Çocuk istememek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayy bende cocuk yapamiyorum ya ama yapmamak için bu bahanem(nedenim) yok suan.
Gerci nedenim var ama cevre bunu nedenden saymiyor.
Cocuk sevesim gelmeye başladi şu ara ama bakmak cok zor geliyor devamli peşimde dolasacak yatili bakici vs gerek nerdeee o gunler. Ben 35e biraktim bu dusunceleri. Tekrar dusunecegim o ara

izin vermezsin tavır koyarsın giderse de gitsin dersin düzelmezse de adam.30 yaş yumurta dondurmak için çok erken.35 den sonra belki gerekebilir belki de gerekmez.sizde sorun yok eşiniz aile olmayı becerememiş hepsi bu
Ben eger bu aileye çocuk yaparsam boşanırız gibi hissediyorum.Lafta aileyiz. Ama özellikle annesine tapıyor.Anneside ona tapıyor. Bi de başka hayatları yok, bu sefer daha çok görüşmek isteyecekler. Müdahale artacak. Kötü olur gibi hissediyorum

Bende geç istiyorum. Ama eşim 40tan sonra yapmam diyor. Ben o yaştan sonra çocuk peşinde koşamam diyor. Yakın çevre yap yap diye baskı yapıyor. Kardeşimin eşi 20 yaşında dogurdu. Kız kardesım 1 seneye evlenır ve hemen o da yapar.O da 24 yaşında

Peki çocuktan sonra kv sorunları arttı mı. Benim gibi eşiniz ailesinin agzına bakıyor mu

Ben biraz uç bir örneğim. Çünkü çocuk haberini alınca bana mecbur bir böcek muamelesi yapıldı. Artık ne yaparlarsa yapsınlar gitmem mümkün değil diye baktılar. Ailemin yanına geldim ziyarete buradayım 6 aydır. Zaten 7 aylık hamileyim, bu süreçte yaşamadığım kalmadı. Sebep ise kv nin evine taşınmamak. Ailemin bunu kabul etmemesi vs.

Seni korkutmak istemem diyorum ya ben çok çok uç bir örneğim. Ama ön görülerini kuvvetle muhtemel yaşarsın. Şuan aklında boşanma korkuları varsa zaten ertele. Oturmayan şeyler var demekki

Ne çocuğu ya senin evde 35 yaşında ana kuzusu var zaten önce bi kendini büyütsün sonra baba olur haspam.
İş yok güç yok
Aileye yapışmış eş var hala nasıl çocuk düşünüyosun
İşte normalde kesinlikle istemiyorum. Ama erkek kardesımin çocugu var. Kız kardesımınde 1 2 seneye olacak. Sürekli hep yanyana gelınce çocuk konusu açıyorlar. Yapın artık falan dıyorlar.

Ben zaten geç yaşta istiyorum. Ama çevrem çocukları olanlar resmen nispet yapıyorlar.Ve eşim 40tan sonra cocuk ıstemıyor
Eşinizle evlenirken annesiyle olan bu bağımlı ilişkisini fark edememiş miydiniz? Yani bu durum sadece çocuk da değil her aşamada sorun çıkarır. Diyelim ki çocuk yapmadınız, çocuk olursa huzurunuz kaçar diye, e olmayınca da pek huzurlu bir ortam vaat etmiyor sanki size bu garip ana oğul ilişkisi

Bende cevremdeki evli ve cocuksuz olan tek kişi kaldim benden başka cocuk yapmayan ve evli olan HİÇ KİMSE kalmadi son kuzenim de hamile Diger cocuksuz olanlar da tedavi vs gorenler.

Herkes başimda "BUUU BİİR MUCCİZEEEE, GÜLÜŞÜ YETER" diye dolaniyor hahahah

Ama yooo kanmayacagim. Eşin de blof yapiyor bence.

Oturmayan şeyler şunlar. Kv evimize müdahele etmeye çalışıyor. Ogluna tapıyor. Tek hayatı kuzuları.Çocuk olunca bakmaya çok istekli.Nişanlı iken bakarım dedi. O zaman kafama yattı. Ama şuan evlenınce baktırmak istemiyorum.Eşim haftada 2 annesıne gider.Çocuk olunca çocugu da alır gıder, benı takmaz. Şuan kaybetme korkusu var ama o zaman olur mu bilmiyorum. Bi de kp hayatta. Başka oglu da var. İlerde babası önce ölürse annesi tek yaşamak istemez. E bende onla aynı evde istemem. Nolur bilmiyorum.

e o zaman rest çek bitir evliliğini.evlenmenin en büyük amacı evlat sahibi olmaktır.yoksa ne diye çekelim bir adamın ailesinin derdini o da biz kadınları çekmek istemezdi eminim.kendi evimizde yer içer istediğimiz yere gider istediğimiz saatte uyur keyfimize bakardık ömür boyu.şurdaki üyelerin yüzde seksen doksanı evlat için evlendi ya da evlenmek istiyor.bir gün bu adam hayatınızdan giderse ya da vefat ederse o zaman ne olacak?yapayalnız bir hayat olacak

Ama ailesi çok müdahale edecek. Kayınvalidem kendi çocugu gibi sahiplenecek. Beni bunlar korkutuyor. Eşim aşırı pasif
Kimseyi bilemem ama şahsen bu duygularla yapmazdım.
Kv stres oluşturuyor, eş ağzını açmıyor ama siz açarsanız kavga çıkıyor. Tüm bunları bir de çocuk stresi üzerine çekemezsiniz ve alttan almadıkça gerildikçe eşle aradaki ipler de gerile gerile kopabilir.
Böyle muallakta olan bir evlilikte, eşim olmadan boşanmış bir kadın olarak ben çocuğuma bakarım, onu o kadar çok istiyorum ki ama evli ama bekar farketmez dersem çocuk yapardım. Eğer bunu göze alamıyorsam, çocuğum ille de anne babayla aynı evde büyümeli diyorsam, bu güvenilmez evlilikte anne olmazdım.

Bu arada ben de sizin yaşınızda yeni evliyim, o yüzden kendimi yerinize koyarak cevapladım.
Yaşımız daha genç, 40 küsürlere kadar annelik şansınız var. Bu adamlayken çocuk sahibi olacak bir ortam bile görmüyorsanız ve daha sağlıklı bir ortamda, daha kişilikli bir erkekle birlikte ebeveyn olmak istiyorsanız, başka bir evlilik yapmaya vaktiniz var.
Çünkü pısırık adamla ömür geçmez.
Belki başkası içın yanlış bir düsünce bu ama evlendikten sonra eşim pek pısırık olmamasına rağmen bu eş ailesinin insana ne kadar stres oldugunu cok iyi anliyorum, bir de eşim zayıf karakterli olsaydı ben evlilikte önümü göremezdim. Belli ki siz de benim gibisiniz.
Dediğim gibi, ben bu ortamda bu şartlarda çocuk yapmazdım.

Şuan mesafeliyim. Pek konuşmamaya çalışıyorum.Gidince de evımızle ılgılı konu açmam. Havadan sudan kedimden bahsederim. Şuanki sıkıntı gidip gelme mevzusu. Bunu çözmeye calısıyoruz

Evet orası öyle. Ama başkası ile evlensem gene aynı sorunlar olabilir. Tekrar birini tanı falan zor iş

Evet orası öyle. Ama başkası ile evlensem gene aynı sorunlar olabilir. Tekrar birini tanı falan zor iş
sizde sindirilmişlik gördüm maalesef.bebek yapmaya korkuyorsunuz elinizden alınır onlar daha çok annelik babalık yapar diye kara kara düşünüyorsunuz.gerçekten evliliğinizi bir masaya yatırın.böyle evlilik olmaz.bu kısa etek giymeye karışan eş vakası gibi değil annelik hakkınızı elinizden alıyorlar korku salarak size

Öyle de herkeste aynı sorunlar var.Allah korusun ayrılırsak tekrar evlilik ıstemıyorum. Aslında çocuk istegim yok. Sadece çevre baskısı var, yapmam için. Yapmamamda hem maddıyat hemde kv çok etkılı. Emınım ilk torun olunca evimden çıkmayacak. Ki eşim der aileler gelır ıstedıgı kadar kalır, ben kımseye gıt dıyemem dıyor.

Zaten çocuk yapsam boşansak gene çocuk için görüşecegiz. Ailesi daha çok üzerime gelecek.Bu yüzden istegim yok. Çevre baskısını napacagım bılmıyorum

Şuan mental olarak güçlükleri göğüsleyecek durumda mısın bilmiyorum. Aslında asıl önemli olan eşinle arandaki bağın.

Benim kocam benimle evli değildi mesela. Biz arkadaş gibiymisiz şimdi düşünüyorum da.

Bir süre evliliğini bu gozle gözlemle öyleyse. Ve kv yi de tabi.

Boşanmak çok zor. Hele de çocuk varsa. Yanı ben doğum yapmış olsam bu kararı veremezdim belkide. Bu yüzden tereddutlerin varken biraz daha bekle derim

Öyle öyle. Yengem 20 yaşında bu arada. 3 aylık çocugu. Biz artık tam aile olduk, ailecek gezme keyfı falan yazıyor. Bazen dıyorum biz 2kişiyiz dıye aılesı bızı aıle olarak gormuyor.

Canım 30 yaşında 1 yıllık evlisin bence evliliği devam ettirmek gibi niyetin vaar ise yani ayrılık yoksa aklında çocuk yapmaya başla. Çocuk ha deyince olan bir şey değğil ki. Çocuk siziin çocuğunuz eşinizin ailesine bu kadar müdahale etmesine izin vermezsiniz olur biter ne saçma onlar yüzünden çocuk düşünmemek. Ben 1 yıldır deniyorum olmuyor çocuk bu sayfada benim gibi kaç tane üye var sebepsiz olmayan sorunu olup olmayan. Bence yaş ilermeden hayatınıza bakın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…