Çocuğunu döven komşum

Arkadaslar Norvec’in icinden yaziyorlar herhalde :) ideal ulkede bu kadin sikayet edilir, sosyal hizmetler de gelir cocugu alir.. ama bizim ulkede polise gitseniz “aman abla dayak yemeyen cocuk mu var, biz de yedik” cevabini alirsiniz.. sokakta patir kutur dayak yiyen cocuklar var kim neyi aliyor allah askina..

Yapabileceginiz tek sey bu cahil insanla iletisimi derhal kesmek.. ha ben olsam kuytuda kistirir doverim ama net ortaminda siddete tesvik etmeyeyim.. malum her yaratiga anladigi dilden konusacaksin, bazen empatiyi cebren yaptirmak gerek..

Aaa oyle deme never.. “dayak cennetten cikmadir, ana-babalarin vurdugu yerde gul biter” atasozlerinden de anlayabilecegimiz gibi dayak bizim kulturumuz!!. ortada gezenler de o kulturun ‘tortulari’ iste..

Sizin yerinizde olsam ilk etapta konuşurum ki yapmışsınız bunu, sonra yine duysam , bu vahşete göz yumamayacagimi , şikayet edeceğimi söylerdim ona , gözünü korkuturdum.

Yarın kendisi yaşlandığında aynı muameleyi yapar oğlu, çünkü o şekilde büyütmüş.

Şiddet hiçbir zaman bitmez. O uyguladığı bir süre sonra yetmez , çünkü çocuk alışır ve dozunu artırır.

Içim yandı ama ya.. minicik beden, boncuk boncuk gözler.
Iki yumuşak davranssan , dikkatini dağıtan zaten unutur yaramazlığı.

Dayak daha fazla hırçın yapar, yaramazliklarini arttırır.

Hayatta en çok ihtiyacı olan , güvendiği kadının koca elleri karşısında sinip kalır sonra yine devam eder. Ne anlar ki : (

çocuğu dövme bağırma aklını kaçırır çocuk bir gun de. pasif bir çocuk olur büyüyünce de ve samimi ol 1 2 hafta sürekli sen ona git vaki geçir tatlı tatlı senden örnek alın. yada o sana gelsin. ev işi yemek temizlik hiç bişey önemli değil çocugunla kaliteli vakit geçir de.

Canim o buyuk bir birey degil savunmasiz bir bebek. O kadin anlamaz ankatmakla ugrasma. Kadinin esini haberi yoktur belki dayak okayindan. Esleriniz gorusuyomus madem iletsin. Ayrica savunmasiz bir canli o. Devlet yetkililerine haber ver. O cocuk o ortamda saglikli büyumez. Yapacagin iyilik yetkililere haber vermek. Yoksa vazgecmez o kadin. Boşyere bekleme. Bimerden bilgilerini gizleyip sikayet et. Yada telefonla aile ve sosyal pol. Bakanligi yetkilileriyle gorus

Sizden ricam , madem konuyu açıp ortak ettiniz bizi , lütfen zaman kaybetmeden düşün bu konunun üstüne..

Iletişimi de kesmeyin ne olur. Böyle olursa o zaman o yavrucaga hiç ulaşamazsınız.

Insan hayal bile edemiyor ; kocaman beden, minicik ellere karşı.
Bakışlara bile nasıl kıyıyor

çocuk eğitimi konusunda insanlar öneriye pek açık değiller açıkçası bu zamana kadar farketmemiş olmanıza şaşırdım. her anne baba çocuğu için en iyisini düşündüğüne inanıyor. konu sahibi arkadaşın dayak yerine önerisi olan ceza ödül sistemi de bana hiç etik gelmiyor mesela, ve yanlış buluyorum. konu sahibine ödül ceza çocuğa verilmez böyle eğitim olmaz , bunun dayaktan hiçbir farkı yok desem "haklısın" diyeceğini hiç sanmıyorum. ha komşusu da eminim çocuğun bedenini yaralamıyordur döverken , yani vücudunda morluklar,kırıklar vs olmuyordur çocuğun , acıyan yeri ruhu oluyordur. ama işte konu sahibinin uyarsını ne kadar ciddiye almış gördünüz sadece 2 gün ara vermiş. ben de dayakla küfürle hakaretle büyüdüm. dayaktan daha kötü hatırlarım annemin beddua ve hakaretlerini. dayak o anda ağlardım geçerdi ama bağırıp çağırmalarının acısı geçmezdi.

ha sonuç olarak bana ne eltimden arkadaşımdan? hayatımda vazgeçemeyeceğim tek bir insan yok ki , neden onları kaybetmekten korkayım? eltimi 2 senede bir 10 gün görürüm onun dışında telde dahi konuşmam. arkadaşımla son 5 senedir 5 gün dahi görüşmemiştik ben bu şehre taşınana kadar. yani öyle kaybetmekten korktuğum görüşmemekten çekindiğim birileri değiller kesinlikle. şiddeti annesinin çocuğun poposuna vurması olarak düşündüğünüzden hassasiyetiniz bu yönde fazla sanırım. ama anne babaların çocuklarına uyguladıkları psikolojik şiddetin fiziksel şiddetten çok daha fazla yaraladığını düşünüyorum. ceza ödül de bir psikolojik şiddet bana kalırsa.

keşke biraz daha okuyan bir toplum olsak da şu 9 aylık hamilelik süresince bebeğe patik örüp durmak yerine eğitimi gelişimi üzerine bişeyler okuyarak geçirebilsek... hamilelikte okunması zorunlu kitaplar falan olsa. ne bileyim, eğitim şart da önce yetişkinlere şart çocukların eğitimi düzgün olsun diye

Yok hatta Anayasada yaziyormus , anneler dogurup dogurup dövme hakkina sahiptir diye,daha neler.

Kanunda öyle bir hak yok, Nerden cikariyorsunuz bunlari anlamiyorum.

kesinlikle şikaye edin onlara gittiğinizde videoya çekin sonra polise gidin 2 yaşında bebek ya!!!!!!! büyük çocuk değil ki büyük çocuk da dövmek doğru değil tabi ama bebeği dövmek nedir işkenceci pislik kadın bide terbiye veriyomuş bebeğin nesine terbiye vericen. dayak arsızı olacak böyle. içim parçalandı.
ya lütfen böyle konular açıp hiçbişey yapmayacaksanız konu falan açmayın ya da gerçekten aksiyon alın bizi üzüp mahvetmekten başka işe yaramıyor şimdi bu çocuğu düşünmekten nası iş yapıcam ben

Ne kadar cahil bir kadın. Çocuğun terbiyesini dayakla verecekmiş öyle mi? CAHİL!
Ben olsam asla konuşmam kendisiyle içim buz keser.
Ama bir daha yaptığında isimsiz ihbar edin kapısına polis gelsin.
Çocuğa işkence yapıldığını düşünüyorum diye ihbar edin.
Bir paçaları tutuşsun bir kendine gelsin bakalım.

Duygusal veya fiziksel şiddete maruz kalan bir çocuğu her yere şikayet etmeye hakkınız var.
Toplum bundan sorumludur.
Eğer görüp de müdehale etmiyorsanız o sizin vicdani hükümlerinize ne kadar bağlı olduğunuzla alakalı durumdur.
Başınızı yastığa huzurla koyuyorsanız ne ala...

dayak bir terbiye yöntemidir diyen yurdum kadınları
bu konu sahibesi manyak değilse komşusunun kapısı önünde kamp kurmamıştır değil mi?
evinden duyabildiği dayak seanslarını canını acıtmıyorsa gibi komik bahanelerle normalleştirmeye çalıştırmakta neyin nesi..

Kimsenin eksik veya deli olmadığından emin misiniz?
İsviçre'de mi yaşıyorsunuz yoksa Türkiye sınırları içinde cam ve toplumdan izole bir fanus içinde mi?

ya çok ciddi soruyorum çocuğuna tuvalet eğitimi verirken "altına yaparsan pipini keserim" diyen bir anneyi şikayet ettiğinizde ne olacağını zannediyorsunuz ? aynı yerde mi yaşıyoruz sizle anlamadım ki?

ya çok ciddi soruyorum çocuğuna tuvalet eğitimi verirken "altına yaparsan pipini keserim" diyen bir anneyi şikayet ettiğinizde ne olacağını zannediyorsunuz ? aynı yerde mi yaşıyoruz sizle anlamadım ki?

Şikeyetten bahsetmedim müdehaleden bahsettim.
Daha büyük istismarlarda elbette ki şikayet hakkınız var.
Anne gerçekten pipisini tutup oturtuyorsa, dövüyorsa vs.

Kimsenin eksik veya deli olmadığından emin misiniz?
İsviçre'de mi yaşıyorsunuz yoksa Türkiye sınırları içinde cam ve toplumdan izole bir fanus içinde mi?
ben de sizin türkiye sınırları içinde yaşadığınıza şüphe ile bakıyorum keşke yapacak bişey olsa , ciddi fiziksel şiddet için evet yapılabilir şikayet edilebilir ıspatı varsa çocuk elinden alınabilir, ama popoya şaplak için alınacağını mı düşünüyorsunuz çocuğun aileden? yada hakaret ettiği için , tehdit ettiği için? öyle ise çok iyimsersiniz...

Peki siz benim yerimde olsanız şikayet eder miydiniz? Ya da burada "beni ilgilendirmez" demek yine de görüşmeye devam etmek demek mi?
ben olsam şikayet ederdim belki şikayet sonucu bir şey çıkmaz polis bir gelir göstermelik olarak uyarır giderdi ama yine de o korku ona yeterdi bence

ayrıca bu tip bir insanla ben asla iletişim kurmam ve görüşmem

Of yanlış yazdım. Şikayet her konulda olmasa bile kişiye müdehale vardır. Müdehale edilmelidir. Şikayet daha sonra gerçekleşebilir. Uç noktaya getirmenin anlamı yok ki.
Gören sessiz kalmasın işte bu kadar basit.
Hep sus, hep göz yum..
Ortalık şiddet travması, istismar travması olan insandan geçilmiyor.

Benimde üst komşum bu şekilde. 2 çocuğu var. Akşam çocuklar gelince ağlama, küfür, dayak başlıyor. Bırakın selam vermeyi polisi aramayı düşünüyorum. Dışarıda pek çok kişi tarafından tanınıyor, güleryüzlü bir kadın. Ama evdeki halini bildiğim için midem bulanıyor kadından. Çocukları ellerinden falan alırlar diye korkuyorum. O yüzden şikayet konusunda bi adım atamadım daha.

ben benim komşuyu da duyuyorum , çocukta ne morluk ne yara bere yok tabiki. ama kadın bas bas bağırıyor "gelirsem oraya geberticem , bak çıldırtmayın beni , kes sesini diyorum sana " vs vs... ben dayak sesinden bunları algıladım. çocuğu yerden yere vurma sesini duymuyor herhalde konu sahibi öyle ise tabiki hiç durmasın direk polisi arasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…