Çocuk hayranından Demirtaş'a: Lan bi dur!

çok doğru söyledin.. seçmen bu kadar ateşli olduğu için hdpnin kalitesi düşüyor..
istegimiz türk kürt arasında bu öfkenin nefretin son bulmasıyken böyle şeylerle karşılaşınca ' lan ben napıyorum acaba ya ? ' dedirtiyor insana..
bende şu an o ince çizgideyim.. 7 hazirana kadar gözlemlemeye devam..

Oo.. Justice, bunlari duyduktan sonra hala oy atmayi dusunebiliyor musun yani?

Oo.. Justice, bunlari duyduktan sonra hala oy atmayi dusunebiliyor musun yani?

Saraylim Demirtaş'ın siyasetini beğensem de ne yazık ki bu sözleri duyduktan sonra pek olumlu bakamıyorum bu partiye..
Sırf Demirtaş içinde bu zihniyete sahip kişilerin desteklediği partiyi desteklemek istemiyorum..

hdp destekçileri bana kızacak belki bunları yazdığım için ama bende hdpye oy vermeyi düşünürken duyduklarımı söylemeden edemedim..

Niye kizsinlar canim, gozlemlerini paylasmissin, iyi de etmissin. Benim Kurt asilli arkadaslarim var Izmirde, sirf Kurt olduklari icin filan asla HDPye oy vermezler. Tam tersine MHPliler..
Ben de sadece lidere bakarak oy vermeyi yillar once biraktim, bu konuda iki kez yanilmis biri olarak.. Ideoloji cok onemli. Ilkinde Erbakanin soylemleri, tv de acik oturumlardaki tartismalardaki ustaligi, kivrak zekasini cok begeniyordum, partiye uye olup bir toplantilarina katildim, ama kadinlar toplantisi idi sadece.. Gule oynaya gittim, iceri bir girdim, herkes turbanli, carsafli, tek acik ben.. Basortusuz camiye giren insanlarin mahcubiyetini hissederek bir kenara ilistim. Neyse canim dedim, onemli olan toplantinin icerigi, aklimca siyaset yapacagiz ya.. Ay bir de baktim, mevzu sadece din ve Kuran.. Hadi canim kalk sen dedim, bura seni acmaz.. son gidisim oldu. Ikincisi de Tayyip.. 2002 secimlerinde onu basimiza getiren oylardan birini de ben vermistim, iki uc ay surmedi gercek yuzunu gormek, hala pismanim.. Daha da kimsenin tatli sozune, guler yuzune inanmam.Liderlerle isim bitti. Partinin genel siyaseti, partiyi olusturan insanlarin genel ideolojisi birinci sirada artik.

Harbi benim bu topigi gördükçe sinirim oynuyor bu yüzden hiç bi yoruma dahi bakmiyorum.sadece vah ülkem ne hale geldi diye çok üzülüyorum.

Hdp bin mitingini geçtim onu savunanlarla 2 sene yaşadım. Neyi nasıl savunduklarını çok iyi biliyorum.
Erdoğan'ın kibirle ve Aşağılama ile yaptırdıklarını kendileri isyan ve mutlak bir saldırganlıkla yıkıyorlar.
Ikisinin gözümde zerre farkı yok.
akp hdp ile aynı yolun yolcusu.

Ha gayret Apoyu meclise sokmaya az kaldı. "Aman canim sen de " demeyin.Onu bile yaparız biz bu kafayla. Kim derdi yillar önce teroristlerin meclise gireceğini. Siyaset adi altinda faaliyetlerine devam edeceğini. Az bir zaman kaldı bunu da basaracagiz !!!!

Binlerce insanı öldürmüş eli kanlı teröristlerden medet umar olmusuz. Halimizi gor Allah'ım.

Harbi benim bu topigi gördükçe sinirim oynuyor bu yüzden hiç bi yoruma dahi bakmiyorum.sadece vah ülkem ne hale geldi diye çok üzülüyorum.
Aynen kadesa,şok oldum,gözlerim doldu inan. Bu kadar mı düştük biz? Nasıl bu kadar gözleri kör oldu. Ya da kendi deyimleri ile "koyun" mu oldular?

Yok yok hala inanmak istemiyorum ben. Mersin'de yaşıyorum,burası küçük Kürdistan diyebilirim. en büyük ilçesi hdp'nin elinde. çoğunluk o kesimden. her küçük olayda şehri yakıp yıkıyoyorlar. o kadar küçük beyinliler ki, buranın esnafı da senin adamın,minibüs şoförü de,okul servisi de...Çoğu türkçe bile konuşmuyor.

gezi olaylarında okulları yaktılar içlerinde çocuklar varken! minibüsleri yaktılar içinde yolcu varken! esnafa kepenk kapattırmaya çalıştılar,kapatmayanın iş yerini taşladılar! hepsi kendi adamlarıydı,kendi milletine bunu yaptılar!!!
Rojava olaylarını hatırlamak dahi istemiyorum....

Bitlis'te terörist şehitliği kurdular yaaa inanabiliyo musun? ve açılışına bdp katıldı! şehit ne demek?
Şehit,vatanını düşmandan korurken vefat eden neferdir. Bu teröristler hangi düşmanı öldürdü de vatanını korudu? Türk askerini öldürdü diye şehit oldu!

Hdp,törör örgütü kuruluşudur,onların sözcüsüdür. Bu partiye oy vereninde hiç bir farkı yoktur. ideoloji mideoloji demesin kimse bana,Tayyip oy kaybedecek sanıyorsanız yanılıyorsunuz,sırf siz böyle düşünüyorsunuz diye,Hdp mecliste söz sahibi olmasın diye ''gerçek milliyetçiler'' bir çok kişi ak partiye yöneliyor haberiniz var mı?

Babam koyu mhp'li. gecen gün chp,hdp'ye oy verecekmiş bende ak partiye veririm o zaman dedi.Şok oldum,onun kadar tayyipten nefret eden yok herhalde. Bir çok kişiden bunu duyuyorum. Mersin Chp kadın kollarından arkadaşlarımız var,ak partiye oy verin,Hdp'ye oy vermeyin diye kapı kapı gezmeye başladı burada, haberiniz var mı?

Sözün bittiği yerdeyim,hala inanamıyorum. Terörist partisi kapatılması gerekirken,yüceltiliyor... vay halimize... Türkiye iyice yaşanmaz bir hal aldı. Utanıyorum okuduklarımdan...

Hepinizin cekincesini ve kizginligini anliyorum fakat akplilerin, hdpye oy vereceklere kizmasina anlam veremiyorum yahu. Zaten senin partin sayesinde bugun hdp var. Senin erdoganin sayesinde kurtlerin bugun sesi cikabiliyor. Bir ara ayni masaya oturduklarinda destekliyordunuz. Is baraja, baskanlik sistemine kalinca bi ofke kusar oldunuz. Tipki cemaatle bi donem can cigerken simdi inde yasayan cete, paralel demeniz kadar trajikomik...

Akp nin seçimi ilk kazandığı dönemi çok net hatırlıyorum insanlar ekonomik sıkıntılardan ve koalisyon hükümetinden öyle bikmislardi ki bir adam din diyordu türbana ozgürlük diyordu ekonomik yükselişten ve refahtan bahsediyordu halktan biri gibiydi insanlar denize düşen yılana sarılır misali bu patiye oy verdi..

Seneler sonra yine bir lider çıktı buz daginin gorunen kisminda özgürlük diyor demokrasi diyor çok seslilik diyor ve insanlar yine yılana sarılma modunda.

Ikisi de aslında ülkeyi felakete sürükleyecek iki parti biri dini paravan yaptı biri insan haklarını,daha fazla karşılaştırma yapamiycam cidden midem bulandı!

Bana göre iki partinin de birbirinden zerre farkı yoktur.

Iste bu iki yuzluluge de tahammülü yok pislik başına ilk sayın diyen Erdoğan değil midir şehitlere ilk kelle diyen yine o değil midir açılım sürecini başlatan da amcamın oğlu değil herhalde bizzat hayran oldukları liderleri .

Şimdi burada ayy nasıl hdp ye oy verirsiniz demeleri gerçekten çok komik.

ne güzel yazmışın harbim...

gelip gidip okuyorum burayı yazmayım diye kendimi tuttum okuduklarıma şaşırdım.yazsam polimik olucak diye çünkü başka topiklerde başka yazanlar burda başka yazmışlar.

harbim bende Van'da 2 sene kaldım.aynen senin dediğin gibi ülkede olay olsun olmasın mahallede bulunan iki okulun camları her hafatsonu yerle bir olurdu.Atatürk büstü yanardı.Türkler ölücek yazılırdı.yazacak olsam daha neler neler olurdu.

sadece ben bu ülkeye bu ülke için şehit düşenlere ve onların ailelerine üzülüyorum.ülkeyi adım adım felakete sürüklüyorlar gerçekten korkuyorum ortadogu gibi iç savaş çıkıcak diye...

yazmak istiyorum çokça ama şurda okuduklarım karşısında yazmayım

dediğim gibi TÜRKİYE me şeitlerime ve Allah korusun daha da gidicek olanlara üzlüyorum.

+1

Erdoğanın ilk zamanlarındaki videolarını izliyorum da şuan ki haline göre üslubunda dahi dağlar kadar fark var. Öyle kibar öyle beyefendi. Kendi deyimiyle 'ılımlı müslüman'.

Gerçi o zamanlarda ufak ufak hissetiriyormuş geleceği noktayı ama dediğin gibi insanlar öyle zor bir dönemdelermiş ki çıkış yolu olarak görmüşler. Annem hep söyler bana 'Siz o zamanları bilmiyosunuz, yaşamadınız. Koalisyon hükümetini iyi bişey sanıyorsunuz vs' diye.

Diğer söylediğin herşeye de aynen katılıyorum. Demirtaş hdpnin aslını çok güzel maskeliyor.

Bu arada yaza girdiğimizden midir yoksa hamilelikten midir bilmem, içimde iyi hisler var. Bu seçim sanki uğurlu gelecek bize. Ben öyle hissediyorum.
Umarım yanılmam. :)

İşte ben de hdp ye oy verecez deyip tayyipe nefret kusanları anlamıyorum. O oturulan masada ne konuşuldu acaba? Beni başkan yapacağınız mı dedi haşmetlimiz. Ya da cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsaydı hdp kimi destekleyecekti. Doğru cevabı bulana hdp flaması verecem.

ıykkkkk şu topıkte yazılanları okumasaydım keşke!
birgün hdp ye oy vermeye karar verırsem o oy verecek olan kollarım omuzlarımdan kopsun ınsallah.
Bence öyle şeyler deme. Bu millet bu kafada olduktan sonra hüda parla hdp arasında seçim yapmak zorunda bile kalabiliriz. Ben artık tanrım bizi akpye oy vermek zorunda kalmaktan koru diye dua ediyorum.

Bence öyle şeyler deme. Bu millet bu kafada olduktan sonra hüda parla hdp arasında seçim yapmak zorunda bile kalabiliriz. Ben artık tanrım bizi akpye oy vermek zorunda kalmaktan koru diye dua ediyorum.
valla buyuk konusmaktan hoslanmam kımseyıde körü körüne savunmam ama asla ve asla ne akp ye ne de hdp ye oy vermem.

Kesinlikle...
Yok onlar terörist yok şu yok bu ile devam edersek kan zaten durmayacak.Savaşı bitirmek için iki tarafında eşit söz haklarına sahip olmaları gerek.
Sonuçta herkes kendine göre haklı.Tartışıp,uzlaşmadan ''onlar terörist'' deyip daha çok silahlanmanın kimseye fayda sağlayacağını düşünmüyorum ben kusura bakmasın kimse.

Hadi olmazsa.. cok riskli bir grup..
Adamlarin tabani kurtken onlar icin kavga ederken sosyalizmle cok alakali olacaklarini düşünmüyorum. Insallah yanilirim.. malum cikinca indirmek zor oluyor !

Haklı olmazsa ne olur yahu iktidara mı oynuyorlar sanki %10 civarı alırlarsa alırlar işte. 50-60 milletvekili çıkarırlar. Zaten bağımsızlarla şu anda da varlar. Akp ile anlaşmayacaklarını da 2484975 kere söylediler. Akp'de chp ve hdp'ye deli gibi yükleniyor zaten bir mhp'ye pek ses etmiyor. Anlaşması gerekirse hdp'den önce mhp'ye gider gibi geliyor bana.

Aynen. Pkk 30 yıldır var olan bir gerçek bitmiyor, bitemiyor. Sebeplerini uzun uzun anlatmaya gerek yok silahla var olacaklarına siyasetle var olsunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…