"çocuk istemiyorum" diyen birine "çocuk sahibi ol" demek kadar "kültürlü insanlar çocuk yapmıyor"demek de saçmalıktır.. kıstas üniversite değilse, kime göre neye göre kültürlü??? 2 üniversite bitirdim master yapıyorum, çalışıyorum ve 2 oğlum var.. hangi kategoriye giriyorum ben şimdi?? ne kadar sığ ve kendi fikirlerimizi destekleyici bir düşüncedir bu anlamak mümkün değil...
tam tersi; kültürlü insanların çok çocuk sahibi olmalarından yanayım.. yoz, az düşünen, bilgisiz insanlar yerine önce kendine, sonra çevresine faydalı insanlar yetişmeli diye düşünüyorum..
çocuk olması için baskı yapanları ise hiç anlamıyorum, konu dine kadar gelmiş.. ne münasebet.. çocuk kolay birşey değil, ciddi sorumluluk, tahammül ve sabır ister.. çiçek gibi arada bir sulayamazsınız. siz hastayken de ilgi beklerler, yorgunken de...
kendini hazır hissetmeyen insanlara, zorlayıcı mesajlar yazılması gerçekten ilginç...
Baklava canim, konunun disina cikacagagiz ama sana kisaca, bu dediklerin dogru fakat Almanlar senin dedigin nedenlerden degilde daha cok kariyer yapmak istedikleri icin cocuk yapmiyorlar.
Benim cünkü cevrem hep Alman, onlarla büyüdüm, onlarla birlikte üniversiteye gittim, yani Alman kültürüne ve egitimine uzak degilim.
Cogu Alman kadinlarin kendisini gerceklestirmekle mesgul olduklari icin cocuk yapmaya vakit bulamiyorlar. Almanya`da kadinlarin meslek edinmesi, kariyer yapmasi, ayaklarinin üzerinde durmasi, egitime ve bilgiye cok önem verdikleri icin, kimse evde oturup cocuk bakmak istemiyor.
Eeee birde Türkiye`deki gibi dogur sonrada ver annen veya kayinvaliden baksin yok buralarda öyle sey.
Neticede devlet halbuki her yaptigin cocuguna 27 yasina kadar yardim ettigi yani cocuk parasi verdigi halde yinede Alman kadinlari cocuk yapmiyor. Cok ilginc degilmi?
kızlar 2 gün gelmedim ortalık karışmış.
kesinlikle çocuk yapılması gerektiği konusunda ısrar eden insanların yorumlarını okudum bi de benim gibi düşünenlerin. baktım ki evet ben doğru yapıyorum.
isteyen gezip tozmak istediği için, isteyen geleceğine güvenmediği için çocuk yapmaz. buna da kimse karışamaz. kimseyi ilgilendirmez. çevremizdeki insanlar ne yazık ki böyle. uzaktan konuşmak kolay geliyor.
anladığım kadarıyla belirli bi eğitim seviyesindeki kadınlar çocuk meselesine temkinli yaklaşıyor. avrupa'nın nüfus artış hızının eksilerde olmasının sebebi de bu zaten. ama onlar şanslı. çevrelerinde kendilerine baskı yapacak cahil insanlar yok. bizim şanssızlığımız da burda doğmamız sanırım.
sanırım bu cümlenizde de "bakamayan kişilerin çocuk dünyaya getirmsinden!!!" bahsetmişsiniz.. veya şimdi gelen tepkiler sonucu cümlelerinizi çeviriyorsunuz.. bilemiyorum..
elbette herkes bakabileceği kadar çocuk doğurmalı, ama kalkıp da "belli eğitim seviyesindekiler çocuk konusunda temkinli" der ve bunu bir iki istatistik sonucuna bağlarsanız bu "sığlık" olur evet...
önemli olan çocuk yetirştirmek değil, kaliteli insan yetiştirmektir.. bunu yapamayacak düzeyde olanların çocuk doğurmasına bende karşıyım... yerimseniben
"çeviriyorsun" ifadesini ben size yakıştıramadım. burda açık açık her şeyi yazdım. benim annem üç tane çocuk yapmış. o zaman o da cahil. en yakın arkadaşım şu an hamile o da cahil, küçük yeğenim var. ablam da cahil o zaman. böyle bir şey düşünebilmem sizce mümkün mü?
istatistiği ben yapmadım gidin üniversitelere kızın. ben bir şey çevirmiyorum. yani şurda edilmeyen hakaret kalmadı bana. niye çevireyim? daha kötü ne yapabilirsiniz ki?
Bazı yazılanları okudukça afakanlar bastı.
Hani çocuk yapasım varsada yapmam bundan sonra (zaten düşünmüyorum). sempatiksalakcinni
Yani nedir bu evlenin hele bir o zaman görün, yok işde belli bir zaman sonra yapmak lazım.
Ben evlendimde ne oldu, aynı baskılar banada yapıldı bir anda tüp bebek merkezinde buldum kendimi. Hatta olmuyor diyede sorun benden bilindi vs. deşildim fiziksel ve manevi eziyet gördüm bu uğurda.. Lakin kendim için istememişim onu anladığım zaman herşeyi bitirdim.
1. Baba bu sorumluluğu taşıyabilecek bir baba olacak, malesef ki aşkım sen doğur bakarızlar çoğunlukla yalan olur.
2. Maddi açıdan yeterlilik iyi bir gelecek sağlamak için bence şart.
3. Psikoloji ve sabır noktası sağlam olacak.
4. Gerçekden istenecek, zamanı geldi geçiyor hadi koşkoş sevişip 1 bebek yapalım olayı olmayacak, çevre asla ama asla etkilememiş olacak.
5. Dünya gözüyle görülmek istenen, tadılmak istenenler tadılacak. Bunu yapmayıpda "Ah ah ben ne yaptım gençliğimi yaşıyamadım!" arabeskine bağlayan zilyon tane kadın tanıyorum.
Kısacası istemiyorum, bunun adını bencillik koyan arkadaşlar;
Bunun nesi bencillik?
İstemezken sırf aman çocuk olsun, zamanı geldi, o baskı yaptı, yok kocam istedi vs. deyip doğurupda mutsuz olup ve çocuğumuda mutsuz edeceksem ne mantığı var bunun?
İsteyene Allah ganigani nasip etsin
Ben almayayım alanada hiiiç Mani olmayayım :CüvCüv:
Amacım gergin bir ortam yaratmak değil bunu baştan söyleyeyim. Yine belirtmekte fayda görüyorum ki ,kimsenin çocuk sahibi olmak istemesi ya da istememesi beni ilgilendirmiyor. İkiside kişinin kendi hayatıdır.
Ama konu öyle biryere geldi ki, neredeyse çocuk sahibi olmak istemeyen insanları, çok düşünceli ve duyarlı insanlar, olarak tanımlama konumuna geldiniz. Çocuk sahibi olmak isteyenler, duyarsız insanlar mı, bu dünyaya çocuk getirip, hertürlü sıkıntıyı evlatları çeksin diye mi, çocuk yapıyorlar. Bu kişiler bu kadar düşüncesiz ve duyarsız mı, ülkenin durumundan, yaşanabilecek sıkıntılardan bir haber mi, bir tek çocuk istemeyenler mi, bu ülkenin durumundan haberdarlar.
Bence siz de, çocuk sahibi istememeyi bir marifet ve duyarlılık örneği gibi göstermemelisiniz. Çocuk sahibi olmamak nasıl tercihse, olmakta öyle bir tercih. İkisi de gayet doğal.
Neye istinaden böyle birşeye kapıldım, sanırım biz fazla duyarlıyız, cümlelerinden dolayı. Eeee çocuk doğuranlar az mı duyarlı.
sende haklisin canim...o sekilde kati düsünmekde yanlis...ama konu sahibinin bazi sözleride gercekten dogru....öyle esler varki hic birseyi düsünmeden .maddi ve manevi durumlari yoktur ama habire cocuk yaparlar...ama cocuklarini okula gönderecek halde bile olamazlar..bu dünyanin binbirtürlü hali var...her yönden dengeli düsünmek gerekir..büyük konusmamakta lazim..
Canım mevzu zaten maddi,manevi durumu olmayan birinin 10 tane çocuk dünyaya getirip, onları razil etmesi değil ki. Bunu kim destekler. İnsan o sorumluluğu ve dengeyi elbette düşünmeli.
Arkadaş ne evli, ne de maddi sıkıntısı var. Konuyla hiç alakası yok yani ülkenin durumunun. Arkadaş çok rahat çıkıp şunu da söyleyebilir, ben kesinlikle çocuk sahibi olmak istemiyorum, milyarlarımda olsa çocuk doğurmak istemiyorum, hatta hiç bir nedemim yok, keyfimden doğurmak istemiyorum da diyebilir, gayet doğaldır. Onun çocuğuna ben bakacak değilim ki, nasıl istiyorsa öyle yapar.
Ben şuna karşıyım, ne çocuk doğurmamayı, ne de çocuk doğurmayı, bir marifet, bir fark, bir duyarlılık,örneği gibi göstermemek.
Bende çocukları çok seviyorum ama korkularım var en baştaki sebebbi iyi bi gelecek verememek...bu devirde çocuk büyütmek çokkk zor çokk..ikici sebebim hastane ve iğne fobim var inanılmaz derecede.üçüncüsü hayatımda ksıtlamalar olucak bunada henüz hazır değilim.mafoldumben
Amacım gergin bir ortam yaratmak değil bunu baştan söyleyeyim. Yine belirtmekte fayda görüyorum ki ,kimsenin çocuk sahibi olmak istemesi ya da istememesi beni ilgilendirmiyor. ıkiside kişinin kendi hayatıdır.
Ama konu öyle biryere geldi ki, neredeyse çocuk sahibi olmak istemeyen insanları, çok düşünceli ve duyarlı insanlar, olarak tanımlama konumuna geldiniz. Çocuk sahibi olmak isteyenler, duyarsız insanlar mı, bu dünyaya çocuk getirip, hertürlü sıkıntıyı evlatları çeksin diye mi, çocuk yapıyorlar. Bu kişiler bu kadar düşüncesiz ve duyarsız mı, ülkenin durumundan, yaşanabilecek sıkıntılardan bir haber mi, bir tek çocuk istemeyenler mi, bu ülkenin durumundan haberdarlar.
Bence siz de, çocuk sahibi istememeyi bir marifet ve duyarlılık örneği gibi göstermemelisiniz. Çocuk sahibi olmamak nasıl tercihse, olmakta öyle bir tercih. ıkisi de gayet doğal.
Neye istinaden böyle birşeye kapıldım, sanırım biz fazla duyarlıyız, cümlelerinden dolayı. Eeee çocuk doğuranlar az mı duyarlı.
gerçekten üzüldüm yazınızı okuyunca. hem fiziksel hem psikolojik olarak zarar görmüşsünüz. bu konuyu açmamın nedeni evliyken bu konuda baskıyla karşılaşan sizin gibi acı çektirilen insanlarla da paylaşım yapmaktı. içim acıdı resmen.
umarım kararınızı uygulamanıza izin verirler.
"çocuk istemiyorum" diyen birine "çocuk sahibi ol" demek kadar "kültürlü insanlar çocuk yapmıyor"demek de saçmalıktır.. kıstas üniversite değilse, kime göre neye göre kültürlü??? 2 üniversite bitirdim master yapıyorum, çalışıyorum ve 2 oğlum var.. hangi kategoriye giriyorum ben şimdi?? ne kadar sığ ve kendi fikirlerimizi destekleyici bir düşüncedir bu anlamak mümkün değil...
tam tersi; kültürlü insanların çok çocuk sahibi olmalarından yanayım.. yoz, az düşünen, bilgisiz insanlar yerine önce kendine, sonra çevresine faydalı insanlar yetişmeli diye düşünüyorum..
birde bazi arkadaslarin unuttugu veya bilmedigi bir durum var avrupada...avrupada cocuk sayisinin az olusunun sebebi kültürlen kariyer sebebiyle alakasi oldugunu ifade edilmis.....bu tam olarak dogru deyil..almanyada yasayan biri olarak sebebini daha acik anlatabilirim...burda devlet ailelere cocuk eyitiminde cok müdehale ediyorlar...anne baba biraz cocugun üzerine gitse hemen cocuk diyebiliyor..senin bana bu sekilde davranmaya hakkin yok..polise giderim..gencleri koruma yuvasina kacarim gibi cocuk anne babasini tehtit edebiliyo...mesela cocuga bir tokat atsa anne.. polis kapiya gelebiliyo...o yüzden burda özelikle alman anne babalar kukla gibi bir tarafdan...13 yasinda bir cocugun sevgilisi olabilir..aile karsi ciksa yine eli kolu bagli oluyor..o yüzden bir cok alman esler fazla cocuk istemiyor...alman cocuklari bizim türk cocuklari gibi asla olamaz..aralarinda daglar kadar fark var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?