Hdpyi olumsuz yone iten bi durum da secmeninin bu atesli soylemleri zaten. Ankarada hic boyle sloganlara rastlamadim ama secmeninin ezici cogunlugunun kafa yapisi bu. Yakin arkadaslarimdan da hdpli olan var ama gayet bilincli olduklarini dusunuyorum. Cok ince bi cizgi o. Dedigin gibi ben de kürtleri hep savundum, hdpye oy vermeyi dusundugum icin ailem tarafindan bile topa tutuluyorum. Mai adli uye hdpnin bir gun etkinliklerine katilin, gozlemleyin demisti. Yapilabilir bir sey aslinda kafada netlestirmek icin.
Oo.. Justice, bunlari duyduktan sonra hala oy atmayi dusunebiliyor musun yani?vargasabreu işin kötüsü ankara ve adanada hdp bu kadar baskın değilken, doğuda ne tür bir topluluk vardır benim gözümü korkutan bu..
adanaya yıllardır mhp hakimken durum böyleyse , hdpnin hüküm sürdüğü illerde atılan sloganları düşünmek istemiyorum..
kürt olmamama rağmen herzaman kürtleri savundum.. sen kürtmüsün sorusuna bin kere maruz kaldım..
isterim ki sadece bu yönde mecliste temsil edilsinler..
ama atılan her sloganda apo başa gelecek sözleri benim kanıma dokundu.. kürdistanı s... s... kuracağız sözü bende şok etkisi yarattı..
Oo.. Justice, bunlari duyduktan sonra hala oy atmayi dusunebiliyor musun yani?
Niye kizsinlar canim, gozlemlerini paylasmissin, iyi de etmissin. Benim Kurt asilli arkadaslarim var Izmirde, sirf Kurt olduklari icin filan asla HDPye oy vermezler. Tam tersine MHPliler..Saraylim Demirtaş'ın siyasetini beğensem de ne yazık ki bu sözleri duyduktan sonra pek olumlu bakamıyorum bu partiye..
Sırf Demirtaş içinde bu zihniyete sahip kişilerin desteklediği partiyi desteklemek istemiyorum..
hdp destekçileri bana kızacak belki bunları yazdığım için ama bende hdpye oy vermeyi düşünürken duyduklarımı söylemeden edemedim..
Harbi benim bu topigi gördükçe sinirim oynuyor bu yüzden hiç bi yoruma dahi bakmiyorum.sadece vah ülkem ne hale geldi diye çok üzülüyorum.Okuduklarima inanamıyorum kadesacim. Tayyip,Öcalan'a "bey" dedi diye kıyamet kopardilar,şimdi onun partisine oy verecekler. Bu ne iki yüzlülük.
yarın öcalan serbest birakilirsa şasirmayalim... pkk sempatizani,yandasligi yapan herkes aynıdır benim için. Tayyip'e olan kininizden kararan gözleriniz açılır da,oy verirken o terörist partisine elleriniz,vicdaniniz titrer umarim.
Aynen kadesa,şok oldum,gözlerim doldu inan. Bu kadar mı düştük biz? Nasıl bu kadar gözleri kör oldu. Ya da kendi deyimleri ile "koyun" mu oldular?Harbi benim bu topigi gördükçe sinirim oynuyor bu yüzden hiç bi yoruma dahi bakmiyorum.sadece vah ülkem ne hale geldi diye çok üzülüyorum.
Iste bu iki yuzluluge de tahammülü yok pislik başına ilk sayın diyen Erdoğan değil midir şehitlere ilk kelle diyen yine o değil midir açılım sürecini başlatan da amcamın oğlu değil herhalde bizzat hayran oldukları liderleri .Hepinizin cekincesini ve kizginligini anliyorum fakat akplilerin, hdpye oy vereceklere kizmasina anlam veremiyorum yahu. Zaten senin partin sayesinde bugun hdp var. Senin erdoganin sayesinde kurtlerin bugun sesi cikabiliyor. Bir ara ayni masaya oturduklarinda destekliyordunuz. Is baraja, baskanlik sistemine kalinca bi ofke kusar oldunuz. Tipki cemaatle bi donem can cigerken simdi inde yasayan cete, paralel demeniz kadar trajikomik...
Aynen kadesa,şok oldum,gözlerim doldu inan. Bu kadar mı düştük biz? Nasıl bu kadar gözleri kör oldu. Ya da kendi deyimleri ile "koyun" mu oldular?
Yok yok hala inanmak istemiyorum ben. Mersin'de yaşıyorum,burası küçük Kürdistan diyebilirim. en büyük ilçesi hdp'nin elinde. çoğunluk o kesimden. her küçük olayda şehri yakıp yıkıyoyorlar. o kadar küçük beyinliler ki, buranın esnafı da senin adamın,minibüs şoförü de,okul servisi de...Çoğu türkçe bile konuşmuyor.
gezi olaylarında okulları yaktılar içlerinde çocuklar varken! minibüsleri yaktılar içinde yolcu varken! esnafa kepenk kapattırmaya çalıştılar,kapatmayanın iş yerini taşladılar! hepsi kendi adamlarıydı,kendi milletine bunu yaptılar!!!
Rojava olaylarını hatırlamak dahi istemiyorum....
Bitlis'te terörist şehitliği kurdular yaaa inanabiliyo musun? ve açılışına bdp katıldı! şehit ne demek?
Şehit,vatanını düşmandan korurken vefat eden neferdir. Bu teröristler hangi düşmanı öldürdü de vatanını korudu? Türk askerini öldürdü diye şehit oldu!
Hdp,törör örgütü kuruluşudur,onların sözcüsüdür. Bu partiye oy vereninde hiç bir farkı yoktur. ideoloji mideoloji demesin kimse bana,Tayyip oy kaybedecek sanıyorsanız yanılıyorsunuz,sırf siz böyle düşünüyorsunuz diye,Hdp mecliste söz sahibi olmasın diye ''gerçek milliyetçiler'' bir çok kişi ak partiye yöneliyor haberiniz var mı?
Babam koyu mhp'li. gecen gün chp,hdp'ye oy verecekmiş bende ak partiye veririm o zaman dedi.Şok oldum,onun kadar tayyipten nefret eden yok herhalde. Bir çok kişiden bunu duyuyorum. Mersin Chp kadın kollarından arkadaşlarımız var,ak partiye oy verin,Hdp'ye oy vermeyin diye kapı kapı gezmeye başladı burada, haberiniz var mı?
Sözün bittiği yerdeyim,hala inanamıyorum. Terörist partisi kapatılması gerekirken,yüceltiliyor... vay halimize... Türkiye iyice yaşanmaz bir hal aldı. Utanıyorum okuduklarımdan...
Akp nin seçimi ilk kazandığı dönemi çok net hatırlıyorum insanlar ekonomik sıkıntılardan ve koalisyon hükümetinden öyle bikmislardi ki bir adam din diyordu türbana ozgürlük diyordu ekonomik yükselişten ve refahtan bahsediyordu halktan biri gibiydi insanlar denize düşen yılana sarılır misali bu patiye oy verdi..
Seneler sonra yine bir lider çıktı buz daginin gorunen kisminda özgürlük diyor demokrasi diyor çok seslilik diyor ve insanlar yine yılana sarılma modunda.
Ikisi de aslında ülkeyi felakete sürükleyecek iki parti biri dini paravan yaptı biri insan haklarını,daha fazla karşılaştırma yapamiycam cidden midem bulandı!
Bana göre iki partinin de birbirinden zerre farkı yoktur.
İşte ben de hdp ye oy verecez deyip tayyipe nefret kusanları anlamıyorum. O oturulan masada ne konuşuldu acaba? Beni başkan yapacağınız mı dedi haşmetlimiz. Ya da cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsaydı hdp kimi destekleyecekti. Doğru cevabı bulana hdp flaması verecem.Hepinizin cekincesini ve kizginligini anliyorum fakat akplilerin, hdpye oy vereceklere kizmasina anlam veremiyorum yahu. Zaten senin partin sayesinde bugun hdp var. Senin erdoganin sayesinde kurtlerin bugun sesi cikabiliyor. Bir ara ayni masaya oturduklarinda destekliyordunuz. Is baraja, baskanlik sistemine kalinca bi ofke kusar oldunuz. Tipki cemaatle bi donem can cigerken simdi inde yasayan cete, paralel demeniz kadar trajikomik...
Bence öyle şeyler deme. Bu millet bu kafada olduktan sonra hüda parla hdp arasında seçim yapmak zorunda bile kalabiliriz. Ben artık tanrım bizi akpye oy vermek zorunda kalmaktan koru diye dua ediyorum.ıykkkkk şu topıkte yazılanları okumasaydım keşke!
birgün hdp ye oy vermeye karar verırsem o oy verecek olan kollarım omuzlarımdan kopsun ınsallah.
valla buyuk konusmaktan hoslanmam kımseyıde körü körüne savunmam ama asla ve asla ne akp ye ne de hdp ye oy vermem.Bence öyle şeyler deme. Bu millet bu kafada olduktan sonra hüda parla hdp arasında seçim yapmak zorunda bile kalabiliriz. Ben artık tanrım bizi akpye oy vermek zorunda kalmaktan koru diye dua ediyorum.
Bence Hdp mecliste olmalı. Her zaman demiyor muyuz derdiniz varsa dağa çıkmayın, şiddete, teröre başvurmayın siyasetle taleplerinizi iletin, sorunlarınızı çözün diye. İşte adamlar şu an bunu yapıyor, neden Kürtleri de temsil eden bir parti olmasın ki mecliste? Selahattin samimiyse üstelik Kürt milliyetçiliği de yapmayacaklar, sosyalizm üzerinden devam edecekler. Öyle olmazsa onun da gerçek yüzünü görmüş oluruz işte.
Hadi olmazsa.. cok riskli bir grup..
Adamlarin tabani kurtken onlar icin kavga ederken sosyalizmle cok alakali olacaklarini düşünmüyorum. Insallah yanilirim.. malum cikinca indirmek zor oluyor !
Kesinlikle...
Yok onlar terörist yok şu yok bu ile devam edersek kan zaten durmayacak.Savaşı bitirmek için iki tarafında eşit söz haklarına sahip olmaları gerek.
Sonuçta herkes kendine göre haklı.Tartışıp,uzlaşmadan ''onlar terörist'' deyip daha çok silahlanmanın kimseye fayda sağlayacağını düşünmüyorum ben kusura bakmasın kimse.