- 12 Ocak 2015
- 6.013
- 10.920
- 198
Size cvp vermeyecek kadar yapıcıyımaskerim ve polisim şehit olunca çıtı çıkmayana bakın. ya
hadi ya siz misiniz yapıcı. şıkışınca sözde barış isteyenler.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Size cvp vermeyecek kadar yapıcıyımaskerim ve polisim şehit olunca çıtı çıkmayana bakın. ya
hadi ya siz misiniz yapıcı. şıkışınca sözde barış isteyenler.
Doğru demiş. İstemeyip ne yapsın? Yıllarca üzerinde TC yazan her kurumdan sistemli şekilde ayrımcılığa maruz kalmış bir halk. İster tabi. Ha diyelim ki özerkliği aldı bir şey becerebilirler mi? Hiç sanmam. Birkaç kişi gücü eline geçirir, halk yine fakir, yine sefil.
Türkiye ısrarla bastırılmasına rağmen çok ırklı ve dinli bir devlettir arkadaşlar. Üstelik Türkiye çok genç bir ülke. Yav efendim Çerkesler, Lazlar da var onlar neden özerklik istemiyor.
Sen Karadeniz bölgesine girip, insanların ellerinden çay tarlalarını, konuştukları aksanlarını, kültürlerini almaya çalış bakalım ne oluyor. Hadi bunları geçtim ruhsatız silahlanmaya el at orası kaynamaya başlar. Ayrıca bir haritaya bakın bakalım Güneydoğu Anadolu'nun coğrafi açıdan huzur içinde olması gibi bir ihtimal var mı?
Ben Trabzonluyum. Şartlar ne olursa olsun o dediğiniz olamaz.
Kürt Türk sorunu değil mesele. Bu ülkede yedi sülalesi Türk olan insanlar başörtülü oldukları için yıllarca üniversite ye giremediler ama kimse biz özerklik istiyoruz demedi yada kan dökmedi.
Sorun insanların kendilerini ifade etmelerine izin verilmemesi.
Abartmaya gerek yok. Şehit ailesi olup Kürt sempatizanı olamaz insanlar.
Bizim Kürt komşularımız var selahattin gibi değiller. Bu adam Kürt lerin tamamını temsil edemez. Bölücü, ırkçı bir zihniyet.O zaman Kürt ailesi olup devlet sempatizanı da olamaz. İnsanlar evet üniversitelere yıllarca giremedi, kan dökmek direk silahı eline alıp öldürmekle olmaz. Dolaylı yoldan intikamı alınıyor o günlerin. Zaten bu verdiğiniz örnek konuyla evet alakalı ama özerklikle alakasız. Biz başörtülüyüz, biz bıyıklıyız diye özerklik istenmez.
Kürtler bir sabah uyanmış ve durduk yere hadi Türk kanı akıtalım demiş havası var. Sizden ya da forumdan bahsetmiyorum.
Silahlı çatışma bitse ve Doğu kalkınsa hiç özerklik isteyeceklerini düşünmüyorum.Aynı fikirdeyim, zaten o sebepten dolayı özerk olsa ne olacak fakir yine fakir kalacak demiştim. Bahsettiğiniz şeyleri devlete kesemeyiz tabi ki ama devlete faturası kesilecek hatalar da var. Baş örtüsü konusuyla farkı şu; baş örtüsü mağduriyeti giderildi ona rağmen sömürüsü yapılıyor. Ben doğuda pek çok mağduriyetin giderilmediği kanısındayım. Giderilse de nasıl baş örtüsü mevzusu devam etti, bu da edecek çok büyük ihtimalle.
Silahlı çatışmanın devamı iki tarafın da işine geliyor. Çatışma hali bitse, doğu kalkınsa, esas o zaman özerklik talep edebilecek noktaya gelecekler. Masaya oturup adam gibi pazarlık edebilecekler. Bu devletin işine gelir mi? Bizim hoşunuza gitse de gitmese de özerklik istemek, en azından talep etmek toplulukların hakkıdır. Çerkesler, Lazlar istemiyor diye Kürtler de isteyemez diyemeyiz yani.
Özerklik alıp, Türkiye'yi sömürmeyeceklerse, kavga çıkarıp çıkarıp abisinin arkasına saklanan çocuk gibi davranmayacaklarsa verilsin bence. İç işlerinde bağımsızsın getir bakalım düzen getirebiliyor musun. Kaynakları neyle sağlıyorsun görelim.
Bu söylediklerimi Kürt arkadaşlarım üzerine alınmasın. PKK ve sempatizanlarına laflarım.Silahlı çatışma bitse ve Doğu kalkınsa hiç özerklik isteyeceklerini düşünmüyorum.
Neden özerklik istiyorlar?
Çalışıp kazanmak yerine kaçakçılık, uyuşturucu işini rahat yapacaklar.
Daha rahat terörist yetiştirip Türkiye'nin başına daha büyük belalar açacaklar.
Tayyibin şu meşhur dışgüçleri besleyecek ki bunları Türkiye gelişemesin.
Keşke denildiği gibi basit olsa, alın özerkliğinizi başınızın çaresine bakın demekle bitse.
Silahlı çatışma bitse ve Doğu kalkınsa hiç özerklik isteyeceklerini düşünmüyorum.
Neden özerklik istiyorlar?
Çalışıp kazanmak yerine kaçakçılık, uyuşturucu işini rahat yapacaklar.
Daha rahat terörist yetiştirip Türkiye'nin başına daha büyük belalar açacaklar.
Tayyibin şu meşhur dışgüçleri besleyecek ki bunları Türkiye gelişemesin.
Keşke denildiği gibi basit olsa, alın özerkliğinizi başınızın çaresine bakın demekle bitse.
Bizim Kürt komşularımız var selahattin gibi değiller. Bu adam Kürt lerin tamamını temsil edemez. Bölücü, ırkçı bir zihniyet.
Kınıyorum.
Çoğu böyle değil. Özerklik verdik gidin desek gitmezler. Neden gitsinler ki? Hepimizin ya bu ülke...Benim kizimin sut annesi kurt bunlarla alakasi yok
Benim kizimin sut annesi kurt bunlarla alakasi yok
Insallahhhh...evlaefe dün bi arkadaşla konuştum. diyor ki kendisi kürt: suriyede savaşıyoruz suriyeli asker ölünce seviniyoruz, ırakta savaşıyoruz ıraklı asker ölünce seviniyoruz, burda savaşıyoruz türk askeri ölünce üzülüyoruz dedi. bizde anlamıyoruz neden böyle oluyor diyor. ne diyelim allah ıslah etsin akılları başlarına gelir inşallah.
,Bizim Kürt komşularımız var selahattin gibi değiller. Bu adam Kürt lerin tamamını temsil edemez. Bölücü, ırkçı bir zihniyet.
Kınıyorum.
Türkiyede değişik toplumlar var laz, çerkez, macır, yörük vs, bunlar istemiyor bayrağa sahip çıkıyor sen niye özerklik istiyorsun ?
Zaten çoğrafi olarak kürt toplumu
dağılmış durumunda hiç bir zamanda birleşemezler çünkü kanla ,silahla,kinle,nefretle besleniyorlar kötülüğün olduğu yerde ileriye gidilmez ondandır dağılmış olmaları birlikte olamamaları , huzur birlikteliği , gelişmeyi ve bereketi getirir ama bir toplum göremez ve ilerleyemez gidişatınız hep geri ileriye olmayacak nefret tohumları ekiyorsunuz ya bu toplumun üyesi olacaksınız yada yok olup azalacaksınız birbirinizi ,öldürerek veya ölerek
Güneydoğuda kürtçe konuşmak yasakmıydı bugüne kadar?
Benim o bölgede hiç Türkçe bilmeyen Arap ve Kürt yaşlı tanıdıklarım var.
5.000 dönüm tarlası var Urfalı tanıdığım bir Kürt ağanın.hangi devlet almış tarlalarını?
PKK nın ve kendi ağalarının Kürt halkına yaptığı zulmü devlete mi kesmeliyiz?
Neden hizmet gitmiyor Güneydoğu'ya ? PKK ve onu destekleyen bir kesim yüzünden..
Başörtüsü mağduriyeti edebiyatından ne kadar midemiz bulandıysa, bundan çok daha fazla bulandı artık.