Anket çocuk istemeyen var mı?

çocuk yapma konusundaki düşünceleriniz

• çocuk yapacağım

OY: 45 46,9%
  • ancak uygun şartlar oluşursa çocuk yaparım

OY: 26 27,1%
  • çocuk yapmayı düşünmüyorum

OY: 25 26,0%

• Ankete Katılan
    96
istemeyince korunuyorsun bebek olmayıveriyor, ne rahat demi!!
peki ya isteyince olmuyorsa ne yapmalı?

Baklava canim, konunun disina cikacagagiz ama sana kisaca, bu dediklerin dogru fakat Almanlar senin dedigin nedenlerden degilde daha cok kariyer yapmak istedikleri icin cocuk yapmiyorlar.
Benim cünkü cevrem hep Alman, onlarla büyüdüm, onlarla birlikte üniversiteye gittim, yani Alman kültürüne ve egitimine uzak degilim.
Cogu Alman kadinlarin kendisini gerceklestirmekle mesgul olduklari icin cocuk yapmaya vakit bulamiyorlar. Almanya`da kadinlarin meslek edinmesi, kariyer yapmasi, ayaklarinin üzerinde durmasi, egitime ve bilgiye cok önem verdikleri icin, kimse evde oturup cocuk bakmak istemiyor.
Eeee birde Türkiye`deki gibi dogur sonrada ver annen veya kayinvaliden baksin yok buralarda öyle sey.
Neticede devlet halbuki her yaptigin cocuguna 27 yasina kadar yardim ettigi yani cocuk parasi verdigi halde yinede Alman kadinlari cocuk yapmiyor. Cok ilginc degilmi?

eğer bakamayacağınızı bile bile çocuk yapsaydınız siz de cahil dediğimiz kesime dahil olacaktınız. isterseniz 10 üniversite bitirin. ama sanırım bakabilecek durumdasınız. ben de üniversite mezunuyum, hiç önemli değil olmayabilirim de... sanırım siz de konuyu tamamen okumadan yorum yapanlardansınız. kimse çocuk yapana eğitimsiz demedi. bizim gibi bakamayacağını bilen kişilerin çocuk yapmasının yanlışlığına değindik. avrupa'nın nüfus piramidi üzerinden örnek verdik. eğitimli kadınlar bakamayacağını biliyorsa çocuk konusuna temkinli yaklaşıyor dedik. her şey allah rızkını verir demekle bitmiyor dedik. siz de takdir edersiniz ki bir insanın bakamayacağı bir çocuğu yapması o çocuğa eziyettir. bunun da eğitimle oldukça yakın bir alakası vardır.

düşüncelerime sığ demeden önce biraz okumanızı isterdim doğrusu. bilimsel bir gerçekten bahsetmek mi sığlık oluyor? gerçeği söylemek mi sığlık? iyi o zaman herkes bakamayacağı çocukları yapsın, çin gibi olalım. bakamayacağı bir çocuğu yapmamak veya yaparken 40 kere düşünmek, uygun ortamın oluşmasını beklemek tabiki bir kadının eğitimli olduğunu gösterir. kedi değil bu çocuk.

olivia..zaten yazdim tam olarak dogru deyil diye...yani sahit oldugum durumalrdan örnek vermek istedim...ama senin dediginde dogru tabi..yine bi alman komsum vardi..hic cocugu yoktu...sonra konusurken bir konu acildi..ta bastan beri tüplerini baglatmis.10 senedirde evliydi..hic bir zaman cocuk düsünmemis...ve halada öyle..ama ben ona söyleme hakkim yok ..bak bazi insanlarin cocugu olmuyo..sen istemiyorsun diye..her insan hayatinda kendi tercihini secme hakkina sahip...

canım senin çevren kariyer sahibi kadınlardan oluşuyor. çalışmadığı veya okumadığı hâlde çocuk yapmayan kadınlar da var. sebebi ekonomik. ülkenin gidişatına güvenemiyor. ekonomi düzeldikçe bu kadınlar çocuk yapacak. ama senin çevrendeki kadınlar senin de dediğin gibi kendini gerçekleştirmekle meşgul.

bu tamamen senin "kendini gerçekleştirmeni" neyle tanımladığına bağlı. kimi çocuk yapınca kendini gerçekleştireceğini düşünür kimi iş hayatında üst noktaya çıkınca. ne yaparsak kendimizi gerçekleştirmiş oluruz? önce bu soruya doğru cevabı bulmak lâzım. sonradan pişmanlık yaşamamak için.

sanırım bu cümlenizde de "bakamayan kişilerin çocuk dünyaya getirmsinden!!!" bahsetmişsiniz.. veya şimdi gelen tepkiler sonucu cümlelerinizi çeviriyorsunuz.. bilemiyorum..

elbette herkes bakabileceği kadar çocuk doğurmalı, ama kalkıp da "belli eğitim seviyesindekiler çocuk konusunda temkinli" der ve bunu bir iki istatistik sonucuna bağlarsanız bu "sığlık" olur evet...

önemli olan çocuk yetirştirmek değil, kaliteli insan yetiştirmektir.. bunu yapamayacak düzeyde olanların çocuk doğurmasına bende karşıyım... yerimseniben

Amacım gergin bir ortam yaratmak değil bunu baştan söyleyeyim. Yine belirtmekte fayda görüyorum ki ,kimsenin çocuk sahibi olmak istemesi ya da istememesi beni ilgilendirmiyor. İkiside kişinin kendi hayatıdır.

Ama konu öyle biryere geldi ki, neredeyse çocuk sahibi olmak istemeyen insanları, çok düşünceli ve duyarlı insanlar, olarak tanımlama konumuna geldiniz. Çocuk sahibi olmak isteyenler, duyarsız insanlar mı, bu dünyaya çocuk getirip, hertürlü sıkıntıyı evlatları çeksin diye mi, çocuk yapıyorlar. Bu kişiler bu kadar düşüncesiz ve duyarsız mı, ülkenin durumundan, yaşanabilecek sıkıntılardan bir haber mi, bir tek çocuk istemeyenler mi, bu ülkenin durumundan haberdarlar.

Bence siz de, çocuk sahibi istememeyi bir marifet ve duyarlılık örneği gibi göstermemelisiniz. Çocuk sahibi olmamak nasıl tercihse, olmakta öyle bir tercih. İkisi de gayet doğal.

Neye istinaden böyle birşeye kapıldım, sanırım biz fazla duyarlıyız, cümlelerinden dolayı. Eeee çocuk doğuranlar az mı duyarlı.

"çeviriyorsun" ifadesini ben size yakıştıramadım. burda açık açık her şeyi yazdım. benim annem üç tane çocuk yapmış. o zaman o da cahil. en yakın arkadaşım şu an hamile o da cahil, küçük yeğenim var. ablam da cahil o zaman. böyle bir şey düşünebilmem sizce mümkün mü?

istatistiği ben yapmadım gidin üniversitelere kızın. ben bir şey çevirmiyorum. yani şurda edilmeyen hakaret kalmadı bana. niye çevireyim? daha kötü ne yapabilirsiniz ki?

"çevirdin" kelimesini kötü niyetle yazmadım, öyle anlamanıza üzüldüm.. yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.. sadece farklı anlatıyorsunuz demek istemiştim..

kimsenin kimseye, fikirlerinden dolayı hakaret etme gibi bir lüksü yok.. bunu daha önceki mesajımda da yazdım.. size karşı takınılan tavır çok çocukça... bence geri kalmamızın sebebi çok çocuk değil, insanların birbirlerine tahammülsüzlüğü.. İşte bunun için eğitimli insanların çok sayıda bilinçli çocuğu olmalı.. Tabi bu benim fikrim...

sevgiler... yerimseniben

gerçekten üzüldüm yazınızı okuyunca. hem fiziksel hem psikolojik olarak zarar görmüşsünüz. bu konuyu açmamın nedeni evliyken bu konuda baskıyla karşılaşan sizin gibi acı çektirilen insanlarla da paylaşım yapmaktı. içim acıdı resmen.

umarım kararınızı uygulamanıza izin verirler.

sende haklisin canim...o sekilde kati düsünmekde yanlis...ama konu sahibinin bazi sözleride gercekten dogru....öyle esler varki hic birseyi düsünmeden .maddi ve manevi durumlari yoktur ama habire cocuk yaparlar...ama cocuklarini okula gönderecek halde bile olamazlar..bu dünyanin binbirtürlü hali var...her yönden dengeli düsünmek gerekir..büyük konusmamakta lazim..

Canım mevzu zaten maddi,manevi durumu olmayan birinin 10 tane çocuk dünyaya getirip, onları razil etmesi değil ki. Bunu kim destekler. İnsan o sorumluluğu ve dengeyi elbette düşünmeli.

Arkadaş ne evli, ne de maddi sıkıntısı var. Konuyla hiç alakası yok yani ülkenin durumunun. Arkadaş çok rahat çıkıp şunu da söyleyebilir, ben kesinlikle çocuk sahibi olmak istemiyorum, milyarlarımda olsa çocuk doğurmak istemiyorum, hatta hiç bir nedemim yok, keyfimden doğurmak istemiyorum da diyebilir, gayet doğaldır. Onun çocuğuna ben bakacak değilim ki, nasıl istiyorsa öyle yapar.

Ben şuna karşıyım, ne çocuk doğurmamayı, ne de çocuk doğurmayı, bir marifet, bir fark, bir duyarlılık,örneği gibi göstermemek.

Evet hanımlar yazılanları okudum ve inanın bazı mesajlar üzdü beni,
Bir kadını ,bunun gibi özel bir konuda kadın anlamayacak da,kim anlayacak,
bazı mesajlarda seviye,saygı hiç birşey kalmamış,

Bakın hanımlar ,sizin buradaki bu savaşınız,
anne olmak için çabalayan,maddi, manevi herşeyini ortaya dökmüş
arkadaşlarımızı ne kadar üzer,lütfen birşeyler yazarken ,hele hele böyle hassa bir konuda
kelimelerinize çok ama çok dikkatle seçin...

Çocuk istemeyebilirsiniz ,hatta sevmeyedebilirsiniz,
bu hiç kimseyi ilgilendirmez amaaa sevenlerede söz söyleme lüksü yok kimsenin...
aynı şekilde ,çocuk isteyenlerde,istemeyenlere kesinlikle laf söyleyemez,
bu dengeyi bozmayalım ve bozdurmayalım arkadaşlar...
lütfen herkes birbirine saygılı olsun,düşüncelere saygılı olsun,
kimse kimseye düşüncelerini zorla onaylatamaz,
tartışma elbette olacak,karşıt görüşler elbette olacak,
yani topiclerde herşey süt liman olmayacak amaaaa
seviyeli,hakaret olmadan tartışma olsun,doğruyu yanlışı tartışa tartışa bulalım...
onun için , lütfen konuyu saptırmadan,karşılıklı tartışmadan,kesinlikle hakaret etmeden
sadece konuya yorum yazacaksanız buyrun..

sevgiler...

Son düzenleme:

katılıyorum.. sadece bu topic de değil aslında, birçoğun da "bu dünyaya çocuk doğuracak kadar cahil değilim" diyen kişiler oldu.. Benzer şeyler burada da yazıyor.. benim karşı olduğum görüş bu.. herkes karşı tarafı kırmamak için düşünerek yazsa sorun çıkmayacak aslında.. :umursamaz:

Bende çocukları çok seviyorum ama korkularım var en baştaki sebebbi iyi bi gelecek verememek...bu devirde çocuk büyütmek çokkk zor çokk..ikici sebebim hastane ve iğne fobim var inanılmaz derecede.üçüncüsü hayatımda ksıtlamalar olucak bunada henüz hazır değilim.mafoldumben

hayatın tamamen değişecek tabi. kısıtlı yaşayacaksın. yaşın gençse içinde kalacak bazı şeyler.

gençler bi telefon alamıyor diye hayata küsüyor. her şeyleri sorun gerçekten. sen geleceğini ayarladığını düşündüğün zaman bile hep bir şeyleri eksik kalıyor. bi de suçlanıyorsun üstüne üstlük.

ben kendi şahsım adına konuşayım
asla ama asla duyarlılık meselesi değil benim için
ben bencilimdir daha doğrusu değildimde son zamanlardaki yaşadıklarımdan dolayı böyle olmaya zorladım kendimi
sanırım yanlış anladınız bazı yazılanları
ben hiçbir arkadaşımın çocuk sahibi olmamak duyarlılıkdır düşüncesinde olduğunu sanmıyorum
ben doğurup büyütüp besleyip bir birey yaratabilen insanları cidden tebrik ediyorum
bu devirde hiç ama hiç kolay değil.
kaldıki ben ileri paranoyak biriyimdir, olsa bile sanırım korkumdan sokağa bile bırakamam çocuğumu. buda sağlıklı değil haliyle çocuk üstündede iyi bir etki yaratmaz düşüncesindeyim. umarım kendi adıma kendimi ifade edebilmişimdir sevgilera.s.

bitti o günler canım:lepi:
epey zaman oldu şimdi hayatımda yeni bir yol var ve ben ordan yürüyorum
benim gibi düşünen bir erkek arkadaşımda var o yüzden çok takılmıyoruz bu tip durumlarasempatiksalakcinni

bende istemiyordum...
evlendiğimdede devam ediyordu bu hissiyatım...
şimdi kızım gelicek hayırlısıyla... hamileliğimin başındada zor olmuştu kabullenmem, ama şimdi alıştım... eminim doğduğunda çok daha güzel olacak... şimdiden sabırsızlanıyorum gelmesi için... keşke daha önce hamile kalsaydım şimdi doğmuş olurdu diye bile düşünüyorum
:CüvCüv:

office yukarıdaki yorumunuzda hem soruyu sormuşsunuz, hem de cevabı kendiniz vermişsiniz.

baklava, ülkemizde sabah akşam dayak yiyen ve bunu artık normal kabul etmiş binlerce çocuk var. onlara da keşke aynı imkan verilebilse. babanın veya annenin kendini dövme gibi bir hakkının olmadığının farkında olabilseler...

bir de şunu belirtmeden geçemeyeceğim, sevgilisi olmayan liseli pek kalmadı bizde de. bu acaba kültürün arttığının işareti midir? yozlaşmadan mı ileri geliyor? ölçütlere dikkat etmeliyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…