• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket çocuk istemeyen var mı?

çocuk yapma konusundaki düşünceleriniz

• çocuk yapacağım

OY: 45 46,9%
  • ancak uygun şartlar oluşursa çocuk yaparım

OY: 26 27,1%
  • çocuk yapmayı düşünmüyorum

OY: 25 26,0%

• Ankete Katılan
    96
Yok yok beddua etmedi arkadaş,yanlış anlayamalım..
Ben kötü niyet sezmedim inanın..

Okudum mesajınızı..
Hiç kırılmadım inanın ben..
Sadece telefonla konuşuyordum o an..
Anca cevap verdim..

yok yok beddua etmedi arkadaş,yanlış anlayamalım..
Ben kötü niyet sezmedim inanın..

şuan kendimi kötü niyetli biri gibi hissettirmeye çalışıyorlar.ama başaramıycaklar asla yargılamıyorum sizleri sadece anlatıyorum evlat çok tatlı diye
pat diye doğurun demedim hiç dememde

şuan kendimi kötü niyetli biri gibi hissettirmeye çalışıyorlar.ama başaramıycaklar asla yargılamıyorum sizleri sadece anlatıyorum evlat çok tatlı diye
pat diye doğurun demedim hiç dememde

Yok onların da kötü niyeti olduğunu sanmıyorum..
Herkes farklı algılar cümleleri..
Malum sanal ortam..
Bazen yanlış anlaşılmalar olur böyle..

Bu arada;
işin komiği,KK'ya ilk üye olduğumda benim açtığım konunun başlığı,"Asla Çocuk İstemeyen Var Mı?" ydı..kaydirigubbakcemile3

Bir gece ben yokken konumda tartışma çıkmış,konumu kapatmışlar..
Halen kapalı konum..:çok üzgünüm:
Bari bu açık kalsın da paylaşımımız sürsün..boshayallersmile

bazi insanlara hayret ediyorum..her insan ayni olmak zorunda deyil..dünde ayni seyler oldu bi topikte...kimene..biri hic cocuk istemez..biri 1-2 cocuktan fazla istemez..insani konu actigina pisman ediyorlar...hangi yüzyilda yasiyoruz..ama hala karsi tarafin düsüncelerine kararlarina saygi duymayi ögrenemediler...

Şimdi de çocuk olmalı diyenlerin üzerine gidilmiş, tarafları belirleyip bir o tarafın bir bu tarafın üstüne gitmenin adı tartışma değildir.
Çocuk istemiyorum, şu şu sebeplerden ötürü diyen bir kişi de kendi fikrini sunuyor,
Bu fikri eleştiren de kendi fikrini sunuyor,
Bir fikir de diğerini çürütmeye çalışınca bunun adı empoze oluyorsa her iki fikri savunan da empoze etmeye çalışıyordur.
Şunu da hatırlatmak isterim :
Her çocuk istemeyen, olmadığı için kılıf olarak kullandığından böyle konuşmuyor,
Her çocuk isteyen de kötü giden evliliğini düzeltmek için çocuk doğurmuyor,
Bu bahsettikleriniz istisnadır ve konuyla ilgisi yoktur,
Bu istisnalar üzerinden genelleme yapıp bir de rencide edici sözler kullanmaksa site kurallarına aykırıdır.
"Önce bir oku", "okuduğunu anla" gibi lafları ise hiç hiç yakıştıramadım...
Herkesi saygıya davet ediyorum, kurallar hiçbir üyeyi ezdirmemek için var...

keşke,
çocuk istemeyenler olarak başbaşa kalıp, konunun ayrıntılarını konuşabilsek.

aynen,
çocuk isteyenlerin yüzlerce konuda başbaşa kalıp, bebek ayrıntılarını konuşabildikleri gibi...

bu bir tercih meselesidir, tercihlere saygı!!!

Ne eş-dost ne de akrabalar için;değil ki onların ağızlarını kapamak için eşimiz için hatta sırf egomuzun tatmini için dahi değildir bebeklerin dünyaya gelme sebebi ya da olmamalıdır.
Ben görüşlerinize katılmıyorum ama dediğiniz gibi kimseyi topa tutmayacağım.Bilakis okuyunca sevindim.
Sevindim çünkü ben bir anneyim.Anne olmadan önce de tüm çocukları deli gibi seven bir anneyim.
Sevindim çünkü farkındalık güzel birşey.Anne olmayı kendine yakıştırmamış bir '' anne'' ye sahip evlat sanırım bu durumdan pek hoşnut kalmaz.Ayrıca bu o güzel yavrumuz için ideal bir ev ortamı da oluşturmaz
Anne olmanın olgunluğu,bazı şeylerden feragat etme ve yeni ve sevmediğimiz şeylere alışma.
Bunlar her babayiğidin harcı değil zaten.Anne olma özelliği bir çok dişiye verilmiş ama bunun yanında dağıtılmamış ''iyi anne'' olabilme yetisi.
Kusursuz bir dünya ve mükemmel bir insan olmak lazım değil tabii ki de... ne mi lazım istemek lazım.
İstemiyor iseniz aman olmasın zaten.Dediğiniz gibi sivri dilli olun,tartışın,abuk sabuk muhabbetler içine dalın ama olmayın anne.İstemiyorsanız onu istemediğiniz bir bebeğin annesi olmayınız.

hanımefendi siz türkçe uzmanı olan şahıstınız değil mi? alakasız bir konuda tartıştığım bi insanın bambaşka bi konusuna gelip yorum yapacak kadar kinci değilim, rahat bi insanım. aynısını size de tavsiye ederim. yaptığınız şey hoş değil. abuk sabuk muhabbetler içine dalıyormuşum. bu lafınızı da aynen size iade ediyorum. yaptığınız şeyin ne kadar mantıklı olduğu ortada.

bu mantıktaki bi insanın da çocuk yapmam veya yapmamam konusundaki telkinlerini dikkate alamayacağım. özür dilerim.

kızlar 2 gün gelmedim ortalık karışmış.

kesinlikle çocuk yapılması gerektiği konusunda ısrar eden insanların yorumlarını okudum bi de benim gibi düşünenlerin. baktım ki evet ben doğru yapıyorum.
isteyen gezip tozmak istediği için, isteyen geleceğine güvenmediği için çocuk yapmaz. buna da kimse karışamaz. kimseyi ilgilendirmez. çevremizdeki insanlar ne yazık ki böyle. uzaktan konuşmak kolay geliyor.

anladığım kadarıyla belirli bi eğitim seviyesindeki kadınlar çocuk meselesine temkinli yaklaşıyor. avrupa'nın nüfus artış hızının eksilerde olmasının sebebi de bu zaten. ama onlar şanslı. çevrelerinde kendilerine baskı yapacak cahil insanlar yok. bizim şanssızlığımız da burda doğmamız sanırım.

bende çocuk yapmayı düşünmüyorum ama dediğiniz çok saçma geldi. ne alakası var belirli eğitim seviyesiyle?hem bu çevreden bu kadar rahatsızsanız sizi kimse zorla tutmuyor,gidin o ülkelerde yaşayın.hayranı olduğunuz avrupada herkes daha çok çocuk yapıyor ayrıca,bizim komşularımız var yabancı,karı koca gencecikler,3 kızı 1 oğlu var.ne saçma genellemeler bunlar.

avrupa sizin komşularınızdan ibaret değil yalnız. bu konuda çok önemli istatistikler var. onları araştırmanızı öneririm "saçma genellemeler" demeden önce. avrupa hayranı değilim. avrupa'nın bazı yönlerine hayranım sadece. bir sözümden avrupa hayranı olduğumu çıkararak genelleme yapan sizsiniz. bu genelleme de oldukça saçma oluyor bence.

eğitim seviyesi üniversite okumak anlamında söylenen bir şey değil. kendini geliştirmekle alakalı tamamen. kaldı ki bu dediğimi de araştırırsanız çok önemli üniversitelerin bu konuyla ilgili yaptığı araştırmaları görürsünüz. eğitim seviyesi yükseldikçe çocuk yapma oranı düşüyor. bu bir gerçek. dünya nüfusunun dağılımına bakmak bile bunun için yeterli.

ama pardon sizin komşularınız avrupalı ve 4 çocukları var. o zaman bütün bu araştırmaları üniversiteler kaldırıp çöpe atsınlar.

hanımefendi siz türkçe uzmanı olan şahıstınız değil mi? alakasız bir konuda tartıştığım bi insanın bambaşka bi konusuna gelip yorum yapacak kadar kinci değilim, rahat bi insanım. aynısını size de tavsiye ederim. yaptığınız şey hoş değil. abuk sabuk muhabbetler içine dalıyormuşum. bu lafınızı da aynen size iade ediyorum. yaptığınız şeyin ne kadar mantıklı olduğu ortada.

bu mantıktaki bi insanın da çocuk yapmam veya yapmamam konusundaki telkinlerini dikkate alamayacağım. özür dilerim.

Emin olun sizi takip etmiyorum,konuları takip ediyorum ve ilgimi çekene yorum yapıyorum.Evet sizi hatırlamamı gerektirecek kadar da size kin duymadığım için konuya yorum yapmakta bir sakınca görmemişim.

Hayatta yanlış anlamaya maruz kalmaktan nefret ederim.

sanki bakımını onlar üstlenecek di mi? ne kadar boş işlerle uğraşan bi milletiz ya. sana ne? isteyen çocuk yapmaz, isteyen yapar. çok sinir oluyorum bunlara. dilim biraz sivridir. çok küslük yaşarım ben bu muhabbet yüzünden.

Yukarıdaki yorumunuza karşılık bırakın sivri dilli olun,abuk sabuk muhabbetler(insanların size yaklaşımı)içinde kalın demiştim.Eğer geçmişteki polemikten dolayı önyargılı yaklaşmasaydınız daha doğru anlardınız diye umuyorum.Beni dikkate alıp almamanız da kişisel tercihiniz.Ben sadece ilgimi çeken bir konuya yorum yapıyorum.

Emin olun sizi takip etmiyorum,konuları takip ediyorum ve ilgimi çekene yorum yapıyorum.Evet sizi hatırlamamı gerektirecek kadar da size kin duymadığım için konuya yorum yapmakta bir sakınca görmemişim.

Hayatta yanlış anlamaya maruz kalmaktan nefret ederim.

Yukarıdaki yorumunuza karşılık bırakın sivri dilli olun,abuk sabuk muhabbetler(insanların size yaklaşımı)içinde kalın demiştim.Eğer geçmişteki polemikten dolayı önyargılı yaklaşmasaydınız daha doğru anlardınız diye umuyorum.Beni dikkate alıp almamanız da kişisel tercihiniz.Ben sadece ilgimi çeken bir konuya yorum yapıyorum.

"abuk sabuk muhabbetlerin içine dalın" gibi bir ifade olunca insan ister istemez o muhabbetlerin kaynağı olduğunu düşünüyor. abuk sabuk muhabbetlere maruz bırakılmak, abuk sabuk sözler işitmek vs. gibi bi ifade yazsaydınız emin olun böyle bir şey yazmazdım.

diğer söylediklerinize tamamen katılıyorum zaten iyi bir anne olamayacağımı düşünüyorum. herkesin harcı değil anne olmak. türkiye'nin neredeyse çeyreği anne. doğurmak kolay, bakmak zor.

çocuğumun bir şeylere özenme ihtimali, ileride annesiz, babasız kalma ihtimali, sakat doğma ihtimali, kötü ahlaklı olma ihtimali beni endişelendiriyor ayrıca. yoksa doğursam ben de bakabilirim sanırım milyonlarca kadının yaptığı gibi. ama istediğim gibi bakabilir miyim onu bilmiyorum?

ınsanlar başka insanların hayatları hakkında nedense soru sormayı,yönlendirmeyi seviyorlar.
Bekarsan ne zaman evleniceksin,evliysen çocuk ne zaman,çocuk varsa ikinci çocuk ne zaman..sorular bitmek bilmiyor..
.Bizde istemedik 4 buçuk yıl çocuk Yurt dışındaidim ve rahattım ama Türkiyeye geldim nerden geldiğimi şaşırdım, hayır birde kabaca soruyorlar neden yok gibi bazıları anlayamıyorum nerden bu hakkı buluyorlar...neyse bu konuda bende çok doluymuşum.Herkesin kendi kararı, evlendi diye illa ki çocuk gerekmiyor.

varmaya çalıştığınız noktayı anladım ben sizin.çocuk doğuran gelişmemiş doğurmayan gelişmiş öyle mi?bütün o istatisitkleri sizden iyi biliyorum,ama istatistik nedenleri söylemez.o istatistikler eğitim seviyesi yükseldikçe şiddetin arttığını da söylüyor, yani şiddet uygulamak da gelişmişlikle doğru orantılı diyelim o zaman.benimki bir örnekti sadece,tabiki bütün avrupa benim komşularım değil,komşularımın sürekli gelen arkadaşlarının en az 3-4 tane çocuğu da değil.avrupa sizin gibi gelişmişler,çocuk yapmadıkları için gelişmişim diye böbürlenenelerdir belki :P

eğitim seviyesi arttıkça şiddetin yükseldiğini söylemişsiniz. bu seçilen grupla da alakalı. tam tersini gösteren bi sürü istatistik var. en basitinden türkçe bir kaynak

Fırat Tıp Dergisi

ama eğitim-çocuk yapma arasındaki korelasyon değişmez bir gerçek.

ben çocuk yapmadığım için geliştim diye böbürlenmiyorum. yazdıklarımdan bu sonuca ulaşmanız sizin okuduğunuzu anlayamadığınızı gösteriyor. benim annem de üniversite mezunu ama çocuk yaptı. ben çocuk yapmayan gelişmiştir demedim. belirli bi eğitim seviyesinde olanlar bu konuya temkinli yaklaşıyor dedim. temkinli yaklaşmak ifadesini nasıl çekip buraya getirdiniz bilemiyorum

ayrıca burası benim ülkem. nerede yaşayacağımı sizin gibilere soracak değilim. bu hakkı kendinizde nasıl buluyorsunuz? beğenmiyorsan avrupa'da yaşa demeniz sizin nasıl biri olduğunuzu ortaya koyuyor zaten. dünya'nın her yerinde bunun adı faşizmdir. beğenmiyorum ve beğenmediğim şeyi değiştirmek için de savaşırım. size ne? anlayamadım.

çoğunlukla bekarlarınn böle çocuk istemiyorum fikri var bence çok saçma bu hele bi evlenin de öle açın böle bi konuyu helede evliliğiniz en az 2 senesini doldursun daa sonra yorumlarınızı görüyüm ben çocuk aşkın meyvasıdır diyolar hangi çift istemezki anne baba olmayı hıı bide şu var tabii bakalım siz istediğiniz zamnda allahım verecekmi o mucizeyi sizee :icecream:

çoğunlukla bekarlarınn böle çocuk istemiyorum fikri var bence çok saçma bu hele bi evlenin de öle açın böle bi konuyu helede evliliğiniz en az 2 senesini doldursun daa sonra yorumlarınızı görüyüm ben çocuk aşkın meyvasıdır diyolar hangi çift istemezki anne baba olmayı hıı bide şu var tabii bakalım siz istediğiniz zamnda allahım verecekmi o mucizeyi sizee :icecream:

eveeeet

konumuz yine sen bekarsın anlamazsın seviyesine indi kızlar :lepi:

hepimize hayırlı uğurlu olsun.

konuyu ne zaman açacağımı evlilere sormak gibi bir zorunluluğum olduğunu bilmiyordum. özür dilerim. istemeyen bir sürü çift var. hatta sırf başkalarının işine burnunu sokan tiplerin dırdırından kurtulmak için "kısırım" diyen bile var.

böyle alttan alttan da "siz isteseniz allah verecek mi bakalım?" dediniz ya gerçekten çok korktum. ya kafama bi taş düşer ve çocuk istersem ama allah bana vermezse? büyük konuşmayayım başıma gelir di mi?

Birşeyi istemek ne kadar doğal ise, istememekte o kadar doğal tabi ki.
Yalnız daha şimdiden bunun derdine düşmüş olmanızı anlayamadım.
Sizin için madem evlilik, çocuk doğurmak için yapılacak birşey değil (kimse içinde öyle değil), o zaman evleneceğiniz insana da açık davranıp ona göre evleneceksiniz, etrafında fikrini önemseyemeyeceksiniz.
Ayrıca evlenince bu fikrinizin değişme ihtimalide var.
Ben yazdıklarınızdan kesinlikle çocuk istemediğinizi çıkarmadım, şuanda istememeniz kadar normal bir durum yok zaten. ınsan hazır olduğunda ister tabi ki. Her evlenen hadi çocuk yapalım demiyor.
Hemen çocuk yapanlarda eğitim seviyesi düşük insanlar değil. Hazır olma meselesi bu.
Kişi hiç çocuk sahibi olmakta istemeyebilir. Bu da gayet doğal. Ama bu evlilikteki bir çocuğun güzelliğini ,annelik duygusunun güzelliğini değiştirmiyor. Kişi bu güzelliği yaşar ya da yaşamaz ona kalmış.
Çocuk konusunda ,dışarıdan baskı uygulandığı düşünülen insanlarında gayet normal olduğunu düşünüyorum. Onlara da kesinlikle çocuk istenmemesi tuhaf geliyordur. Annelik duygusunun tartışılcak bir konu olduğunu düşünmüyorum en azından. Bunu yaşamak isteyen yaşar, istemeyen yaşamaz.

Ama çocuk sahibi olmanın güzelliğini, annelik duygusunun güzelliğini de, inkar etmemek lazım.

Back
X