Çocuk hayranından Demirtaş'a: Lan bi dur!

Siyasette var olmak için zaten silah kullandılar. Şu an silahlı mücadele bitti siyasi mücadele topraklarımız üzerinde yeni devlet kurmak için. Şimdiki soytarılıkları da işte biz terörist değiliz aslında dedirtmek için.

Bu memlekette terorist olacaksin demek ki.
30 yilda da olsa emellerine ulasiyorlar iste. Kanin durmasi onlarin isteklerini vererek olacaksa en basindan vereydiler de 30.000 insan bir hic yerine olmeseydi.

Asil simdi öldü gencecik fidanlar.

Valla diyecek soz bulamadim yorumunuza bu kadar kotu bi insan nasi bu kadar sempatik geldi hanimlara hic anlamiyorum adamlar emellerine ulasmis daha fazla soze gerek yok!!

Peki ne yapmak lazım o zaman? Bu ülkenin %10'unun sesi oluyorsa bu parti, bu %10'un duyurmak istediği talepleri var belli ki, nasıl iletecekler isteklerini? Bunun bir kan davasına mı dönüşmesi lazım, daha fazla mı şehit verelim ne yapalım? Gelen her talep kabul edilecek diye bir şey yok, 50 milletvekiliyle ülkeyi bölemezler zaten. O konuda iş Akp'de biter. Bu konuda bir endişe varsa Hdp'ye değil Akp'ye yüklenmek lazım. Bunun dışında makul isteklerin yerine getirilmesinde ne sakınca var? Kürtçe şarkı söylemek bile yasaktı bir zamanlar, yapmayın.

Dersen ki Hdp sana çok barışçıl geliyor ve %100 güven veriyor mu? Hayır. Selahattin Demirtaş pek dillendirmese de partinin içinde Pkk'yı bir koz olarak tutan ve gösteren fanatikler var, Sırrı Sakık gibi. Hdp meclise girer de onun yolundan giderse zaten halkın gözündeki sempatisini kaybeder ve oylarını düşürür, bir dahaki seçimde meclise giremez, tabii bir daha seçim olursa.

Hdpye oy verecek arkadaslar sunu da dusunsun. Eger hdp baraji gecerse devletten odenek alabilecek. Yani kendi elimizle teror orgutunun paravani olan bu partiye para verecegiz. Dolayli yoldan teror orgutune yani. Tamam Selo cok tontis gorunuyor da, isin bi de bu yuzu var. Bunu da bilelim, ama isteyen versin isteyen vermesin tabi.

Of of of of. O zaman akpyi nereye koyalım??? Bu ülkenin yüzde ellisinin sesi deyip her yaptığını meşru mu görelim. Millet beğenmezse indirirmiş. Hayret ediyorum bazen ya norveçte falan mı yaşıyorsunuz siz. Akpyi değişimin sesi zannedip ilk oy verenler şimdi indirebiliyorlar mı?
Pkk dan bahsediyoruz ya pkk... Binlerce kişiyi öldüren( tamam askerleri saymıyorsunuz yüzlerce kamu görevlisi ve sizin için en önemlisi kürt vatandaşlarımız) terör örgütünden bahsediyoruz. Devleti bölmek isteyen, en önemli geliri uyuşturucu olan terör örgütü.
Aman napalım canım onlar da kürtçe şarkı söyleyemiyorlardı gibi bahaneye mi sığdıracağız bunu. Selahattin iyi gözünüzü boyamış sizin.

Akıl tutulması yaşıyoruz ya.
Sosyalizm deyip kürt faşizmine sempati besleyenleri gördükçe meydanlarda hüloğ diye böğürenler daha sevimli ve akıllı geliyor benim gözüme.

HDP meclise girecekse eger onu meclise tasiyanlar kendi ideolojisinin bagli bulundugu gurup olmali, Sirf seslerini duyursunlar diye neden boyle bir zamanda oylari bolecegiz? Onlarin seslerini duyurmasi, Turkiyenin bugun icinde bulundugu durumdan kurtarmak icin birlik olmaktan daha mi onemlidir? Meclise her halukarda giren uc parti var, bunlardan birine verip oyumuzun zayi olmasini onlemek, ya da dolayli yoldan oy vermemekte israrli oldugumuz Tayyipe gitmesini onlemek varken ya tutarsa deyip kumar oynamanin zamani midir? Ne ugruna?

Bu zamanda Tayyip yana yakila 400 milletvekili aramasina girmis, secmenini etrafinda kenetlemis, onu istemeyen bizler ise hala o partiye mi gitsek, bu partiye mi gitsek, yoksa bir kumar oynayip ya tutarsa da HDP gelip Aponun sesi olursa diyerekten oyumuzu sempatik Seloya mi versek derdinde mi olmaliydik? Kritik bir secim arefesindeyiz, memleket elden gidiyor, boyle bir zamanda bize ne PKKnin sesinden?

Hayatta oncelikler sirasi vardir. bu onceliklerinizi iyi belirleyemezseniz her zaman kaybedersiniz. Ben hemsireyim, oradan bir ornek vereyim.. Iki hastniz var diyelim, birinin atesi 40a cikmis, oburu tikanmis nefes lamaiyor, boguluyor.. Once nefes alamayana kosarsiniz, yoksa hic sansi yoktur, olum kacinilmaz. Onu hayata dondurdukten sonra digerinin atesini indirmek icin ilacini neyini verme yoluna gidersin. Su anda Turkiyede sistem degismek uzere, biri cikmis tek adam olmak icin canla basla ugrasiyor, simdiye kadarki icraatleri de bundan sonraki yapacaklarinin teminati. Turkiye nefes alamiyor, boguluyor! Bana ne 30000 kisinin katilinin sesini duyuramamasindan? Bana ne sarki soyleyememesinden? Simdi zamani mi? Once ulkeni kurtarki sesini duymak istedigin HDPnin dahi girebilecegi demokratik bir meclisin kalsin.. Yoksa degil HDP, hic bir partinin sesini duyurabilecegi bir merci, bir meclis kalmayacak yakinda.. Tek adam iktidari geliyor, heeeeyyy! Sesimi duyan var mii!!

Niye bu kadar gerginsiniz anlamıyorum.
İsteyen istediğine oy atar.Yıllarca böyle oldu zaten,sonuçlarına katlanır herkes.Demokrasinin sağlayabildikleri bu kadar.
Sonradan gerilmektense boylesi daha iyi.. Elimden geleni yaptigim icin vicdanim rahat olacak.. secimlerden sonra sesim kesilir, merak etmeyin. Siyasetcilerin tarzi da ayni degil mi? Meydanlara televizyonlara cikip bagiramiyoruz biz, elimizden gelen bu kadar.
Aslinda bu kritik secim oncesi bu ulkenin gidisatindan son derece endiselenen biri olarak gerilmem de, bunun yazilarima yansimasi da son derece dogal. Ayrica orada demokrasinin isledigine ben de sizin kadar inanabilseydim belki bu kadar gerilmezdim. En basitinden, secimlere giderken her partinin esit propoganda hakki var mi? Biri devletin imkanlarini ve araclarini sonuna kadar kullanir, televizyonda hergun saatlerce bol keseden atar, oburu parti imkanlarinin elverdigi ile ve televizyonda da 3 dakika 5 dakika gorunerek propogandasini yapar. Hani demokrasi?

Bu kadar gerilmek bana anlamsız geliyor,ama kendinize göre haklı sebepleriniz varsa saygı duyarım.
Ha demokrasi konusunda yanlış anlattım galiba.Kastetmek istediğim demokrasi sistemi idi.Ülkemizdeki demokrasi değil.Bizim ülkede demokrasinin nasıl işlediğini herkes biliyor.

Valla, hakli sebebim olmaz mi? Su ulkenin vatandasi olmak bile bugun hakli bir sebeptir benim gozumde.

Belki de bu son secim olacak baskanlik sistemi tek adam devrini baslatabilir o yüzden cirpinisimiz adam elindeki maddi ve manevi tum imkanlari seferber etmus durumda baksaniza tum kurumlari da ezip geciyor

Belki de bu son secim olacak baskanlik sistemi tek adam devrini baslatabilir o yüzden cirpinisimiz adam elindeki maddi ve manevi tum imkanlari seferber etmus durumda baksaniza tum kurumlari da ezip geciyor
Oglusum, sen sanki siyaset meydaninda ilk yazmaya basladiginda biraz farkli dusunuyordun gibi kalmis aklimda, ben mi yanlis hatirliyorum, yoksa sende mi gercekten bir degisme oldu?

Oglusumn sanki siyaset meydaninda ilk yazmaya basladiginda biraz farkli dusunuyordun gibi kalmis aklimda, ben mi yanlis hatirliyorum, yoksa sende mi gercekten bir degisme oldu?
Bu kadar yazmiyordum ama dedigin gibi farkli cephedeydim esim beni her zaman uyardi ama ne zaman ki birinci donemin basinda okulda bana bir haksızlık yapildi ve yapilan pekcok kisiyi hakverdim eşime bir de su büyük ortadogu projesi ve dinler arasi diyalog bir de medeniyetler ittifaki meselesini arastirdim durumun vehametini o zaman anladim

Haksizligin nedeni de tartistigim kisinin babasinin egitim bir sen li olmasi hakliyken haksiz duruma dusuruldum gururumu rencide edici cok laf isittim uzuntuden bebegimi bile dusurme safhasina gelmistim iste biseyleri anlamam icin yasamam lazimmis

Bu hafta yine okulda bir olay oldu dort cocuk arasında sikinti oluştu birisi hariç digerleri okul degistirme cezasina carptirildi o birisi de türlü katakullilerle okulda kaldi sebebi de akp ilgenel meclisi baskaninin oglu olmasi daha bir sürü şeyler hele eğitim sen liysen hicbir seye hakkin yok olan da elinden aliniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…