- 2 Şubat 2015
- 5.987
- 9.571
- 198
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kürtle pkk ayrımını yapamadınız gitti!
napalım fetihce, bi sor bakalım türk öğretmen istemeyen kürtlere ne anlatmışlarda istemiyorlar acaba.sare şuan sloganları pkk halk halk pkk. belki bi %10 farklı düşünüyordur. doğuda olsaydın inan görürdün. türk öğretmen istemiyoruz diyorlar artık düşün o kadarını .
napalım fetihce, bi sor bakalım türk öğretmen istemeyen kürtlere ne anlatmışlarda istemiyorlar acaba.
onlarıda (silahsız halktan bahsediyorum) dışlamak, iteleyip kakalamak yarayı kaşımaktan başka işe yaramaz.
Yav efendim Çerkesler, Lazlar da var onlar neden özerklik istemiyor.
Sen Karadeniz bölgesine girip, insanların ellerinden çay tarlalarını, konuştukları aksanlarını, kültürlerini almaya çalış bakalım ne oluyor. Hadi bunları geçtim ruhsatız silahlanmaya el at orası kaynamaya başlar. Ayrıca bir haritaya bakın bakalım Güneydoğu Anadolu'nun coğrafi açıdan huzur içinde olması gibi bir ihtimal var mı?
Yazdıklarınızı genel olarak beğendim ama şu kısma itirazımı yazmadan edemedim. Neden çerkesler, lazlar değil de kürt halkı? Bunun cevabı ' Çünkü devlet kürtlerin elinden tarlalarını aldı, kimliklerini asimile etmek istedi. Karadenizde de yapılsa onlarda isyan eder. ' kadar basit değil.
Neden kürtler? Coğrafi açıdan bakıp yorumlamak daha doğru. Kürtler ırakla suriyeyle kısaca ortadoğuyla bağlarını koparamamış bir halk. Diyarbakır'da yaşayan adamın akrabası Kobani'de yaşıyor. Kaçakçılık bu yüzden çok yaygın. Terörde aynı şekilde. Irakta yetişen terörist Türkiye'de doğuyu birbirine katıp sınırdan kaçabiliyor. Devletin hatası yıllarca bu bölgede otoriteyi ve sınır güvenliğini tesis edememesi. Sorunun köküne inmek yerine, halkı sindirmeye çalışması.
Gerçekten çok yanlış politikalar izlenmiş. Geçen gün 90lı yıllarda çekilen bir görüntüyü izledim kanım dondu. Şuan hala yaşanıyor aynı sahneler. Ama medyaya yansımıyor. Değişen hiçbirşey yok. Devletlerin işine geliyor terörün bitmemesi.
Haklısınız katılıyorum açıklamanıza. Demek isteğimi çarpıtmadan anlamış ve yorumunuzu yazmışsınız onun içi de ayrıca teşekkür ederim.
giremiyor evet te azıcık gimeyversinler hemen bundan çıkarlar yapıpta özerklik lafları etmenin anlamı yok
orda sokağa çıkma yasağı var ve bu oranın güvenliği için katliam var lafları falan ne kışkırtıcı