• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu döven komşum

yorumları okuya okuya geliyorum 6.sayfadayim biri sana ne demiş diğeri bizde dayak yedik ne oldu gerizekali mi olduk demiş bir diğeri nasıl dövdüğüne bağlı terbiye yöntemi bu demiş

dövülen çocuk 2 YASINDA BEBEK!

topluca delirdiniz mi siz

aslında böyle tiplere o terbiye eden dayağı uygulayacaksin nasıl olsa ne olacak bir iki tokat vs

ben de sizin türkiye sınırları içinde yaşadığınıza şüphe ile bakıyorum :KK70: keşke yapacak bişey olsa , ciddi fiziksel şiddet için evet yapılabilir şikayet edilebilir ıspatı varsa çocuk elinden alınabilir, ama popoya şaplak için alınacağını mı düşünüyorsunuz çocuğun aileden? yada hakaret ettiği için , tehdit ettiği için? öyle ise çok iyimsersiniz...

Size cevap verdim. Olayı uç noktaya çekiyorsunuz. Şaplak atınca mı, böyle dedi diyemi deyip gülüyorsunuz.
Aslında demek istediklerimi anladınız gayet.
Sözle yapılanlara müdehalede bulunulmalı fiilen yapılanlarda iyileştirme yoluna gidilmeli.
Düzelmeyen ve artarak devan eden durumlarda ise dışarıdan müdehale gerekir.
Uç noktalara çekip olayı değersizleştirmeyin.
Hepimiz dayakla büyüdük.
Buradaki çoğu kadın sistematik olarak duygusal ve fiziksel şiddete maruz kaldı çocukluğundan beri.
Bunun etkilerinin olmadığını savunmak büyük cahillik.

yorumları okuya okuya geliyorum 6.sayfadayim biri sana ne demiş diğeri bizde dayak yedik ne oldu gerizekali mi olduk demiş bir diğeri nasıl dövdüğüne bağlı terbiye yöntemi bu demiş

dövülen çocuk 2 YASINDA BEBEK!

topluca delirdiniz mi siz

aslında böyle tiplere o terbiye eden dayağı uygulayacaksin nasıl olsa ne olacak bir iki tokat vs

İnamazsın. İnsanlar çıldırmış.
Nasıl savunuyorlar bir de canla başla...

Size cevap verdim. Olayı uç noktaya çekiyorsunuz. Şaplak atınca mı, böyle dedi diyemi deyip gülüyorsunuz.
Aslında demek istediklerimi anladınız gayet.
Sözle yapılanlara müdehalede bulunulmalı fiilen yapılanlarda iyileştirme yoluna gidilmeli.
Düzelmeyen ve artarak devan eden durumlarda ise dışarıdan müdehale gerekir.
Uç noktalara çekip olayı değersizleştirmeyin.
Hepimiz dayakla büyüdük.
Buradaki çoğu kadın sistematik olarak duygusal ve fiziksel şiddete maruz kaldı çocukluğundan beri.
Bunun etkilerinin olmadığını savunmak büyük cahillik.
etkilerinin olmadığını tek bir cümlemde dahi yazmadım nereden çıkardınız??

ben benim komşuyu da duyuyorum , çocukta ne morluk ne yara bere yok tabiki. ama kadın bas bas bağırıyor "gelirsem oraya geberticem , bak çıldırtmayın beni , kes sesini diyorum sana " vs vs... ben dayak sesinden bunları algıladım. çocuğu yerden yere vurma sesini duymuyor herhalde konu sahibi o_O öyle ise tabiki hiç durmasın direk polisi arasın

bilmiyorum ben dayak anladım kaldı ki kadın kendi ağzıylada söylemiş dövüyorum yoksa nasıl başederim diye. bağırtı her yerde var benim yan komşumda iki oğlan var kadın bir bağırırdı onlara biz eşimle söylenirdik insan evladına böyle bağırır mı diye . sonra benim oğlanlar büyüdü bende bağırıyorum kavga ettiklerinde zira kendi bağırtılarını bastırmak gerekiyor . belki komşumda öyle bağırıyordu. eşim geçen dediki hatta böyle oluyormuş demek.

etkilerinin olmadığını tek bir cümlemde dahi yazmadım nereden çıkardınız??
seni bir çok yorumundan tanıyorum ve inan bu konuya yaptığın normallestirme yorumları ve haklı tepki alınca da amiyane olacak ama yazdıklarını kivirma çaban beni hayrete düşürdü!

seni bir çok yorumundan tanıyorum ve inan bu konuya yaptığın normallestirme yorumları ve haklı tepki alınca da amiyane olacak ama yazdıklarını kivirma çaban beni hayrete düşürdü!
evet gerçekten amiyane tabir oldu. yakıştıramadım size bu üslubu. sana birşey ıspatlamak zorunda hissetmiyorum kendimi , yine de açıkladım bunu kıvırmak olarak düşünüyorsan yapabileceğim birşey yok.

gözlerini tamamen kapatıp yaşıyorsun demek ki toplumda günde 40 tane kadın görüyorum çocuğuna psikolojik şiddet uygulayan. hiçbiri sana rastlamadı mı? yoksa günde 40 kadın mı şikayet ediyorsun?????

evet gerçekten amiyane tabir oldu. yakıştıramadım size bu üslubu. sana birşey ıspatlamak zorunda hissetmiyorum kendimi , yine de açıkladım bunu kıvırmak olarak düşünüyorsan yapabileceğim birşey yok.

gözlerini tamamen kapatıp yaşıyorsun demek ki toplumda günde 40 tane kadın görüyorum çocuğuna psikolojik şiddet uygulayan. hiçbiri sana rastlamadı mı? yoksa günde 40 kadın mı şikayet ediyorsun?????
yok yakıştı tam oldu bence çünkü hala aynı şeye devam ediyorsun bütün yorumlarını okudum

ilk yorumuna 'çocuğu dövmesine uzgünüm' diye başlayıp son yorumuna psikolojik şiddet çocuğuna kızma olarak algiladim diye eklemek başka bir kelime ile açıklanamaz

bakın annelerimiz babalarimiz bizi dövdü gayet de iyiyiz diyen arkadaşlar görüldüğü gibi hic de iyi değiliz bu tip şeyleri normal görmek de bir anormallik göstergesi değil mi?

yok yakıştı tam oldu bence çünkü hala aynı şeye devam ediyorsun bütün yorumlarını okudum

ilk yorumuna 'çocuğu dövmesine uzgünüm' diye başlayıp son yorumuna psikolojik şiddet çocuğuna kızma olarak algiladim diye eklemek başka bir kelime ile açıklanamaz

bakın annelerimiz babalarimiz bizi dövdü gayet de iyiyiz diyen arkadaşlar görüldüğü gibi hic de iyi değiliz bu tip şeyleri normal görmek de bir anormallik göstergesi değil mi?
"Şu an en yakın arkadaşım ve eltim çocuğuna tuvalet eğitimi verirken “pipini yakarım altına yaparsan “ diyodu! Biri öğretmen bunların... bu cümlenin de bebeğe dövmekten daha az olumsuz etkisi olduğunu sanmıyorum... açıkçası müdahale edemedim bile ben çünkü “olsun seni de görürüz” cevabını alacağıma eminim"

şu benim ilk yorumumdan bir cümle. "kıvırdıysam" senin çirkin üslubunla ilk mesajda bu cümlenin yer almaması gerekiyor değil mi? sence yerden yere vurulan, kemikleri kırılan bir çocuğu mu algılayarak yazdım , pipini yakarım cümlesi ile kıyasladım? benim komşunun dayağından algıladığım popoya şaplak tarzında bir şiddet. üstünde sigara söndürme, duvardan duvara fırlatma değil. kıyasım bu nedenle psikolojik şiddet.

soruma neden cevap vermiyorsunuz ? en az 40 kadın çocuğuna tokat atıyor, küfür ediyor, sesini yükseltiyor, tehdit ediyor benim günde gördüğüm. bunları sadece ben mi görüyorum? yoksa siz her gün 40 kadın şikayet mi ediyorsunuz?

"Şu an en yakın arkadaşım ve eltim çocuğuna tuvalet eğitimi verirken “pipini yakarım altına yaparsan “ diyodu! Biri öğretmen bunların... bu cümlenin de bebeğe dövmekten daha az olumsuz etkisi olduğunu sanmıyorum... açıkçası müdahale edemedim bile ben çünkü “olsun seni de görürüz” cevabını alacağıma eminim"

şu benim ilk yorumumdan bir cümle. "kıvırdıysam" senin çirkin üslubunla ilk mesajda bu cümlenin yer almaması gerekiyor değil mi? sence yerden yere vurulan, kemikleri kırılan bir çocuğu mu algılayarak yazdım , pipini yakarım cümlesi ile kıyasladım? benim komşunun dayağından algıladığım popoya şaplak tarzında bir şiddet. üstünde sigara söndürme, duvardan duvara fırlatma değil. kıyasım bu nedenle psikolojik şiddet.

soruma neden cevap vermiyorsunuz ? en az 40 kadın çocuğuna tokat atıyor, küfür ediyor, sesini yükseltiyor, tehdit ediyor benim günde gördüğüm. bunları sadece ben mi görüyorum? yoksa siz her gün 40 kadın şikayet mi ediyorsunuz?

konuda diyor ki dövme seslerini evden duyuyorum bu olayı şiddet daha doğrusu fiziksel şiddet olarak algilaman için sanırım çocuğun hastanelik olması lazım, anlıyorum.

Eğer bu 40 kadın benim komşum olsa ve bu şiddeti uygulasa emin ol sikayet ederim hatta iki yıl önce üst komşumu ettim!

Kimse çocuk eğitimini öyle sandığı için çocuğunu dövmez. Dövmek bir öfke sonucu olur. Öfkesine kılıf uydurmak için de terbiye ediyorum der. Öfkesini yönetemeyen yetersiz bir insan sizi konuşmalarınız ile ofkesini kontrol altına almayı basaramayacagina göre sizin konuşmalarınız bence bir işe yaramaz. Şikayet etmek ve kadına şöyle güzel bir patlatmak dışında başka çözümünü yok gibi. Şikayet ederseniz ailece size düşman olabilirler mi? Şikayetinizi gizli tutulmasını söylerseniz gizli tutarlar. Ama sizin yaptığınız anlaşılır mı? Bu arada polise değil 183 u arayıp şikayet edeceksiniz.

üst komşum iki yıl önce yani çocuğu ilkokula başladığı sene 1 ay boyunca mahvetti çocuğu. ödevlerini yapamıyor diye önce hakaretle başladı adam sonra çat cut tokat sesleri...

1ay sabrettim eşim gitti konuştu yok adam şiddetini artirarak devam etti. en son bir gece çocuk baba nolur tamam doğru yapacağım diye feryad edince 155 i aradım.

geldiler eşine şikayetçi misin dediler mal kadın yok dedi. adamın gözünü korkutup gittiler sanirim çünkü şiddet o gün son buldu.

keşke konuyu okumasaydım. çocuğa vurarak büyütmeyin. sonra çocuk dayak arsızı olur. ergenlikte çocuğu evde tutamazsınız

Şikayet etmeyin bence... Gelip çocuğu alirlarsa soruşturma amaçlı o çocuğun yaşayacağı travmanın hesabını nasıl verirsiniz... Kaç zaman boyunca kimbilir nasıl bı yerde tutulacak... Ne kadar kötü olabilir ki neticede annesi,dayak tabiki yanlış ama tekme tokat mı girişiyor sanki çocuğa... Atacağı tokat bile atana kadar kaç kat yumuşar... Siz onu ne kadar dusunseniz de annesi kadar düşünmezsiniz...

Bir saniye bile beklemez sikayet ederim, bunun affi, bahanesi olabilir mi, mumkun mu boyle bir sey? Kadinin yaptigi kendi oz evladini istismar etmek ve bu en agir insanlik sucu benim gozumde.
Hic vakit kaybetmeden 183 u arayın, dovme sesini duydugunuz anda da 155 i arayin kapisina dayansinlar ve o cocugun nasil bir muameleye maruz kaldigina gorr karar versinler.

Ben şikayet etmezdim.
Yani şikayet edilsede nolcak?
Çocuğumu alacaklar sanki elinden.
Uyari ikaz bisiler alcak.
Yine dövmesi varsa dövecek.
Sizede düşman olacak.

Benim bi arkadasim da 2 yasindaki kızına vuruyor.
Yani yanimda vurdu biz yokken düşünmek istemiyorum
Suratına vurdu bir kac defa.
Yuksek sesle bağırıyor cocuk sicriyor.

Cocuk aşırı yaramaz.
Yani 2 saat ben tahammül edemiyorum cocuga.
Hıı dayak mi çözüm tabiki hayir.

Onu da uyardım ikaz ettim.
Bak arsız olur daha cok yapar ne de olsa o dayağı yiyorum diye dusunur.
Yapma dedim.

Ama sabredemiyorum artik diyor ağlamaya basliyor.

Bu yas cocuklarin enerjilerini atması gerek.
Arkadaşımada soyledim.

Oyun grubu olan kreşlere günde 2 saat 3 saat götür sende bekle oynasın yorulsun.
Hergün yarim saatde olsa bi parka götür dedim (park dibinde)

Yani bunları yapmali.

Ama kolaylıklar diliyorum arkadaşımın çocuğu gibi çocuğu olanlara.
Çok çok çok büyük sabir gerek.

Cocugu nasil dövdüğüne bağlı. Eger terbiye sinirlari icinde canini acitmiyorsa sizi ilgilendirmez ki sikayet etseniz de sonuc alamazsiniz kanunen de hakkı var. Eger cocugun canini acitmak icin veya kendi sinirini cikaracak kadar cok dovuyorsa sikayet edin.

Ben de dayaga karsi bir insanim ama bu da bir terbiye metodudur. Pek cogumuz buyurken annelerimizden terlik cimdik yemisizdir. Yani eger cocuk icin eziyet degilse veya ciddi morarma vb olmuyorsa bu sizi ilgilendirmez kendi hatasidir.

kanunen hakkı mı var?
hangi kanun bu orman kanunu mu?
aksine şiddet suçlarında alt ve üstsoya uygulanan şiddette ceza artırılır. iyi okuyun, doğru bilgi verin.

" Şiddet; güç ve baskı uygulayarak insanların bedensel veya ruhsal açıdan zarar görmesine neden olan hareketlerin tümüdür. Kaldı ki bu şiddetin kendini savunamayacak durumda olan bir çocuğa karşı uygulanması akıl alır gibi değildir. Türk Ceza Kanununda, bu tür suçlar vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar olarak nitelendirilir. Unutmamak gerekir ki şiddet her ne şekilde olursa olsun suçtur. Aile bireylerinden biri olsa dahi diğerine asla şiddet uygulayamaz. Anayasamızda da, bireylerin yaşama hakkı en temel değer olarak kabul edilmiştir. Kanunda, bir başka kişiye karşı kasıtlı olarak zarar veren, onun sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişinin cezalandırılacağı net bir şekilde ifade edilmektedir. Bu eylem, ‘üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı’ yapılmışsa ceza daha da artırılır.Bu gibi durumlarda yani şiddete maruz kalındığında derhal emniyete ya da savcılığa giderek şikayette bulunulmalıdır." alıntıdır.

Onca konuşmaya minicik bir değişim göstermeyen insandan değişebileceğine dair umudu kesip şikayet eder,iletişimide keserdim.
Kocaman kadın,konu komşuya güleryüzünü eksik etmeyebiliyor,iyi geçinmeye ekstra gayret gösterebiliyorsa,minicik bebeğede tahammül edebilsin yani,dövmeden ,sövmeden. Enerjisini ona harcasın,konu komşudan ziyade.
Herkese soğuk,mesafeli olsa anlayacağım ama size böyle olup,evladına davranısı kabul edilir gibi değil.

kanunen hakkı mı var?
hangi kanun bu orman kanunu mu?
aksine şiddet suçlarında alt ve üstsoya uygulanan şiddette ceza artırılır. iyi okuyun, doğru bilgi verin.

" Şiddet; güç ve baskı uygulayarak insanların bedensel veya ruhsal açıdan zarar görmesine neden olan hareketlerin tümüdür. Kaldı ki bu şiddetin kendini savunamayacak durumda olan bir çocuğa karşı uygulanması akıl alır gibi değildir. Türk Ceza Kanununda, bu tür suçlar vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar olarak nitelendirilir. Unutmamak gerekir ki şiddet her ne şekilde olursa olsun suçtur. Aile bireylerinden biri olsa dahi diğerine asla şiddet uygulayamaz. Anayasamızda da, bireylerin yaşama hakkı en temel değer olarak kabul edilmiştir. Kanunda, bir başka kişiye karşı kasıtlı olarak zarar veren, onun sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişinin cezalandırılacağı net bir şekilde ifade edilmektedir. Bu eylem, ‘üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı’ yapılmışsa ceza daha da artırılır.Bu gibi durumlarda yani şiddete maruz kalındığında derhal emniyete ya da savcılığa giderek şikayette bulunulmalıdır." alıntıdır.

Ulkenin geldigi hali gormek icin yorumlari okumak yeterli.. belki de gercekten kanunen normaldir pelin, malum ne kanun cikiyor takip edemiyoruz artik.. kaldi ki boyle bir kanun ciksa sasirmam :) doverek adam etmeye calisin hanimlar, bakin 80 kusagi piril piril siz daha iyisini yapabilirsiniz inaniyorum..

Back