibi kabul etmeyi ne zaman öğreneceğiz. illaki sizler gibi mi olacaklar. lütfen ama.

bakın asla ve asla bed dua etmedim.lale hnm hiçbir zaman istemiyorum yazdığı için bende ona istediği gibi dua ettim
geçmişi okursanız anlarsınız.asla ve kimseyi kırmadan ve seviyeli bir şekilde ilerlemeye çalışıyorum

lütfen konu çok değişik yerlere gidiyor asla bed dua olarak düşünmedim
kendisi bile kendine öyle dua ettiği için yazdım bunları.
kesinlikle niyetim kötü değil lale hnmı kırdıysam özür dilerim

ama Rabbim hiçbir zaman evlat sevgisi tattırmasın demişsin
belki şimdi istemiyor olabilir ilerde belki isteyecektir

neyse pardon diyeyim ben önyargılı yaklaşmışım

asla kimseye kendi doğrularımı empoze etmeye çalışmıyorum.aksine onlara belki iyilik yapıyorum.evlat sevgisinin tatlı olduğunu anlatıyorum.kabul ettirmeye çalışmıyorum

ama Rabbim hiçbir zaman evlat sevgisi tattırmasın demişsin
belki şimdi istemiyor olabilir ilerde belki isteyecektir

neyse pardon diyeyim ben önyargılı yaklaşmışım

yyyaaaaaaa anlatamıyorum herhalde lale hnm hiçbir zaman doğurmıycam dediği için onun istediği gibi yazdım.HİÇ BİR ZAMAN DOĞURMIYCAM DEDİĞİ İÇİN anlatabildimmi.

ama bakın tam tersini düşünenler size tersini empoze ettirmeye çalışmıyorlar ,yok doğurmayın ne gerek var gibi,
baskı yapmıyorlar. onlar sadece kendileri istemediklerini söylüyorlar. sizler kabul ettirmek için direniyorsunuz. karşı fikirdekiler ,kimse doğurmamalı diye bir görüşü size empoze ettirmiyorlar ama.
gerek yok yani herkes belli yaşa gelmiş,,aklı başında insanlar. kimsenin empozesine ihtiyaçları yok.

siz bana 'sen' diyemezsiniz.böylle bir hak verdiğimi hatırlamıyorum
hıı belli ne kadar anladığınızz
delikafadulden naniknanik

siz zaten istesenizde bana bir hak veremezsiniz.lütfen bana cvp yazmayın artık.

şuanki yazdıklarım sadece lale hnm
asla kötü niyetli değilim.sizde kendinize böyle dua ettiğiniz için bende öyle yazdım.
sizi kırmak aklımın ucundan geçmedi.lütfen beni yanlış anlamayın

dikkatinizi çekerim
asla çocuk sahibi olmıcam

Ben de hep dua ediyorum çocuk sahibi olmak isteyen herkese..
Allahım herkesin gönlüne göre versin..

işte bu yazı üzerine yazdım ben.kimse bana ayıp ettin demesin

ben de hep dua ediyorum çocuk sahibi olmak isteyen herkese..
Allahım herkesin gönlüne göre versin..

lale hnm benim ne demek istediğimi umraım anladınız.asla ve asla beddua etmedim.siz kendinize bile aynı duayı ettiniz onun üzerine yazdım.size özelde msj attım lütfen bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…