- 14 Ağustos 2016
- 4.559
- 21.570
- 238
ben de sizin türkiye sınırları içinde yaşadığınıza şüphe ile bakıyorumkeşke yapacak bişey olsa , ciddi fiziksel şiddet için evet yapılabilir şikayet edilebilir ıspatı varsa çocuk elinden alınabilir, ama popoya şaplak için alınacağını mı düşünüyorsunuz çocuğun aileden? yada hakaret ettiği için , tehdit ettiği için? öyle ise çok iyimsersiniz...
yorumları okuya okuya geliyorum 6.sayfadayim biri sana ne demiş diğeri bizde dayak yedik ne oldu gerizekali mi olduk demiş bir diğeri nasıl dövdüğüne bağlı terbiye yöntemi bu demiş
dövülen çocuk 2 YASINDA BEBEK!
topluca delirdiniz mi siz
aslında böyle tiplere o terbiye eden dayağı uygulayacaksin nasıl olsa ne olacak bir iki tokat vs
etkilerinin olmadığını tek bir cümlemde dahi yazmadım nereden çıkardınız??Size cevap verdim. Olayı uç noktaya çekiyorsunuz. Şaplak atınca mı, böyle dedi diyemi deyip gülüyorsunuz.
Aslında demek istediklerimi anladınız gayet.
Sözle yapılanlara müdehalede bulunulmalı fiilen yapılanlarda iyileştirme yoluna gidilmeli.
Düzelmeyen ve artarak devan eden durumlarda ise dışarıdan müdehale gerekir.
Uç noktalara çekip olayı değersizleştirmeyin.
Hepimiz dayakla büyüdük.
Buradaki çoğu kadın sistematik olarak duygusal ve fiziksel şiddete maruz kaldı çocukluğundan beri.
Bunun etkilerinin olmadığını savunmak büyük cahillik.
niye okudum bu konuyu ya!İnamazsın. İnsanlar çıldırmış.
Nasıl savunuyorlar bir de canla başla...
ben benim komşuyu da duyuyorum , çocukta ne morluk ne yara bere yok tabiki. ama kadın bas bas bağırıyor "gelirsem oraya geberticem , bak çıldırtmayın beni , kes sesini diyorum sana " vs vs... ben dayak sesinden bunları algıladım. çocuğu yerden yere vurma sesini duymuyor herhalde konu sahibiöyle ise tabiki hiç durmasın direk polisi arasın
seni bir çok yorumundan tanıyorum ve inan bu konuya yaptığın normallestirme yorumları ve haklı tepki alınca da amiyane olacak ama yazdıklarını kivirma çaban beni hayrete düşürdü!etkilerinin olmadığını tek bir cümlemde dahi yazmadım nereden çıkardınız??
evet gerçekten amiyane tabir oldu. yakıştıramadım size bu üslubu. sana birşey ıspatlamak zorunda hissetmiyorum kendimi , yine de açıkladım bunu kıvırmak olarak düşünüyorsan yapabileceğim birşey yok.seni bir çok yorumundan tanıyorum ve inan bu konuya yaptığın normallestirme yorumları ve haklı tepki alınca da amiyane olacak ama yazdıklarını kivirma çaban beni hayrete düşürdü!
yok yakıştı tam oldu bence çünkü hala aynı şeye devam ediyorsun bütün yorumlarını okudumevet gerçekten amiyane tabir oldu. yakıştıramadım size bu üslubu. sana birşey ıspatlamak zorunda hissetmiyorum kendimi , yine de açıkladım bunu kıvırmak olarak düşünüyorsan yapabileceğim birşey yok.
gözlerini tamamen kapatıp yaşıyorsun demek ki toplumda günde 40 tane kadın görüyorum çocuğuna psikolojik şiddet uygulayan. hiçbiri sana rastlamadı mı? yoksa günde 40 kadın mı şikayet ediyorsun?????
"Şu an en yakın arkadaşım ve eltim çocuğuna tuvalet eğitimi verirken “pipini yakarım altına yaparsan “ diyodu! Biri öğretmen bunların... bu cümlenin de bebeğe dövmekten daha az olumsuz etkisi olduğunu sanmıyorum... açıkçası müdahale edemedim bile ben çünkü “olsun seni de görürüz” cevabını alacağıma eminim"yok yakıştı tam oldu bence çünkü hala aynı şeye devam ediyorsun bütün yorumlarını okudum
ilk yorumuna 'çocuğu dövmesine uzgünüm' diye başlayıp son yorumuna psikolojik şiddet çocuğuna kızma olarak algiladim diye eklemek başka bir kelime ile açıklanamaz
bakın annelerimiz babalarimiz bizi dövdü gayet de iyiyiz diyen arkadaşlar görüldüğü gibi hic de iyi değiliz bu tip şeyleri normal görmek de bir anormallik göstergesi değil mi?
"Şu an en yakın arkadaşım ve eltim çocuğuna tuvalet eğitimi verirken “pipini yakarım altına yaparsan “ diyodu! Biri öğretmen bunların... bu cümlenin de bebeğe dövmekten daha az olumsuz etkisi olduğunu sanmıyorum... açıkçası müdahale edemedim bile ben çünkü “olsun seni de görürüz” cevabını alacağıma eminim"
şu benim ilk yorumumdan bir cümle. "kıvırdıysam" senin çirkin üslubunla ilk mesajda bu cümlenin yer almaması gerekiyor değil mi? sence yerden yere vurulan, kemikleri kırılan bir çocuğu mu algılayarak yazdım , pipini yakarım cümlesi ile kıyasladım? benim komşunun dayağından algıladığım popoya şaplak tarzında bir şiddet. üstünde sigara söndürme, duvardan duvara fırlatma değil. kıyasım bu nedenle psikolojik şiddet.
soruma neden cevap vermiyorsunuz ? en az 40 kadın çocuğuna tokat atıyor, küfür ediyor, sesini yükseltiyor, tehdit ediyor benim günde gördüğüm. bunları sadece ben mi görüyorum? yoksa siz her gün 40 kadın şikayet mi ediyorsunuz?
Cocugu nasil dövdüğüne bağlı. Eger terbiye sinirlari icinde canini acitmiyorsa sizi ilgilendirmez ki sikayet etseniz de sonuc alamazsiniz kanunen de hakkı var. Eger cocugun canini acitmak icin veya kendi sinirini cikaracak kadar cok dovuyorsa sikayet edin.
Ben de dayaga karsi bir insanim ama bu da bir terbiye metodudur. Pek cogumuz buyurken annelerimizden terlik cimdik yemisizdir. Yani eger cocuk icin eziyet degilse veya ciddi morarma vb olmuyorsa bu sizi ilgilendirmez kendi hatasidir.
kanunen hakkı mı var?
hangi kanun bu orman kanunu mu?
aksine şiddet suçlarında alt ve üstsoya uygulanan şiddette ceza artırılır. iyi okuyun, doğru bilgi verin.
" Şiddet; güç ve baskı uygulayarak insanların bedensel veya ruhsal açıdan zarar görmesine neden olan hareketlerin tümüdür. Kaldı ki bu şiddetin kendini savunamayacak durumda olan bir çocuğa karşı uygulanması akıl alır gibi değildir. Türk Ceza Kanununda, bu tür suçlar vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar olarak nitelendirilir. Unutmamak gerekir ki şiddet her ne şekilde olursa olsun suçtur. Aile bireylerinden biri olsa dahi diğerine asla şiddet uygulayamaz. Anayasamızda da, bireylerin yaşama hakkı en temel değer olarak kabul edilmiştir. Kanunda, bir başka kişiye karşı kasıtlı olarak zarar veren, onun sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişinin cezalandırılacağı net bir şekilde ifade edilmektedir. Bu eylem, ‘üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı’ yapılmışsa ceza daha da artırılır.Bu gibi durumlarda yani şiddete maruz kalındığında derhal emniyete ya da savcılığa giderek şikayette bulunulmalıdır." alıntıdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?