• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık çocuğunuza isim koyarken nelere dıkkat ettınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ben ğullarıma isim verirken anlamlı olmalarını istedim öncelikle. sonra ğ,ç,ü,ö gibi harfler olmasını istemedim. çağ internet çağı türkçe harfler de kullanılmadığından zorlanmasınlar dye düşündüm. yine karışıklık olmaması için tek isim verdim. bir de bir arkadşımız da söylemiş ince sesli harfler diye. ben de öyle seviyorum
isimlerimiz ENES ve EMİR

gÜzel bır ısım olmasına unısex sÜreklılıĞı olmasına erkektede kızdada kullanılan seÇtım ada unısex vezeyneb peygamber efendımızın kızı ama herkes zeynep dıo oysa blı kızıyom adı

ben ğullarıma isim verirken anlamlı olmalarını istedim öncelikle. sonra ğ,ç,ü,ö gibi harfler olmasını istemedim. çağ internet çağı türkçe harfler de kullanılmadığından zorlanmasınlar dye düşündüm. yine karışıklık olmaması için tek isim verdim. bir de bir arkadşımız da söylemiş ince sesli harfler diye. ben de öyle seviyorum
isimlerimiz ENES ve EMİR

ne kadar ınce dusunmuşşsunuz tebrıkler

benim kızımın adıda delfin anlamı yunus demek ben yunusları çok sevimli ve şirin bulduğu için bu ismi koydum:CüvCüv: tabii birde d harfiyle başlayana isimleri çok sevdiğim için.Ama kulağına okunurken birde dini isim koyduk.

türkçe bir isim olmasına dikkat ettim.arapça farsça veya başka herhangi bir dilden olan isimlere son derece karşıyım.biz türküz ve türkçe bir isim koymalıyız bence

benim kızımın adıda delfin anlamı yunus demek ben yunusları çok sevimli ve şirin bulduğu için bu ismi koydum:CüvCüv: tabii birde d harfiyle başlayana isimleri çok sevdiğim için.Ama kulağına okunurken birde dini isim koyduk.

delfin adını ılk kez duydum anlamı cok guzel

kızımın adı tuana anlamı cennete düşen ilk yağmur damlası hem anlamı çok güzel hem de kulağa çok hoş geliyor

iyi bir anlam taşımasına dikkat ettim.
ilk kızım zeynep...peygamber efendimizin kızının ismi diye koyduk..
ikinci kızım defne...anlamı güzel diye koyduk.
ben memnumum yani..

ben ilk çocuğuma isim koyarken eşiminkiler ikincisinede benimkiler karıştığı için çok sinirlenmiştim birşeye dikat edemedim o yüzden:oklava:

ben hamileliğim boyunca islami bir isim düşündüm oğlumun doğduğu gece kadir gecesiydi
o yüzden adı kadir esad oldu
esad'ı koymamızın sebebi kadir isminin Allah cc isimlerinden olması
başına Abd koymak yerine sonuna esad koymayı tercih ettik
esad ismi hz.Hamza'nın lakabı Allah'ın aslanı demekmiş
eşim benim doğumum sırasında stresini yenmek için hz. Hamza'nın hayatını okumuş
ve çok etkilenmiş ...

bende eğer bir gün çocuğum olursa adı Deniz olacak kız ya da erkek farketmez..2. isim gelebilir yanına onu hiç düşünmedim..inşllah adını koymak nasip olur..

ben ilk çocuğuma isim koyarken eşiminkiler ikincisinede benimkiler karıştığı için çok sinirlenmiştim birşeye dikat edemedim o yüzden:oklava:

başkaların mudahelesı olunca sınır olmamak elde degıl
sen 9 ay karnında tası kımse yardım etmesın

iş ısıme gelın aılelerden her kafadan bır ses

Ben isim düşünürken kesinlikle Türkçe bi isim olmasını istedim önemli olan anlamı olmasıydı Türkiye e yaşıyoruz 10 çocuktan 1 tanesi Türkçe isim kullanıyor bende bu sebeple Türk smi koymayı düşünüyorum.oğlan Göktürk kızada Türkiz koyucam

merhabalar
benim de martta bir kızım oldu.isim konusunda eşim pek karışmadı ama ben çift isin o tek isimde çok diretti :olmaz:sonunda karar verildi çift isim oldu .naniknanik kızıma da ceyda melek adını verdik.çokta yakıştırdım ismini boncuğuma...
ceyda : iyi hayırlı herkese iyilik yapan uzun,ince ve güzel demek.
melek: allahın nurdan yarattığı varlıklar..halim selim güzel huylu , allahın emirlerine itaat eden ... inşallah ismine yakışır bir yaşamı olur.:Saruboceq: amin

Bende ilk kızımı hamileliğimin 36.haftasında kaybettim adını hep Azra koymak istiyorduk ve nitekim adı Azra oldu yavrumun.Rabbim bize 2.kez kız evladı nasip etti ve doğana kadar isim düşünmedik doğsun isim kolay dedik.Hamileyken rüyamda kızımın olduğunu ve isminin Zeynep olduğunu gördüm.Şükürler olsun bu kez kızımı kucağıma almayı nasip etti Allah.Ve ismini Zeynep Duru koyduk....Biz hep Zeynep'i kullanıyoruz...Ve bu ismi çok seviyorum.Etrafımızdanda hiç negatif bir eleştiri almadık

biz oğlumuzun ismini FATİH KEMAL koyduk.fatih i ben kemali de babası istedi.Fatih sultan mehmet ten dolayı istedim ben.ayrıca peygamberimizde bi hadisi serifinde onu övmüş.cok istemiştim o yuzden. kemal de atamızın ismi oldu ıkısı bırlesti bence cook guzel oldu

isim önemlı hep onu tasıcak dunyaya gelen ............benımde kızlarım
reyhan ela
elvan dila
eyşan seda
oğlum eyup talha ...............
guzel ısımler guzel hayatlar olsun ınşş tüm evlatlarımızaaa

Back
X