Anket çocuk istemeyen var mı?

çocuk yapma konusundaki düşünceleriniz

• çocuk yapacağım

OY: 45 46,9%
  • ancak uygun şartlar oluşursa çocuk yaparım

OY: 26 27,1%
  • çocuk yapmayı düşünmüyorum

OY: 25 26,0%

• Ankete Katılan
    96
Annelik duygusu sadece anne olunca anlaşılacak bır duygu..
Bekar bır ınsan yada evli bır ınsan anne olmayabılır yada hıc ıstemeyebılır...Herseyın bır zamanı vardır..

Annelık duygusunu tatmamış bır ınsanın annelık konusunda sundan dolayı ıstemıyor demesı bana yanlış gelıyor...Sıkıntılar cılelerden herkes şıkayetcı ama yıne herkesın en son sozu ıyıkı dogurmuşum.

Hıc tatmadıgınız bır duygu hakkında sunda oyle odlu bunda oyle oldu dıye ıstememezlık bana ılgınc gelıyor....

Bende 28 yasında anne oldum o guna kadar hayatım ıstedığim gıbı yasadım......Cok ama cok mutlu oldugum anlar oldu..Ama oglumu kucağıma aldıgım andakı mutluluk tarıfı yokkkkkk...

bunu hangı anneye sorsanız tarıfsız bır duygu..28 yılım bır yana o anım bır yana..

Ben olursem onun durumu ne olacak Bu duygularla yaşamak cok zor..Arabaya bınmıyım kaza olacak..

dışarı fazla cıkmıyıp hasta olurum gıbı dusunmek anı yaşamayı mutlu olmayı engeller..

Bende bır öğretmenım..9 yıldırda cok öğrencı gordum..Maddı durumu cok ıyı olup bırcok pskılojık sorunu olan sadece aılelerınden sevgı ısteyen nıce öğrencılerım oldu....

Oğlumu bu dunyanın guzelıklerıne ve cırkınlıklerını gostererek kendı ayakları uzerınde durabılen kendı seçımlerını yapabılern ozgur oldugu kadar gereketıgı yerde başkalarının ozgurlugune zarar vermeden cocuk olarak yetıştırmek ıcın ugraşıyor..

Oğlum hayatın her anında mutlu olamaz hayatta acıyıda huznude bır şekilde öğrenecek...

Anne olmak ne buyukler ıstedıgı ıcın ne hadı vaktı geldı cocuk yapalım herkesın cocugu var bızdede olsun dıye yapılacak bırsey degıl...

Bır kadın olarak kendını hazır ıstedıgınde olmalı..Cocuk sahıbı olmak ıstemeyen bır cok arkadaşım oldu...

Evlendıler benden once cocuk sahıbı oldular...Tek dedıklerı ıyıkı anne oldum...

Rabbım ısteyene versın..ıstemeyenede saygı duyarım sadece..

neden biz bu denli hassas konular üzerinde fırtınalar koparırırz anlam veremem..bırakın birileri istesin,birileri de istemesin..kimse istediği için veya istemedği için suçlanamaz..Türkiye 'nin hali bu Avrupa ' nın hali bu demek konuyu geliştirmez kii..memnun olmayan varsa ve fırsatı olan yaşayıp yaşamama özgürlüğüne de sahip..Anne olan insanları da görüyoruz kendi çocuklarına yaptıkları eziyetleri,olamayanları da görüyoruz...vss bu böyle uzar gider..Ama asıl önemli olan kimseyi düşüncelerinden dolayı suçlamamak burada..Herkes neler yaşadığını kendi bilir,kendisi için ne doğrudur bunu bilecek düzeyde..Konuyu eğitim seviyesiyle bir tutmakta doğru değil bana göre lakinn biz biliyoruz ki bu ülkede üniversite mezunu olmak, kendini geliştirmişliğin bir göstergesi asla değil.!

office yukarıdaki yorumunuzda hem soruyu sormuşsunuz, hem de cevabı kendiniz vermişsiniz.

hayır tatlım, arkadaş bir yorumunda "kültürlü derken üniversite okumuş olanı kastetmedim" demişti.. ona istinaden yapılmış bir yorum bu...

Bu arada insanda "içgüdü" yoktur, yalnız hayvanlarda vardır.. Bizde güdülenme vardır, dürtü vardır falan ama içgüdü yoktur..

sevgili burcu01,TDK içgüdüyü "Bir canlı türünün bütün bireylerinde akıl ve düşünceden bağımsız olarak doğuştan gelen bilinçsiz her türlü hareket ve davranış, insiyak, sevkitabii" diye tanımlıyor. Ve örneği de insan davranışı üzerinden veriyor:
"Bir çeşit içgüdüyle fincanı alıyor tepsiden ve hemen dudaklarına götürüyor."- E. Bener.

insan da bir canlı türüdür ve içgüdüleri vardır... güdüler değişebilir ancak içgüdüler değişmez. ben o yüzden sormuştum "annelik bir içgüdü değil mi acaba?" diye.

çocuğu olmayan arkadaşlar İnşallah bu dileklerine bir an önce kavuşurlar. bu ayrı konu. çocuğu olmayanları düşünelim ve böyle bir konu tartışmayalım demek, domatesi çok seven biriyle ona alerjisi olan birini kıyaslamak gibi olur.

çocuk istememek patolojik bir durum gibi algılanmamalı. sayı duyarım diyen arkadaşların bir kısmı hâlâ annelik duygularının ne kadar güzel olduğunu anlatıyorlar. tabi ki güzeldir ancak, istemeyişimizin sebepleri ve toplumun buna bakış açısı üzerinde konuşmaya çalışıyoruz...

ben bu aralar kpss çalışıyorum o yüzden iyi biliyorum o konuyu. insanda kesinlikle içgüdü yok. zaten bir canlı türünün bütün bireylerinde olan diyor. mesela arının bal yapması gibi. bal yapmayan arı yoktur. bal yapmaması gibi bi durum yoktur. ama çocuk yapmayan bir sürü insan var. zaten içgüdü konusunu anlatırken hocamız özellikle söyledi insanda içgüdü olmadığını. tdk romandan örnek verdiği için öyle bir örnek olmuş. yanlış anlamda kullanıyoruz içgüdüyü. içgüdü olmazsa olmaz bir şey yoksa.

kuzenimin eşi var. geçen onunla konuşurken söz açıldı. bu konudaki fikrimi söyledim. inanamadı 1000 kere sordu. "benim hayattaki en büyük başarım çocuğum, nasıl böyle bir şey isteyemezsin?" diyor. ne diyeyim, kaldım öyle. ne desem aynı şeyi söyleyip duruyordu.

toplumun bakış açısı deyince aklıma bu olay geldi. doğursam, işim düşse, 2 saat bak desem bakmaz. öyle de bi kadın.

freud var diyor, hocanı bilemem.:))))

onun hayattaki en büyük başarısı çocuğuysa senin de hayattaki en büyük başarın çocuk yapmak olmalı tabi ki. sempatiksalakcinni tek yönlü bir bakış açısının toplum geneline yayılmış olmasından kaynaklanıyor sorunlarımız.

sen gerçekten istemiyorsun ama mesela insanlar sağlık sorunu mu var diye bile düşünebiliyor. bu noktada nasıl düşünüp davranılmalı? bir arkadaşın konuya yazdığı gibi başkalarının fikirlerini umursamadan mı yaşamalı topluma göre "radikal" kararlar almış insanlar?

benim aynı bizim gibi düşünen akrabalarım var. 60 yaşında bir çift. düşün yani bunlar yıllar önce bunu göze almışlar. adamı herkes kısır diye biliyordu. adam öyle demiş milleti susturmak için. ben "size ne?" demeyi düşünüyorum.

Peki icgüdü degilde ne bu?
Bence hocan yanlis söylemis icgüdü insanlardada var. Bazi kadinlarda öyle bir dogurganlik icgüdüsü varki 40`ina gelmis hala 3. veya 4. dogruayimda sevelim diyebiliyor.
Bizim gibi istemeyenlerinde icgüdüsünden kaynaklaniyor istememek.
Yani istem disi bir olay bu. Ben isterdim istemeyi ama olusmadi bir türlü. Yapamadim.

bunun hesabını vermek zorunda olmak ne kadar sınır bozucu..
cocuk sahbı olanlara hesap soruluyor mu?arkdasım nıye cocuk yaptın denıyor mu?denmıyor..
yapmayana nıye denıyor?
ne enterasan bır mılletız bız yaaa..vallaha sınırlerım tepeme cıkıyor yaa..
en guzel cevap SANA NE demek..
dogursan o bakcak cunku!!!!!!o okutacak,o altını degıstırecek,o yedırecek,o gıydırecek,o buyutecek...........oooooo onun umrunda bıle olmayacak..o .sura .sura uyurken sen kalkıcaksın bakıcaksın..
o yuzden bence bunu hıc kafanıza takmayın kızlar ya..
sorana da ıste sana ne dıyıp gecın..hıc uzmeyın bence kendınızı..

evet bonbo için bir Ajda şarkısı geliyor, "kimme nee kime ne!!! köle miyim size ben sana nee sana nee!!!" sempatiksalakcinni

içgüdü olsaydı istememe gibi durumun olmazdı zaten. hocam doçent. sanmıyorum yanlış söylediğini. bildiğimiz içgüdü tanımına göre yok insanda. ama freud'un tanımı daha farklı. ona göre var.

bende siddet uygulayan anne baba elinde büyüdüm.cok önemsiz seyler yüzünden dayak yedimdefalarca....biraz olsun sevgi göremedim..atesten mal kacirir gibi 17 yasinda ailem tarafindan evlendirildim...vs..vs..hayatta cok acilar cektim..su an ne annemle kontagim var nede babamla..ikisinide sevmiyorum...ben onlarin yaptigi cirkinlikleri asla cocuklarima yapmayacagim...burda anlatmak istedigim ne ekerse insan onu bicer...dayak hic birseyin cözümü deyil..sadece kaybettirir...ama herseyinde bir siniri vardir..cocuklara siniri gösterebilmeli..bir alman bile benim yetistirdigim cocuklara imreniyorsa orda düsünmek lazim..

Son düzenleme:
valla biz eşimle evlenmeden önce 3yıl çocuk yapmayız diyoduk evlendik 2 hafta sonra 2mizde çocuk istedik .. şimdi 8 aylık bi oğlumuz var ...
ama 2.bi çocuğu asla düşünemiyorum bana çok uzak geliyo allah oğluşumun yokluğunu göstermesin ama zormuş gerçekten ..
kendini hazr hissetmeden yapma derim... boşver elalem ne derse desin sonuçta sen bakçan çocuğa onlara ne oluyosa çok biliyolar işte....

çoçuk istemek ne kadar doğalsa
istememkte okadar doğal..
ama bazı arkadaşlar eğitimli insanın daha iyi çoçuk
yetişrticenden bahsetmişler sanırım
evet doğruluk payı mutlak vardır
ama ne eiğitimli insanlar varki..çoçuk yetiştirmenin Y sini bilmiyorlar..
bnde iköğretimle eğitimini tamalamış bi bayabnım
gönül isterdi ki....ilköğretimle kalmasın
ama bazen şartlar buna el vermiyor(hala dvm eden sorunlar yüzünden okumayan binlerce kız var)
bunun ailemle ilgisi yok ayrıca baskı vb.şeyler
neyse bn eğitimimi tamamlamamiş olsamda elimdn geldiğince evladımı güzel yetişdirceme tüm
kalbimle inanıyorum..
(ki bunu kesinlikle bi övgü olarak söylemiyorum.
çevremizde herkez anneme bı çoçukları nası yetiştirdin die sorarlar
annecim bu konuda hep taktir alır..
ki annem işlköğretimi bile tamamlamamış biri)
çoçuk yetiştirme iş eğitimle kıyaslanamaz asla..
ikisinde de avantajlarda var dezavantajlarda
eğitimli olmak değil önemli olan
insan olmak..

çoçuk istemeyen tabikide yapmasın
hatta bu gebeliğn oluşmaması için elinden geleni yapsın
olası bi gebelikte bebeciği aldırmamak için...
kim isterki istenmedi bi ailede doğmayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…