teşekkür ederim canım. böyle bi düşünceyi duymaya ihtiyacım vardı. inşallah her şey istediğin gibi olur. o düşünce beni o kadar boğuyor ki geçen akşam kendimi "inşallah çocuğum olmaz. böylelikle kimse de bana baskı yapamaz." diye düşünürken buldum.
o kadar büyük bi korku oldu bende. bi de çevremdeki tek mutlu çift hiçbir sağlık sorunu olmadığı hâlde çocuk yapmamış bi çift olunca dedim ki "demek bu işin sırrı çocuk değil."
eğer çocuk istemiyorsun evliliği olabildiğince ertele derim ben.çünkü evlenince tanıdığın tanımadığın herkes senden çocuk soruyor.bu çok sinir bozucu ve yıpratıcı oluyor.gerçekten istemesen ve korunsan bile buna kimse inanmıyor nedense. herkes sana kısır muamelesi yapıyor,acır gözlerle bakıyor.
yni evlenirim 3-5 yıl yapmam ya da hiç çocuk yapmam diye düşünüyorsan bu toplumda çelik gibi bir psikolojiye sahip olman lazım o kadar lafı,baskıyı kaldırabilmen için.biz 2 yıl yapmadık da bir taşlanmadığımız kaldı.
eğer çocuk istemiyorsun evliliği olabildiğince ertele derim ben.çünkü evlenince tanıdığın tanımadığın herkes senden çocuk soruyor.bu çok sinir bozucu ve yıpratıcı oluyor.gerçekten istemesen ve korunsan bile buna kimse inanmıyor nedense. herkes sana kısır muamelesi yapıyor,acır gözlerle bakıyor.
yni evlenirim 3-5 yıl yapmam ya da hiç çocuk yapmam diye düşünüyorsan bu toplumda çelik gibi bir psikolojiye sahip olman lazım o kadar lafı,baskıyı kaldırabilmen için.biz 2 yıl yapmadık da bir taşlanmadığımız kaldı.
kesinlikle çocuk istemiyorum.
çocuk istemeyen bi erkeğe rastlayabilmek bütün ümidim. sırf çocuk doğurmak ve doğurtmak için evlenenleri kişiliksiz buluyorum.
çocuk yetiştirmenin zorluğundan haberdar olmak için çocuk sahibi olmak gerekmiyor. eğer bu işin ne kadar ciddi br sorumluluk gerektirdiğini anlayabilmişseniz, istemeyebiliyorsunuz. bu çok doğal.
kadın sadece ve sadece doğurmak için yaratılmamıştır.
evliliği evlilik yapan çocuk değildir diye düşünüyorum
ben de çocukları çok sevmeme rağmen
anne olmaya hazır hissetmiyorum kendimi
bi kere tahammülsüz bi insanım sabırsızım pek de hoşgörülü olduğum söylenemz
böyleyken çocuk sahibi olmak haksızlık iyi bi anne olamam kesinlikle
üstelik çocuk çok büyük bi sorumluluk ona maddi olarak iyi bi gelecek sunmak
zorunda hissediyorum kendimi
bütçem de buna uygun değil belki de ben bahane arıyorum
ama sana katılmıyo değilim yani.
çok ciddi bi iş ebevyn olmak.. fazlasıyla ciddi hem de..
inşallah bulursun öyle birini canım. söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. korkularımdan da öte ben gerçekten çocuk istemiyorum.
bize neden bu kadar baskı yapılıyor? sırf çoluk çocuğa karışıyım diye evlenilir mi? ben o sorumluluğun ne kadar büyük bir şey olduğunu çok iyi biliyorum. bu nedenle çocuk istemiyorum. sevgilim de beni anlıyor gibi görünüyor. soyum devam etsin muhabbetini de hiç anlamam. sanki ingiltere kralı da tahta prens lâzım.
aynen öyle.evlenmeden önce insanların bu konuda bu kadar baskıcı olduklarını tahmin bile edemezdim ki ben o kadar sosyal çevresi olan hergün birileriyle konuşan biri de değilim.hatta liseden falan yıllardır görüşmediğim arkadaşlarım bile arayıp soruyordu çocuk var mı diye.öff gına gelmişti artık.şimdi hamileyim 2 hafta sonra doğum yapacağım inşallah.çok istedim bu çocuğu ki ben bekarken de çocukları çok seven anne olmak isteyen bir tiptim ama bazen de Allah'ın gücüne gitmesin ama biraz daha mı evliliğimin,güzelliğimin tadını çıkarsaydım diyorum.hamilelikte vücut o kadar deforme oluyor ki.:sinifsinif: bana gebelik için baskı yapanlar şimdi aralarında para toplayıp estetik yaptırsınlar bakalım.mafoldumben
kaydirigubbakcemile3
ben bazen düşünüyorum bana sorsalardı böyle bi dünyaya gelmek ister misin
diye gelmezdim kesinlikle..
şimdi doğurmakla bitmiyo ki..
dünya almış başını gidiyo başı bozuk bi düzen
ne gerek var diyorum..
ama bazen de heves ediyorum..
anlık heveslerimin kurbanı olmamam lazım..
2 sene oncesine kadar cocuklardan,bebeklerden tabiri caizse; nefret ederdim..hele hele aglayan bir bebek varsa abbboooowww..
ne zaman yengem hamile kaldı ve yigenimin ilk kalp atışlarını duydum...doğduğu an hemisere biranda onu kucağıma verdi,hala cenin pozisyonunda duruyordu kucağımda:)..suan 1,5 yasında ve benim hayatmin merkezi resmen..artık sokakta gördüğüm her cocuğu sever oldum,ağlayan bir bebek varsa icim parçalanıyor..resmen değiştim..onun o sevgisi,bir seyler öğrenmesi,beni gördüğünde cildirmasi..yani bilmiyorum kendi evladımı nasıl sevicem acaba..çok farklı bir duyguymus..ve onun sayesinde de bebek bakımı hakkında bir çok şey öğrendim :)
bende korkuyorum cocuk sahibi olmaktan,bu dünyaya bir cocuk getirmekten,onu büyütmek...iyi bir evlat olabilecek mı?vatanına milletine hayırlı olacak mı?.................gibi milyon tane soru işareti bende de var..korkuyorum..
ama istiyorum ya :)))) artık istiyorum yani :))))
inşallah bulursun öyle birini canım. söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. korkularımdan da öte ben gerçekten çocuk istemiyorum.
bize neden bu kadar baskı yapılıyor? sırf çoluk çocuğa karışıyım diye evlenilir mi? ben o sorumluluğun ne kadar büyük bir şey olduğunu çok iyi biliyorum. bu nedenle çocuk istemiyorum. sevgilim de beni anlıyor gibi görünüyor. soyum devam etsin muhabbetini de hiç anlamam. sanki ingiltere kralı da tahta prens lâzım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?