hayatın gerçekleri değil midir din siyaset ve diğerleri? hemen konu kapatma yoluna giderseniz nasıl fikir alışverişi yapacağız? canım tatlımlı konuşmalar mıdır insanlara faydalı olan?
çocuk istememe durumu, mutsuz bi çocukluk geçirmekle ilgili olmadıkça gerçekten güzel bir şey...
nişanlın gibi düşünen erkekler çok az biliyorsun değil mi? aynı fikirdeki iki insanın bir araya gelmiş olması ne kadar mutluluk verici. çok şanslısın gerçekten...
aslında çocuk istemeden yapılan evliliğin temelinde sevgi ve aşk daha ağır basıyor sanki. öyle evlilik teklifleri gördüm ki, çocuk yapma veya "mürüvvet görme" temeline dayalı... bunlar bana çok saçma geliyor. bazı erkekler hayatlarına alacakları kadının özellikleri yerine, çocuk doğursun yeter gözüyle bakıyorlar. bu kadınlık adına acı!
bu yüzden, sevgi-aşk temelli bir evlilik yapacağın ortada. umarım çook mutlu olursunuz.
canım çok içten yazmışsın..arkadaşım 1,buçuk yıl önce evlendi çocukları çok sevmezdi ve hatta 3-4 yıl düşünmüyolardı .Ama işte Plansız hamile kaldı. Geçtiğimiz ay Efesi dünyaya geldi.hayat onun için tekrar başladı resmen.İlk kucağına aldığında hüngür hüngür ağlamış ve adeta onunla nefes alıyor öpüp koklamaya doyamıyor.Hatta ben niye böyle bir güzelliği 3-4 yıl ertelemek istedim diyor.Bence aşık olduğun kişiyle bir bebek sahibi olmak (tabi sorumluluklarını taşıyıp sevgiyle emekle büyütebileceksen)dünyanın en güzel şeyi...
kesinlikle katılıyorum. gerçekten istemek önemli çocuğu. ona bakabilecek gücü kendinde görmek önemli. ben de anneme hayranım. belki de annem mükemmel olduğu ve asla onun gibi olamayacağımı düşündüğüm için böyleyim. fedakârlıkları, yalnız yürüdüğümüzü düşündüğümüz yollarda bile aslında hep arkamızda oluşu, inceliği... hakkıyla annelik yapabilmek çok zor gerçekten.[/QUOTE
budur işte...söylemek istediklerimin özeti....ben de başarabilsem...
kesinlikle katılıyorum. gerçekten istemek önemli çocuğu. ona bakabilecek gücü kendinde görmek önemli. ben de anneme hayranım. belki de annem mükemmel olduğu ve asla onun gibi olamayacağımı düşündüğüm için böyleyim. fedakârlıkları, yalnız yürüdüğümüzü düşündüğümüz yollarda bile aslında hep arkamızda oluşu, inceliği... hakkıyla annelik yapabilmek çok zor gerçekten.[/QUOTE
budur işte...söylemek istediklerimin özeti....ben de başarabilsem...
ben başarabileceğinizi gördüm. gerçekten konunun başından beri hem bizi anladınız hem kendinizi anlattınız. sizin gibi insanlar çocuk yapmalı zaten. maddî durumunuzu bilemiyorum ama o kadar bilinçlisiniz ki eminim çocuğunuza iyi bir gelecek sağlayacak durumda olduğunuza inanmıyorsanız çocuk yapmazdınız.
teşk olivia.
ben de bazen suçsuz günahsız yavrulara bakıp üzülürüm, neler neler göreceksin kim bilir bu dünyada diye... duyarlılık bu. belki de fazlaca duyarlıyız...
annelik içgüdüsü diye bir güdünün aslında olmadığını düşündünüz mü hiç? yani her kadın çocuk doğurma isteği duymayabiliyor işte...
teşk olivia.
ben de bazen suçsuz günahsız yavrulara bakıp üzülürüm, neler neler göreceksin kim bilir bu dünyada diye... duyarlılık bu. belki de fazlaca duyarlıyız...
-----------------------
özelikle bu sözlerine hak veriyorum...son günlerde bende ayni seyleri düsünmeye basladim...
simdiki aklim olsa...diye bazi sözler yazmak geliyor icimden ama bazende kaderin önüne gecilmiyor 2 cocuklan ayrilmis..ve tekrar 2.kez evlenmis biri olarak. bu devirde cocuk istemeyenlerede hak veriyorum artik...allah cocuklarimizi helal süt emmis ..allah korkusu olan insanlarlan karsilastirsin..:Saruboceq:
Aslinda bu konu bir doktora tezi olabilirdi, yani söyle istatistik degilde, nedenlerini anlatan bir doktora tezi.
Mesela neden bazi kadinlarin annelik icgüdüsü olusmuyor?
Hangi faktörler buna sebeb?
Gercekten bende bilmek isterdim aslinda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?