Çocuk istememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten çocuk yapsam boşansak gene çocuk için görüşecegiz. Ailesi daha çok üzerime gelecek.Bu yüzden istegim yok. Çevre baskısını napacagım bılmıyorum
hiçbir zaman çocuk istemediğinize eminseniz kimsenin etkisi altında korkusu altında kalmadan o zaman tmm.çocuksuz da yaşayabilirsiniz tercih meselesi

Şuan mental olarak güçlükleri göğüsleyecek durumda mısın bilmiyorum. Aslında asıl önemli olan eşinle arandaki bağın.

Benim kocam benimle evli değildi mesela. Biz arkadaş gibiymisiz şimdi düşünüyorum da.

Bir süre evliliğini bu gozle gözlemle öyleyse. Ve kv yi de tabi.

Boşanmak çok zor. Hele de çocuk varsa. Yanı ben doğum yapmış olsam bu kararı veremezdim belkide. Bu yüzden tereddutlerin varken biraz daha bekle derim 🤷‍♀️
Yok çok korkuyorum hamıle olmaktan.Eşime dıyorum önce kardeşin çocuk yapsın, bi gözlemlemek istiyorum.Eşimle mutluyum. Ama çocuk işin içine girerse bitecek gibi gelıyor.

Evlendiniz diye cocuk yapmak zorunda degilsiniz ki. Benim isyerimde 2 kadin is arkadasimin cocuklari yok. Birisi hic evlenmemis. Birisi bilerek cocuk istememis ve gayette mutlu her ikisi de. Tabi ben yurtdisinda yasiyorum, arkadaslarim turk degil. Baski yok, soran yok. Ben 37 yasindayim, bekarim. Kimse daha bir sefer kimse yok mu diye ozel hayatimi sorgulamadi isyerinde. Ayni sekilde ben de kimsenin ozel hayatini sormadim kendileri anlatmadiklari surece.

Turkiye'de boyle bir durum nerdeyse imkansiz. Didisinin didisi bile evlilik cocuk soruyor. Turkler asagi yukari her yerde ayni. Ama hicbir seye zorunlu degilsiniz, istemiyorsaniz cocuk falan yapmayin.

hiçbir zaman çocuk istemediğinize eminseniz kimsenin etkisi altında korkusu altında kalmadan o zaman tmm.çocuksuz da yaşayabilirsiniz tercih meselesi
Aslında ben çocuksuz yaşama fıkrını sevdım. Şuan cok rahat ve mutluyum. Ama tüm çevremın yakında çocugu olacak. Sanki eksik mi olacagım. Bilemedim. Çevre baskısı ıle yapmakta istemiyorum

Evlendiniz diye cocuk yapmak zorunda degilsiniz ki. Benim isyerimde 2 kadin is arkadasimin cocuklari yok. Birisi hic evlenmemis. Birisi bilerek cocuk istememis ve gayette mutlu her ikisi de. Tabi ben yurtdisinda yasiyorum, arkadaslarim turk degil. Baski yok, soran yok. Ben 37 yasindayim, bekarim. Kimse daha bir sefer kimse yok mu diye ozel hayatimi sorgulamadi isyerinde. Ayni sekilde ben de kimsenin ozel hayatini sormadim kendileri anlatmadiklari surece.

Turkiye'de boyle bir durum nerdeyse imkansiz. Didisinin didisi bile evlilik cocuk soruyor. Turkler asagi yukari her yerde ayni. Ama hicbir seye zorunlu degilsiniz, istemiyorsaniz cocuk falan yapmayin.
Ben anne olmak istemiyorum. Evde 6 evcıl hayvanım var. Ben onların annesıyım🤣Çevre baskısı kafama sokuyor bunu sadece.Eşim hiç istemıyor. Hem bakmak zor dıye hemde maddıyat yüzünden. İyi gelecek vermek ıstıyor cocuga

İşte normalde kesinlikle istemiyorum. Ama erkek kardesımin çocugu var. Kız kardesımınde 1 2 seneye olacak. Sürekli hep yanyana gelınce çocuk konusu açıyorlar. Yapın artık falan dıyorlar.
Yahu siz de eşinizin annesine baktığı gibi kardeşlerinizin ağzına mi bakıyorsunuz.
Tutturdunuz kardeşlerim yapıyor da kardeşlerim doğuruyor diye.
Benim de kardeşlerim bayılarak erken yasta çocuk sahibi oldu.
Ben 30 yaşındayım düsünmuyorum, omrumun sonuna kadar da dusunecegimi sanmiyorum, hic de kardeslerim yapiyor ben de yapmaliyim onlardan eksik kalmamaliyim demedim.
Herkesin karakteri, hayatı, hayalleri, tercihleri farklıdır ve tabiki seçimlerimiz de farklı farkli. Onlar istedi ben istemiyorum, onlar yaptı Allah bir omur mutlu etsin ama ben yapmiyorum. Kime ne ?

Esinize diyorsunuz ama belliki sizde de var o eksik duruş. Ne bileyim, garip...

Canım 30 yaşında 1 yıllık evlisin bence evliliği devam ettirmek gibi niyetin vaar ise yani ayrılık yoksa aklında çocuk yapmaya başla. Çocuk ha deyince olan bir şey değğil ki. Çocuk siziin çocuğunuz eşinizin ailesine bu kadar müdahale etmesine izin vermezsiniz olur biter ne saçma onlar yüzünden çocuk düşünmemek. Ben 1 yıldır deniyorum olmuyor çocuk bu sayfada benim gibi kaç tane üye var sebepsiz olmayan sorunu olup olmayan. Bence yaş ilermeden hayatınıza bakın.
Eşim ailesi karıssa laf dedırtmez ama onlara. Annesı o kadar müdahale ederkı

Yahu siz de eşinizin annesine baktığı gibi kardeşlerinizin ağzına mi bakıyorsunuz.
Ben 30 yaşındayım düsünmuyorum, omrumun sonuna kadar da dusunecegimi sanmiyorum, hic de kardeslerim yapiyor ben de yapmaliyim onlardan eksik kalmamaliyim demedim.
Herkesin karakteri, hayatı, hayalleri, tercihleri farklıdır ve tabiki seçimlerimiz de farklı farkli. Onlar istedi ben istemiyorum, onlar yaptı Allah bir omur mutlu etsin ama ben yapmiyorum. Kime ne ?

Sadece eksik hissettirıyorlar. Allah sıze de versın, yaş gecmeden sızde yapın. Ne zaman yanyana gelsek çocuk sorusu.2 3sene gecse baskılar daha da artacak. Ben şuan çok mutluyum.Ama şunu düşünüyorum. İleride iki kardeşim evlı cocuklu olunca kendımı eksık hıssedermıyım?

sizde sindirilmişlik gördüm maalesef.bebek yapmaya korkuyorsunuz elinizden alınır onlar daha çok annelik babalık yapar diye kara kara düşünüyorsunuz.gerçekten evliliğinizi bir masaya yatırın.böyle evlilik olmaz.bu kısa etek giymeye karışan eş vakası gibi değil annelik hakkınızı elinizden alıyorlar korku salarak size

Bu öyle saplantili bir hal alıyor ki boşanıyorum hala korkuyorum fırsatını bulur da evladını alırlar mı benden diye 😂

Öyle öyle. Yengem 20 yaşında bu arada. 3 aylık çocugu. Biz artık tam aile olduk, ailecek gezme keyfı falan yazıyor. Bazen dıyorum biz 2kişiyiz dıye aılesı bızı aıle olarak gormuyor.

Çogunluk oyle dusunuyor ama onemi yok tabi ki ailesiniz. Emin olmadan kendin istemeden baskiyla cocuk yapma bence. Yapacaksan kendine guven ve istediginden emin ol.
Cevre baskisini gectim eş bakisiyla bile cocuk yapmak sikintili.

O cocuk cocuk diye tutturup "cok isteyerek" cocuk yapan bazi adamlar cocuk dogunca agliyor diye yatak ayirir, cocuga bakmaz, kendi gezmeye gider vs. Hepsi boyle degil ama bu ihtimaller de var. Cocuk sadece çok istemeyle olmuyor bakabilecek mi gercekten erkeklerin cogu sadece isteme konusunda istekli oluyor da
🙄
Zaten eş ve ailesiyle ilgili de cekinceleriniz mevcut. Yani gogusleyebilirim diyorsunuz yapin baskiyla yapmayin daha beter bir hal alir haliniz.

Ben 30 yaşındayım düsünmuyorum, omrumun sonuna kadar da dusunecegimi sanmiyorum, hic de kardeslerim yapiyor ben de yapmalıyim onlardan eksik kalmamaliyim demedim.

Aslında içimde ne çocuk istegi var ne o sorumluluğu alacak cesaret. Evet ailesi de etken. Ama ailesi olmasa bile 3 4sene beklerim. Çevremle her ortama gırdıgımde en yakın arkadaşım bıle en azından 1tane yap dıyor.

Ben anne olmak istemiyorum. Evde 6 evcıl hayvanım var. Ben onların annesıyım🤣Çevre baskısı kafama sokuyor bunu sadece.Eşim hiç istemıyor. Hem bakmak zor dıye hemde maddıyat yüzünden. İyi gelecek vermek ıstıyor cocuga
E yapma canım o zaman sende istemiyorsan..
Bu kadar neyi taktigini anlayamadim ben acikcasi sunun cocugu var bu yapacak falan eee sanane bunlardan cevreden istemiyorsan istemiyorsundur bu kadar basit..

Sadece eksik hissettirıyorlar. Allah sıze de versın, yaş gecmeden sızde yapın. Ne zaman yanyana gelsek çocuk sorusu.2 3sene gecse baskılar daha da artacak. Ben şuan çok mutluyum.Ama şunu düşünüyorum. İleride iki kardeşim evlı cocuklu olunca kendımı eksık hıssedermıyım?

Ama bu sebeplerden verilmeli çocuk kararı 😥

Acaba bu korkuları yenmek ve evliliğimizin temellerini sağlamlaştırmak adına bu kararı vermeden bir ilişki terapistine mi gitseniz? Hem belki eşiniz kök ailesinden bir nebze olsun kendi ailesine yani size odaklanır sizinde ona güveniniz artar belki. Denemeye değmez mi

Aslında çocuğu tek başına istememenin üzerinde sizin sorununuz.
Daha çok eşiniz ve ailesi yüzünden, onlarla yaşayabileceğiniz sorunlardan dolayı istemiyorsunuz.
İlerleyen yıllarda etraftan da daha çok etkileneceğiniz aşikar.
Sırf eşiniz ve ailesi sebebiyle çocuğunuz olmazsa sonraki yıllarda bu sizi agresif ve onlara karşı öfkeli hale getirebilir. Kendi iradesiyle çocuk istemeyen biri olarak göremedim sizi.

Bu kadar şikayetçi olduğunuz bir eşle de nasıl ömür geçireceksiniz çocuğunuz olmasa bile orası da ayrı.

Çogunluk oyle dusunuyor ama onemi yok tabi ki ailesiniz. Emin olmadan kendin istemeden baskiyla cocuk yapma bence. Yapacaksan kendine guven ve istediginden emin ol.
Cevre baskisini gectim eş bakisiyla bile cocuk yapmak sikintili.

O cocuk cocuk diye tutturup "cok isteyerek" cocuk yapan bazi adamlar cocuk dogunca agliyor diye yatak ayirir, cocuga bakmaz, kendi gezmeye gider vs. Hepsi boyle degil ama bu ihtimaller de var. Cocuk sadece çok istemeyle olmuyor bakabilecek mi gercekten erkeklerin cogu sadece isteme konusunda istekli oluyor da
🙄
Zaten eş ve ailesiyle ilgili de cekinceleriniz mevcut. Yani gogusleyebilirim diyorsunuz yapin baskiyla yapmayin daha beter bir hal alir haliniz.
Yok gögüsleyecegımı sanmıyorum. Zaten şuan tek maasız. Ee cocuk olsa ben evde otursam gecınemeyiz.Annesı baksa bu sefer emınım kendı cocugu yerıne koyar. Bu sefer evı yakına tasır evım falan. En ıyısı yapmamak. Çevre sadece baskı yapıyor. Buna nasıl çözüm bulacağım bılmıyom

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X