Anket çocuk istemeyen var mı?

çocuk yapma konusundaki düşünceleriniz

• çocuk yapacağım

OY: 45 46,9%
  • ancak uygun şartlar oluşursa çocuk yaparım

OY: 26 27,1%
  • çocuk yapmayı düşünmüyorum

OY: 25 26,0%

• Ankete Katılan
    96
hayatın gerçekleri değil midir din siyaset ve diğerleri? hemen konu kapatma yoluna giderseniz nasıl fikir alışverişi yapacağız? canım tatlımlı konuşmalar mıdır insanlara faydalı olan?

Konu kapatma yolu mu? Tam aksine konu kapanmayacak dedim.
Din ve siyaset hayatın gerçeği olmadığı için konuşulması yasaklanmış değil, sitenin kuralları gereğince yasaklanmış.
Bulunduğumuz ortamda kural her neyse ona uymak zorundayız...

inşallah zümredaşım. darısı senin de başına.

inan böyle birini bulamayacağımı sanıyordum. tanıdıkça şok oldum, tanıdıkça sevindim, daha çok sevdim. beni sevdiğini bilmek, hayatı sadece benimle bile geçirebileceğini bilmek çok güzel bir duygu. uygun şartlar olsaydı çocuk da yapardım. ama gelecekten gerçekten korkuyorum.

Herkes öyle söylüyor zaten. Umarım bebeğim olursa ben de o duyguları ona karşı hissetmekte güçlük çekmem. :sm_confused:

Kendimi bildim bileli cocuk istemim, olusmadi gelismedi.
Eminimki herkesin bir nedeni vardir eger cocuk istemiyorsa, benimde cok var ( yazarsam roman olur).
Ama düsünüyorumda ne esim nede ben bir gün bile bunun eksikligini yasamadik, ha tabiki sansima esimde istemiyordu zaten.
Fiyonk arkadasin su cümlesi tamda benim düsündüklerim, okadar güzel yazmiski:
çocuk yetiştirmenin zorluğundan haberdar olmak için çocuk sahibi olmak gerekmiyor. eğer bu işin ne kadar ciddi br sorumluluk gerektirdiğini anlayabilmişseniz, istemeyebiliyorsunuz. bu çok doğal.
Yani aynen bu cümleye katiliyorum.
Ama bu demek degilki cocuklari sevmiyorum, tam aksine o kadar cok seviyorumki, onlari bu dünyaya dogurmaya kiyamiyorum.

teşk olivia.

ben de bazen suçsuz günahsız yavrulara bakıp üzülürüm, neler neler göreceksin kim bilir bu dünyada diye... duyarlılık bu. belki de fazlaca duyarlıyız...

annelik içgüdüsü diye bir güdünün aslında olmadığını düşündünüz mü hiç? yani her kadın çocuk doğurma isteği duymayabiliyor işte...

canım zaten içgüdü diye bir şey insanda yok. yani içgüdünün tanımını bilen biri bunu söylemez zaten. bilimsel olarak da içgüdü sadece hayvanlarda var. o da annelikle ilgili değil. işte yumurtadan çıkan kaplumbağanın gideceği yönü bilmesi falan gibi şeyler.

Aslinda bu konu bir doktora tezi olabilirdi, yani söyle istatistik degilde, nedenlerini anlatan bir doktora tezi.
Mesela neden bazi kadinlarin annelik icgüdüsü olusmuyor?
Hangi faktörler buna sebeb?
Gercekten bende bilmek isterdim aslinda...

aslında evet.. Benim de annem mükemmel Bir anne.. ve sanırım onun giBi olamamaktan korktuğum için Ben de çocuk doğurmak istemiyorum.. annem için herşeyden önce Biz varız, hayatını çocuklarına adamış bir kadındır.. yememiş yedirmiş derler ya.. Bişey isteyeyim ne yapar ne eder yaratır.. Benle ağlar Benle güler.. ama şuan onu eleştiriyorum.. anne olmak demek kendini unutmak demek mi ? kendini yaşamamak mı ? eğer öyleyse evet çocuk doğurmak istemiyorum.. Benim de sevgilim istemiyor, ama onun nedenleri farklı.. o Bu ülkede Bu eğitim sistemi içerisinde yaşadiğimiz sürece Bu dünyaya çocuk getirmem diyor.. haklı da.. okusan iş yok, okumasan gene yok.. gençlerimiz şimdi perişan kim Bilir ilerde nasıl olur.. Ben de dediğim giBi kendi annem giBi Bir anne olamayacağım için istemiyorum.. istemememekten ziyada korkuyorum Ben.. kendime güvenemiyorum, sorumsuz Bir anne olaBilirim.. tahammülsüz olabilirim.. Bilmiyorum hayat ne getirir.. ne götürür.. umarım en mutlu olaBileceğimiz şekilde yaşarız hayatımızı hepimiz.. umarım her şey istediğimiz giBi şekillenir...

Bu arada insanda "içgüdü" yoktur, yalnız hayvanlarda vardır.. Bizde güdülenme vardır, dürtü vardır falan ama içgüdü yoktur..

Son düzenleme:

Doğuştan gelen, akabinde sonradan yaşananlara bağlı olarak gelişen duygular ve yerleşen karekter ile ilişik olabilir diye düşündüm sorgunuzu okuyunca.

Fedakâr olmak ve ya olmamak karekter özelliğidir mesela,
fedakârlık huyu ben de var mı yok mu'yu düşünmek, kendini deneyimleyip bulmak farkındalıktır
farkındalık kazanmak bilinçli olmayı gerektirir, bilinçsiz farkındalık olmaz
bilince açık olmak gelişmeye açık olmaktır
gelişmeye açık olmak kişilik özelliğidir. Yaşananlar ile şekillenir, keza doğuştan kalıtımsal gelmiştir, sen bunu kullanırsın ya da kullanmazsın
kullanırsan tercihlerini yönlendirir, akıntıya kürek çekersin, çekebilmeyi düşünürsün, ezberlere müdehale edersin
kullanmayıp bilinen ezberden gidersen döngünün parçası olursun. Ki bu da bir tercihtir. Bilinçsizde olsa sen tercih etmişsindir.

Bazı yazılanları okudukça afakanlar bastı.
Hani çocuk yapasım varsada yapmam bundan sonra (zaten düşünmüyorum). sempatiksalakcinni
Yani nedir bu evlenin hele bir o zaman görün, yok işde belli bir zaman sonra yapmak lazım.
Ben evlendimde ne oldu, aynı baskılar banada yapıldı bir anda tüp bebek merkezinde buldum kendimi. Hatta olmuyor diyede sorun benden bilindi vs. deşildim fiziksel ve manevi eziyet gördüm bu uğurda.. Lakin kendim için istememişim onu anladığım zaman herşeyi bitirdim.

1. Baba bu sorumluluğu taşıyabilecek bir baba olacak, malesef ki aşkım sen doğur bakarızlar çoğunlukla yalan olur.

2. Maddi açıdan yeterlilik iyi bir gelecek sağlamak için bence şart.

3. Psikoloji ve sabır noktası sağlam olacak.

4. Gerçekden istenecek, zamanı geldi geçiyor hadi koşkoş sevişip 1 bebek yapalım olayı olmayacak, çevre asla ama asla etkilememiş olacak.

5. Dünya gözüyle görülmek istenen, tadılmak istenenler tadılacak. Bunu yapmayıpda "Ah ah ben ne yaptım gençliğimi yaşıyamadım!" arabeskine bağlayan zilyon tane kadın tanıyorum.

Kısacası istemiyorum, bunun adını bencillik koyan arkadaşlar;
Bunun nesi bencillik?
ıstemezken sırf aman çocuk olsun, zamanı geldi, o baskı yaptı, yok kocam istedi vs. deyip doğurupda mutsuz olup ve çocuğumuda mutsuz edeceksem ne mantığı var bunun?

ısteyene Allah ganigani nasip etsin
Ben almayayım alanada hiiiç Mani olmayayım :CüvCüv:

her yiğidin harcı olmadı kesin
ama her kadının tatmak istedi bi duygu oldunu düşünüyorum:)
evet çoçuk yetiştirmek en zor meslek bana göre
bunu zaman geçtikce daha iyi anlıyorum..
ama bi okdarda güzel birşe..
rabbime sürekli dua ediyorum hayırlı bi evlat
yetiştirebilmek için..
çoçuk istememek elbette doğal
ama benim için ne için istemedine bağlı
her sebep geçerli değil bana göre..
sonuçta Allahın biz kadınlara uygun gördüğü bi meslek
Allah kimsye kaldıramıca yükü vermezmiş
bu söz çok doğru..zaten milyonla ispatı var..
eğer ki nasip olursa daha şimdiden ikinci çoçuğumu istiyorum

bende çocuk istemiyordum..

ama şu an 23+ 2 haftalık (6. ay bitmek üzere) hamileyim ..şimdi neden istemediğimi merak ediyorum..ne aptalmışım..güzel bir duygu,evlilik çocuksuz yarımmış meğer...

3 senelik evliyim eşimle aramızdaki duygusallığın ve rahatın bozulacağını düşündüğüm için çocuk istememiştim bir 5 sene geçsin bakarız diorduk eşimde bende ama ilk sene geçtikden sonra nedense bizde birden bir çocuk aşkı uyandı ama eşimin varikosel problemelri dolayısı ile olmamıştı bizde nasıl olsa istemiorduk die pekde üzülmedik yani öle avutmuşuz kendimizi hamile olduğumu ilk duyduğumda çok şaşırmıştım kendimi bebeğimin olmayacağına okadar kaptırmışımki inanamamıştım şimdi kuzum 5 aylık ve ben ondan daha önce nasıl yaşamışım hayret ediorum hergün RABBıME onu bize verdiği için şükrdioruz eşimle oda bende çok mutluyuz çekirdek ailemizde önceleri korkuoruz ama sonrası kocaman bir mutlulukda doluor hayatımız isteyen herkese nasip etsin ALLAH ım

"çocuk istemiyorum" diyen birine "çocuk sahibi ol" demek kadar "kültürlü insanlar çocuk yapmıyor"demek de saçmalıktır.. kıstas üniversite değilse, kime göre neye göre kültürlü??? 2 üniversite bitirdim master yapıyorum, çalışıyorum ve 2 oğlum var.. hangi kategoriye giriyorum ben şimdi?? ne kadar sığ ve kendi fikirlerimizi destekleyici bir düşüncedir bu anlamak mümkün değil...
tam tersi; kültürlü insanların çok çocuk sahibi olmalarından yanayım.. yoz, az düşünen, bilgisiz insanlar yerine önce kendine, sonra çevresine faydalı insanlar yetişmeli diye düşünüyorum..

çocuk olması için baskı yapanları ise hiç anlamıyorum, konu dine kadar gelmiş.. ne münasebet.. çocuk kolay birşey değil, ciddi sorumluluk, tahammül ve sabır ister.. çiçek gibi arada bir sulayamazsınız. siz hastayken de ilgi beklerler, yorgunken de...
kendini hazır hissetmeyen insanlara, zorlayıcı mesajlar yazılması gerçekten ilginç...

bende 1 yıllık evliyim ve çocuk istemiyorum,zaten 1 yıl daha düşünmüyoruz,bazı yerine getirmem gereken şeyler var(maddi olarak)onları da halledeyim kısmetse o zaman o da 1-2 seneyi bulur zaten nasip kısmet diyorum ama bana kalsa 5-6 sene daha çocuk yapmiicam:))eşim istiyo maalesef ama kandırıyorum aşkımı:))

birde bazi arkadaslarin unuttugu veya bilmedigi bir durum var avrupada...avrupada cocuk sayisinin az olusunun sebebi kültürlen kariyer sebebiyle alakasi oldugunu ifade edilmis.....bu tam olarak dogru deyil..almanyada yasayan biri olarak sebebini daha acik anlatabilirim...burda devlet ailelere cocuk eyitiminde cok müdehale ediyorlar...anne baba biraz cocugun üzerine gitse hemen cocuk diyebiliyor..senin bana bu sekilde davranmaya hakkin yok..polise giderim..gencleri koruma yuvasina kacarim gibi cocuk anne babasini tehtit edebiliyo...mesela cocuga bir tokat atsa anne.. polis kapiya gelebiliyo...o yüzden burda özelikle alman anne babalar kukla gibi bir tarafdan...13 yasinda bir cocugun sevgilisi olabilir..aile karsi ciksa yine eli kolu bagli oluyor..o yüzden bir cok alman esler fazla cocuk istemiyor...alman cocuklari bizim türk cocuklari gibi asla olamaz..aralarinda daglar kadar fark var..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…