• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Kürtler özerklik istemesin de ne yapsın?"

Ama oy ocin kan akitacaklar musluklardan tehdit edecekler canlarina kast edecekler yoksa nasil o %90oyu alacaklar mitingde bomba patlatacaklar daha tehdit icin
Hadiii gidin artikkk baska partilere karisin aralarina ne bu kurtculuk ya o zamxn lazlarda parti yapsin cerkezide gurcusude puffffff
Yine afakanlar bastiii

Hemen bölücülük...

Kürt lerin hepsi bu insanları desteklemiyor. Özerklik miş!

Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız. Ne gerizekalısınız anlamadınız yıllardır.

Dağa çıkarken valiyi takan yoktu? Şimdi mi tanır oldunuz?

Doğru demiş. İstemeyip ne yapsın? Yıllarca üzerinde TC yazan her kurumdan sistemli şekilde ayrımcılığa maruz kalmış bir halk. İster tabi. Ha diyelim ki özerkliği aldı bir şey becerebilirler mi? Hiç sanmam. Birkaç kişi gücü eline geçirir, halk yine fakir, yine sefil.

Türkiye ısrarla bastırılmasına rağmen çok ırklı ve dinli bir devlettir arkadaşlar. Üstelik Türkiye çok genç bir ülke. Yav efendim Çerkesler, Lazlar da var onlar neden özerklik istemiyor.

Sen Karadeniz bölgesine girip, insanların ellerinden çay tarlalarını, konuştukları aksanlarını, kültürlerini almaya çalış bakalım ne oluyor. Hadi bunları geçtim ruhsatız silahlanmaya el at orası kaynamaya başlar. Ayrıca bir haritaya bakın bakalım Güneydoğu Anadolu'nun coğrafi açıdan huzur içinde olması gibi bir ihtimal var mı?

Ben Trabzonluyum. Şartlar ne olursa olsun o dediğiniz olamaz.

Kürt Türk sorunu değil mesele. Bu ülkede yedi sülalesi Türk olan insanlar başörtülü oldukları için yıllarca üniversite ye giremediler ama kimse biz özerklik istiyoruz demedi yada kan dökmedi.

Sorun insanların kendilerini ifade etmelerine izin verilmemesi.

Abartmaya gerek yok. Şehit ailesi olup Kürt sempatizanı olamaz insanlar.

Ben Trabzonluyum. Şartlar ne olursa olsun o dediğiniz olamaz.

Kürt Türk sorunu değil mesele. Bu ülkede yedi sülalesi Türk olan insanlar başörtülü oldukları için yıllarca üniversite ye giremediler ama kimse biz özerklik istiyoruz demedi yada kan dökmedi.

Sorun insanların kendilerini ifade etmelerine izin verilmemesi.

Abartmaya gerek yok. Şehit ailesi olup Kürt sempatizanı olamaz insanlar.

O zaman Kürt ailesi olup devlet sempatizanı da olamaz. İnsanlar evet üniversitelere yıllarca giremedi, kan dökmek direk silahı eline alıp öldürmekle olmaz. Dolaylı yoldan intikamı alınıyor o günlerin. Zaten bu verdiğiniz örnek konuyla evet alakalı ama özerklikle alakasız. Biz başörtülüyüz, biz bıyıklıyız diye özerklik istenmez.

Kürtler bir sabah uyanmış ve durduk yere hadi Türk kanı akıtalım demiş havası var. Sizden ya da forumdan bahsetmiyorum.

O zaman Kürt ailesi olup devlet sempatizanı da olamaz. İnsanlar evet üniversitelere yıllarca giremedi, kan dökmek direk silahı eline alıp öldürmekle olmaz. Dolaylı yoldan intikamı alınıyor o günlerin. Zaten bu verdiğiniz örnek konuyla evet alakalı ama özerklikle alakasız. Biz başörtülüyüz, biz bıyıklıyız diye özerklik istenmez.

Kürtler bir sabah uyanmış ve durduk yere hadi Türk kanı akıtalım demiş havası var. Sizden ya da forumdan bahsetmiyorum.
Bizim Kürt komşularımız var selahattin gibi değiller. Bu adam Kürt lerin tamamını temsil edemez. Bölücü, ırkçı bir zihniyet.

Kınıyorum.

Bu arada kan dökmek eline silah almakla olur. Gerisi edebiyat oluyor maalesef. Biz bir aileyiz. Kol kırılır yen içinde kalır. Sorunlarımızı kendi içimizde çözmeliyiz. Bu lanet adamın dediği gibi olmaz.

Aynı fikirdeyim, zaten o sebepten dolayı özerk olsa ne olacak fakir yine fakir kalacak demiştim. Bahsettiğiniz şeyleri devlete kesemeyiz tabi ki ama devlete faturası kesilecek hatalar da var. Baş örtüsü konusuyla farkı şu; baş örtüsü mağduriyeti giderildi ona rağmen sömürüsü yapılıyor. Ben doğuda pek çok mağduriyetin giderilmediği kanısındayım. Giderilse de nasıl baş örtüsü mevzusu devam etti, bu da edecek çok büyük ihtimalle.

Silahlı çatışmanın devamı iki tarafın da işine geliyor. Çatışma hali bitse, doğu kalkınsa, esas o zaman özerklik talep edebilecek noktaya gelecekler. Masaya oturup adam gibi pazarlık edebilecekler. Bu devletin işine gelir mi? Bizim hoşunuza gitse de gitmese de özerklik istemek, en azından talep etmek toplulukların hakkıdır. Çerkesler, Lazlar istemiyor diye Kürtler de isteyemez diyemeyiz yani.

Özerklik alıp, Türkiye'yi sömürmeyeceklerse, kavga çıkarıp çıkarıp abisinin arkasına saklanan çocuk gibi davranmayacaklarsa verilsin bence. İç işlerinde bağımsızsın getir bakalım düzen getirebiliyor musun. Kaynakları neyle sağlıyorsun görelim.
Silahlı çatışma bitse ve Doğu kalkınsa hiç özerklik isteyeceklerini düşünmüyorum.
Neden özerklik istiyorlar?
Çalışıp kazanmak yerine kaçakçılık, uyuşturucu işini rahat yapacaklar.
Daha rahat terörist yetiştirip Türkiye'nin başına daha büyük belalar açacaklar.
Tayyibin şu meşhur dışgüçleri besleyecek ki bunları Türkiye gelişemesin.
Keşke denildiği gibi basit olsa, alın özerkliğinizi başınızın çaresine bakın demekle bitse.

Silahlı çatışma bitse ve Doğu kalkınsa hiç özerklik isteyeceklerini düşünmüyorum.
Keşke denildiği gibi basit olsa, alın özerkliğinizi başınızın çaresine bakın demekle bitse.
Bu söylediklerimi Kürt arkadaşlarım üzerine alınmasın. PKK ve sempatizanlarına laflarım.

Türkiye başı beladan kurtulabilecek bir ülke değil ki. Uyuşturucu ve silah kaçakçılığı onları değil işin arkasındaki büyük güçleri zengin eder inanın bana. Aynı şeyi diyoruz zaten al kardeşim yürü git demekle de, bu şekilde mücadeleyi sürdürmekle de olacak iş değil.

Vay anasını! Ne kadar hassas mideler var...

Bizimde mahalle baskısı ve ırkçılık edebiyatlarından midemiz bulandı.

İnsanının tüm değerlerine savaş aç, miden bulansın, aşağıla ve hakaret et, annelerinin çoğu başörtülü olan Şehitler seni korurken can versinler sen o adamların analarının bacılarının baş örtüsü için verdikleri mücadeleyi PKK zihniyetiyle bir tut.

Helal olsun, ahde vefanında böylesi!

Benim kizimin sut annesi kurt bunlarla alakasi yok

evlaefe dün bi arkadaşla konuştum. diyor ki kendisi kürt: suriyede savaşıyoruz suriyeli asker ölünce seviniyoruz, ırakta savaşıyoruz ıraklı asker ölünce seviniyoruz, burda savaşıyoruz türk askeri ölünce üzülüyoruz dedi. bizde anlamıyoruz neden böyle oluyor diyor. ne diyelim allah ıslah etsin akılları başlarına gelir inşallah.

evlaefe dün bi arkadaşla konuştum. diyor ki kendisi kürt: suriyede savaşıyoruz suriyeli asker ölünce seviniyoruz, ırakta savaşıyoruz ıraklı asker ölünce seviniyoruz, burda savaşıyoruz türk askeri ölünce üzülüyoruz dedi. bizde anlamıyoruz neden böyle oluyor diyor. ne diyelim allah ıslah etsin akılları başlarına gelir inşallah.
Insallahhhh...

"Orada yanlış olan Hakkari halkı mı? Yanlış yapan Hakkari milletvekilleri mi ? Orada fazla olan Hakkari halkı mı atanmış memur vali mi?"

Evet orda yanlış olan Hakkari halkıdır, Hakkari milletvekilidir..
Size oy vermekle en büyük yanlışı yaptılar zaten..
Özerklik istiyorsanız gidin başka yerde isteyin.. Ne diye Türkiye'ye göz koyuyorsunuz?
İyi olmuş.. Sizin dağdaki itlerinizde izin vermiyordu sivil halkın geçmesine.. Azıcıkta siz girivermeyin..

Yok oyle degil iste... Ak parti vekili girisi kapatmis,siz de giremiyirsunuz,sonra ozerklik istiyorsunuz degil. Onun sirasi var. Once siz ozerklik iateyerek ortaligi birbirine kattiniz,heryer savas alanina dondu,sonra kapatildi sehir. Yoksa sizin "heval"leriniz yollarda kimlik kontrolu bile yapiyolar yani,bu neyin kontrolu devlet varken. Siz azittiginiz icin oldu hersey...

Valla arkadaşlar kimse kimsenin elinden bir şey almadı.. Gayet mutluyduk.
Sonrasında özerklik saçmalığı çıkınca böyle oldu..
Ha Kürt'ün de iyisi var, Türk'ün de kötüsü var..
Şimdi kimse sadece Kürtler'i suçlamasın ya da Kürtler'i masum bulmasın..

Bizim Kürt komşularımız var selahattin gibi değiller. Bu adam Kürt lerin tamamını temsil edemez. Bölücü, ırkçı bir zihniyet.

Kınıyorum.
,

Zaten esasında Türk-Kürt diye bir ayrım yoktu ki.. Biz kardeş gibiydik..
Bu ülkeyi hepimiz can vererek kurtardık düşmanın elinden..
Ne olduysa selo gibi Ermeni kökenliler geldikten sonra oldu..
Allah onlara fırsat vermesin..

%90 oy verdiyse %10 un ne suçu var neden onları silip %100 diyor çok sığ bir düşünce.

Türkiyede değişik toplumlar var laz, çerkez, macır, yörük vs, bunlar istemiyor bayrağa sahip çıkıyor sen niye özerklik istiyorsun ?
Zaten çoğrafi olarak kürt toplumu
dağılmış durumunda hiç bir zamanda birleşemezler çünkü kanla ,silahla,kinle,nefretle besleniyorlar kötülüğün olduğu yerde ileriye gidilmez ondandır dağılmış olmaları birlikte olamamaları , huzur birlikteliği , gelişmeyi ve bereketi getirir ama bir toplum göremez ve ilerleyemez gidişatınız hep geri ileriye olmayacak nefret tohumları ekiyorsunuz ya bu toplumun üyesi olacaksınız yada yok olup azalacaksınız birbirinizi ,öldürerek veya ölerek

Ne kadarda nefret dolu bir kadın!

Ailem senin gibi nefret dolu insanlar beni ezmesin diye bana kürtçeyi bile öğretmedi hatta Kürt-Türk ne onun ayrımını bile bilemedim sen bu vatanda yaşıyorsun dedelerimiz savaştı bu vatan hepimizin dedi. Genelleme yapma! Ayrıca dediğin gibi nefret dolu olsaydı çoktan birleşmiş, savaşmış, devletini kurmuştu.

Güneydoğuda kürtçe konuşmak yasakmıydı bugüne kadar?
Benim o bölgede hiç Türkçe bilmeyen Arap ve Kürt yaşlı tanıdıklarım var.
5.000 dönüm tarlası var Urfalı tanıdığım bir Kürt ağanın.hangi devlet almış tarlalarını?
PKK nın ve kendi ağalarının Kürt halkına yaptığı zulmü devlete mi kesmeliyiz?
Neden hizmet gitmiyor Güneydoğu'ya ? PKK ve onu destekleyen bir kesim yüzünden..
Başörtüsü mağduriyeti edebiyatından ne kadar midemiz bulandıysa, bundan çok daha fazla bulandı artık.

Şu kısma cevap verme ihtiyacı duydum babam yıllarca sanatçıların kasetini satarak eve baktı kürtçe müzik yasaktı ki öyle siyasi şarkılar değil, düğün evlerinde çalınacak halay tarzı şarkılardı. Erkek olan bir polisin, bir askerin yanında kürtçe konuşsaydı da görseydi dünyanın kaç bucak olacağını.

Bir de Dersim in kayıp kızları belgeselini izlediniz mi tavsiye ederim herkese.

Back